Točno, postoji naredba koja bi ovo trebala riješiti, ali koliko znam za to nije potreban nikakav root.
Ovako, dobio sam nedavno Vip Racer III Mini (to je ustvari ZTE V790).
Kupio sam micro SD od 8 GB, tako da imam dosta memorije za aplikacije, ali mobitel ima jako malo unutarnje memorije (oko 40 MB). A problemje sto, kolko sam skuzio, Android po defaultu sprema na unutarnju memoriju, a onda trebas otici na tu aplikaciju i odabrati nesto tipa "move to SD card", tako da je prebaci iz unutarnje na karticu. Ali kad je neka aplikacija na Play Storeu veca od tih 40 MB koliko imam slobodno, nece je uopce downloadati, kaze nesto tipa "not enough space". Trazio sam na mobitelu, ali nema nigdje opcija da automatski sprema na karticu. Trazio sam i po internetu, ali nisam nasao neko korisno rjesenje, osim da rootam mobitel pa onda upisujem neke komande da si povecam tu glavnu particiju, ali to bih htio izbjeci... dal zna netko za neko jednostavno rjesenje, bez rootanja?
Točno, postoji naredba koja bi ovo trebala riješiti, ali koliko znam za to nije potreban nikakav root.
Šta Google ne radi?
Code:adb shell pm setInstallLocation 2Jedno ili drugo, ovisno o verziji OS-a.Code:adb shell pm set-install-location 2
Prije toga moraš uključiti USB debugging.
@Smuchac,
Rekao je bez roota.![]()
Napravio sam taj setinstalllocation, uglavnom, prvo sam trebao skinut i instalirat android SDK i jos neke gluposti, onda driver za mobitel jer mi nije prepoznavao mobitel i na kraju sam napokon uspio sve sredit i pokrenut taj setInstallLocation i sad je sve jos gore... neke aplikacije mi je instalirao direktno na memorijsku, ali je svejedno zauzeo dosta mjesta na unutarnjoj memoriji. Angry Birds Space je instarilao na unutarnju memoriju, unatoc toj komandi. Onda sam isao na ono move to SD card, pa je pisalo "unable to move", ali ju je ipak preselio, ali je svejedno zauzeo mjesta na unutarnjoj. Onda sam instalirao originalne Angry Birds i njih je isto insalirao na unutarnju memoriju. Prebacio sam i njih, ali tek iz treceg pokusaja je htio prebacit na karticu... Tako da ovo manje vise ne radi, odnosno isto je kao i prije
Jel moze malo vise infoa o rootu, sta je to tocno, sa cu s tim dobiti, jel opasno (za mobitel) itd.
Jbg, to se desi kad se ne istraži i informira dovoljno. Androidov built-in "move to SD" je veliko sranje i ima razloga zašto ga nitko (razuman) ne koristi. Ali nažalost to je jedina mogućnost ako nemaš/ne želiš root.
Što se tiče roota, pročitaj yagerov Android FAQ tu na forumu. Sve je lijepo objašnjeno. Te drugi put slobodno prvo malo potraži sam.
Instalirao sam ROM Xperia Rom for ZTE V790, ali sam prije toga zaboravio napraviti backup ROM orginalnog koji sam imao kad sam kupio mobitel od VIP-a.
Posto mi ovo sto sam stavio ne valja, da li mi netko moze staviti da si skinem natrag orginalni ROM?
Moze neke preporuka koji ROM instalirati za ZTE V790?
@urbis72, tek sad sam vidio tvoj odgovor, ako jos trebas, originalni ROM mozes skinuti ovdje http://www.ztedevices.com/support/se...?type=software samo potrazi Hrvatsku i zatim model koji imas
Inace, napravio sam da mi bude default instalacija na SD karticu), to je nekad radilo, nekad sam rucno prebacivao, ali u svakom slucaju, svaka aplikacija je zauzela malo mjesta na glavnoj memoriji i sad imam oko 5 MB slobodno, svako malo mi se ruse aplikacije, neke se nece uopce otvoriti itd.
Moje pitanje je, dal ima nekog lijeka za to? Dal mogu na neki nacin odrediti da mi memorijska kartica bude glavna memorija, da je OS i sve instalirano na njoj?
Proucavao sam malo o rootu, ali nisam nasao nista konkretno, samo stvari tipa mobitel ce vam raditi brze, mozete instalirati vise aplikacija i sl, ali nisam nasao nista o problemu koji ja imam
Bookmarks