ovisi kako se gleda. meni nikad nije bilo bolje nego sada.
plaćam jednu pretplatu (obitelj+), a svakih 6 mjeseci imam pravo na jedan galaxy s3 za 8 kn ili note2 za 8 kn ili ... svakih 12 mj po jedan najnoviji iPhone.
dakako, ono što ja imam ti nemaš pa nisu usporedivi naši primjeri (segmentacija, iliti rejting u HT-u).
Brojevi se ne mijenjaju. Samo se vrte u krug. 6 mj je nositelj moj broj, pa zenin, pa ostalih članova obitelji.
Točno, 300 kn/mj / 4 člana = 75 kn/mj po članu (+r.f.)
Zadnji uredio MAXIMUS : 05-01-2013 u 11:19
Sljedeći mjesec ubaci ovu drugu TOTAL +S tarifu u obitelj
Ako je nositelj platio 6 računa (12 u slučaju kupnje iPhonea) izbaci ga van a na novom nositelju bez OTPO-a napravi OTPO. Drugi dan zatraži povratak bivšeg nositelja u obitelj, ali kao člana i pritom im poruci (djelatnicima u T-centru) da ti naprave rucni zahtjev i case (znat ce oni sto treba)
Hvala,ali to mogu tek u 4.mjesecu pa ću čekati do onda.
Ubacit ću ovu TOTAL+S tarifu u obitelj (provjerio sam,mogu već ovaj mjesec),ali trebam izbaciti ovog drugog člana iz VIP-a po kojem sam dobio popust 50%. Kako to sada ide? Izbacim ga iz obitelji i prebacim na single tarifu priča XS pa onda ugasim. Koliko traje ta procedura i koliko će me to koštati jer imam ugovor na 24 mjeseca na tom broju, ali bez uređaja. Jel sigurno da ne gubim popust? Hvala!
@MAXIMUS
Ukoliko si OTPO na taj broj potpisao bez kupovine uredjaja, onda nemas nikakvih penala za platiti pri raskidu ugovora.
jesi li siguran ili nagađaš?
ja imam nekoliko takvih pretplata i još ih nisam ugasio (donijele su mi 50% popusta na obitelj).
edit
provjerio u szk za moje brojeve.
penali se plaćaju kupio uređaj ili ne.
dakle, miha013 u krivu si.
Zadnji uredio ispravljach : 07-01-2013 u 17:21
Zar po zakonu nije određeno da se plaća opcija koja je povoljnija za korisnika između penala i popusta ostvarenog pri kupovini uređaja? Po tome sam zaključio da ukoliko nije kupljen uređaj, nema ni penala.
Očito se radi o drugačijem tumačenju, tj. ukoliko se ne uzme uređaj onda su jedina opcija penali.
Ovdje ti se racunaju penali na popust koji si dobio, znaci ili penali na povoljniju kupnju moba (razlika cijene novog uredjaja i dobivenog popusta) ili dobiveni popust na petplatu, a to su tih 50%.
Ispravljach, jesi probao u T-Centru dati izracunati za jedan od tih brojeva penale? Mozda smo u krivu, jer SZK nebih ni ja 100% vjerovao, ali sustavu koji izbaci izracun za penale bi prije vjerovao?
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
ovo nisu istine.. 3put sam zvao szk dvaput su mi rekli kako oni ne mogu to provjeriti a jednom mi je reko cifru koja je totalno netocna cca. 2puta manju nego zaista je... Na mail ne odgovaraju.... Ici cu jos u tcentar i zatraziri naposmeno izracun... Prije kad sam raskidao pretplatu nisam zvao szk pa nemogu rec jel bi mi i tad krivo rekli.... Neznam jel njoma naredeno da govore manju cifru ili u ccemu je stvar... Sto je jos oni kazu pa bit ce to oko 600kn...ako imaju aplikaciju tu neku koju ti tvrdis da imaju nebili trebali znati tocan iznos
Meni su jučer rekli u t-centru 520kn raskid total+S uz kupnju xperia Ray. Preostalo mi 18-19 mj. ugovorne obveze. Rekao bih cca 30kn puta br.mjeseci. Ali opet neznam koliko je stavka na popust uređaja i koliko stavka popust na usluge...
Zato bi pismeno bilo bolje. Jer na zadnjem računu mi može doći nešto opet treće...
Pa ne raskidam trajni nalog, tako da mi to nemogu naplatiti ako se ne varam! A ako i računaju tih 200kn jel ne bi to trebalo biti uračunato kad pitam za cijenu raskida?
možeš nagađati o ovome i onome. ja sam raskidao i pišem ti iz iskustva da ćeš platiti još 200 kn penala ako prilikom raskida pretplatničkog ugovora nisi platio 8 računa trajnim nalogom u prvih 12 mjeseci od sklapanja ugovora i ako si prilikom kupnje uređaja dobio 200 kn popusta na račun trajnog naloga
uostalom, sve ti piše u specifikacijama tarifnih modela
Da. To je tako pisalo i u Vipu pa ja svejedno raskinuo ugovor nakon 3mj. i nisu mi naplatili 200kn penala. Jel su ti naplatili znači tih 200kn ikada?
Vjerujem da je to ako se želi raskinuti trajni nalog, onda naplate 200kn. A raskidom ugovora naplaćuje se 1. Popust na uređaj ili 2. Popust na usluge
To bi onda bilo treće- popust na trajni nalog!?
odgovor:
da. pojašnjenje, u specifikacijama tarifnih modela piše:
Pretplatnik koji iskoristi mogućnost kupovine uređaja po povoljnijoj cijeni iz prethodne točke, u
slučaju ako on sam ili banka prije ispostavljanja 8 računa u prvih 12 mjeseci nakon sklapanja OTPO-a
raskine Ugovor o trajnom nalogu odnosno opozove Suglasnost (putem koje Pretplatnik plaća
mjesečne račune za T-Mobile usluge) biti će obvezan jednokratno platiti HT-u iznos od 200 kn na
prvom sljedećem T-Mobile računu. Pretplatnik koji je iskoristio mogućnost iz prethodne točke, ukoliko
tijekom prvih 12 mjeseci od trenutka potpisivanja ugovora s OTPO raskine ugovor s OTPO obvezan je
HT-u platiti jednokratni iznos od 200 kn (s PDV-om) . U slučaju prijenosa pretplatničkog odnosa
tijekom prvih 12 mjeseci od trenutka potpisivanja ugovora s OTPO, ukoliko slijednik ne nastavi
plaćanje T-Mobile računa putem trajnog naloga odnosno izravnog terećenja, HT zadržava pravo
naplatiti predniku jednokratni iznos od 200 kn(s PDV-om).
dodatno pojašnjenje
od nedavno djelatnici u t-centrima upozoravaju korisnike da ukoliko, prilikom ugovaranja OTPO-a, ne ugovore i dostavu računa e-mailom da također neće dobiti 200 kn popusta na uređaj
Zadnji uredio ispravljach : 22-01-2013 u 17:20
Bookmarks