Može ti samo carina objasniti. Reci im da ti je prijatelj s kojim radiš na internetu poslao mobitel i da nemaš račun.
Zajedno već godinama ja i jedan moj frend iz Amerike radimo na nekom sučelju i htio mi se odužiti za moj rad i dogovorili smo da mi pošalje Moto G GPE i da mu platim 20$ za uređaj na što sam ja naravno pristao.
USPS daje mogućnost 100$ osiguranja besplatno ako shipping platiš 50$.
Vrijednost stavljena 20$ i sve to je stavljeno kako valja.
Raspitao sam se za tu besplatnu mogućnost dali ona dodaje vrijednosti paketa a i također za shipping.
I ovi iz USPSa kažu da NE.Da je vrijednost je ona koju pošaljitelj upiše i da nemože se povećavati ili smanjivati.
Međutim danas na ips.posta.hr vidjeh da je paket poslan na carinjenje.
E sad neznam koji je vrag.
Može li mi itko objasniti šta se dešava?
Korišteni uređaji:Xperia X10i(PRODANO),Galaxy S2(PRODANO),Nexus 4(PRODANO)Oppo Find 5 16GB Bijeli(PRODANO),Nexus 7"2013" 32GB 4G LTE(PRODANO),Galaxy S4 I9505(PRODANO)
Uređaji:Nexus 6P 32GB Stock,Galaxy Nexus Lolipop ROM
Može ti samo carina objasniti. Reci im da ti je prijatelj s kojim radiš na internetu poslao mobitel i da nemaš račun.
Platit ćeš PDV za prodajnu cijenu moba i gotova stvar.
Isto kad se dobije na nagradnoj igri, platiš PDV iako si dobio stvar i nemaš račun.
Bolje da si uzeo Moto Ultra(Droid Maxx)
Na prodajnu vrijednost mobitela, koliko kosta u ducanu.
Da ali ja imam račun od 20$ koliko sam ja platio preko PayPala.
Isto tako ih je bilo briga kad sam preko lika naručio Chromecast i platio 50$ iako sam im pokazao da Chromecast dođe 35$ oni su carinili na 50$.
Evo Performance Mouse MX što sam danas dobio platio sam 60$ sa shippingom i nije bilo carine.
https://tools.usps.com/go/TrackConfi...=LN017103300US
A ovo s 20$ carine.
Stvarno nerazumim.
Jel tu oni meni carine taj besplatni feature ili šta?
https://tools.usps.com/go/TrackConfi...=EC990958971US
Korišteni uređaji:Xperia X10i(PRODANO),Galaxy S2(PRODANO),Nexus 4(PRODANO)Oppo Find 5 16GB Bijeli(PRODANO),Nexus 7"2013" 32GB 4G LTE(PRODANO),Galaxy S4 I9505(PRODANO)
Miš je još uvijek na carini koliko vidim, danas ujutro stigao na nju tako da će biti carine i za miš:
http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_even...&Submit=Submit
Carinit će ti, sad na koji iznos točnu neću tvrdit. Al hoće sto posto jer je i osigurano na 100 dolara.
Miš nije na carini!Nisam platio ništa carine.
Jutros sam ga preuzeo iz pošte.
Taman sam ga spojio na kompjuter.
Znaš šta je od svega tog glupo u ovoj našoj prokletoj državi.
Kako možeš nešto što nisam platio carinit?
I to besplatni feature za kojeg nemam ni račun i za kojeg USPS tvrdi i kaže da to NEMOŽE ići u vrijednost.
Tako su mi kreteni s carine carinili poštarinu prije dvije godine.
Majko mila u kojoj mi državi živimo.
http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_even...&Submit=Submit
A za krivi item kopirao, sorry.
Jbg, imao si sreće s njim, s mobom nisi.
A lik je za miš napisao vrijednost isto vrijednost 20$.
A vidjet ces kaj ce ti javit s carine.
Meni je isto paket kod njih od jucer.
Javi kako ce proc
Ali kada pogledaju znaju da mis ne kosta puno, ali kada vide mobitel znaju da to nije prava cijena i traziti ce te racun, ako ga nemas naplatiti ce ti sva davnja sukladno stopi po kojoj ide za odredjeni proizvod.
Uglavnom kada ti se na IPS posta pojavi "Retention reason : Invoice missing" znas da ces platiti sva davnja.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Da evo taman gledam to piše.
Ja imam samo račun od 20$ koji sam platio.
Onda im samo to šaljem?Ili?
---------- Post added at 15:09 ---------- Previous post was at 15:04 ----------
Dali znaš koji je ono email na koji im se šalje dokumentacija?
Ja sam zaboravio a nemogu čekat tjedan dana da staromodni kreteni iz države mi pošalju pismo.
Morati ces cekati jer dok ti postar ne donese pismo ne mozes nista napraviti.Na pismu ti je PCP broj na koji se moras vezati sa svojim dopisom.Svi detalji su ti napisani na pismu.Ako imas neki racun saljes racun, ako nemas onda napises da nemas jer se radi o poklonu.
Svaka posljika skuplja od 160 kuna se carini ukoliko nije iz EU.Stvar je srece ako ti nesto prodje a ne platis davanja na to.
Nemoj se ljutiti ali ja te stvarno ne razumijem.A sta si ti to platio 20 dolara pa su ti naplatili davanja?
Ma lol neljutim se.
Mobitel sam platio 20$ jer tako smo se ja i ovaj frend dogovorili.
Tako piše i na prvom postu gore.
Al kad pogledam razliku na USPS.
Za miš piše:
"Features:
International Letter"
A za mobitel:
"Features:
$100 insurance included"
Vjerovatno ovi naši kreteni oće carinit ovi feature što sam dobio besplatno.
Zadnji uredio KarloVranjes : 28-01-2014 u 17:14
Dobro ne trebas vrijedati ljude koji tamo rade.Ako ti imas racun na kojem pise mobilni aparat taj i taj, cijena 20 dolara ( i njegova realna cijena je tolika ) budi siguran da ti na njega nece naplatiti PDV.Ukoliko imas racun na kojem pise 20 dolara uplaceno tom i tom onda to nije racun za mobitel i carink ce ti sa pravom lupiti 25% PDV na pravu cijenu tog mobitela ( ako se ne varam njegova prava cijena je oko 1500 kuna ).Znaci platiti ces PDV plus 30 kuna za troskove carine.Ako ti je to puno imas dvije opcije.Pisati prigovor ili ne preuzeti posiljku te ce ista biti vracena posiljatelju.
Plaća se carina ili PDV na vrijednost telefona , i na shipping 50$ , a sumnjam da će priznati 20$ kao vrijednost (nije realno) , imaju oni kataloge po kojima se ravnaju .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Pa kako nisu kreteni.
Kad sve laici tamo rade.
Tako i u VIPneta.
Stara baba pola sata nezna otvorit i zaminit SIM karticu na iPhoneu pa otišla prekoputa u Tiska da oni zamine.
Sve te laike treba izbacit iz državnih uprava ili ih godinu dana poslat na školovanje.
Takvima netreba dat raditi.
Takvi kreteni neznaju što znači 100$ free feature nego oni to oni "Eto 100$ čovik još platio".
Zamisli da ti mobitel slučajno ostane kod rodbine i kažeš svojim da ti ga pošalju expresnom poštom da ti treba što prije i stave 0,01$ i naravno besplatni feature od 100$ osiguranja ako neda bože padne avion.
I oni ti udaraju carinu nebi da si kupija mobitel ko nov i još da si platio 100$ za osiguranje.
Ma dat plesku svim tima majke mi.
---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:28 ----------
A hoće li priznat ako dobijem dopis od ovog od kojeg sam kupio s njegovom osobnom,vozačkom i pismom u kojem tvrdi da mi je mobitel prodao za 20$.
@ KarloVranjes
Ne bih o tome ko je kakav , radi li neka "best" plavuša ili stara baba u VIP_u ! Bez obzira na Tvoju ljutnju vidi se kako si htio "zeznuti" carinu , ali nisi uspio !
S obzirom na reklamu ispod u potpisu i taj će telefon završiti pod (PRODANO) ... Sve u svemu loša trgovina !
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Kako misliš zeznuti?
Pa čovjek mi je prodao mobitel za 20$?
Zar to nije vrijednost?
Bookmarks