i? gledam na njihovoj web stranici, ništa ne piše.. a ja bi mijenjao svoju bez limita..
Kaže mi mala ptičica da sutra, u ponedjeljak, 4.3.2013 Vipnet predstavlja 4 nove tarife.
Vjerojatno nece nit jedna biti dobra kao SAVRSENA/REVOLUCIJA![]()
i? gledam na njihovoj web stranici, ništa ne piše.. a ja bi mijenjao svoju bez limita..
Da li VIP ima nešto slično kao što su Obiteljske tarife kod T-mobilea? Nešto za više ljudi na jedan račun!
ima za poslovne korisnike, za privatne ne znam da li ih mogu koristiti (ja imam OPG,pa mogu). tarifa se zove sve za tim,ali ne pruza ni priblizno ono sto pruza obiteljska za istu cijenu (ako u obiteljskoj imas popust)
Dakle, za one koji jos nisu vidjeli:
http://www.bug.hr/vijesti/vipnetove-...ke/122266.aspx
http://www.poslovni.hr/domace-kompan...risnike-232673
- nista posebnog niti da ce me natjerati na nove tarife, drzim se svoje 150kn prema svima... radim dosta minuta prema svim mrezama...
ja ne znam stvarno tko u tom vipu slaže te tarife oO iz godine u godinu sve debilnije i debilnije
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
i dok drugi operateri daju super tarife na prepaidu, za 50-ak kn, to isto kod vipa moras platiti minimalno 125 kn na pretplatu. i to bez mogucnosti povoljnije kupnje mobitela, jer se to od sada dodatno placa (min 25kn mjesecno). zapravo ako zelite 1GB prometa (vi kojima lte nije bitan,jer vam mobitel t oi ne podrzava)...kod VIPA od sada mozete to dobiti za "samo" 300kn mjesecno.
sitnica...
minimalna pretplata (50kn) i opcija 4.(250kn)
dakle, minimalna pretplata kod vipa je sada 150kn+radijska frekvencija.
a sve to samo da bi korisnik dobio velebnih 1GB pri punoj LTE brzini od 7,2Mbit/s, odnosno onoj kojoj dual carier pruza i na 3G+ signalu.
znaci u slucaju da vam vas mobitel to omoguci, iskusit cete nevjerovatnih 10 sekundi surfanja...a onda placati dodatne pakete ili surfati polako...na 64k
pre smijesno.
ja ne vidim koga bi mogle privuci ove tarife, gdije moras minimalno 500 kn mjesecno trosit da bi imao kakve takve usluge.
a jos Savrsenu iskljucili iz ponude.
kada bi ponudili te tarife uz 50% popusta, mozda,ali samo mozda bi bile ponekom zanimljive...
Zadnji uredio raky_b : 04-03-2013 u 17:14
I ja se slazem s tobom, ovo je presmjesno... ocito imaju debilne ljude koji im osmisljavaju tarife, samo ce jos vise ljudi u tele2 otici ili na simpu i bonbon ako zele prepaid... nevjerojatni su, malo cemo peepakirati pakete i ponudit ih ljudima i uzeti vece pare ako padnu na foru... strasno razmisljanje...
Neka sad izgube barem jos dodatne korisnike dok im ne dodje do grla
do 31.5.2013. se mogu aktivirati.
vjerojatno će u lipnju ponuditi još bolje tarife (ili poboljšati iste) u kojima će biti znatno jeftiniji data roaming, onakav kakav je propisan za članice EU
i meni je ovo smijesnoznaju da imaju pad broja korisnika i izadju s ovakvim tarifama. od 300 brojeva iz mog imenika, 50ak ih je medjunarodnih, a svi ostali su na simpi, tele2 ili bonbonu, nemam ni jednu osobu na Vipu, ali sa njihovom ponudom, to me i ne cudi.
super im je ona tarifa što uključuje 10mb,taman da si neki dedek može skinuti novu melodiju za svoju nokiju 3310!
sve što je napisano potpisujem.
pa opet, bit će mnogo onih koji će, istekom pretplatničkog ugovora, baš u vipnetu uzeti takvu tarifu. ja takve ne razumjem, ali opet se čudim zašto u oglasnicima ima toliko novih smartphonea kodiranih na vipnet i kupljenim produljenjem pretplatničkog ugovora u kod tog operatera. i cijene mobitela u tim oglasnicima su ~10% niže od istih uređaja koji su kodirani na T-mobile.
da li to velike tvrtke kupuju toliko mobitela svojim radnicima, pa ih oni unovčavaju putem oglasnika?
stvarno mi nije jasno mnogo toga u vezi vipneta
Da li tko zna cijene minute prema drugim mrežama, SMS-a, MMS-a?
Ubacio bih u kalkulaciju....
EDIT:
Našao u službenom cjeniku...
http://sc.vip.hr/c/document_library/...&groupId=11825
Izračun optimalne tarife: http://www.tarife.si/hr/unos-mjesecne-potrosnje.html
Tele2 je krenuo u napad na poslovne korisnike pa sad vip mora zadržat postojeće budući da su oni sinonim za poslovne korisnike ...
Ali Memphis, kako ce VIPnet zadrzati svoje korisnike sa ovakvim prorecesijskim tarifama?? Pa to je jadno...
Evo bas gledam tarifu od 200 kn koja ukljucuje sve, ali za povoljniji mobitel moras dva puta platiti pozive prema svima i to istu stvar samo 1GB vise za cijenu 400kn pa ukupno dodje 600... katastrofa... DVA puta placam neogranicene/nepotrosive pozive prema svima... dakle, prvi put potrosim neogranicene/nepotrosive pozive i onda kad njih potrosim platim jos jedne nepotrosive pozive
Navedenu promotivnu tarifu moguće je aktivirati od 01.03. do 31.03.2013. kroz posebne prodajne kanale sukladno uvjetima korištenja.
izvor: http://sc.vip.hr/c/document_library/...oupId=10307706
stranica: 23
A koji su to posebni prodajni kanali?
Uvijek će VIP i THT imati određen broj poslovnih korisnika koji s nikako nece skinuti s jedna ili druge mreze. Jednostavno je prekomplicirano firmi od 50+ ljudi sve korisnike prebaciti na jednog ili drugog operatera. Ako je manja firma, ili se već odluci na prebacivanje opet u prvi plan padaju VIP ili THT pretplata, jer firma nikad nece ici na bonove. Tele2 jos uvijek ima reputaciju kakvu ima i korejski auto (ma je jako je dobar, ali ja bi ipak Golfa - znate svi tu vrstu predrasude... ne kazem da je opravdavam ili da je to moje razmišljanje, ali puno ljudi razmišlja na takav način).
Ja sam do prije godinu dana malo malo primjećivao firme od do 50 ljudi koji su se znali prebacivati s THT na Vip, a najčešći razlog je bila kvaliteta signala. THT ima neke rupe u signalu (koje nisam primjeti na VIPu) gdje jednostavno npr. u jednoj prostoriji u uredu od 200 ili 500 kvadrata nema signala. Onda krenu zvanja THTa, neki njihovi dolaze nešto mjeriti itd, svi nešto kemijaju i na kraju nakon igrokaza stvar završi na prebacivanje na VIP (Tele2 bude u igri dok netko ne kaže "...ali ajmo mi ipak kupi Golfa... ova KIA je ok, ali Golf je Golf...)
Tarife kao tarife su dobre, opcije će morat na reviziju jer su pre smiješne.
Znači uzmeš tarifu Tango koja mi se čini ok...125kn za neograničeno prema VIP-u, sms prema svima, 200min ostali i 1 GB neta.
E sad ako hoćeš mobitel moraš uzet još bar opciju 25 koja ima 50 moćnih SMS-ova koji su ti ionako u tarifi besplatni wft??
Šta se tu plaća? Čista otplata uređaja kojeg onda btw sa sveukupnom pretplatom od 150kn plaćaš kao netko sa tarifom Start 25+
Odlična fora i da sad moja stara koja ima tarifu BL111 i ugovor manjim od 90 dana nemože preći na tarifu Step od 50kn jer joj se automatski uključuje Step sa opcijom 3 što je 200kn!! Znači trenutno se korisnik nemože prebaciti na manju tarifu nego samo na veću jer se gleda da opcija bude u rangu postojeće tarife + osnovna naknada za najmanju tarifu što je Step.
Ne mora znači ljudi jednostavno prihvaćaju takve uvjete i cijene i sretni su kad im netko nešto ponudi za produljenje ugovora (za 1 kn ili nešto više) ne zanima ih baš cijena tarife bitno je da je telefon djabe. A i ima slučaja di firma dobi nove uređaje (oni ih dobe za badava ove neke osrednje modele) pa radnici kombiniraju s time. Al uvećini iznenadio bi se koliko ljudi vole priče iz VIPa, briga o korisnicima i te fore ... pogotvo ako im ovi stisnu neki popust ili sami užicare (s vipom se možeš ciganit)
---------- Post added at 01:07 ---------- Previous post was at 00:57 ----------
VIP je sve kopirao od konkurencije ... inovativnost ima je na razini nule. Web stranicu i opciju za mlade su uzeli od t-mobile a tarife definirali prema Tele2 UB poslovnim tarifama ... sad znamo da od njih možemo samo očekivat ono što je konkurencija već ponudila.
Bookmarks