Eto, SZK ga zove sektor za prigovora a meni je sve to centrala - jasno je o čemu se radi: potrebno je negdje poslati na višu instancu. Bilo reklamacija, bilo izračun iznosa prijevremenog raskida (dva iznosa) bolje je imati napismeno u ruci na papiru - jer s time onda možeš nešto učiniti ukoliko se ne slažeš (osim naravno platiti). Sasvim mi je jasan stav unique2105 jer radi u SZK - cilj je da se korisnik obrati bilo kako i da čim prije plati što više...bez da se žali (ni mailom, ni telefonom, ni pismeno). Dok meni je cilj da korisnik dobije pouzdanu informaciju na papiru koju može koristiti u slučaju nekakve žalbe! Npr. moj slučaj gdje sam na koncu ostvario raskid ugovora bez penala (sektor za prigovore odbio, a odobrio neki još viši sektor za prigovore - centrala).
Priložio sam brdo papirologije - i opet, na zadnjem računu mi došlo da platim 500kn više za raskid ugovora...ali srećom pa sam imao papir na kojem piše da sam oslobođen penala i napravljen je novi izračun!
Drugi slučaj u vip centru kažu da trebam platiti 50 kn po preostalim računima, pa onda drugi puta kažu 93kn po računu...a ja znam da plaćam 0kn. Lijepo faksiraju upit i kući mi na adresu stigne izračun dvije opcije i meni se obračunava jeftinija tj. 0kn.
Da sam išao po tome s ekrana kada se klikne, onda bi me i mobitel xperia Ray koštao 1600kn umjesto 8kn. Jer tako je blagajna govorila - ali lijepo se faksira prigovor i meni se odobri cijena od 8kn i blagajna više ne govori 1600kn nego 8kn za mene. A da je i govorila 1600kn - pisali bi mi račun ručno, na paragon blok - jer imam papir na kojem je "centrala" rekla da je cijena 8kn.
Evo, ukoliko čovjek želi biti siguran - tražit će bitne stvari na pismeno. A račune čuvati i duže od 1godine (obvezno po zakonu) ili koliko već...max 5godina... Jer ljudima dođe na naplatu ponovo nakon par godina!
Zato, pošto nemam novca na razbacivanje ipak sam se naučio iskustvom da je bolje imati sve crno na bijelo! A još me iskustvo naučilo da SZK uglavnom pa uvijek zna manje od samih korisnika...T-centar i Vip centar također znaju ponekad manje od korisnika...Čak su prisutne i pogrešne informacije...tako da svaka izjava od unique2105 meni se odmah stavlja pod upitnik - jer radi za SZK. Osim ako mi unique2105 ne pošalje pismeno na kućnu adresu sa imenom, prezimenom i potpisom centrale - e onda uvažavam!![]()
Otisli smo totalno offtopic,ali bez obzira na to,mijenjas temu kao carape,sad odjednom pricas o nekakvim prigovorima koje si ulagao,ovako onako...totalno nepovezano s onim o cemu smo na pocetku pricali,o tome da su cijene prijevremenog raskida iste bez obzira na koji nacin ih zatrazis,ne znam cemu samo tvoje shuffle s temama razgovora...
Meni uopce nije cilj da platis odmah ili da platis kasnije ili da uopce ne platis,meni ni iz džepa ni u džep...a to što si pisao prvostupanjski prigovor te nakon toga drugostupanjski opet nema veze s izracunom cijene prijevremenog raskida kojeg si na samom pocetku spomenuo.
Usput ako ti prigovore nazivas "centrala" (što opet sumnjam da si na početku mislio) ,onda pretpostavljam da upravu zoveš "server" ,a prodajno mjesto ti je "modem" .
I da ne duljim inace operatorima nije cilj da netko plati ono sto ne mora platit odmah vec da bude koliko toliko zadovoljan,te da ostane dulje korisnik jer realno bolje da netko plati 5000 u 2 godine nego 1000 u jednom mjesecu. Pozdrav
Zadnji uredio unique2105 : 23-11-2012 u 00:16
Planiram uzet iphone 5 vjerovatno na L tarifi dodje me 2700 (kao poslovni korisnik ili 200 kn manje kao privatni)...trenutno sam na tele 2 dakle ako se prebacim imam 50% popusta za 12 mjeseci...
1. mogu li se prebacit za 12 mjeseci na nizu tarifu ili cak dvije ako se moze...
2. moze li se iskombinirat nesto da se jos povoljnije uzme mobitel (imam jos jedan broj koji je na tele 2)
hvala.
Nakon 12 mj možeš tarifu niže, a nakon toga više nema niže. Nikakav više popust ne možeš iskombinirati, sačuvaj taj tele2 broj pa za 12mj iskoristi taj broj za neku od akcija za prijenos koje će tada biti aktivne, i kupi si još jedan top smarphone, te formiraj obitelj u koju ćeš ubaciti broj na koji si uzeo iPhone.
nakon 12 placenih racuna se moze prebaciti kao clan u bilo koju obiteljsku tarifu !![]()
ja sam kupio iPhone u 2010., 2011. i 2012.
Po svim Extra tarifama spustio sam se na tarifu niže vrijednosti nakon šestog placenog računa, a nakon 12 racuna brojeve ubacio u obiteljske tarife kao članove. Eto, iPhonove4s koje sam 25.11.2011. kupio u pomoćnoj kupnji u svibnju 2012. sam prebacio na tarifu niže, a sada, u studenome 2012., u obitelj.
Zadnji uredio ispravljach : 23-11-2012 u 21:33
Može li se spustiti jednu tarifu niže za vrijeme trajanja ugovora, a nakon isteka ugovora još jednu niže?
Da li su t-bodovi vezani uz točno određeni broj ili za sve brojeve od jednog korisnika ?
pošto je ovo još aktualno do nove godine,možda nekom pomogne....
bili smo vodili raspravu da li se može ili nemože na moje gornje pitanje,pa evo kronologije....
nakon dobijenog maila sam prešao u obitelj tarifu,...unigue kaže da se popust ne prenosi......i tad bio u pravu........
i nakon prvog računu nema popusta........platim pola računa i napravim prigovor......odgovor je da je račun podmiren i da nastavljam popust koji sam ostvario prilikom prelaska na pretplatu.......
znaći ipak se nastavlja popust,.....jedino im nekad treba na to skrenuti pažnju.........
Koje su to dvije od šest?
hoćeš reći da je bitno koja je promocija tada vrijedila, jer ako se ne varam, mjenjane su 17.10., 1.9., ...
dakle, ovaj slučaju goranda1 (simpa prelaz i OTPO na single u kolovozu > nositelj obitelji u rujnu) je jedini na koji se primjenjuje pravilo zadržavanja popusta. jer, koliko znam, to pravilo ne vrijedi za ostale promocije:
-prijenos broja iz druge mreže i OTPO
-retention
usput kad već ponovo o ovom pričamo,ja nevidim zašto t mobile to ne bi dopuštao,.......ako je netko uzeo u niskoj pojedinačnoj tarifi i zbog toga je platio mobitel skuplje i on nakon mjesec dana odlući prijeći na skuplju tarifu u ovom slučaju obitelj,.....samo je oštećen pretplatnik jer da je uzeo odmah grupnu telefon bi mu bio i povoljniji.......tako da ovaj postupak nastavka popusta ima logike,..čak i poželjan za t mobile.........
financijski nije povoljnije za t-mobile.
sada plaćaš jednu od 107,5 kn/mj, a ranije si plaćao dvije pretplate za više od 107,5 kn/mj.
Ja se bas nebi slozio sa ovom izjavom, jer gledano u proslost, uvijek tj. vecinom su mobiteli u pojedinacnim tarifama (pogotovo extra tarife) bili jeftiniji nego u grupnim, a da nepricam o popustu za clanove koji su totalna katastrofa.... Iz iskustva pricam, jer sam i ja kupovao telefone u pojedinacnim tarifama a onda ih spajao u obiteljske ili grupne tarife....
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Pozdrav,
Znaci vise nije moguce uzeti mobitel na single tarifi, ostvariti popust 50% i onda ga "drugi" dan prebaciti na nositelja obiteljske tarife i zadrzati popust?
Ja budala cekam da snize Note 2 i da ga uzmem tako, a oni mu povise cijenu![]()
pa iznad gore sam napisao da sam ja to napravio i zadržao popust,...istina ne nakon dva dana,ali jesam nakon mjesec,...s tim da taj broj mora biti nositelj.
@ispravljach i darda...ja sam napisao u "malim" tarifama da je štetno po pretplatnika,..to što vi navodite eventualno je moguće ako se uzima telefon u total s tarifi i prebacuje na obitelj,....a i to nije uvijek jeftinije,.........volio bi vidjeti koji je to telefon jeftiniji u extra priča(a to su niže tarife) nego u grupnoj........
Hvala, vidio sam sto si napisao, ali eto, tko pita ne skita
Poslat cu ja jos njima mail, jel uzimaju kao dokaz povodom prigovora mailove i ono sto je receno u njima? Hvala puno!
Pozdrav, istekla mi je ugovorna obveza za tarifu obitelj extra (dva člana + jedan na bonove). Gledam njihovu ponudu i sve mi je to nepovoljnije nego prijašnjih godina, naročito loš popust za nove mobitele uz zamjenu bodova. Ima li itko prijedlog za neku novu kombinaciju?
Bookmarks