Upravo sam probao na uređaj staviti AR 3,30 i radi normalno, a CE 2012,30 i 2012,40 ne prepoznaje
skidam sad 2013.20 pa ću s njim probat iako sumnjam da je problem do karata....heeeeelp
Do sada nisam imao problema sa instalacijom karata na nuvije 250, 660...
Radio sam to preko mapsourcea, karte otključavao za svaki uređaj
Sad imam problem sa novim uređajem koji sam kupio samo sa AR na kartici, uređaj nema nikakvu inst kartu
http://www.garmin.com.hr/Products/De...684&kultura=hr
prebacivanje karte (ce 2012.40) preko mapsourcea napravi ali uređaj je ne prepoznaje
Može li mi tko pomoći u vezi ovog problema?
Hvala
Upravo sam probao na uređaj staviti AR 3,30 i radi normalno, a CE 2012,30 i 2012,40 ne prepoznaje
skidam sad 2013.20 pa ću s njim probat iako sumnjam da je problem do karata....heeeeelp
Kamo stavljaš kartu EU !? Na uređaj ili SD karticu !?
Na SD kartici napravi folder GARMIN\gmapsupp.img (u njega kartu ...) .
Uređaj je novi model , ali svejedno skini WebUpdater i napravi Update Software_a. Onda možeš staviti dvije mape na istu SD kartu ...
Druga se može zvati gmapsup1.img ili gmapsupp1.img ( sad baš točno neznam - probaj ) .
Mislim da bi trebao funkcinirati i direktorij MAP umjesto Garmin i u njega karata pod različitim imenima i više od dvije , zavisi od kapaciteta SD karte ...
Pogledaj ovdje nisam probao na Nuvi 40 , ali možda nakon update_a i na njemu radi ...
Zadnji uredio walter66 : 24-02-2013 u 22:56
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Kartu sam htio staviti na uređaj jer imam karticu sa AR koju sam dobio s uređajem.
Updateo sam ali isto ne prepoznaje kartu
Zbilja sam probao na sve moguće načine i neće i neće...
Bio sam ograničen jer nisam imao karticu veću od 2 gb pa nisam mogao probati da li će raditi sa otključanom kartom a cijeli img mi ne stane na uređaj.
Evo danas kupio "veću" karticu, prebacio na nju komplet otključanu kartu, AR sam prebacio na uređaj iako je mogla bit i na toj kartici al uglavnom sad radi sve kako treba
Iako mi još uvijek nije jasno zašto mi kad prebacujem preko mapsourcea ne vidi kartu koju sam prethodno otključao sa unlockerom????
Isti postupak sa mapsourceom sam napravio na nuvi 660 i sve radi a sa nuvi 40 neće
Uglavnom hvala na pomoći i linkovima!!
Još jedno pitanje
Skinuo sam City Navigator Europe NT 2013.20 Full otključanu kartu za koju si stavio link u prvom postu na http://cafe.mobil.hr/threads/76879-C...ope-NT-2013.20
Vidim da piše "Full" da li to znači da su u toj karti i svi prije navedeni (GMAP3D Unlocked, D2504090A JCV, ASR Files...) već uljučeni illi i njih mogu/trebam posebno ubaciti negdje??
U biti ni neznam za što služe osim za JCV što sam primjetio da već imam prikaz trake
tnx
Napiši malo , u koji direktorij na uređaju (Nuvi 40) stavljaš kartu !?
Radim sa Navigacijama već godinama , s Garminom valjda od kad postoji , ali nikad nisam koristio MapSource , možda je malo smješno , ali jednostavno
nisam vidio ništa pametno u tome ,stavim lijepo otključanu kartu koja radi na bilo kojem uređaju , što kod MapSource radi samo na uređaju za koga je
napravljena ... Treba više mjesta , ubaciš veću SD kartu i stvar riješena ...
City Navigator Europe NT 2013.20 Full ...
Ne samo karta bez dodataka ! (2.70GB)
U folder map sam stavljao, tj. mapsource ga je tamo instalirao, probao sam i u .System
Sad je trenutno AR 4.10 u folderu map na uređaju pod imenom gmapprom.img a na kartici je CNE 2012.30 u folderu Garmin pod imenom gmapsupp.img
Ma shvaćam ja što hoćeš reći, vidim i sam da je puno jednostavnije bez mapsourcea, al kao što sam već spomenuo nisam imao veću karticu pa sam morao inst samo dio karte da bi mi stalo sve
Aj pliz ako može još objašnjenje za ove fileove što sam gore napisao
Za ove "fileove" za koje tražiš objašnjenje nisu bitni za Navigaciju , ( GMAP3D Unlocked, D2504090A JCV, ASR Files ... ) To su samo dodaci koji
uljepšavaju prikaz na ekranu , poput 3D ili terenskih snimaka . Svi Garmin Nuvi uređaji to ne podržavaju , uglavnom stariji i oni novi jeftiniji ...
Pokušaj malo "Guglat" u vezi toga , objašnjavanje bi predugo trajalo , u biti trebalo bi otvoriti Temu na forumu i o tome raspravljati ...
ok, hvala
Pozdrav, i ja sam od neki dan sretni vlasnik Nuvi40, i dobio sam u paketu Adria route.
Sa torr enta sam skinuo Garmin City Navigator Europe NTU 2013.40 UNLOCKED, i pošto je teška skoro 3 gb, kupio sam karticu od 8 gb, prekopirao obije mape u folder garmin (tako da sada na sd kartici imam 3 file-a: gmapsupp.img, gmapsupp.unl , gmapsup2 - prvi je AR, drugi valjda ključ za istu, a treći je ovaj što sam skinuo, koji je isto originalno nosio naziv gmapsupp.img).
Negdje sam očigledno zeznuo, jer ne radi, (kartografski podaci nisu dostupni).
Unaprijed hvala ako neko zna rješenje.
Mislim da Nuvi 40 ne podržava više karata na SD kartici ! Bez obzira što je "velika" 8GB .
Garmin City Navigator Europe NTU 2013.40 nije u potpunosti kompatibilan s serijom Nuvi
30 - 40 -50 . Za tvoj uređaj idu karte Garmin City Navigator Europe NT 2013.30 ,
za nekoliko dana trebala bi izaći nova Garmin City Navigator Europe NT 2013.40 .
Tvoj uređaj ima interne memorije "samo" 2GB i na njega nije moguće staviti kartu veću od
1.7GB , što znači da moraš imati verziju u MapSource obliku i "izrezati" dio koje te zanima .
Možeš to rješiti i na drugi način , da na internu memoriju staviš AdriaRoute 4.10NT , a
na SD karticu staviš cijelu CNEU 2013.30 NT u Folder Garmin (Garmin/gmapsupp.img) .
Na ovom Forumu imaš otključanu AdriaRoute 4.10NT ovdje . Za ostalo isto tako !
AdriaRoute koju si dobio s uređajem radi na svakom Garmin uređaju jer je registrirana prema
ID_u baš te Tvoje SD kartice , kopiranjem na drugu karticu neće radit ! Tražit će otključavanje ...
Hvala puno, pokušaću ovo gore. Držaću se i onoga što si napisao vezano za imena.Možeš to rješiti i na drugi način , da na internu memoriju staviš AdriaRoute 4.10NT , a
na SD karticu staviš cijelu CNEU 2013.30 NT u Folder Garmin (Garmin/gmapsupp.img) .
U koji folder u Garminu da snimim AR?
Pogledaj ovdje , nije baš sve za Tvoj uređaj , moraš imat uključene "skrivene" fajlove (Hidden) ...
AR 410 NT neka se zove gmapprom.img
OK. Prije nego sam dobio odgovor sam pokušao sa direktnim copy-paste u folder .system (image file je gmapsupp.img) i nije išlo (nedostaju detaljni kartografski podaci). Sad ću probati sa preimenovanjem.
Neka se zove ovako gmapprom.img jer imaš na SD gmapsupp.img
Originalna karta AR ne paše , moraš skinuti ovu otključanu .
Preimenovao sam i izgleda da radi, testiraću sutra. Sad ću skinuti i Garmin City Navigator Europe i njega staviti na karticu, pa ću javiti da li sve radi.
BTW, hvala puno. I koju City Nav Europe verziju da skinem od ovih koje su dostupne?
Hvala unaprijed.
Zadnji uredio Sljaka : 25-02-2013 u 00:42
Toorent Links
____NT 13.30 Unlocked Full
Edit:
Nedostaje Password (moja greška)
C@fe
Zadnji uredio walter66 : 25-02-2013 u 00:56
Moguće da je idiotsko pitanje, ali taj link me ne vodi nigdje, ili ja ne znam šta s njim...Hvala u svakom slučaju.
Upravo završio, upravo onako kako si napisao, sve radi (doduše nisam vozio do Beča, ali kaže da su mape tu).
Btw, kad me je već krenulo, instalirao bih i SCG Route 2.70NT, ali da li mi treba ako već imam AR?
walter66, hvala puno.
Zadnji uredio ljeto75 : 25-02-2013 u 23:10
OK, hvala puno. Uradiću tako.
Bookmarks