Imaju 2 "modema". Jedan je 3G (WCDMA/GSM) a drugi je 4G (LTE). Preko LTE se kod nas prenosi samo podatke (ne Voice). Zato onda LTE troši više baterije - jel pali još jednu antenu. Pretpostavljam da je tako...nisam siguran jel 3G ima dvije antene - jedna WCDMA a druga GSM...jer je bilo prije bug na androidu da troši bateriju više ako se ne upali/ugasi avionski način...tj. rade obje antene iako je spojen samo na 2G (GSM) recimo...pa je prikazivalo tamo u potrošnji baterije da je bez signala bilo 50% - tj. jedna antena 100% a druga 0%.
Ali u svakom slučaju kada je upaljen LTE i surfa se - nema smisla za 3G internet onda! To je kao da uštekam žičani internet u komp i onda se još želim spojiti na drugi, wifi internet (recimo tethering s mobitela) - čemu to? Neznam jel moguće uopće imati 2 IP adrese istovremeno!?
Uglavnom, zaživio je LTE - odlično!
Nisi me skuzio...ja sam recimo sad u centru zagreba i uredno imam LTE i pricam i surfam...odem u veliku goricu npr gdje mozda nema LTE i prebaci me na 2G a ne na 3G makar tamo 3G pokriva. Znaci kad ja aktiviram kod providera LTE, nikad vise necu imat 3G, nego samo ili 2G ili LTE...dok ne odjavim LTE onda ili 2G ili 3G.
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Meni nije tako na T-mobile - kada ima LTE uključi se, a kada nestane - onda je 3G. A svejedno je jel 4G ograničene brzine (mislim nije svejedno ali je dobro)...jer npr. tamo gdje nema 3G a ima 4G je to odlična stvar . Samo ne vidim zašto to naplaćuju? Onda tako mogu naplaćivati i 3G sasvim uredno!? Sada još treba plaćati to što imaš signala na mobitelu!?! Zanimljivo.
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Kao prvo 3G ne radi kako treba na t-mobile (bonbon) - pa non stop prebacuje na 2G iako ima signala...čudo jedno kako već godinama sada možemo reć imamo poteškoće (umišljene naravno). Ovisi koja je verzija softwera isto, prije na Z nije bilo opcije "GSM Only"
Ali ako se stavi opcija "GSM/WCDMA/LTE" onda on sam bira ako ima LTE. Za detalje treba uzeti neki Network monitor pa vidjeti što se dešava sa mrežama - log datoteka. Ovo ja vidio kokad, možda, čuo da je neko reko...to mačku o rep.
Što ima bonbon USIM 64k sim? Jer obični 32k ne podržava LTE.
A ovo da će LTE zaživjeti do 2050. je malo pretjerivanje ne znam čemu to.... I btw za neke 3G i 4G po stoti put su dvije različite mreže to nije ista mreža neovisne su jedna o drugoj tako da ako 3G ima manjkavosti to ne znači da ih ima i 4G.
Tko je spominjao da su to jedna te ista stvar i da su ovisne jedna drugoj? Da, 3G ima problema već dugo vremena na T-mobile. LTE radi ok koliko sam primjetio.
I usput - 3G i 4G su zapravo ovisne jedna o drugoj ukoliko se želi moći razgovarati i surfati. Jer LTE ne prenosi glas kod nas nego samo podatke. Pa ako se želi surfati i/ili razgovarati potrebne su obje...a pošto nema svuda 3G a i ne radi kako spada - onda je tu potreban i 2G. Tako da su poprilično ovisne jadna o drugoj GSM/WCDMA/LTE.
Niti sam te što pitao; niti sam te citirao niti sam se tebi obratio.
Onda nemoj uopćavati, citiraj, obrati se kome se misliš obratiti - inače pročitaj temu od početka prije nabacivanja paušalnih izjava o problemu koji je već razjašnjen: 3G jedna stvar - jedna antena, 4G drugi par opanaka i - druga antena (i cijena)!
- Nema potrebe da išta ponavljaš po stoti puta s visoka. Sudjelujem u temi jer me zanima podrška za LTE - ne zato jer želim biti pomodan nego jer je to jedini brzi internet dostupan u mom selu. Znači nema 3G nego 2G...ali odnedavno ima T-mobile LTE odašiljač u susjednom selu! - zato me iznimno živciraju postovi koji nisu konstruktivni...npr:
Za takve primjedbe postoji PM.
Evo ja sam malo isprobal Lte ,tocnije 3 dana.
Gledao sam detaljno kartu pokrivenosti zato sam uopce bil i zel Htc sv one lte.
Razocaral sam se i odustal od Lte.
Htel sam to najvise za doma ali nakon toga iskustva radije cu si prosiriti Wifi mrezu u kuci.
Doma gdje mi je signal trebal biti po njihovome "ful" bil je samo i dalje mizerni 2g. Tek na dobroj polovici dvorista donekle uporabljivo.
Na drugom mjestu gdje signala uopce nebi trebalo biti bil je cak i vise no dobar.
E sad gdje je signal dobar i spajanje na internet nije problem ali gdje varira spajanje traje i do 20ak sekundi.
Tako nakon tih "isprobavanja" sam iskljucil opciju za Lte i mob mi dosta manje zdere struje i spajanje na internet je brzo kao i prije.
Moj zakljucak trebate isprobati i odluciti gdje i za kaj trebate 4g,odnosno dali je dosta 3g ili 2g ako nema 3g.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Ja se ne mogu spojiti na 4G iako imam mobitel sposoban za to, najbolje kaj mi je bilo dostupno je bio H+.
Lokacija - Zagreb, glavni kolodvor i Vrbovec, centar.
Ja sa s4 mini takoder nemogu, gazda sa iphone 5 moze. Lokacija ista.![]()
Evo baš sam probao sa njima malo popričati...
Prvo pitaju jel mi je dobar APN... nakon što su mi krivo rekli za postavke APN-a (postavke su u Settings -> Access Point a ne Settings -> Mobile networks) došli smo do zaključka da je APN dobar i da tu ne bi trebalo biti problema.
Nakon toga pitaju me jel mi mob podržava 4G. Pošaljem im model koji imam (Lumia 920), link na GSMArenu i citat sa stranice gdje piše da imam LTE. Čak sam i poslao da je model RM-821 i da sigurno podržava 4G. Također sam rekao da 4G radi na mom području i da sam probao sa Galaxy S4 Mini i da nema problema.
Njihov odgovor:
E sad me čeka guglanjehm.. vjerojatno je neš do moba pošto ne želi a trebo bi..jer i sam veliš da na drugom mobu radi. vidi malo na forumima, možda ima neki savjet koji bi ti pomogo.![]()
Probaj naći postavku samo LTE. Možda u kakvom servisnom meniju.
APN probaj internet.ht.hr
čini mi se da tu zna biti problem. Nije mi se htio spojiti na kompu na net dok to nisam primjenio.
Pretpostavljam da imaš uključenu 4g opciju.
A mob može izbjegavati spajanje na lte ako je 3g jači signal. Pa zato na ručno lte ako ima, avionski način šaltat...
nešto sam načuo da odsad ima 4G mreža i u Varaždinu
zna netko nešto više o tome?
Nema. Karta pokrivenosti
ali neznam o kojoj mreži se radi
mislim da se radi o Vipu ali nisam siguran
u HT-ovom 4g uspio sam postići najveću brzinu od 32,43 mb/s
a u bonbonovom 4g 31,77 mb/s
danas najavio HT da od sredine veljače 2015. diže najveću moguću brzinu 4g s 75 na 150 mb/s.
nadam se da će to značiti da će i bonbon 4g dostići brzine 150 mb/s u teoriji, a u praksi bar da pređe tih 31,77 mb/s
Šta to nama znači ako je pokrivenost ista. Radije investiraju malo u taj dio, a teoretske brzine neka ovjese mačku o rep. 30 Mbps je dosta za voip i istovremeno skidanje... filmova.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ja sam na vipu preko bonova već godinama.. jel ja uopće nemam mogućnosti za 4G? znam da frendica ima pretplatu na vipu i ima 4G uredno, dok ja na bonove H+ max..
@xlr - a vidi Zagorja, svaku klet i brdo pokrili skoro
@imart - na Vipu je samo na pretplati dostupan 4G
možda je na tvom području ista, ali na razini HR se osjeti razlika.
pišu: "HT u razvoj i novu infrastrukturu godišnje investira više od milijardu kuna. Nova investicija u kojoj smo kupili dodatni radiofrekvencijski spektar omogućuje nam da korisnicima ponudimo dvostruko veće brzine mobilnog interneta"
Bookmarks