Ako je otvaran na servisu naljepnica ne smije bit oštećena. Oni stave novu naljepnicu tako da ga je najvjerovatnije netko otvarao u fušu. Pokušaj najprije u recoveryju napravit "format all partitions except fat32" (ako imaš 4ext recovery) i to dva-tri puta za redom. Ako to ne uspije onda mu flashaj superwipe. Ako ni to ne prođe problem je u hardwareu
pokusao sam to "format all..." nije uspjelo uradio superwipe nista nije pomoglo, evo sad sam se vratio iz servisa, rekli su da ce oni pogledat, vidjet imal rjesenja
a kod jednog servisera mi reče da se sa JTAG-om može sa nekog ispravnog skinuti citav sistem koji je kako on rece oko 12-13 GB i onda flashovat na ovaj moj, samo je potrebno nac taj telefon na kojem sve radi...
ipak hvala na trudu članu mi16
evo jedan rom, od vipera, za svaku hvalu i obavezno isprobavanje!!!
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1991150
na raspolaganju su i tri kernela, stock htc, zigy i antrax... ja sam se odlucio za zigy-jev, jer je baterija doslovno zacementirana...!!!
rom je straaaaava, i bez razmisljanja proglasio bih ga najboljim i najkompletnijim rom-om do sada!!!!!
BRAVO ZA TEAM VENOM!!!!
btw,
rade i na jelly bean za evo 3d...![]()
nekidan sam prešao sa miui na mwakious. jesi li možda koristio mwakious i možeš li usporediti viper i mw? vidim sve napisano, ali me zanima tvoje iskustvo ako si koristio oba roma. poz
Mw ti je kompletan rom, sve radi na njemu dok je Viper sense 4 što znači da ne radi 3d i možda još neke sitnice. Ja sam isprobao Virus i moram priznat da je jako brz i sa Ziggy kernelom baterija traje vječno. Ima neke zanemarive bugove, ali u globalu je dobar. Mw koristim već par mjeseci i jedino što umanjuje dojam savršenosti je poneki sense restart. Sa Anthrax kenelom baterija traje do 24 sata umjerenoga korištenja, rom je brz, sve radi glatko i bez trzaja, a majstor Mwakious je vidno poboljšao i kameru
Hvala.
Ovo sa kamerom sam primijetio i ugodno sam iznenađen. Kako si stavio kernel i na kojim frkv ga držiš? Nekako mi se čini da malo previše troši ovaj buttered toast kernel. Volio bih srediti otključavanje ekrana sa cam key ali ne radi button remapper niti root Explorer editiranje.
Mw je imao više bloatware nego očekivano ali generalno gledano sam jako zadovoljan sa romom i Ota updater za nove verzije. Sense launcher sam zamijenio sa Nova L. Ja Sretan :-)
Kernel flasham kroz recovery. Obrišem cashe i dalvik cashe i instaliram ga sa kartice kao i rom. Ja sam na 1620 MHz iako Chad to ne preporučuje i imam uključen V-sync jer isključivanie donosi svakojake probleme na ovome kernelu
BT kernel troši dosta baterije i meni je bio katastrofalno spor (otvaranje aplikacije je trajalo i po 3 sekunde) pa sam ga zamijenio Anthraxom jer je Chad Goodman Bog za kernele i za sad nemam nikakvih problema što se kernela tiče
Ne radi mi link naAnthrax forumu, ali imam ga na svom Dropboxu pa evo ti link za to i uživaj u strašnom kernelu
http://dl.dropbox.com/u/107386168/an...l_rls3.7.0.zip
prvi jelly bean koji zaista vrhunski funkcionira...!
svaka preporuka!!!
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2147742
--
Zadnji uredio cickova13 : 05-08-2013 u 09:54
--
Zadnji uredio cickova13 : 05-08-2013 u 09:54
nisam mjerio, ali bolji je od najnovijeg viperovog roma... trebao bi izdržati bar 30% vise... ja sam stavio osvjetljenje na auto mod, svjetliji je od vipera, a bat. je definitivno bolja... viper mi je imao do sada najbolju bat. ovaj rom je i brzi i bat. je bolja... znala mi je uz umjereno korištenje trajati i dva i pol dana... najbolje ti je isprobati...
da radi...
ovako...
Skini ROM i gapps. napravi tv. restart, izbrisi sve osim SD kartice, i bateriju obavezno...instaliraj ROM pa gapps, tek tada restart.! ja sam se napokon maknuo sa vipera... to bi trebalo nešto značiti... uživajte raja...
A mislim da sam čak sve tako i napravio, ali ću svakako probati opet dok ulovim vremena. Thx.
P.S.
Problem s video snimanjem sam riješio tako da sam napravio radio update na 11.77.3504.00P_11.25.3504.06_M
Mislim da je prije bio 11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M
Zadnji uredio BUG.kc : 19-03-2013 u 20:28
Pozdrav svim članovima ove (ne)male zajednice. Imam problem sa svojim Evom, pa bih molio pomoć. Kupljen je u Tele2, nikad rootan, ali sam prije par dana napravio upgrade softwarea (na ICS) preko WiFi-ja .Koliko sam shvatio to se zove OTA. Ono što me smeta je pojavljivanje oglasa na Google playu kad god upalim WiFi, a toga prije nije bilo, i želim ukloniti sve društvene mreže. Zanima me mogu li to napraviti bez rootanja, ako moram rootati mogu li samo neku jednostavnu varijantu (preko HTCdev-a...). HBOOT je 1.53.0007 . Razmišljao sam o custom ROM-u, ali imam 46 g. i premalo iskustva i vremena za tako nešto. Osim ako netko zna za neki ROM sa podržanim hrv. slovima (i dalje neiskusan, ali ću naći vrijeme). Pokušavao sam pratiti razne tutorijale, ali ne usudim se petljati da nešto ne zeznem. Oprostite na poduljem postu, ali to mi je prvi put.
Za oglase probaj jednu od aplikacija sa marketa koje blokiraju oglase na internetu.
ICS ti ima podršku za hrvatska slova. Primjer - želiš ć, pritisneš i držiš c dok se ne pojave ostala slova i onda samo klizneš do željenoga slova.
Za uklanjanje aplikacija kao što su društvene mjere moraš imat root. Ako nisi siguran da to možeš sam nađi nekoga ko zna ili ostavi mobitel kakav je jer možeš napravit poprilično sr*** ako nešto pogriješiš u procesu.
Jel još netko probao ovaj 4.2.2 ROM što ga wlan preporuča? Ja sam trenutno na viperovom ROM-u R330 sa Ziggy kernelom, u principu sam zadovoljan, ali bih volio probati Jelly Bean. Ono što me sprječava je nedostatak vremena, ne bih htio da uzalud flasham ROM, zato me i zanima jel bolji od vipera.
--
Zadnji uredio cickova13 : 05-08-2013 u 09:42
da li problemi u radu moba ( promjene zvuka, loš rad kamere, štucanje, potrošnja baterije itd.) dolaze zbog roma ili se mogu dešavati i zbog samog rootanja?
Meni je stock rom dobar za moje potrebe, ali želim pristup svim aplikacijama.
Custom roma.
Napravi samo root i ostavi stock rom onda.
hmmm... nisam primjetio nista od navedenog... zvuk je kod reprodukcije filma preko zvučnika vise nego glasan... ROM je po meni naravno, najbolji ikada... ne kažem da viper u nekim situacijama nije bolji, ali kad se sve zbroji ovo je ipak bolji ROM.
posebno sta se tiče baterije, a i kontrast je bolji kao i reprodukcija boja.
fotoaparat je odličan, opet, rekao bi najbolji do sada... bug-ova nema, osim 3d, snimanja i reprodukcije...
brzina bootanja je super, kao i rad sa GPS i ostalim djindjama...
ROM + gapps je težak 200 MB., nasuprot viperu od 600+ MB.
fluidnost Roma je vrhunska, tako da mu ja još nisam našao neku manu... vozim najnoviju verziju i ne pada mi na pamet povratak na ics, makar i viper bio u pitanju...
Bookmarks