Vjerojatno je riječ o ukradenim bonovima. Ako je tako, onda se lako može dogodit da se bonovi blokiraju što znači da će "kupci" ostat bez bonova i novaca.
Vjerojatno je riječ o ukradenim bonovima. Ako je tako, onda se lako može dogodit da se bonovi blokiraju što znači da će "kupci" ostat bez bonova i novaca.
Ako sam dobio HT-ovu poruku o uplaćenom iznosu i serijski broj bona, onda to znači da je bon uplaćen preko službenih kanala. Još sam dobio i 10 posto bonusa, što dodatno potvrđuje legalnost kupnje. A u HT-ovu odjelu koji se bavi računima poručili su da je bon nadoplaćen preko pretplate ili preko usluge Halo bon.
baš sam sada pogledao taj oglas... i samo mi jedna stvar pada na pamet... a nije baš za pisanje ovdje.... ne vjerujem da on legalno dobije bonove....
dali je tko kupio ?
---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:43 ----------
on je mogao kupiti bon online i pri kupovini upisati samo tvoj broj moba. tako da se automatski naplati tvoj broj. a kako je on platio bon ili došao do njega ? to je upitno.
Bon je kupio preko službenih T-mobilovih i Vipovih kanala (uzeo sam i za Vip, a tu nema bodova). Ako je hakirao sustav, onda je on varalica i bit će kažnjen. Ja sam bonove, na koji je plaćen PDV, kupio u dobroj vjeri jer sam ga pitao je li sve legalno. Usto je na Njuškalu objavljeno da nema straha od prijevare koja je i meni pala na pamet. Jasno, danas svatko može svašta tvrditi. No svi znate da je prije postavljanja oglasa morao je predočiti svoj OIB i doista ne vidim kako bi se mogao izvući ako se ispostavi da je krađa.
To je bilo za Vip, a čovjek prodaje i za T-mobile.
Ne vidim zašto bi se čovjek izlagao kaznenomu progonu. Dobro, ljudi su blesavi, ali iza svega ovoga ostaje trag i za prijevaru smještaj u Remetincu. Ima mnogo pametnijih načina za iskorištavanje ukradene kreditne kartice.
To ti je kupovina u dobroj vjeri. Ja nisam stao na tomu, nego sam provjerio bonove u T-mobilu i Vipnetu. Za sada nema ništa sumnjivo, ali moram priznati da se i ja pitam zašto daje tako veliki popust.
Jel ti znaš kako npr. Tisak dolazi do bonova? ili neka banka? Naruče određenu količinu bonova svakakve vrijednosti i ovi (HT, npr) im pošalju u datoteci kodove. Netko tko može doći do te datoteke, može te kodove preprodat, nravno, nelegalno. Ti kupiš taj bon, netko drugi.. Svi sretni i zadovoljni dok.. Dok HT ne dobije reklamaciju da je poslao previše nevažećih bonova.. Onda slijede rovjere, koji su to bonovi nevažeći i dođu do tebe. A što slijedi nakon toga...
Ne vjerujem da je došao legalno do bonova.. svaka firma koja preprodaje bonove premalo zaradi na njima da bi mogla dati takav popust (50%!!!!). Osim toga, ni HT-u se ne isplati davati takav popust je ti te novce možeš iskoristiti npr. za plaćanje parkinga. To izravno znači da HT plaća tvoj parking, a to si sigurno ne bi dopustili.
Bookmarks