Znaju oni gdjesu problemi ali ovo je kupovanje vremena i zavlacenje. Par mj da skuze gdje je problem pa par mj da odluce kako ga rjesit. I jos 2 godine obecavanja
Jedi koji moze rjesiti problem je T-mobile,ali postavljanje BS je izrazito skupo i iziskuje dosta papirologije.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Vidiš da im se ne da objasniti
Situacija je kod ulaganja sada prilično jasna; nema ih. Tako da je nerealno očekivati bilo kakvo poboljšanje infrastrukture bilo kojeg operatera trenutno. Dobit svima opada, no za sada ju svi ostvaruju.
Flat tarife su dovele do ovoga. Sad svaki drugi seljo laje sat dva dnevno jer eto, može.
--
Zadnji uredio cickova13 : 05-08-2013 u 09:55
Ma pusti. Post mu je u najmanju ruku neprimjeren
A sta, mobitel bi trebao biti luksuz? Kao i prije kada je minuta bila 3.5kn? Nemoj me nasmijavati. I cemu nazivanje ljudi seljacima jer uredno kupe i koriste svoje minute? Ne vidim u cemu je problem ako netko prica i 5h dnevno na telefon, ali on je seljo jer ima minute pa moze pricatista jos necu procitati
![]()
Hvala na napadu. Što se mene tiče bilo bi mi drago da svi imamo apsolutni flat za 2 kune mjesečno, ali...
Svakome je valjda jasno da postoji nešto kao što je propusnost mreže. Nemoguće je da svi korisnici istovremeno koriste mrežu jer to ne može nikako podnijeti. Ne vjerujem da može izdržati ni trećinu korisnika. Prilikom uvođenja flat tarifa i povoljnije ponude mobilnog interneta kapaciteti se NISU višestruko povećali. Kolaps je vidljiv i na moru kad se turisti nakrcaju. Mreže se raspadaju. Uz to postoje i prioritetniji korisnici i prioritetniji pozivi. Tako su dizajnirane mreže od samog početka kreiranja standarda. Probajte na moru prilikom zagušenja kad ne budete mogli uspostaviti poziv, nazvati 112. Odmah će vas spojiti. Za takve pozive ako je potebno mreža automatski prekida neki random razgovor. Itd itd... Svašta tu ima za šta mi nemamo pojma i nećemo imati. Znaju oni da su im kapaciteti premali, al eto, nije moderno ulagati u proširenje.
To se nas kao kranjih korisnika ne tiče. Ako nudiš uslugu pretpostavlja se da ju možeš pružiti i da treba raditi. Pametnom dosta.
Kombi i dalje prazan za prvi termin![]()
Zašto nitko iz Zagreba ili okolice ne iskoristi ovu priliku pa onda napiše šta se ima za napisati. A ne prvo pisati kako ništa nevalja.... ?
Ja odkad sam se prebacio na 2G nemam toliko problema sa razgovorima... Iako moji kod svoje kuće niti nemaju mobove sa prometom uključenim pa mi puca veza malo malo kad sa njima razgovaram.
Sve opcije otvorene, sve možemo pokušati dogovoritiMožeš doći sa mobitelom, stickom, laptopom...
Uf nemam ja ni živaca ni vremena, niti me zanimaju tehnički aspekti. Ja testiram najkvalitetnije moguće, stavim vašu SIMicu u mobitel/usb stick i gledam šta se događa. A takvo testiranje je meni najvažnije i jedino mjerodavno. Badava meni vaš test koji kaže da je signal pun i da nemate problema na određenoj lokaciji, kad meni internet ne funkcionira.
Nisi fer. Unaprijed tvrdiš da će te prevariti. Budi fer pa daj ljudima šansu, možda upravo zahvaljujući tebi riješe jedan problem.
Kad sam se sovjedobno žalio upravo na nemogućnost uspostave poziva, a signal je bio prisutan, tehničari su napravili provjeru na lokaciji o kojoj je bilo riječ i pronašli i riješili problem.
Da se ne radi samo o tvrdnji Bonbona da je problem riješen znam jer osobno poznam ljude koji su na tome radili.
Nitko ne tvrdi da je Bonbon idealan i da ne griješe, ali bar se trude, pa onda treba i to poštivati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ne tvrdim ja ništa. Ja sam s njima izmjenio desetke poruka na privat glede tog internet problema, a to je uključivalo i određeni trud jer sam bilježio sesije, trajanje, svoju lokaciju itd. Nije da sam ih nazvao i odma pičkarao ili tu pljuvao iste sekunde. Meni nažalost nisu to riješili, i nečeš nać na ovom podforumu da ih zbog toga konstantno pljujem, jednostavno ih više ne koristim.
Kako nisam njihov korisnik, naravno da mi se neda nalazit i vozikat po kombiju. Ali i dalje pratim ovu temu jer ako taj aspekt poprave možda pređem na bonbon.
ma to vas oni muljalju samo da ostanete kod njih![]()
Nitko ne dovodi u pitanje generalno bonbon mrežu i kvalitetu kao takvu (brzine i sl). Kada testiram na speedtestu, sve je to ok i zadovoljavajuće...kao i kod ostalih (možda malo niže). Ali onda se POVREMENO desi da dok razgovaram korisnik se izgubi na 5 sekundi primjerice. Baš neki dan mi se to desilo...a ja sam bio na GSM ručno signalu...desilo se kod sugovornika koji ima galaxy S2 i pretpostavljam da je bio WCDMA signal... I kakve sada meni koristi od testiranja u kombiju ili što ja znam...meni je potrebno da se provjera izvrši u vašim zapisima (ukoliko postoje) na vašim serverima, mreži, tornju, čemu god. I to sa onim vremenom i sekundom kada mi se problem desio.
Sada sam prije 2 sata npr. istovremeno koristio wifi tethering i pričao na bluetooth nekih sat vremena i nije se javio taj problem. A nekada se javi odmah nakon par minuta početka razgovora (samo upaljen bude npr. 3G i data).
Kako staviti soli na rep tako nasumičnom problemu koji se sporadično javlja!?
Pokušao sam bilježiti sa Network Signal Info Pro pa se onda baš neće javiti problem...neznam jel bi vam u bonbonu koristio takav zapis? Da probam ostaviti da bilježi danima pa će se pojaviti već onda nekada...?
Ako želiš, možeš zabilježiti pa sve podatke možemo proslijediti na provjeru ekipi koja će nam dati povratne informacije. Već smo takve stvari provjeravali prije, nije problem.
Bonbon kada cemo malo "podebljati" signal na otocima?
![]()
O kojem se otoku radi i koje točno mjesto?
Super, al da uštedimo vama i meni vrijeme te popratne troškove, vaši tehničara su već na moju prijavu bili na mjestu (ZG - Ferenščica) i mjerili signal ali se na kraju ispostavilo da su "mogući problemi sa signalom" na prijavljenom području te je na tome i ostalo. Tako da sam se stvarno uvjerio u kvalitetu i "činjenično" stanje!
Dođite mjeriti kvalitetu signala u Koprivnicu, jer su razlike preogromne po kvartovima. Konkretno živim u kvartu Lenišće gdje je signal blago rečeno "katastrofa", bilo da imate Nokiu 3310 ili smartphone tipa Iphone5/Samsung Galaxy S3. Kada sam u kući nema šanse da me netko dobije jer nemam ni jednu crticu signala, mobitel mi stalno traži mrežu. Stvarno sam razočaran da me nitko ne može dobiti na mobitel.
Bookmarks