PRIJENOS BROJA - Od mobilnog operatera zbog kašnjenja dobio odštetu od oko 3.500 kuna!
Više o tome: http://danas.net.hr/hrvatska/praviln...-oko-3500-kunaTelekomunikacijski regulator usvojio je novi Pravilnik o prenosivosti broja po kojem je svaki operater dužan isplatiti odštetu od 10 kuna po satu ukoliko nije izvršio prijenos broja u zadanom vremenu.
Zbog dvotjednog kašnjenja u prijenosu broja s mreže jednog operatera na mrežu drugog operatera jedan korisnik dobio je odštetu od oko 3.500 kuna. Odštetu mu je isplatio 'novi' mobilni operater odnosno onaj kod kojeg je korisnik prešao.
c/p net.hr
Drago mije što je obećanje održano i što mi kao korisnici konačno počinjemo nešto vrijediti. Samo se nadam da ovo neće biti izdvojeni slučaj i da će isplata ostati samo na jednome korisniku.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Odlično! Onda po tome ispada da se nadamo da će kasniti sa prijenosom broja što duže![]()
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Heh, samo da se zna, ja sam se prebacivao sa bonbona na t-mobile, uredno sam popunio u t-centru standardni obrazac za prijenos broja u drugu mrežu. Prijenos je kasnio oko tjedan dana, poslao sam upit hakomu dal imam pravo na naknadu i dobio sam odgovor da je to za njih ista mreža.
e da sam znao... čekali H1 skoro dva mjececa i na kraju odustali od njih, sada smo na Optimi. Ne znam se moše još što izvuči od H1, mada smo im pisali da smo raskinuli s njima
HC4L
mada smo i mi napravili prijenos broja i cjelokupne usluge, samo što je fiksni operater
EDIT: s T-coma smo se selili
HC4L
Ako HAKOM smatra da su bonbon i T-Mobile ista mreža, onda treba tužiti HT zato što 1000 bonbon minuta ne vrijedi i prema T-Mobileu... 1000 bonbon minuta se klasificira kao pozivi unutar mreže. Ovo je sada zanimljiva situacija.
Ako bonbon SIM kartica radi u mobitelu zaključanom na T-mobile mrežu i obrnuto, onda je to tehnički gledano ista mreža.
Uostalom kodovi mreža su:
219-01 T-mobile / Bonbon
219-02 Tele2
219-10 Vip / Tomato
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ali onda se razgovori između bonbon-tmobile i vip-tomto ne bi trebali tretirati kao razgovori između dvije različite mreže, kao što je sada i kao što reče kolega.
Očito je da nas netko vuče za nos.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ma vuku nas za nos još od početka samo mi šutimo i ništa ne činimo jer NE MOŽEMO!![]()
"Pitanje:
Poštovani,
15.10.2012 podnio sam zahtjev za prijenos broja iz T-mobile u Bonbon mrežu, dogovoreno vrijeme prelaska na novog operatera bilo je 08:00-11:00 sati 18.10.2012 no prijenos broja je obavljen tek 24.10.2012 oko podneva, znači okvirno uz šest dana zakašnjenja.
Pošto se smatram oštećenim, da li ja imam pravo na naknadu u slučaju nepravovremenog prijenosa broja (iz vašeg pravilnika o prenosivosti broja) budući da je riječ o prijenosu broja kod istog vlasnika (Hrvatski Telekom d.d.) iako su u pitanju 2 različita operatera, T-Mobile i Bonbon ?
Na koji način mogu ostvariti svoje pravo, ukoliko je ovaj slučaj podležan iskorištavanju istog?
Odgovor:
Poštovani,
Vaš slučaj nije prijenos broja iz jedne mreže u drugu jer Bonbon spada pod T-Mobile mrežu te se na Vas ne odnose naknade iz Pravilnika o prenosivosti broja.
S poštovanjem,
HAKOM
05.11.2012"
Eto kopirao sam sa svog računa sa hakom stranice da vidite crno na bijelo.
Kao što se zapravo službeno vodi bonbon? Tarifa, operater?
Po toj logici bonovi za simpu bi trebali raditi na bonbonu i obrnuto. I bonbonovih 1000min bi se trebalo odnositi i na t mobile oO
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
bonbon isključivo koristi infrastrukturu T-HTa. Konkretno, u slučaju prijenosa iz T-Mobilea u bonbon, T-Mobile je davatelj broja, a bonbon je primatelj broja odnosno operater koji prima broj u postupku prijenosa broja. Naravno da isti cjenik nije moguć u tom slučaju upravo iz razloga što se broj prenosi u drugu mrežu. Razlika je u tarifama, cjeniku, pretplatničkom odnosu. Melanie
Dakle bonbon inzistira na činjenici da oni samo koriste infrastrukturu HTa i osim toga nemaju ništa s njima i smatraju se drugom mrežom.
Možda najbolje HAKOM pitat za te nelogičnosti. Pitao sam ih na fejsbuku, ali poslat ću im na mail baš upit
edit:
Prijenos broja je postupak kojim se želi postići dinamičnost tržišta i pojačati tržišno natjecanje. U prošlosti su ljudi pri promjeni operatora morali odustati od svog broja, a to su nerado činili. Prijenosom broja je upravo omogućeno da bilo koji korisnik može promijeniti operatora i zadržati svoj broj. Na poslovne politike pojedinih operatora HAKOM ne može utjecati jer bi to bilo suprotno načelima tržišnog natjecanja. Stoga ne možemo utjecati na bilo kakvu "logiku" koju operatori imaju pravo samostalno implementirati. Što se tiče mreža/operatora jasno je da su bonbon i T-mobile brendovi HT-a i koriste istu mrežu (i jezgrenu i pristupnu) kako bi nudili usluge svojim korisnicima. Nadamo se da smo sada malo razjasnili čitavu stvar.
*dakle vidim da im na fejsbuku radi neka PR ekipa koja obilazi ključno pitanje*
Zadnji uredio zvorkapic.os : 27-03-2013 u 12:56
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
pošalji im preko njihovih stranicca, baš me zanima kaj ce odgovorit
zahtjeva registraciju da bi poslao mail. no way.
I šta je zaključak kod prebacivanja broja su ista mreža
a kod besplatnih poziva su različita?
Pozz ekipa![]()
Trebam hitnu pomoć!! Ovako, prebacila sam broj od TELIĆA u VIPSHIT,radi se o bonovima!! Vipovci kasne sa prijenosom danas 8 dana! trebali su ga uključiti 20.01. kako piše na zahtjevu. Zvala sam ih milijon puta i rekli su mi da će me uključiti 30.01.između 8i11 sati. Zanima me dali ja moram tražiti poništenje prijenosa broja da bi mogla dobiti naknadu za kašnjenje 10 kn po satu, ili mogu čekati da mi prenesu broj pa onda tražiti naknadu od 10 kn po satu!
Ovo sam našla kod njih na starnici, pa me strah da ako ne podnesem zahtjev za prekidom prijenosa,ne dobijem tu "odštetu"
.17. Krajnji korisnik koji je podnio zahtjev za prijenos broja u Vipnet, ima pravo pisanim putem podnijeti poseban zahtjev za isplatu naknade za nepravovremeni prijenos broja, odnosno za isplatu naknade u slučaju kada je došlo do kašnjenja u prijenosu broja. Korisnik ima pravo na isplatu naknade ako je zbog kašnjenja u prijenosu broja duljem od 8 radnih dana otkazao zahtjev za prijenos broja. Naknada iznosi 10,00 kn za svaki započeti sat nepravovremenog prijenosa broja. Podaci koji su mjerodavni za evidentiranje nepravovremenog prijenosa broja, odnosno kašnjenja u prijenosu broja, pohranjeni su u sustavima Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije. Krajnji korisnik prihvaća mogućnost da termin prijenosa broja koji je upisan u zahtjevu za prijenos broja naknadno može biti odgođen, o čemu će korisnik biti pravovremeno obaviješten u skladu s propisanim razlozima za odgodu. Zahtjev se podnosi u roku od 30 dana od provedenog prijenosa broja ili od otkaza prijenosa broja. Uz zahtjev je potrebno priložiti presliku identifikacijskog dokumenta, navesti broj ili brojeve za koje se traži naknada te broj tekućeg računa na koji se može izvršiti isplata naknade, odnosno druge odgovarajuće dokumente za korisnike pravne osobe. Nakon provjere svih relevantnih činjenica, ukoliko su zadovoljeni uvjeti za isplatu naknade od strane Vipneta, Vipnet će u roku 7 dana od dana primitka zahtjeva obavijestiti krajnjeg korisnika o odobrenom iznosu i načinu isplate naknade (odobrenje i isplata na tekući račun, dodjela kredita na sljedećem mjesečnom računu ili na računu za unaprijed plaćene usluge), te će u roku 30 dana od podnošenja zahtjeva realizirati isplatu naknade. Ako se provjerom utvrdi da Vipnet nije odgovoran za isplatu naknade, da nije došlo do nepravovremenog prijenosa broja, da prijenos broja nije bio otkazan zbog kašnjenja, ili da zahtjev nije podnesen u propisanom roku, zahtjev će biti odbijen, o čemu će korisnik biti obaviješten u roku od 7 dana od primitka zahtjeva. Ukoliko Vipnet utvrdi da je došlo do nepravovremenog prijenosa broja ili kašnjenja u prijenosu broja, a Vipnet za isto nije odgovoran, Vipnet će proslijediti zahtjev korisnika drugom operatoru koji je obvezan preuzeti daljnje vođenje postupka o čemu će obavijestiti korisnika. U slučaju da je Vipnetu od strane drugog operatora proslijeđen zahtjev za isplatu naknade koji sadrži sve potrebne podatke, Vipnet će provjeriti uvjete za isplatu naknade i u roku 7 dana od primitka zahtjeva od drugog operatora odgovoriti korisniku da li je zahtjev odbijen, ili je odobrena isplata naknade i na koji način. Ako je isplata naknade odobrena ista će se provesti najkasnije u roku 30 dana od dana podnošenja zahtjeva drugom operatoru. U slučaju da zahtjev za isplatu naknade bude odbijen, krajnji korisnik može podnijeti prijavu inspektoru Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.
Čekaj da ti prenesu broj i moli se da to bude što kasnije. Svaki dan nosi 240 kuna. Na kraju ćeš imati broj, a i uređaj ako dobivenu naknadu za kašnjenje utrošiš za kupovinu mobitela. Jasno, s tim novcima možeš raditi što hoćeš. Samo pazi da u roku 30 dana od datuma prijenosa iz ugovora (datuma uključenja u novu mrežu) preporučenim pismom s povratnicom, ako do tada ne bude prebačen broj, zatražiš plaćanje naknade. Ako bude dvojbi, javi se na forum da pomognemo.
Meni je T-Mobile kasnio s prijenosom 5 dana.
Iako su oni odgovorni za kašnjenje (jer nisu na vrijeme unijeli zahtjev), ne priznaju svoju pogrešku.
Prošao sam redovnu proceduru, i sada je predmet u HAKOM-u.
Iz HAKOM-a vele da moj zahtjev uopće nije njima vidljiv, nego neki potpuno drugi zahtjev sa drugim podacima. Dakle kratko i jasno netko je krivotvorio moj zahtjev - što naravno već spada u domenu kaznenih radnji...
Ovo će definitivno biti veselo![]()
Bookmarks