Koruptao ti se SMSC broj u postavkama moba. Meni slanje poruka nikad nije radilo na defaultnoj aplikaciji na custom AOSP romu (na stock ICS-u radi) jer te aplikacije vuku SMSC iz postavki moba koje nemam pojma gdje se spremaju. Probao sam upisivati ispravan SMSC na sto načina i ništa. Ne znam je li ista situacija i kod tebe ali od ovog posta nadalje sam opisivao problem:
http://cafe.mobil.hr/threads/73329-S...=1#post1025510
i "rješenje":
http://cafe.mobil.hr/threads/73329-S...=1#post1026078
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pps.. Trebam help asap
SII je kupljen u tmobile, imam ugovor jos nekih 7mj i gamad mi ga nece unlockat na sve mreze
Mob je rootan, probao chainfire app za unlock, nije uspjelo..
Ima ko advice? Malo mi hitno
EDIT: rijeseno... Preporucam GalaxSim unlock, best <20kn ever![]()
Zadnji uredio kapica : 08-06-2013 u 20:20
Ja sam 2 komada unlock-ao sa Galaxy S unlock (mislim da je tako bilo) sa marketa (i jedan Galaxy S1)
Inace, svako malo se borim sa procesom media server... ili tako nesto...
Kad se okine pojede mi bateriju u pola dana. Navodno, dokumentirani i priznati JB bug.
**** JB...
Ima li rjesenja za to?
-imam 3 pitanjca u vezi S2 i opčenito, imam ga nekih 9 mjeseci i sad bi trebao neki mini GPS programčić koji ne koristi internet, već samo GPS signal, a treba mi za šumu. Ako netko zna nek napiše pliz. -imam iGo i desetak drugih, ali to nije to, najbliži mi je bio ''GPS locate & share'' ali ne radi dobro ili se zablokira.
2. cache memorija mobitela, tj. međuspremnik, slučajno sam vidio da mi glupi mob ima sačuvanu hrpu obrisanih SMS-ova koje su dostupne za pogledati/kopirati/zaljepiti u npr. Operi dok sam nešt' surfao, sad ne znam jel je do Opere ili cache memorije od uređaja i kako to pobrisati?!
3. preporuka za neki printscreen program za android?
HVALA
Zadnji uredio SE Hondaš : 07-07-2013 u 23:52
U zadnje vrijeme gadni problemi sa SII. Baterija je postala prekratka, za manje od dana gotova, zna se zablokirat, sam se gasi, pregrijava se, pogotovo oko podrucja kamere, ekran zna zatitrati kao da gubi negdje kontakt. Baterija mi se cini na prvi pogled kao da se malo "napirila"! NIkad jailbreakan mob, sve po P.S.-u. Ima li tko kakav prijedlog kako se rijesiti nemilih problema?
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Da se nadovezem na prethodni post! Da li je netko kupovao baterije ne ebuy-u, one veceg kapaciteta. Kakva je kvaliteta tih baterija i da li se uopce isplati kupiti?
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Pozdrav
Imam ja istih problema, nazalost.. Mob je sad godinu i 7 mjeseci...
Baterija kad padne ispod 70-80% jednistavno zatitra mob i ugasi se...
Takoder baterija mozda malo izgleda napuhnuta.. Sto inace i je znak da je gotova...
Al ja sam poweruser, rockao po njemu sve i svasta.. Romove, kernele, nisam ga stedio...
Kaj se tice kupovanja baterije, ja sam imao namjeru kupiti onu original od Samsunga od 2000mAh, sto jr mrvicu deblja i dobis drugi cover..
Na expansys.si je 30€…
Za ebay.. Nebi bas.. Al to je stvar odabira..
Zadnji uredio kapica : 14-08-2013 u 10:06
Mislim da xlr ima tu 2000mAh bateriju i taj cover pa možeš njega pitati kako to sve funkcionira![]()
Ja koristim tu 2000 mah bateriju i mogu reci da vrijedi novaca. Daje taman toliko vise energije koliko je i jaca u specificiranom kapacitetu.
Pitanje...
Imam root-ani sgs2.
Dosla mi je obavjest da je moguca aktualizacija softwarea putem wi-fi ali kad skinem pakete dode mi neka poruka, nesto kao da nemam autorizaciju za instaliranje softwarea ili tak nesto. Sto trebam napraviti da bi uspio aktualizirati software na novu verziju?
Za početak navedi točnu grešku koju ti javi.
Nabavia ovaj moba i baterija mi je izdrzala malo vise od 7h..sto mi je jako lose.
Zivcira me sto se baterija trosi dosta i dok nista ne diram po mobu a iskljucene sve moguce stvari na njemu.
Jel se isplati kupiti bateriju od 1800 ili 2000mah za njega,ima sam prije njega zte blade g sa baterijom od 2000mah i bila je odlicna,i nije se toliko praznila dok je mob u stanju cekanja.
iskljucio sam i onaj neki fast dormancy kad ukucam *#9900# ali cini se da ni to ne pomaze
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Mozda je stari uredaj, tj baterija..
Takoder imas wakelock detector app, i betterbatterystats
Ako si rootao s njima ces najbolje vidjeti koje app ga deru
Nisam ga rootao,a ni nebih petljao u to.
dosta aplikacija kao i na svakom mobu sa jelly beanom onemogucim da ih uopce neam na ekranu.
ali uzasno me zivcira sto mi ekran potrosi oko 60/70% baterije,tako mi pise u postavkama baterije.
na zte blade g mi se isto znala baterija nekad isprazniti jako brzo ali to najvise bude kad malo malo pa spojim mob na punjac i ne napunim do kraja,a onda se opet sve izjednaci i ekran potrosi oko 40/50% i baterija dosta dugo traje.
Probat cu napravit hard reset,ali ako ne mozda uzmem novu bateriju,samo neznam koliko se isplati??
Od tih 60/70% sto ti ode na ekran
Koliko je to vremenski prije nego ode cijela baterija?
I, kaj radis na mobu generalno?
Nisi me dobro razumio ekran mi potrosi 60/70% baterije.,a neznam zasto,sve moguce mi je iskljuceno a svjetlina do kraja smanjena.
Najvise sam na netu i slusam glazbu, sve ostale stvari jako slabo.
Razumijem da se baterija mogla kroz 2god koliko je star mob dosta istrosit,ali juce mi je izdrzala malo vise od 7h.
Sad neznam jel se isplati da kupim novu bateriju,ili neku zamjensku od 1800/2000mAh??
Ako jos itko ima s2 neka kaze koliko vam mu baterija traje.
Nisi razumio covjeka sto te pita. Sljedeci put kada potrosis bateriju odi u battery stats i to sto ti napise da ekran trosi 70% - klikni na stavku ekrana i napisati ce ti koliko sati je ekran zapravo radio. 70% je glup podatak i trebalo bi mi 10min da ti objasnim sta tih 70% znaci. Daj nam ukupno vrijeme koliko ti je mob bio na bateriji (ovo sto kazes 7h) i sate koliko je ekran radio.
Meni je SGS2 sa 2000mAh baterijom drzao 12-15h sa oko 4-5h ekranom (cesce 4 nego 5). Bez 3G-a, custom rom, undervolt i underclock... nije bas podatak za usporedjivanje kad si ti na stock romu
Prejucer mi je baterija izdrzala malo vise od 7h,
a jucer skinuta sa punjaca u podne i izdrzala je 14ipo sati,ekran 4ipo sata rada.
Vase misljenje?Valjda to zato jer sam iskljucio fast dormancy,mozda se sada baterija nekak popravila
Ako ti to nije dobro na official ROM i kernelu..
Onda nosi akumulator sa sobom stari moj..
Suti i uzivajOvo ti je odlican rezultat za stock rom. Jos bolji ako si na default bateriji (ona manja).
ok,hvala
samo da tako stanje bude i u narednim danima,imam ga tek 3 dana
Ovisno o pozadinskim aplikacijama, mozda ti bude nesto krace trajalo..
Imaj to na umu
Evo mob mi sve super radi i baterija je sada odlicna,ali pojavio se jedan problem za kojeg neznam jeli bio tu otkad sam ga kupio ili se tek sad pojavio jer ga je tesko odmah primjetiti.
Dakle skuzio sam da npr.kad igram flappy bird ili recimo slikam sliku i prikazem ju na cijelom ekranu,gore gdje je statusna traka kao da se vidi neka plava linija,ali to vecinom se skuzi na nekim tamnim pozadinama i aplikacijama.
Trazio sam o tome po netu i vidio da neki slican problem ima i alcatel idol da on ima crte s lijeve i desne strane,i tamo pise da je to zbog neke neujednacenosti boja.
Takoder imam doma 2 stara samsung tv-a,oba rade ali na jednom su boje ljubicaste ponekad a na drugom su neke crte gore,pa me sad nebi cudilo da su slicni problemi i na mobu.
Problem je najvise uocljiv dok igram flappy bird evo slikapa da cujem misljenje
![]()
Bookmarks