Stariji post, al da dodam svoje iskustvo; prije 6 mjeseci sam dobio Samsung Captivate Glide (slično kao Galaxy S2), imao sam ga neko vrijeme na androidu 2.3.6, pa sam ga stavio na 4.0.4 (ne ide na više od toga).
Prvo, android mi se dosta svidio. Sustav je ok, i svašta se može na njemu, iako nije svemoguć. Nije 100% otvoren sustav, i ipak se ne može baš sve konfigurirati (a tako se priča za Android kad se uspoređuju moderni sustavi). Čak sam eksperimentirao s modanim romovima (cyanogenmod, AOKP), no ni tamo nisam nasao postavke za "baš sve".
Drugo, ima male razlike između 2.3.6 i 4.0.4, al nema bitnih razlika. Čak me smeta što na 4.0.4 "troši" 30-tak posto više rama, i sve mi se čini malkice sporije. Neću vraćati na 2.3.6 jer mi se ne da cjepidlačiti, pa nek sad ostane ovako.
Poanta je da ako vam sve radi, onda ja ne savjetujem upgrade na 4.+ . Samo ćete se nazajebavat s vraćanjem postavki na "vaše", pa backup kontakata, kalendara, programa...
EDIT:
PS: na verziji 4.0.4 rade 2-3 igrice koje na 2.3.6 ne rade, ako je to nekome bitno..

Force close svako malo, pa bla , bla, bla, fluidnost na -1 itd. Sve skupa neupotrebljivo. Što je u vrijeme 2009 i pojave Hero uređaja bio sam vrh Android ponude, nešto kasnije je izašao HTC Desire koji ga je pomeo, ali Hero + Android katastrofa. Ubiti cijeli Android u 2+ inačici.
Odgovori uz citat

Bookmarks