Za takve situacije definitivno najbolji odabir je Nokia 808 PureView.
Imam Samsung Galaxy S2
Zadovoljan sam s mobom, ali jako sam razočaran s njegovom kamerom.
Točnije video snimanjem, preciznije snimanje zvuka!!! Kad snimam neki video zapis u kojem svira neki band ili nešto glasno kad stavim na komp i slušam zvuk je katastrofa.
Dok s starom Nokiom N91 zvuk se nemože usporediti koliko je dobar.
Zanima me dali to snimanje zvuka može biti do software-a?
Je li poboljšana ta kvaliteta u modelu Samsung Galaxy 3 ???
Te koji mobilni uređaj je dobar za takvu namjenu?
...pa ako tko ima neki klip na kojem je sniman neki koncert, glazba u klubu (band, buka i slično...) volio bih ga vidjeti i poslušati.
Internet is my Kingdom, but Google is my God!
Za takve situacije definitivno najbolji odabir je Nokia 808 PureView.
Baš gledam na svojoj Xperiji T, isto je zvuk jako nizak i ne može se uspoređivati s uratcima s moje stare N8.
Nokia je ipak držala do nekih i to vrlo visokih standarda u svojim uređajima.
Ono što baca u očaj jest nemogućnost instalacije bilo kakve "zakrpe", da ne kažem kvalitetnije aplikacije s Play storea. Sve je to više-manje varijacija na default kameru.
Ono što sam zaključio u 20-ak dana korištenja mojega Androida jest da kamera i Android baš ne idu zajedno. IMO
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Šteta što je PureView na Symbianu.
Ali ima li nešto donekle dobrog na Androidu, jer za takvu cijenu SGS2 je loš izbor, zvuk ide nenormalno u peak.
A kako djeluju ove nove Nokie Lumia verzije?? Jel ima tko kakvih iskustva i informacija s njima?
Anybody?
Gledao sam video snimljen Lumijom 920, do sada najhvaljenijom Nokijom s Windows OS-om.
Fotke po mraku su stvarno za nevjerovati! Ali, to umjetno "osvjetljenje" su platile fotke po danu kao i video koji snima ispodprosječne klipove. Klipovi su s dosta prelijevanja boja, dosta crveno-ljubičaste boje čim kamera naiđe na lošiji kut snimanja.
Ako tražiš kameru na mobitelu, morat ćeš se zadovoljiti Symbianom i ja bih na tvom mjestu išao na Nokiju 808. Još može vrijediti, a Nokia se obvezala još koje dvije godine raditi na dogradnji softa za Symbian što je po meni i više nego dosta uzimajući u obzir da se smartphoni kod nas, a i drugdje mijenjaju sad već cca svakih pola godine!
Ipak ne vrijedi živaca i bačene love za uistinu katastrofa kamere kod dosadašnjih Androida. Eto, ja imam Xperiju-T s navodno kamerom od 13 MP, ali... ne bih o tome! Samo ću kazati da su fotke na razini nekadašnjih dvomegapikselnih foto-mobitela, bez autofokusa, zrnate i katkad, kada se AF ne uspije na vrijeme "fixirati"-jako mutne!
U Mobisu!
Kakvo umjetno osvjetljenje????
Stvar je opticke stabilizacije i otvora blende..taj mob jed uhvati vise svjetla od drugih i toe sva mudrost..
Krivo sam se izrazio. Ta "pureview tehnologija" koja stvara dojam osvijetljenosti po mračnim fotkama tj. u mračnim uvjetima.
U Mobisu!
Bookmarks