Danas sam dobio SMS s broja 5092 koji kaže da je od danas moguće Tomato broj koristiti i u inozemstvu.
Više informacija na www.tomato.com.hr, ali ja ništa nisam našao.
Ina tko potpuniju informaciju-od kada, kako funkcionira roaming, koje države su na popisu...?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=3590
Cijene i zemlje
Cijene prava sitnica!
SMS 1,89 kn iz Evrope, 3,5 kn iz Svijeta a o pozivima da ne pricamo!
Ja sa Vip pretplatom plaćam skuplje. I još sam na pretplati!!!!
Moram uputiti kritiku za nadoplatu bona iz roaminga!
Jedina mogucnost je da se nazove sluzba za korisnike i da oni uplate ili eventualno preko web shopa. Ne radi mogucnost uplate (kad se ima bon) preko USSD koda *131*bon#
Vidim da za dosta zemalja nema cijene razgovora u roamingu, dok za SMS ima.
Fale podaci ili je moguć samo SMS?
Za sve države dostupne su cijene.
Mislim da easysurfer.zg misli na to da, kad ovdje odabereš određene zemlje (npr. Afganistan), dobiješ ovo:
Sad je nejasno što znači ovo 0,00 za odlazne pozive.
Izgleda da dolazni pozivi preko te strane mreže nisu dostupni, samo slanje SMS-ova i dolazni pozivi!
Evo, ovako. Bijah u glavnome gradu BiH. Mreža Tomato, Brutalna tarifa. Odmah pri prelasku granice gasim DATA promet na Xperiji Z. Preporučam i ostatku ekipe isto.
Uglavnom, nisam ni lipu bezveze potrošio, ali dolazim do onoga bitnoga. Hvatam signal BHMobile u roamingu. Želim poslati MMS svojima u Dubrovnik, ali neće i neće.
Sva sreća jedna frendica koja nije ovisnik o mobilnoj tehnologiji predloži da na njenu staru Nokiu 2630 preko bluetootha prebacim fotku, ona koristi VIPme i pošalje MMS iz prve.
Napominjem, na računu Tomata sam imao oko 90kn tako da se nije moglo dogoditi da mi neće poslati zbog nedostatka novca.
BTW-nitko iz ekipe na istoj "mreži" nije mogao sa svojih pametnih telefona poslati MMS.
U čemu je štos?
Da, pokušao sam ručno prebaciti na Eronet i m:tel, ali ista stvar.
Ima li Tomato problema s MMS-om u inozemstvu? Ako se netko sjeća, prošlo ljeto iz Monte Carla isto nije htio poslati MMS, ali sam za to krivio prvenstveno Lumiu i WP8 OS.
U Mobisu!
Trebao si podesit MMS postavke u mobu. Imao si samo postavke za Tomato mrežu, a trebao si stavit njihove i radilo bi.
Pa ne možeš ugasiti data promet skroz i očekivati da ćeš poslati MMSBilo je dovoljno da si ugasio samo data roaming. Internet je potreban za poslati MMS, a ako ga ugasiš nećeš ni biti u mogućnosti poslati MMS, jednostavno.
Edit: Doduše evo sad ni ja nisam siguran da li bi uopće poslao MMS ako ti je ugašen data roaming, tj. da li bi se uopće spojio na net kako bi ju poslaoNikada nisam pokušavao poslati MMS iz inozemstva, tako da nisam siguran. Jedino ono što se logički da zaključiti jest da sa ugašenim netom zasigurno nećeš poslati MMS. Možeš i na matičnoj mreži ugasiti net pa vidjeti da li ćeš uspjeti poslati poruku
![]()
Zadnji uredio moba2007 : 20-04-2014 u 20:35
Data je bio osposobljen. Sama Xperia obavijesti da nije moguće poslati ako su podaci isključeni.
Znači, trebao sam njohove postavke za MMS. A zašto frendica nije trebala na njenoj non-smart Nokiji?
U Mobisu!
Zato jer to ne vazi za non-smart uredjaje.Smartphone mora imati ukljucen data promet da moze poslati mms.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ma imao je uključen data, nisam napisao u prvom postu.
U Mobisu!
Znaci imao je ukljucen i data promet i data roaming?
Tko rano rani, zajebo je pjetla
U uvodnom postu pišeš da si ugasio data promet kompletno kao i ostali frendovi, a kasnije kažeš da nije bio ugašen
Da je problem u MMS postavkama, ti ne bi mogao ni iz HR poslati MMS poruku, tako da mislim da u istima nije problem. Ugasio si internet na mobitelu, sasvim opravdano zbog paprenih cijena i nisi htio riskirati, ali onda se nemoj čuditi što nisi mogao poslati MMS![]()
Bemu!
Znači, izgasio sam promet pri prelasku granice, ali sam ga osposobio kada je već bio u roamingu! Nisam malouman da započinjem temu na koju imam odgovor.
Znači data promet je osposobljen pri slanju MMS-a inače je non-stop isključen!
U Mobisu!
Ok, sorry ako si se osjetio uvrijeđenim, nije mi bila namjera vrijeđatiJa sam se samo referirao na ono što si sam rekao
Kasnije si dodao da si upalio data promet. Čini mi se da u postavkama ne bi trebao biti problem, jer sve radi u HR i ne treba ništa mijenjati ukoliko uđeš u roaming. Možda je problem bio u BiH mreži? Možda je bila preopterećena
Mogao si nazvati tomato SZK iz BiH, poziv bi trebao biti besplatan u roamingu otkako smo ušli u EU.
Pitanje je ako je poziv iz BiH besplatan jer oni nisu u EU
Vezano za MMS, taj krik tehnologije ima tako eraticno ponasanje da mi nikad nije radio 100% pouzdano na Androidima. Upravo neki dan primio mms sa iPhonea 4... Ok gle to radi bez da sam ista podesio. Sljedeci dan mi ne stigne MMS sa drugog iPhonea. Koju posluku porati? Meni MMS nikad nije radio kako treba na 2 mreze (trenutno na tomato).
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Čini mi se da je to regulirano na sve roaming partnere otkako smo ušli u EU.
No evo i sa stranice tomato roaminga
A također prilikom ulaska u roaming dobije se poruka sa cijenama usluga te besplatnim brojem SZKPozivi prema Službi za korisnike
Pozivi prema broju 092 99 33 se ne naplaćuju. Pozivi prema broju 092 99 88 se ne naplaćuju.![]()
Znam da je tema tomato i MMS, ali.. kad se spominje Monako.. Ja sam u VIP-u. Kad sam iz Monaka slao MMS-ove (prije skoro 9 godina), naplaćeni su mi kao da sam se spajao na internet i to par minuta.. Istina, trebalo je dosta vremena da se MMS pošalje. Sve to mi izgleda kao da je MMS poslan preko CSD-a ,a ne GPRS-a, odnosno UMTS-a (zbog toga je i slanje trajalo toliko dugo, a i cijena je bila paprena jer je naplaćen internet promet, a ne MMS). Nigdje drugdje (u to vrijeme) nisam imao problema sa slanjem MMS-a (ni iz Francuske ni iz Španjolske) - uvijek je naplaćen MMS i slanje je trajalo jako malo.
Nedavno sam bio u Sloveniji i Italiji, kupio bon i planirao koristiti internet u roamingu po tim evropskim cijenama. Upalio sam sve data roaming opcije, rebootao mob nebrojeno puta, ali nakon cjelodnevnog boravka u Europi, od interneta nisam vidio ni i.
U cemu moze biti kvaka? Koristim tomato brutalnu i imam para na karticu vise nego Sanader na offshore racunu. Nazalost nemam mogucnost testirati roaming pa pitam za ubuduce.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks