Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 94
    Banned Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Bodovi: 1.061, Nivo: 7
    Ukupna aktivnost: 20,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao miro29 Pregledaj post
    Ne prepaid, dobro sam napisao - postpaid. Danas je bolje biti prepaid na VIP-u nego postpaid. Pogledaj što dobiješ u VIPme ponudi (tarife), a što nude pretplatnicima. Nekad si bar mogao dobiti jeftino mobitel, a sad? Moraš uzeti opciju pa te na kraju mobitel dođe puno više nego u dućanu. A da ne govorim koje su im cijene mobitela bez tih opcija. Kod njih SGS3 4199kn (i to s najjeftinijom opcijom!!), a u dućanima između 2500 i 2800kn. Uz opciju 150kn mjesečno (opcija 3), mobitel košta 2999kn!! Skuplje nego u dućanu. Pa računaj - 24*150=3600kn (samo opcije) + 3000kn za mobitel, ispadne 6600kn za mobitel (uz neke beneficije koje dolaze uz mobitel). Na to dodaj 24*min 50kn (tarifa step), tj. 1200kn. Sve skupa - 7800kn za mobitel i tarifu (kroz 2 godine). U tarifi imaš neograničene minute u HR (VIp i ostali), neograničene SMS unutar VIP-a i 1GB prometa. Jako slabo.
    Uzmeš mobitel u dućanu, 2700kn (ajd, da ne ispadne najjeftinije), uzmeš njihovu non stop + tarifu 69kn*24 =1656kn. Ukupno kroz 2 godine (mobitel i tarifa) - 4356kn. U tarifi (mjesečno) dobiješ neograničene pozive prema VIP-u, 100 min prema ostalima, neograničen SMS prema svima i 2GB prometa. Praktički svega više osim poziva prema ostalim mrežama. I to za puno manje novaca.
    Računica govori - VIPme kroz dvije godine jeftiniji 3444kn, a u tarifi dobiješ praktički svega više.

Vip nudi daleko najviše za pretplatnike!

Prvo, ponuda na bonove još je povoljnija, ali još uvijek nije kvalitetnija od one na pretplatu. Dakle, Nonstop sada stoji 34.50 kn na mjesec jer se pošalje poruka DAR na 500 i 12 idućih mjeseci imaš 50 posto popusta!

Drugo, Samsung S4 u najskupljoj pretplati (255 kn) stoji 999 kn, a to znači da je trošak za 24 mjeseca 7119 kuna (999 + 24x255). Mnogo je to manje od 7800 kuna, a dobiješ prvorazredni mobitel i neograničeno telefoniranje prema hrvatskim i pretplatnicima u EU-u. To ne nudi nijedna hrvatska mreža i Vip je ovom ponudom sedam milja ispred konkurencije.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.807, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VIP je trenutnom ponudom tarifa (pretplata), sedam koraka iza ponude koje je imao prije. Ove nove tarife možd ai nisu loše, ali je loše to što moraš uzeti neku opciju kako bi dobio mobitel jeftinije nego što kod njih košta ako uzimaš mobitel bez pretplate. Ne treba zaboraviti da mobiteli kod njih koštaju puuuno više nego u normalnim dućanima (i duplo više) tako da zapravo, uz opciju, dobiješ takav popust da te mobitel košta skoro kao u dućanu, bez ugovorne obveze.
    Tvoja računica ne valja. Ja sam pričao o SGS3, a ne o SGS4. Za SGS3 je računica možda povoljnija (jer taj mobitel u dućanu košta puno više os SGS3, a u VIP-u je mala razlika u cijeni između ta dva modela). Ovo što sam ja izračunao je za SGS3 i 100% vrijedi. Sam si napravi kalkulaciju pa ćeš vidjeti.
    U svoju računicu nisam uzimao trenutne pospuste jer se ti popsuti nude ograničeno vrijeme. A popusti vrijede i za pretplatu i za prepaid s tim da za pretplatnike popust vrijedi 12 mjeseci (ako si već u VIP-u, na pretplati), odnosno 24 mjeseca ako si novi VIP pretplatnik.
    Uzimat najskuplju opciju kako bi mobitel ispao što jeftinije je imbecilno ako ne namjeravaš stalno nekoga zvat u EU (npr, ja ne mamjeravam ikoga zvat pa mi se to nikako ne isplati). Osim toga, u varijanti koju si ti naveo nemaš niti jedan besplatan SMS unutar HR (osim prema VIP-u), dakle, manje dobiješ nego u prepaid tarifi.
    I na kraju, Samsung SGS3 ne košta 999kn nego 1299kn u toj naskupljoj varijanti (tj. najskupljoj opciji). Da bi došao do te tvoje cifre moraš kupovat preko web-a i uzet trajni nalog. Neki to ne rade (ne kupuju preko web-a, a ne žele ni trajni nalog).
    Moja računica (7800kn za SGS3) je bila za nekog prosječnog korisnika (minute, SMS-ovi i data promet). Za takvog korisnika se nikako ne isplati uzimat pretplatu jer je dosta nepovoljnija od prepaida.
    Nekad je pretplata bila puno povoljnija od prepaida, danas je obrnuto. To je čisti dokaz da u VIP-u, u odjelu koji osmišljava cijene tarifa i mobitela, rade ljudi koji nemaju pojma što rade. Svakom operateru su draži postpaid korisnici. Svakom osim VIP-u.

Banned Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve si pobrkao! Samsung S4 stoji 999 (1299 bez trajnoga i weba), a Samsung S3 499 (799 bez trajnoga i weba)! Dalje, najskuplja tarifa i opcija stoje 255 kuna. I zašto bi produžavao aktualnu pretplatu ako se može prenijeti broj i 24 mjeseca imati popust 50 posto na opciju? Stari broj može ostati sa strane, na nekom slabijem modelu telefona. Zatim, nema SMS-a prema svima, ali što će ti kada imaš hrpu aplikacija, čak i one hrvatske koje nude besplatno slanje (SMSaj.com.hr ili SMSaj.me). Jasno, ne ću ja zvati EU od jutra do mraka, ali besplatni pozivi dobro dođu. Sve što sam nabrojio ne nudi se u prepaidu koji nije ni blizu pretplati.

I što je prosječni korisnik? Ako netko više voli internet i poruke, dosta mu je prepaid. Ali ako malo češće telefonira, onda je tu pretplata. I ne boj se ti za Vip. Sada svi nabijaju cijene telefona jer se ljudi ne zadovoljavaju samo modelom koj nudi slanje poruka i telefoniranje, nego žele i mobitel-maskotu.

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam ništa pobrkao. Lijepo piše na njihovim web stranicama.
    Prenijeti broj? Ako imaš broj u VIP-u, kakav broj prenijeti?? Glupo je uzimat još jednu pretplatu kako bi se došlo do povoljnijeg mobitela. Tako plaćaš dvije pretplate, a koristiš samo jednu. Ukalkuliraj i to u svoju cijenu.
    Puno jeftinije je uzeti VIp prepaid tarifu (non stop+) i mobitel u normalnom dućanu, nego kemijati s 2 pretplate kako bi došao do "jeftinijeg" mobitela??
    Što će ti besplatni SMS-ovi? Onda možemo reći da ti ne trebaju ni pozivi ni internet promet. Bezveze ti je ovo s web servisima. kompliciranje i to potpuno nepotrebno. Ako tako gledamo, onda ti mobitel uopće ne treba - imaš Viber za kpmpjuter (pa ti ne trebaju pozivi), imaš te web servise za SMS (i Viber), imaš internet na kompjuteru. Te web servise drži tko zna tko, može s porukama raditi što hoće.
    Besplatni pozivi prema EU dobro dođu nekima. Vjerujem da većini to ne treba. Ako ti treba, imaš Viber pa zovi nekoga tko je vani koliko hoćeš (analogija s web servisima za slanje poruka).
    I dalje stojim pri tome da je prepaid danas puno povoljniji nego pretplata. Jedino onima koji moraju nazivati brojeve u EU (poslovni korisnici i slični gdje se ne može ili je neprofesionalno korisiti kojekakve programe kao što je Viber)Nek svi nabijaju cijene, ali time će postići da će ljudi biti na prepaidu jer im je isplativije kupiti mobitel u dućanu (na rate, npr) i biti na prepaidu (gotovo sve je jeftinije) nego uzimati skupe pretplate, kemijati s 5 brojeva, kako bi mobitel, na kraju, platitli isto ili čak više nego u dućanu.
    Pogledaj opet moju računicu pa će ti biti jasno da se pretplata ne isplati. Barem kod VIP-a. Kako je kod ostalih, ne znam, to nisam analizirao
    Zadnji uredio miro29 : 06-12-2013 u 21:06

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li besplatne poruke prema vipu uključuju i one prema tomatu?

I ako bi se broj prebacio u vip sada onda bi npr. lumia 920 bila za 9 kn u kombinaciji Step + Opcija 5 sa Božićnim popustom bude 250 kn tarifa iduća 24 mjeseca. Jesam li dobro rekao?
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

Banned Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve si dobro izračunao, za 255 kn (tu je i radijska frekvencija) dobivaš spomenuti mobitel za tričavih 9 kn te besplatne pozive prema fiksnim i mobitelnim pretplatnicima u EU-u! To može samo Vipnet!

P. S.

Poruke ne uključuju Tomato, samo Vip!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2011
    Bodovi
    7.986
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.986, Nivo: 21
    Bodovi: 7.986, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prenijeti broj? Ako imaš broj u VIP-u, kakav broj prenijeti??
    Možeš prenijeti broj u drugu mrežu i odmah ga vratiti u Vip.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Slavonija Pregledaj post
    Sve si dobro izračunao, za 255 kn (tu je i radijska frekvencija) dobivaš spomenuti mobitel za tričavih 9 kn te besplatne pozive prema fiksnim i mobitelnim pretplatnicima u EU-u! To može samo Vipnet!

P. S.

Poruke ne uključuju Tomato, samo Vip!
    A bilo bi lijepo da svi operateri počnu uvoditi tarife sa pozivima prema EU. Ja imam broj u austriji mobitela koji bi mi pasalo da bar 300-400 minuta zovem mjesečno. S kućnog telefona isto bar 100 kn ode. Baš se idem raspitati. Tarifa je bez uspostave naravno i prema pozivima EU ili?
    To još kad bi sms bio prema svima super, za tu lovu. Nikad nisam bio na vipu pa neznam jel ok mreža... jest valjda.

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A zasto ne koristis jedan od betamxovih programa za pozive u inozemstvo?
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
    A zasto ne koristis jedan od betamxovih programa za pozive u inozemstvo?
    Nisam upoznat s time. Napominjem da nisam stalno za kompom i te voip neznam koliko su kvalitetni zvuk itd. Odgovara mi da imam naokolo normalno tarifu kad i bilo kad s mobitela nazvat austrijski broj.

Banned Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledaj koje si modele navodio i vidjet ćeš da si dosta toga pobrkao.

Inače, možeš prenijeti neki drugi broj ili svoj broj u drugu mrežu i za nekoliko dana ponovno vratiti u Vip te pobrati 50 posto iduća 24 mjeseca! Za to se isplati malo pomučiti.

Ja govorim o slanju SMS-ova preko interneta, ali moguće je skinuti i aplikaciju. Ne vidim razliku između klikanja na aplikaciju ili na ikonicu za slanje SMS-poruka na uređaju. I nema straha, sve funkcionira kako treba.

Bonovi u Vipu nisu povoljniji od pretplate, to je nemoguće jer znam gotovo sve trikove i ozbiljno ti govorim kako stvari stoje. Zvao ti inozemstvo ili ne.

Jedan od trikova je dobiti besplatno telefoniranje u Hrvatskoj i inozemstvu, tj. na području EU-a, a za tarifu platiti manje nego kada bi uzimao Savršenu koja nudi samo besplatno telefoniranje u Hrvatskoj.

Nisam ništa pobrkao. Lijepo piše na njihovim web stranicama.

---------- Post added at 15:11 ---------- Previous post was at 15:08 ----------

= Citat = Izvorno postao maher22 Pregledaj post
    A bilo bi lijepo da svi operateri počnu uvoditi tarife sa pozivima prema EU. Ja imam broj u austriji mobitela koji bi mi pasalo da bar 300-400 minuta zovem mjesečno. S kućnog telefona isto bar 100 kn ode. Baš se idem raspitati. Tarifa je bez uspostave naravno i prema pozivima EU ili?
    To još kad bi sms bio prema svima super, za tu lovu. Nikad nisam bio na vipu pa neznam jel ok mreža... jest valjda.

Nema uspostave poziva, ali za svaki slučaj provjeri! A Betamax više ne postoji. Sada je to Dellmont koji se ne može usporediti s Vipom. Oni (dellmontovci) jesu povoljni, no često mijenjaju uvjete i nisu pouzdani.

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Mephisto Pregledaj post
    Možeš prenijeti broj u drugu mrežu i odmah ga vratiti u Vip.
    TO je već kemijanje. I potpuno glupo. Moraš se gnjavit prelascima iz mreže u mrežu da bi mobitel dobio po cijeni koja je u dućanu. Glupo.

Pogledaj koje si modele navodio i vidjet ćeš da si dosta toga pobrkao.

Inače, možeš prenijeti neki drugi broj ili svoj broj u drugu mrežu i za nekoliko dana ponovno vratiti u Vip te pobrati 50 posto iduća 24 mjeseca! Za to se isplati malo pomučiti.

Ja govorim o slanju SMS-ova preko interneta, ali moguće je skinuti i aplikaciju. Ne vidim razliku između klikanja na aplikaciju ili na ikonicu za slanje SMS-poruka na uređaju. I nema straha, sve funkcionira kako treba.

Bonovi u Vipu nisu povoljniji od pretplate, to je nemoguće jer znam gotovo sve trikove i ozbiljno ti govorim kako stvari stoje. Zvao ti inozemstvo ili ne.

Jedan od trikova je dobiti besplatno telefoniranje u Hrvatskoj i inozemstvu, tj. na području EU-a, a za tarifu platiti manje nego kada bi uzimao Savršenu koja nudi samo besplatno telefoniranje u Hrvatskoj.
    I dalje tvrdim da nisam ništa pobrkao. Pogledao sam ponudu na njihovim stranicama i izračunao. Sad imaš neki popust na opcije, ali imaš i popust na VIP me tarife. I dalje tvrdim da se ne isplati uzimat VIP preptlatu kad je nepovoljnija od prepaid tarife. Jedino onima koji zovu nekog u EU, njima se isplati uzet opciju 5. Svima ostalima ne.
    Prosječan korisnik sigurno ne zove puno (ako uopće) nekog u EU. Ne treba mu ni više od 2GB prometa (ni 1GB jer se možeš skoro svuda spojit na besplatan WiFi). Dakle, non stop+ se isplati puno više nego bilo koja pretplata (s izuzetkom onih koji zovu EU). Mobiteli u dućanima su uglavnom puno povoljniji nego u VIP-u (primjer je taj SGS3 koji se u dućanu, kod nas, može naći i za 2500kn dok te u nekoj pretplati, s opcijom 3, košta 3000kn!! Prije je VIp imao puno bolje tarife (ona SZM, pogotovo s 50% popusta zauvijek) je bolja nego ovo sada. Za 125kn mjesečno, kad je SGS3 bio aktualan model (kao sad SGS4), mobitel si mogao uzeti za 2500kn (jedno vrijeme čak i za 2000kn). A sad ne možeš ni za 3000 , bar ne s pretplatom od 125kn mjesečno.
    VIP se polako srozava (kad su pretplatnici u pitanju). To nije samo moje zapažanje već skoro svih dugogodišnjih pretplanika. TOP modeli mobitela sve skuplji u relativno skupim tarifama.

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i jos placas dodatno poruke na 250kn prema drugim mrezama. po meni jako losa ponuda za sve osim za one koji zovu u EU.

Banned Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Objasnim ti kako uštedjeti, ali ti ne odustaješ. Ti bi da ti sve donesu na tacni i obvezno mobitel vrijedan 1 kn. Ako ne znaš kako iskoristiti hrpu pogodnosti koje nudi Vipova pretplata, a dosta ti stvari još nisam rekao, onda ti uzmi bonove koji ti daju samo 100 minuta prema drugim mrežama. A to je ponuda iz prošloga stoljeća!

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SrKi Pregledaj post
    i jos placas dodatno poruke na 250kn prema drugim mrezama. po meni jako losa ponuda za sve osim za one koji zovu u EU.
    Te opcije su ko stvorene da izvuku dodatne novce od naivnih korisnika koji misle da mobitel dobiju jeftinije jer ga, umjesto 5000kn, plate 3000kn. A ti isti korisnici ne znaju da isti takav mobitel u dućanu košta 2500kn, bez ikakve pretplate, ugovorne obveze.. i da onda mogu uzeti (ili se prebaciti) na prepaid i za manje novaca (VIPme non stop+), dobiti više nego u pretplati (step i tango). Samo oni koji telefoniraju prema EU će profitivrati od tih opcija (i usput kupiti relativno povoljno mobitel), ostali nisu ni svjesni da odabirom opcije zapravo mobitel kupuju na rate i to dosta skuplje nego da ga na rate uzmu u dućanu. Al očito da ima dosta ljudi koji se ne informiraju prije nego odu u VIP centar jer i dalje ima onih koji tvrde da je 7800kn manje nego 4400kn. Naizgled i je, dok sve ne staviš na papir (mobitel, pretplata kroz 2 godine).

Objasnim ti kako uštedjeti, ali ti ne odustaješ. Ti bi da ti sve donesu na tacni i obvezno mobitel vrijedan 1 kn. Ako ne znaš kako iskoristiti hrpu pogodnosti koje nudi Vipova pretplata, a dosta ti stvari još nisam rekao, onda ti uzmi bonove koji ti daju samo 100 minuta prema drugim mrežama. A to je ponuda iz prošloga stoljeća!
    Ima jedan koji zna još bolji način za uštediti. Umjesto da uzmeš pretplatu u kojoj su besplatne minute, uzmeš neku jeftiniju bez toga, nazoveš nekoga i poklopiš i čekaš da te nazove. Eto, to je isto način kako uštediti. Na tvom tragu.
    Uzimat drugu pretplatu, prebacivat se nekom drugom pa vraćat u VIP i slično su potpuno nepotrebne gnjavaže koje oduzimaju dosta vremena te na kraju ne daju nikakvu uštedu jer je mobitel (prvona cijena plus cijena opcija kroz 2 godine) veća nego da odmah uzmeš mobitel u dućanu. TO će možda raditi nadobudni klinci koji nemaju pametnijeg posla nego 2 puta čekat po sat ili više u redu kod dva operatera kako bi broj prebacili u neku drugu mrežu pa onda opet nazad, uz to će uzet i nsjkuplju opciju koja im ne treba, sve kako bi mobitel dobili za cca. 1000kn. Onda će tražit način kako da prekinu ugovornu obvezu jer eto, nisu računali da će kroz 2 godine za opcije dati još 2400kn (najskuplja opcija, i to s 50% popusta). Tako ih mobitel košta 3500kn, a u dućanu su ga mogli dobiti za 2500kn. Ajd, za utjehu im ostaje to što mogu zvat "ruff mich an brojeve" u Njemačkoj... Zapravo, ne mogu ni to jer takvi brojevi nisu uključeni u pretplatu.
    Ostaje i činjenica da u najmanjoj tarifi (VIP pretplata), imaš za više novaca manje nego u VIPme non stop+ koja je jeftinija. Jedino što pretplatu (step+opcja 5) izvlači je to što imaš 3 GB umjesto 2 GB u VIPme tarifi.
    Računica je još nepovoljnija ako uzmeš skuplju tarifu (tango umjesto step).
    VIPme nons top+ gotovo da je jednaka kao i Tango + Opcija 3. CIjene je daleko na stranici prepaid tarife (34,5kn prema 200kn za pretplatu). I mobitel koji je u toj kombinaciji je skuplji nego u dućanu. Pametnom dosta.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ja bio u vip centru i uglavnom se raspitao za kombinaciju step 50 kn + opcija 5 200 kn 24 mjeseca, sve za 255 kn tarifa. Veli nema uspostave ni za HR niti za Europu. Moš zvati koliko hoćeš, net 3 GB, mobiteli vrhunski za 9 kn (199 kn bez trajnog naloga) od galaxy s4 mini, nokia lumia 920... itd. Htio srediti ugovor na 24 mjeseca al mi reko da opcija 4 i opcija 5 ne ide bez potpisivanja trajnog naloga na kreditnu karticu (da se osiguraju naravno, niže opcije 1, 2 i 3 možeš bez). Pošto to nisam u mogućnosti, iako imam love za plaćat, dakle jer mi posao nit zemlja nije stalna - BANANA. Taman bi mi pasala tarifa jer imam na 10-ke kontakta sa njemačkom i austrijom mobitel i to bi mi samo poboljšalo sve, a za europu roaming ionako imam njemački broj. Vratio sam se doma kisel sad.
    Al za mene bi tarifa bila vrhunska jer i ovako potrošim uz simpa 50 kn još 100-150 mjesečno za pozive u inozemstvo po potrebi a s ovim bih pokrio sve bez brige i još dobar mobitel dobit

Zaključak je da je vip sa ovim -50% tarifama i uređajima sada definitivno najpovoljniji za Božić!
    Zadnji uredio maher22 : 07-12-2013 u 22:32

Banned Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kreditnu karticu možeš dobiti ako daš polog koji ti je zapravo limit potrošnje!

http://www.rba.hr/my/bank/services/p...en&language=HR

Te opcije su ko stvorene da izvuku dodatne novce od naivnih korisnika koji misle da mobitel dobiju jeftinije jer ga, umjesto 5000kn, plate 3000kn.

Ima jedan koji zna još bolji način za uštediti. Umjesto da uzmeš pretplatu u kojoj su besplatne minute, uzmeš neku jeftiniju bez toga, nazoveš nekoga i poklopiš i čekaš da te nazove. Eto, to je isto način kako uštediti. Na tvom tragu.
    Uzimat drugu pretplatu, prebacivat se nekom drugom pa vraćat u VIP i slično su potpuno nepotrebne gnjavaže koje oduzimaju dosta vremena te na kraju ne daju nikakvu uštedu jer je mobitel (prvona cijena plus cijena opcija kroz 2 godine) veća nego da odmah uzmeš mobitel u dućanu. TO će možda raditi nadobudni klinci koji nemaju pametnijeg posla nego 2 puta čekat po sat ili više u redu kod dva operatera kako bi broj prebacili u neku drugu mrežu pa onda opet nazad, uz to će uzet i nsjkuplju opciju koja im ne treba, sve kako bi mobitel dobili za cca. 1000kn. Onda će tražit način kako da prekinu ugovornu obvezu jer eto, nisu računali da će kroz 2 godine za opcije dati još 2400kn (najskuplja opcija, i to s 50% popusta). Tako ih mobitel košta 3500kn, a u dućanu su ga mogli dobiti za 2500kn. Ajd, za utjehu im ostaje to što mogu zvat "ruff mich an brojeve" u Njemačkoj... Zapravo, ne mogu ni to jer takvi brojevi nisu uključeni u pretplatu.
    Ostaje i činjenica da u najmanjoj tarifi (VIP pretplata), imaš za više novaca manje nego u VIPme non stop+ koja je jeftinija. Jedino što pretplatu (step+opcja 5) izvlači je to što imaš 3 GB umjesto 2 GB u VIPme tarifi.
    Računica je još nepovoljnija ako uzmeš skuplju tarifu (tango umjesto step).
    VIPme nons top+ gotovo da je jednaka kao i Tango + Opcija 3. CIjene je daleko na stranici prepaid tarife (34,5kn prema 200kn za pretplatu). I mobitel koji je u toj kombinaciji je skuplji nego u dućanu. Pametnom dosta.
    U kojoj je to trgovini Samsung S4 2500 kuna? Ja uporno o tomu modelu, a ti o S3 koji je pregažen vremenom!?

Ne odgovara ti kada se uzima najskuplja pretplata, ja ti objasnim kako možeš uštedjeti, a ti nastavljaš pisati besmislice.

Spominješ pozivanje bez uspostavljanja razgovora jer se štedi ako druga strana vrati poziv!?

Sramota!

Potom izmišljaš da je prebacivanje kuluk, a u stvari se radi o rutinskoj operaciji koju odrađuju svi Vipovi centri među kojima su mnogi što ne poznaju gužve.

Ako želiš vrhunski mobitel i tarifu koja sve pokriva, uzimaš Vipovu pretplatu za 255 kuna.

Ako želiš samo tarifu, uzimaš tarifu za 155 kuna koja nema Europu, ali pokriva cijelu Hrvatsku.

Ako ti je to preskupo, odlaziš u Tomato ili Tele2.

Na bonovima su u Vipu doista oni koji nisu ozbiljni potrošači.

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam upoznat s time. Napominjem da nisam stalno za kompom i te voip neznam koliko su kvalitetni zvuk itd. Odgovara mi da imam naokolo normalno tarifu kad i bilo kad s mobitela nazvat austrijski broj.
    Ukoliko imas smartphone i neku internet tarifu ne treba ti racunalo.A sto se tice zvuka nista mu ne fali.Ovdje mozes pogledati kakvu su cijene prema Austriji http://backsla.sh/betamax
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A neznam koliko to sa internet tarifom funkcionira... pokušao sam na 3G Viber (dok je druga bila preko wlan) pozivi i uglavnom puca veza ili jedan čuje drugi ne... A gdje ću tako po otocima kada sam na Jadranu. Bez wlan je banana. Ma ova vip opcija mi super, ako mogu to ću srediti. Meni nije bed 250 kn a bit bez živaca i mozganja!
    Zadnji uredio maher22 : 08-12-2013 u 10:26

Banned Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    RBA ti nudi karticu bez posebnih uvjeta, samo uz polog, stoga pohitaj do prve poslovnice!

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    RBA ti nudi karticu bez posebnih uvjeta, samo uz polog, stoga pohitaj do prve poslovnice!
    A koliko onda moram frknuti na karticu? Ne kužim to ništa... mogu li npr. sad 1500 kn pa za dva mjeseca sad opet toliko ili kako? KOje komplikacije mi sad...uff. Moram to sve riješiti jer za 10 dana putujem u švabiju...

Banned Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2013
    Bodovi
    1.061
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sam odlučuješ koliko ćeš staviti jer možeš trošiti samo u visini pologa povezanoga s karticom. I ne vidim u čemu je problem. Odeš u RBA, zatražiš poklon-karticu i to je to. Da si zaposlen, banka bi ti odredila limit. Ako nisi, onda je limit nula kuna dok ne uplatiš polog koji odabereš!

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ja bio u vip centru i uglavnom se raspitao za kombinaciju step 50 kn + opcija 5 200 kn 24 mjeseca, sve za 255 kn tarifa. Veli nema uspostave ni za HR niti za Europu. Moš zvati koliko hoćeš, net 3 GB, mobiteli vrhunski za 9 kn (199 kn bez trajnog naloga) od galaxy s4 mini, nokia lumia 920... itd. Htio srediti ugovor na 24 mjeseca al mi reko da opcija 4 i opcija 5 ne ide bez potpisivanja trajnog naloga na kreditnu karticu (da se osiguraju naravno, niže opcije 1, 2 i 3 možeš bez). Pošto to nisam u mogućnosti, iako imam love za plaćat, dakle jer mi posao nit zemlja nije stalna - BANANA. Taman bi mi pasala tarifa jer imam na 10-ke kontakta sa njemačkom i austrijom mobitel i to bi mi samo poboljšalo sve, a za europu roaming ionako imam njemački broj. Vratio sam se doma kisel sad.
    Al za mene bi tarifa bila vrhunska jer i ovako potrošim uz simpa 50 kn još 100-150 mjesečno za pozive u inozemstvo po potrebi a s ovim bih pokrio sve bez brige i još dobar mobitel dobit

Zaključak je da je vip sa ovim -50% tarifama i uređajima sada definitivno najpovoljniji za Božić!
    Najpovoljniji za tebe koji će iskoristti te minute prema EU. Ostalima, kojima to ne treba, daleko od toga da je to nešto povoljno.
    Prije je VIp imao puno bolje Božićne promocije (SZM s 50% popusta, zauvijek, na primjer). Vrhunski mobitel (SGS3) prošle godine, uz 125kn mjesečne pretplate za samo 2500kn (tad je bio puno skuplji u dućanu)

U kojoj je to trgovini Samsung S4 2500 kuna? Ja uporno o tomu modelu, a ti o S3 koji je pregažen vremenom!?

Ne odgovara ti kada se uzima najskuplja pretplata, ja ti objasnim kako možeš uštedjeti, a ti nastavljaš pisati besmislice.

Spominješ pozivanje bez uspostavljanja razgovora jer se štedi ako druga strana vrati poziv!?

Sramota!

Potom izmišljaš da je prebacivanje kuluk, a u stvari se radi o rutinskoj operaciji koju odrađuju svi Vipovi centri među kojima su mnogi što ne poznaju gužve.

Ako želiš vrhunski mobitel i tarifu koja sve pokriva, uzimaš Vipovu pretplatu za 255 kuna.

Ako želiš samo tarifu, uzimaš tarifu za 155 kuna koja nema Europu, ali pokriva cijelu Hrvatsku.

Ako ti je to preskupo, odlaziš u Tomato ili Tele2.

Na bonovima su u Vipu doista oni koji nisu ozbiljni potrošači.
    Jesam ja negdje napisao da je SGS4 2500kn u dućanu??
    Pričam o SGS3, koji je, bez obzira što ti kažeš, i dalje jedan od najboljih mobitela na tržištu. To što postoje i bolji, ne znači da ga je vrije pregazilo (što onda reći za ostale mobitele koji su znatno lošiji od ovog??). Činjanica je da za manje novaca, bez ugovorne obveze, možeš dobiti dobar (čak i vrhunski) mobitel i tarifu (prepaid) koja zadovoljava većinu korisnika. Naravno da nekome to nije dosta, ali većini (ako je suditi po ovom i jednom drugom forumu), 2 GB prometa, neograničeni pozivi prema VIP-u i 100min prema ostalima, neograničen SMS prema svima, je sasvim dovoljno. I to za 34,5kn mjesečno. To je vrlo dobra ponuda, za razliku od ovih pretplatničkih.
    Uostalom, ne misslim samo ja da se VIP srozao kaad su u pitanju pretplatnici. Nekad je bilo bolje pretplatnicima, danas je bolje prepadi korisnicima. Koliko donose SURF paketi pretplatnicima, koliko prepaid korisnicima??
    Dugogodišnji sam korisnik VIP-a (od samih početaka, 1999. godine), pretplatnik sam već godinama (prije sam bio na prepaidu) i što mi nude (VIP i više)? 200kn popusta na mobitel. VIše dobiju korisnici jedne druge mobilne mreže.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni paše vip i ta tarifa naravno. Za ostalo unutar hrvatske nebih se micao od simpe prejake i nabava moba ovako jeftino. Ali vip moram pohvaliti da su bar dali šanse za besplatne pozive prema EU što tele2 i T-mobile uporno ignoriraju i time se pokazuje bezobraznost. Jer ne može skype i viber niti bilo koja internet aplikacija mijenjati bezbrižne pozive s mobitela na mobitel. Internet dobra pokrivenost u zemlji za omogučiti poziv preko aplikacije prema inozemstvu (i molit se da druga osoba u europi ima dobru net pokrivenost) je 33% dok je poziv mobitelom 99% BILO KADA i BILO GDJE! A to je ono što korisnicima treba. Dokle god cijela europa ne bude pokrivena 99% sa LTE brzinom sve ostalo je banana i nemože nadmašiti mobilne pozive! A koliko mi se puta desilo da uopće HT nemam internet jer sustav zakaza a pozive sam mogao obavljati pa sad ti zovi nekoga u Europu putem aplikacije.

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne osporavam da je ta opcija (5) dobra za takve kao što si ti (koji zovu prema EU).. al za ostale.. Nikako se ne isplati.. Ima boljih tarifa (pogotovo prepaid, i kod VIp-a i kod ostalih operatera).. A uzeti pretplatu i opciju (najskuplju) kako bi se što jeftinije došlo do mobitela... Ne znam što bi rekao na to. Puno je takvih bilo i na ovom i na drugim forumima koji kasnije traže način kako da smanje iznos pretplate ili da skroz ukinu pretplatu.
    Ljudi nikako ne mogu shvatiti da se uzima tarifa koja ti odgovara pa tek onda gledaš koji mobitel možeš uzeti uz tu tarifu (pa čak i u dućanu, ako ispadne jeftinije), a ne da se gleda koji mobitel žeeliš pa onda uzmeš najskuplju tarifu kako bi te mobitel, naizgled, ispao što jeftinije. Ispadne on jeftino u startu. Al kroz 2 godine, kad se stavi sve na papir (što ti od tarife treba i koliko košta najjeftinija tarifa koja zadovoljava te uvjete te koliko košta tarifa u kojoj je mobitel jeftin), mobitel prečesto ispadne puno skuplji nego da se uzme na rate u nekom dućanu.

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Tele 2 Božićna ponuda
    By pero1985 in forum Tele 2
    Odgovora: 26
    Posljednji post: 21-12-2010, 19:10
  2. Božićna ponuda Simpa
    By 10aLEX in forum T - Mobile
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 04-11-2010, 15:22
  3. Božićna ponuda iz Vipa
    By igor999 in forum A1
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 09-12-2009, 11:34
  4. Tele2 božićna ponuda
    By lars82 in forum Tele 2
    Odgovora: 131
    Posljednji post: 25-01-2008, 21:24
  5. Amis- Božićna ponuda
    By Inovator in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 30-11-2007, 02:14

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove