sto se mene tice mogu ga zvati i Zorica...
Google je najavio novu verziju svog mobilnog operativnog sustava.
Iako se pretpostavljalo da je u pitanju Key Lime Pie naziv je KitKat.
Verzija: 4.4
Iako se ne znaju nikakvi detalji o novoj verziji (koja je najavljena jako brzo nakon predstavljanja Androida 4.3) pretpostavlja se da se radi o tome da slabiji uređaji rade fluidnije (manji CPU i RAM usage?).
Ne kužim zakaj su najavili Jellybean 4.3... Ovako će se još više raspršiti ionako fragmentirano Android tržište.
Link
Vidjet ćemo, ako sa ovom verzijom srede neke boljke Androida koje su sve više na meti kritičara (od laga, fragmentacije, sigurnosti) onda smatram da će biti dobar upgrade. Ako je to samo još jedna u nizu verzija koja ne donosi ništa previše značajno - onda si je Google pucao u nogu.
Zadnji uredio Mario92 : 03-09-2013 u 21:13
sto se mene tice mogu ga zvati i Zorica...
Uzalud Vam trud sviraci,za drugog su dunje zute
Kako god, jedva čekam...Pretpostavljam da će ga predstaviti u 11.mjesecu, a vrlo vjerojatno i novi Nexus 5 (ili kako god ga nazvali..)
JB 4.3 je već vani, veće je pitanje što se događa s KLP 5.0. Prema dosadašnjim nomenklaturama čini se da će se KLP preskočiti. Kao što si napisao, fragmentacija je sve veći problem ovog OS-a i počinje ga ozbiljno ugrožavati. Doći će trenutak kada će morati napisati cijeli OS ispočetka, jer je optimizacija postala sve veći problem iz koje pak proizlaze svi problemi na koje nailazimo i na najjačim uređajima na tržištu.
Ne znam jel Nestle odobrio korištenje ovog naziva....
Rekao bi da Nestle nema ništa protiv, čak štoviše izgledaju jako sretni zbog toga.
http://www.hersheys.com/kitkat.aspx
(U Americi jedino Hershey's radi KitKat, po Nestle licenci.)
Nestle i google su se dogovorili oko imena, na obostranu korist. Meni kitkat kao ime za novu verziju androida ne zvuči dobro.
Ovo u vezi ozbiljnog ugrožavanja zbog fragmentacije ne stoji, isto kao i problemi na najjačim uređajima na tržištu (pretpostavljam da se misli na nefluidnost u radu).
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
ma kakva nefluidnost.sad S4 i One nakon dječijih bolesti rade kao podmazani![]()
...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360
Rade brzo nakon par updateova, tvornički fw od S4 je bio koma za jedan od najboljih mobitela na tržištu. Tu trebaju više raditi, no problem su i proizvođači mobitela koji gore natrpaju puno bloatwarea, a optimizacija je nikakva.
fora je ovo novo ime Kitkat
za sada su uvijek fora ime odabrali.
Meni je baš antipatično. Dosad su imena bila u redu jer su birali "generičke" slatkiše nevezane za neki određeni brand. A sad su ga us*ali...
(Nastranu to što osobno prezirem Nestle kao kompaniju.)
Ime ko ime, ne zanima me previše i dosadna mi ta strka oko iemna svaki put.
Ono što me zanima su poboljšanja i novosti u odnosu na prethodnika, a to se čuva. Nek puste to van
Neznam ekipa jel baš pratite situaciju ali ako se nevaram u chromiumu vidjelo se da neki Nexus uređaj vrti KLP,nakraju se ispostavilo da je to 4.4 i onda su ga preimenovali u KitKat radi dogovora s Nesteleom.
Osobno što očekujem od Android KitKata 4.4 je 64bit podrška.
Već Android uređaji imaju 2 GB RAM-a pitanje je sad samo vremena kada će se prebacit na 4GB RAM.
Jedno od novih stvari koje bih volio vidjeti je redizajnirane widgete i redizajniran stock launcher s card UIom(Holo).
Korišteni uređaji:Xperia X10i(PRODANO),Galaxy S2(PRODANO),Nexus 4(PRODANO)Oppo Find 5 16GB Bijeli(PRODANO),Nexus 7"2013" 32GB 4G LTE(PRODANO),Galaxy S4 I9505(PRODANO)
Uređaji:Nexus 6P 32GB Stock,Galaxy Nexus Lolipop ROM
Istina, Galaxy Note 3 ima 3 gige RAMa, čisto lako moguće da između ostalog dođe i do 64bitne podrške...
Isto tako očekujem novi kernel, vjerojatno 3.8... Isto tako gledam malo ovo i , iako je fejk, nudi mi nadu da možda i moj mob dobije neki update![]()
sony da updatea više od 2 puta? svašta.![]()
Google ce vjerojatno implementirati 64-bitnu podrsku u blizoj buducnosti, osobito jer je Apple to vec ucinio. Ali prije toga slijedi predstavljanje 64-bitnih SoC-va.
Moram priznati da mi to sve već pomalo teško pratiti. Pogotovo na "starijem" LG 2x. Jedva nateram jednu verziju da radi stabilno, i evo izlazi druga. Onda idem to probat, pa ispadne "niš posebno" i sporo, pa vračaj staro itd. Trošenje vremena. Jedina dobra najava je to da 4.4 ne bude overkill za starije uređaje.
Da se stvari tak naglo mijenjaju na desktop računalima, već bih ga razbio sjekirom i zakopao tamo iza kraj kučnih ljubimaca....
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ovisi što koristiš na računalu.
Ako koristiš GNU/Linux, kod dobrog djela distribucija svakih 6 mjeseci imaš novu inačicu.
A i sam Android radi na Linux kernelu.
Želi li netko čitati uputstva ! (uh)
Android KitKat - Quick Start Guide
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Koristim 4.4 već neko vrijeme na nexusu 7, ali nisam dugo bio na običnom ROMu pa nisam skužio neke velike razlike. Jedino što na homescreen-u stoji Google Now.
Baterija mislim da i nešto kraće traje nego na ParanoidAndroid-u, a brzina mi je kao prije, nikad se nisam žalio na to.
EDIT: mislim da se tu najbolje vide promjene koje su napravili:
http://developer.android.com/about/versions/kitkat.html
Zadnji uredio .andro. : 06-11-2013 u 15:30
Koju verziju si fleshao na kraju? Probao sam onu verziju koju je izbacio PA (makar je samo aosp, bez pa featurea) i to je bilo neupotrebljivo sporo, cista alfa.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Probao sam od PA i još neki sa XDA (vidim sad ih ima više pa nisam siguran koji) ali sve je isto. Samo meni nije ništa sporo, osim što ima bug sa screen orientation i kamerom.
Dali se zna kada dolazi official verzija za Nexus 7?
Mislim da si flesao Slimkat (kao da sam procitao identican bug log tamo). Dunno, mozda su ga ispolirali u par dana. Ovo sto sam ja fleshao je i graficki izgledalo jadno (gradient sive u setingsima je bio 16bitni).
Ako se ne varam, update bi trebao stici kroz par tjedana kao sto je i dosad bila praksa kada flagship izadje s novom verzijom - braca dobiju update ubrzo nakon toga.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Danas izlazi official update za Nexus 7 (2012 i 2013) i Nexus 10.
https://plus.google.com/u/0/+android/posts
Nisam još našao link za download, mislim da trenutno nema za Nexus 7 2012, a ne mogu preko OTA jer nemam original ROM.
Ako je nekome došao OTA update, prije instalacije može u CMD upisati:
da bi dobio link za download koji može drugima poslati.adb logcat -d -f /sdcard/logcat.txt *:V
Ako nekog zanima izašao je KitKat za Nexus 7 (2012)
Ako niste dobili OTA, evo link za download:
http://android.clients.google.com/pa...Y.13088e35.zip
Zadnji uredio Inovator : 13-11-2013 u 23:54
Bookmarks