Prestigio je napokon stigao sa svojim trenutno najjačim mobitelima PAP4500 i PAP5000.
Dočekao sam PAP4500 i nakon 6 dana korištenja,dijelim moje viđenje uređaja
Karakteristike na linku:
http://www.mojservis.hr/prestigio/RS...eet_EN_web.pdf
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Konačno ne trebam nositi dva mobitela,nego imam sve u jednom,s time da taj jedan nije zato spor i sa malo mogućnosti.
Izrada samog uređaja je čvrsta i po meni klasično elegantna.
Plastika je glossy pa koga smetaju "packe" taj bude morao čistiti češće.
Osim IPS ekrana od 4,5 inča zaštićenog Gorillom, tu je 1 Ghz dvojezgreni procesor koji omogućava brz i fluidan rad uz 1 GB rama, 4 GB memorije + mogućnost sd kartice do 32 GB, baterija koja stvarno izdrži dan i paralelna veza na dva sim-a koja zaista radi bez problema.Tu je još i kamera od 8 MP sa autofokusom i bljeskalicom.
Utori za sim kartice kao i sd su ispod poklopca baterije i vrlo ih je jednostavno staviti u uređaj k tomu sve svuda piše (koja je sim prva koja druga pa nema mjesta zabuni)
Jako me razveselio čisti Android (ICS) bez ikakvih dodatnih "skinova" proizvođača osim Prestigio aplikacije za čitanje knjiga.
U pakiranju mobitel, kožna futrola,slušalice,usb kabel,punjač.
Ovaj mobitel sa dvogodišnjim jamstvom i cijenom od 1999,00KN je,po meni, stvarno best buy.
Zadnji uredio Zmytrik : 02-02-2013 u 23:30
A za sve koji su postavljali pitanja o ugradeu uređaja evo i odgovora:
Android 4.1 Jelly Bean uskoro na MultiPhone PAP4500 & PAP5000
"Prestigio Hrvatska:
Modeli 4500 i 5000 idu na JB u ožujku... STOP ...provjereno i potvrđeno... STOP .... ugodan vikend... STOP"
Evo i ja sam postao vlasnik prestigia.
telefon je super, ali kad prikljucim slusalice cujem nekakvo kuckanje u njima "pucketanje". da li se to kod tebe desava.
Nemam nikakvih problema.Činjenica je da su standardne slušalice koje dolaze u pakiranju ne baš neke kvaltete zvuka,no kada ih se zamijeni sa nekim boljim (ja sam uzeo in ear slušalice od Galaxya) tada je zvuk jaaako dobar.
Provjeri sd karticu,ona zna stvarati problem ako je oštećena ili neispravna
Evo i ja sam od jucer vlasnik Prestigia 4500. Telefon je brz i sve super sljaka, jedino mi se cini da je zvuk prilikom telefonskog razgovora malo tih za moj ukus.
Kako je kod vas drugih?
kod mene je zvuk bomba, sve šljaka samo imam problem sa google store-om koji nece skidat aplikacije preko wi-fija (nece se ni spojiti), nemrem napravit update firmware-a i nemrem nariktat mms postavke da prosljekaju na tele2.
ako netko nesto zna, bio bi mu zahvalan.
Meni sve sljaka. Jesi probao napraviti factory reset?
Ili probaj ukloniti gmail account i ponovno ga dodaj.
Sto se tice update firmwarea nije ni meni htio proci ako se fajl update.zip nalazi na microsd kartici.
Kada sam iskopirao taj fajl na njegovu internu memoriju flash je prosao.
Naziv: Tele2 MMS
Naziv pristupne tocke: internet.tele2.hr
MMSC: http://mmsc.tele2.hr
MMS proxy: 193.012.040.066
MMS prikljucak: 8080
MCC: 219
MNC:02
Vrsta naziva pristupne tocke: mms
APN protokol: IPv4
Jesu ti ovakve postavke?
jok, drugacije su. Napravil sam novi APN sa ovim postavkama, međutoa nakon sejvanja i izlaska van iz postavki se vidi taj novi APN al ga nemrem odabrat. Dat ću to stručnjacima u tele2 pa nek riktaju. ili, ak imas minutu viska u zivotu mi posllji sliku postavki pa cu probat opet. shvacam da tebi radi mms?
firmware sam rijesil, na google store se jos uvijek nece spojit al sam skuzio da je to samo kad sam zakacen na svoj wi-fi doma, kod drugih wi-fija sljaka sve normalno...
Meni radi sa ovim postavkama. Ne moras odabirati taj APN da bi slao ili primao. Jedino ti mora biti ukljucena neka vrsta data prometa.
Probaj nekom poslati neku sliku. Ovo gore sam ti prepisao iz mobitela.
Čitam o problemima sa APN-om i čudim se. Od prvog dana i umetanja SIM kartica nisam primjetio da nešto ne funkcionira (mms,net)
Pretpostavljam da možda neki operateri imaju neku posebnu postavku ali onda je najbolje nazvati ih (to košta) ili bolje otići na prodajno mjesto i "masirati" ih dok postavke ne prorade.
Stigao novi firmware:
Prestigio
Dear customers,
New firmware for Prestigio MultiPhones 4300DUO, 4500DUO, 4040DUO, 5000DUO is available for downloading via OTA service. Find more here link http://www.prestigio.com/news/Prestigio_solutions_news/New_Firmware_for_MultiPhones_is_ready"
Odoh se zabavljati sa upgradeom![]()
javi jesi uspio, meni ga ne nudi... cak sam nacuo da je samo za ove "nove" sa 1,2 ghz...
Je zasad su izbacili samo za nove 1.2 Ghz modele update, za stare od 1Ghz mozemo uskoro ocekivati update.
Na žalost, veselje je bilo kratkotrajno. "Biseri" su izbacili firmware za inačicu 4500T sa 1.2 procom, a mi koji smo "probili led" čemo još malo pričekati...
Sve kaj o tome mislim sam im napisao na FB stranici
U međuvremenu je Emezzeta za ovaj vikend snizila cijene Prestigio mobitela pa su vrlo povoljni, vjerojatno zato što bi u svibnju trebali izaći novi modeli sa "Intel inside" procovima![]()
Kakav je ekran na suncu? Koliko traje baterija kada se umjereno koriste obje kartice? Kako radi data promet, tj. kako se odredi preko koje kartice ide? Nigdje ne vidim detaljne specifikacije, skrivaju ih kao zmija noge. Ne znam zašto na GSMAreni nema nijednog Prestigio modela.
Ekran na suncu vrlo dobar,naravno, mora se maknuti varijanta štednje energije i staviti full osvjetljenje.
Eh sada baterija. Nakon prvih tjedan dana "cijeđenja", koje ne uzimam za pravilo, rad sa dva sim-a (oko 1 do 1 i pol sat razgovora) na oba sim-a, dosta wi-fi spajanja, fotografiranja, e-maila - baterija izdrži dan bez problema. Uz manje priče i dva dana.Ja sam podesio gdje god sam mogao uštedu energije (najslabije osvjetljenje ekrana,nemam uključene animacije na zaslonu,isključio vibru i zvuk pri tipkanju,wifi ili gprs je uključen samo kada ga koristim ...). Uglavnom ja zadovoljan.
Data promet nije problem jer kada staviš dva sim-a,software te sam pita kako želiš rasporediti pozive,sms,mms,data i postaviš kako želiš. Ja sam sebi podesio tako da se ne spaja ni slučajno preko sim-a već isključivo putem wi-fi a. Kada sam vani uključim Tomato/imam Brutalnu i šljaka bez problema i meni se učinilo da je vrlo štedljiv (vjerojatno zato što je signal odličan na području Zg)
Ne znam koje te specifikacije zanimaju, napiši kaj konkretno pa ću potražiti link jer sam ja dosta "izdavio" ovu ekipu iz Presigia HR baš u vezi specifikacija još u 12 mj 2012.
Meni sa iskljucenim data prometom (ukljucujem po potrebi kao i wi-fi) uz par razgovora dnevno baterija izdrzi i vise od cetiri dana
Trenutna situacija, baterija je 71% nakon 2 dana 6 sati i 19 minuta.
par puta mi se dogodilo, kao i danas, da mi ne radi rotacija ekrana... zadnji puta je proradilo samo od sebe, sad nece iako sam ga rebootal dva puta...ima netko ideu kaj se desava?
Meni se isto zna dogoditi da prestane raditi autorotacija,ali koliko vidim na netu nije to samo problem na prestigiu vec i drugi mobiteli sa androidom imaju problema.
Posto je moj rootan ja ocistim dalvik cache sa titanium backupom, rebootam i onda radi
@zac7654321
Probaj izvaditi bateriju i vidi da li onda radi.
proradilo je samo od sebe, zgasil sam autorotaciju na cuku vremena i sad sljaka...
Izgleda da je izasao konacno JB za modele sa 1Ghz procom.
http://yf.value4it.com/Service_Files...o_v.1.0.14.zip
Brise sve podatke pa je pozeljno napraviti backup.
Je, konačno je izašel. Biseri iz nekog razloga nisu pustili preko OTA već treba skinuti na komp pa na mob.Ja sam "zapeo" u Android system recovery i ni naprijed ni natrag već satima ( leži robotić na leđima sa crvenim trokutićem i uskličnikom) i nikak izaći ....
Ako netko zna, molim pomoć jer ne mogu van iz recoverya
OK, u međuvremenu sam zvadil bateriju i riješio problem. Naravno od updatea ništa jer ne prihvaća raspakiravanje zip filea. Čekam da puste preko OTA![]()
Zadnji uredio Zmytrik : 01-05-2013 u 16:34
Prblem ti je u tome sto je fajl dvaput zipan. Ni meni nije htio, mucim sto je i skuzim da je dvaput zipan
Onaj update.zip koji dobijes nakon prvog raspakiravanja moras ponovno raspoakirati![]()
kakva vam je temperatura kod BATTERY WIDGET REBORN aplikacije?
Bookmarks