Ja sam htio 2komada,najveca tarifa,nitko me 2 dana nije kontaktirao za potvrdu..pa sam ja njih zvao i receno mi je da ih nema
Pa sam na crno uzeo,nije mi se dalo cekat
Ja sam ga naručio prije 3 dana, Tmobile agent me je prije 2 dana kontaktirao za potvrdu. Izgleda da jako brzo dostavljaju (osim tebe znam za još jedan slučaj kojemu je Z1 dostavljen u roku 2 dana) pa izgleda da bi i meni mogao stići uskoro (nadam se ponedjeljak jer sumnjam da dostave idu subotom)...
Ja sam htio 2komada,najveca tarifa,nitko me 2 dana nije kontaktirao za potvrdu..pa sam ja njih zvao i receno mi je da ih nema
Pa sam na crno uzeo,nije mi se dalo cekat
Gledao sam prije dva-tri dana Svijet medija. Oni su bili ekskluziva za Sony proizvode, pa tako i mobitele. Nisu je imali tada.
Što, došlo vrijeme kada ćemo mobitele uzimati samo kod operatera.
Jer ova Z1 je vjerojatno krcata T-Mobile "korisnim aplikacijama" koje (bar kod starijih modela) bitno usporavaju rad OS-a.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ne brini,ovdje sve leti..doslovno..lag je nepostojeci
Nisam..ali na tabletu sony z,koristim mx player,sve radi na njemu..
@smogovac; da li si možda primjetio žutu nijansu na ekranu, navodno da nju imaju primjerci namjenjeni našem tržištu (serial počinje sa BH904)?
Nebi rekao..bijela boja je bijela kao na ajfonu..
Pored z1 tableta,njegov ekran mi je djeluje da ima žutu nijansu..sa mobom mom oku sve ok..
Danas sam u t-mobile malo isprobao ovo čudo. Mogu kazati da sam zadovoljan. Veći je i teži malo od Z ali po pitanju kvalitete izrade i ekrana puno bolji. Netko ko gleda phablet phone može solidno i ovaj razmatrati jer isto mnogo pruža u manjoj dimenziji. Za većinu normalnih korisnika ipak je poznat pod "cigla" nadimkom ali vrijedna cigla![]()
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
koliko je samsung galaxy s 4 kvaltetniji ili bolji uredjaj od Sony Xperia Z1, ako neko ima iskustva..
Ne o tome ovdje. To je pitanje za Usporedbe modela (npr. ovdje).
pozz,nabavio sam z1,i presretan,bez sumnje broj 1 smartphone na tržištu.zanima me zaštitna folija,imao sam i z,i citao sam da se folija lako skida,lako se grebe,i da se s njom skida dolje i sony logo.zanima me vaše iskustvo sa z1,dali je i kod njega ista stvar???
s4 bolji od z1???gdje si to cuo?z1 je baš u svemu bolji od s4.
Zadnji uredio yager : 04-01-2014 u 11:33
Naravno da svako za svoj mob ima pravo mislit da je najbolji,ali da li je bas tako to je ipak individualno jer ono sto je tebi dobro ne mora bit i drugima....
Z1 je top smartphone bez sumnje,ali nije jedini i nije u svemu najbolji,a od S4 u nekim stvarima jos moze podosta nauciti....
Evo, da se i ja pohvalim, od sredine prosinca sam vlasnik Z1. Imao sao par dana i običnu Z koja mi se čini dosta boljim i kompaktnijim modelom od ove preteške cigle.
Da, mobitel je stvarno velik, prevelik, a barem ja imam velike šake i prste. Nekako sam se privikao, ne mogu još reći "navikao".
Sada, par pitanja-T Mobile nudi uz WALKMAN aplikaciju i Deezer, koji je načelno jako dobar program, ali događalo mi se da pjesme na WALKMANU odjednom stanu. Znači slušam dvije pjesme, i odjednom odsvira 60% treće i pjesma jednostavno stane. To me dovodilo do ludila pa sam formatirao MMC i napravio hard reset. (ima li možda Deezer prste u ovome)? Inače, kada isključim data-promet, WALKMAN može svirati i po tri sata bez greške.
Imam 5 mail accounta i svi se sinkroniziraju približno u isto vrijeme. Ne znam što uzrokuje taj nagli prestanak sviranja pjesama. Doduše, otkada sam ga resetirao, prije 12 dana, samo jednom, ali koga je zmija ugrizla i guštera se boji.
Ljudi je li pametno napraviti Restore sa starijih Xperija? Imao sam XT i imam nekoliko Backupova. Učinio sam jedan restore i tu su se pojavili razni programi koje nisam osobno instalirao na Z1 ali ih je imala T, tako da ih nisam mogao ukloniti jer se nisu pokazivali u Popisu aplikacija. Npr. Accuweather, nigdje ga nije bilo, a imao sam njegov widget.
Pretpostavljam, osim restorea Imenika i poruka, ne raditi ništa drugo.
Za sada su mi dojmovi izmiksani. Ponavljam, zbilja je velik i dosta teško se nosim s time. Mogu reći čak da radije katkada uzmem XP koja mi je zamjenski mob za neko pretraživanje ili SMS-anje...
Kamera, nisam se niti nadao nečemu spektakularnom, ali nije mi nešto. Fotke su malo bogatije detaljima, ali po meni nedovoljno za 21MP kameru. Snimanje videa pati od neprestanog namještanja fokusa tako ako snimam npr. kakav bend, tj. koncert, bude tu svašta.
U Mobisu!
Nakon istaliranja novog softwera, pojavili su mi se problemi sa zvucnikom, tj sa glasnocom.. Dakle ako pustim pjesme preko walkmena sve je ok, pojacavam i sanjujem normalno.. Dok prilikom primanja poziva, zvucnik kao da je smanjen na minimum, uopste se ne cuje, isto tako je i sa porukama i drugim notifikacijama. A sve je pojacano do maksimuma.. Je li imao neko slicnih problema?
Dobio sam novi softver 5,02 i dva dana mi trebalo da poslozim,da mi sve bar malo lici na ono sto sam imao,promjenilo velicinu izgled ikonica,oblik sata,dodalo par opcija...
Ajde sve je to ok prebolio sam aliiii sad mi bateriju jedeee,nema sanse pola dana da izdrzi!
Brisao nepotrebne aplikacije,cak sam i njegove koje ne koristim poiskljucivao i malo ali bas malo se poboljsala.
Zna li neko sta jos uraditi da bar par sati jos duze izdrzi.
Ps. I punjenje baterije produzio od prazne do pune treba preko 3 h.
Hvalaaa.
SVE ŠTO MOŽEŠ DANAS OSTAVI ZA SUTRA !!!
Trebao bi malu pomoć, postoje osnovane sumnje da mi je vrisnula matična ploča na Xperii, u procesu sam nabavke nove-rabljene, s obzirom da ponuda na njuškalu nije nešto pretjerana, da li netko ima informacija gdje bi još mogao potražiti matičnu?
treba nać rabljenu, novo je preskupo.. košta ko cijeli mob.
evo ovak nekaj za 100$
http://www.ebay.com/itm/Sony-Xperia-...0AAOSwNSxU-d7K
Nisam gledao dosta dugo Njuškalo. Gledaj pod Z1 rezervni dijelovi ili pak nađi neku sa slomljenim ekranom, defektnom kamerom ili sl. Još se malo cjenkaš, vjerujem da bi je mogao za sitniš dobiti.
U Mobisu!
Pozdrav ekipa,trebam pomoć.
Naime,
Pokušavam otključati Xperiu Z1 kupljenu u Tele2. Dobio sam od njih kod za otključavanje na sve mreže,ali kod ne radi.
Googlanjem sam došao do sljedećeg zaključka:
Kada upišem *#*#7378423#*#*
Otvori mi se menu gdje odem na sim lock
I sad na mjestu gdje imam network tu je znak X i vrijednost je nula.
Našao sam da ako je takva situacija da onda ne mogu otključati pomoću koda
Evo i slika
Izgleda da je mobitel otišao u HARDLOCK i ne može se više resitirati taj brojač. Ne znam na kojem je broju bio,ali nema šanse da sam 3 ili 5 puta krivo unio kod.
Je.beni Sony... Sva sreća da ovaj nije moj inače bi bio u zidu
Zadnji uredio n3m3s1s : 21-03-2016 u 18:38
Mob se otkljucava tako da ubacis karticu drugog operatera i mob ti izbaci: enter sim unlock code: ukucas taj kod. Nemoze bit jednostavnije.
Prijatelju,mašio si ceo futbal
Aj ponovo pročitaj moj post
Ja sam otkljucao frendicin Z1 koji je kupljen u tele 2 tako sto sam ubacio svoju vipme karticu u mob je izbacio obavijest da unesem kod koji je ona dobila u tele 2. Neznam kak ti to radis al ja sam 50 mobova i tableta tak otkljucao. Ove sifre i kodove koje si unosio nemaju potrebe. Stavi u njega karticu nekog drugog opetatera i rebootaj. Tad unesi kod i otkljucat ces ga. Ti od lopte ne vidis stadion.. ;-)
Prijatelju,a kaj misliš kaj sam napravio prvo kad sam dobio mob u ruke??
Dobio sam kod od Tele2,umetnuo karticu od Tmobile-a,resetirao uređaj,unio sam kod i dobijem poruku da je kod neispravan i da otključavanje nije uspjelo. Probam ponovo,pomislim možda sam fulao broj,kad ono opet isto.
Aj sad OPET pročitaj moj gornji post![]()
Onda se zove tele 2 i oni prek telefona provjere kod. Mozda su dali krivi. Ako ti je mob odgovorio da je krivi kod onda ides to ispitavat. Inace bi pisalo nije moguce otkljucati uredjaj ili slicno. Ak je kod krivi krivi je, trazis pravi a ne brickas mob. Ja sam jednom unlockao sim i reklo mi krivi kod. Rebootao i prihvalilo. Radi kaj hoces.
Bookmarks