Ne ide dual core ni ništa slično, samo Pentium 4.
User manual, početak druge stranice: http://mypdfmanuals.com/dref/2283560
Pozzdrav!
Imam slicno pitanje kao i prije par dana,samo sto se onda radilo o laptopu,a sad je rijec od desktop racunaru. Naime sad mi je riknuo procesor,tako su mi rekli u servisu i nudi mi odmah isti da zamijenim radi se Pentium 4 HT 3,06GHz.
Zanima me mozel ici na to sta jace,kakav dual core ili mozda cak core 2 duo? Imam prijatelja u Njemackoj koji s time radi tako da bi ga dobio jako jeftino.
Maticna je MSI MS-7091. Na nekim stranicama citam da je moguce staviti cak i core 2 duo, a na nekim opet citam da ne moze nista preko dual core-a. Na jednoj sam cak procitao da bih mogao ici i core 2 quad...
PS: Jest me krenulo sa procesorima, hehe
Zadnji uredio tnt_tunja : 20-02-2013 u 13:57
###1410989180026
Ne ide dual core ni ništa slično, samo Pentium 4.
User manual, početak druge stranice: http://mypdfmanuals.com/dref/2283560
Za tu plocu moras traziti intel procesor koji ide na socket LGA775.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Pa po ovom tvome RAUL, nasao sam procesor Intel Core2Duo koji odgovara ovom socketu. Radi se o Intel Core 2 Duo E7500
###1410989180026
Ako je socket isti ne vidim razlog zbog cega ga ne bi stavio ( osim cijene samog procesora i mogucnosti njegove nabavke ).
Tko rano rani, zajebo je pjetla
radi ovoga i radi jos nekih ljudi koji su rekli da ne ide nishta osim P4. Mada kazem na nekim stranicama sam pronasao podatak da ide dual core, core2duo, core2quad...Izvorno postao yager
Sto se tice cijene, ona je zanemariva i u svemu ovome najmanjii problem!
###1410989180026
A i da ga možeš nadogradit ne bi se isplatilo, jer sam procesor ti ne bi puno pomogao. Dobio bi neka poboljšanja u vidu 5-10% u performansama.
Bolje si štedi novce te si uzmi nekakav stroj za cca. 2000kn (samo kućište). Ja sam svoj platio oko 2500kn i prezadovoljan sam, za ono što ja i moja draga trebamo - presavršen, relativno povoljan i veoma brz, i mogu pokrenuti sve igre.
Znam da nemaš te novce, ali nadograđivati to čudo je bacanje novca u vjetar. Kažem - bolje štedi pa kupi ovako nešto. jer, vjeruj mi, ne trebaš 5000kn da bi mogao igrat najnovije igre![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
@wild
ja igrice ne igram nikako,samo da se zna!!!
![]()
###1410989180026
Pa općenito ne igram niti ja nešto posebno, pokrenem nsf world i draga sims 3 i to je većinom to. Više mi je bitno zbog video obrade i slika,a bivši stroj je tu ribao do besvijesti (athlon xp2500, 1gb ram, radeon 9600 pro...) . Youtube je štekao, kao i preglednik ako bi otvorio 2 ili 3 nova taba u chromeu. A često bi mi se i rušio, i jednostavno više nije bilo isplativo niti nadograđivati niti ulagati u njega.
Ovo novo čudo bi ispalo i manje da nisam uzimao grafičku koja me ispala skoro 800kn (a ploča ima integ. grafiku tako da sam mogao i bez nje) te bi me onda ispalo eto i manje od 2000kn. Nadam se da shvaćaš što sam htio reći![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Stavi šta su ti rekli jer taj msi je općenito jedan obični šrot kao i podrška za njegove vrlo vjerojatno starije i primitivne verzije chipseta i biosa koji neće biti prijateljski nastrojeni prema više jezgri u procesoru. Također napravi doublechek za taj procesor jer "serviseri" kad ne znaju popravit komp često kažu da je ošla matična ili pak cpu. Isto tako razmisli već jednom da uštediš neku kintu i uzmeš neku konfu da bar nešto valja umjesto da krpaš i kupuješ polovne i napaćene kante u koje treba ulagat da bi možda radile...
Zadnji uredio Smuchac : 22-02-2013 u 01:20
Može ga staviti, ali nakon toga će imati samo crni ekran i možda pištanje iz PC speakera. Matičnu ploču ne čini samo CPU socket nego još puno elemenata. U ovoj priči je bitan northbridge, radi se o 915 koji je vrlo star. Da se radi o 945/955/965 northbridgeu, onda bi išlo, ali opet ovisi o podršci proizvođača MBO i verziji BIOS-a.
Vidi gore, ne ide i gotovo. Poslušaj ostatak ekipe.
Bookmarks