Postavio si pred sebe dva ogranicenja koja si ne trebas postavljati:
1. Obiteljsku tarifu moram s nekime djeliti
2. Svaku pretplatu moram placati 24 mj
kad si ta dva ogranicenja izbijes iz glave bit ce ti lakse razumjeti ono o cemo ovdje pisemo
Pretpostavljam da ukupno mjesečno trošiš jako puno na pretplate? Ne vjerujem da prosječan korisnik koji ima neku tarifu od oko 100kn/mj može kupiti mob od 5000kn za manje od 2000. Evo recimo ja imam Total+S tarifu, nemam nikoga sa kime bi prešao u Obitelj i nema teorije da tako povoljno izvučem super povoljno mob na 24mj ugovora. Tako da nemožeš reć da su ljudi naivni i ne uzimaju popuste. Pretpostavljam da ti dosta koristiš mobitel, imaš bar 2-3 člana u obiteljskoj tarifi i normalno da onda imaš i manevarskog prostora za zaradu.![]()
Postavio si pred sebe dva ogranicenja koja si ne trebas postavljati:
1. Obiteljsku tarifu moram s nekime djeliti
2. Svaku pretplatu moram placati 24 mj
kad si ta dva ogranicenja izbijes iz glave bit ce ti lakse razumjeti ono o cemo ovdje pisemo
Pozdrav! Moze li par savjeta?.
Imam na svoje ime Extra total+ S i flat opciju za mlade - 122,50kn. jos mi je ostalo 18mjeseci do isteka. Znaci platio sam 6 racuna i mogu u obitelj i kao član.
Baka mi ima Tarifa za sve 60 i sljedeci mj joj ostaje 6mj do isteka ugovora. A ona na toj tarifi moze napravit BCP6mj prije.
Sad moze neka ideja i kombinacija tarifa da mi se neki mob isplati uzet? Lumia 800, Galaxy S3, S2, ONE X, ili neki treci.
Hvala vam![]()
Gle,ako joj je ovaj mjesec izdan 18 racun,onda moze radit BCP,tj.to znaći da joj je ostalo 6 racuna za platiti do isteka,ali ako ce joj sljedeci mjesec (oko 05.11.) preostati 6 racuna za platit tada nece moci raditi BCP pošto će s 01.11. prijeći na extra pricu S.
Ako je s ovim mjesecom izdan 18.-ti racun onda se strpi jos cca. 2 tjedna ,pa iskoristi neku kombinaciju.
Ah,najbolje jos da ces ostat na TZS 60. Evo savjeta: Baku pod ruku,u t-centar,raskid ugovorne obveze bez placanja penalizacije,tj.s 1.11. neka bude prebacivanje na neku extra prica/total/obitelj+ tarifu,ali da ti maknu UO i napomeni da zadržiš bodove(ako ih imas) i onda radi CP kombinacije,ja ti budem iznio isplativu ponudu kroz 2 tjedna
![]()
hmm kolko ja znam TZS 60 se NE terminira te nema mogucnost raskida ugovora bez penalizcije. Nazovi SZK ako mi ne vjerujes. Nazalost je tako :/.
Ae hvala ti, ali mislim da cu mozda uzeti mob uz BCP kad dođe 11mj na nekom totalu, prebacit u obitelj kao nositelja, a svoj total s prebacit kao clana. To mi se cini jedina opcija![]()
Ma moraju se ukidat sve stare tarife,tako i ta.. u pravu si ak imas 7 mjeseci neci ti se ukinut,samo ovima koji imaju pravo na BCP ako ga ne naprave do kraja mjeseca,migrirani su sa 1.11. ,zaboravio sam na tu iznimku
Zadnji uredio unique2105 : 06-10-2012 u 17:29
Pozdrav svima, treba mi pomoc oko toga kako da najjeftinije uzmem S3, odmah cu reci da sam procitao dosta zadnjih postova, ali zbilja mi nije jasno :S
Situacija je ovakva: imam vise vipovih brojeva te svoj broj na Extra Total S tarifi, najvise mi neka obiteljska tarifa odgovara. Bitno mi je da mi se ne dogodi da sada placam pola cijene tarife, a onda kada mi istekne da me tarifa dodje skuplje od uredjaja, odmah mi mozete i izracunat sam raskid ugovora ako je moguce
Zahvaljujem se na odgovoru i pomoci
Migriraju definitivno,neće ostati veliki broj korisnika na samoj tarifi,odnosno ostat će samo oni koji imaju dužu ugovornu obvezu,tj.korisnici kod kojih se ne može iskoristit BCP,to je sad kvartalna terminacija starih tarifa s 1.11. ,u sljedećoj će se terminaciji prebaciti apsolutno sve korisnike koji imaju navedenu tarifu jer će tada isteći i popusti. Zaboravih napomenut ,recimo i da osoba ima jos 2 mjeseca do isteka OTPO-a na Tarifi za Sve 60 i dodjeljen joj je određen popust na mjesečnu naknadu neće preći na extra priču S,samo oni koji nemaju dodjeljene popuste i imaju manje od 6mj.
Ma zapravo ćemu sve ovo,totalno nebitno. Dobar broj korisnika na TZS 60 će migrirati na extra priču S,a nekolicina ce i dalje ostati i nakon 1.11. ,ali ne nesto previse dugo,jer ubrzo ce svi migrirat,tj.isteci ce im popusti,u sljedecem terminacijskom razdoblju.
Moci ces napraviti BCP bez zamjene bodova(ako ih imas),1.11. ukida se +club za korisnike starih tarifa,uvjet za zadržavanje bodova je prelazak na novu tarifu,a ako ovaj mjesec podneses zahtjev za promjenom tarife kako bi bio prebacen s 1.11. da zadrzis bodove,onda ti se na novoj tarifi zakljucava mogucnost BCP-a.
Lp
Sto je to?
Prosvjetli nas. Kako funkcionira tržište? Budimo svi na bonovima i koristimo dummy telefone od 20-30$ kao sto radi vecina poglavica plemena u srednjoj Africi?
Pogledaj postove od 15.6.2012. pa nadalje. To smo u vise navrata opisali, a posljednji put od posta #715.
Zadnji uredio ispravljach : 06-10-2012 u 23:40
Molim moderatora da izbrise ovaj post. Razlog: dvostruki post istog autora.
CP ti je produženje ugovora kada ti istekne OTPO. contract progulation tako nesto
BCP ti je produzenje prije isteka, kao npr.sa TZS 60 - BEFORE contract progulation.
U vezi terminacije, u pravu si vjerojatno ce se preci na novije tarife, ali ono sto zelim reci da nece biti PRISILNE migracije kod TZS60 sto je slucaj sa drugim starijim tarifama..
Situacija je sljedeća, pošto je opet aktivna promocija -50% za prelazak broja ( a prošlu nisam stigao iskoristiti... )...
Trenutno imam Extra Total L tarifu od 1.mjeseca ove godine - i ostvarujem 50% popusta na mjesečnu naknadu jer sam taj broj prebacio iz Tele2.
Cura ima još uvijek broj na pretplati u Tele2.
Sad gledam koju kombinaciju napraviti da nju prebacim na T-mobile, zajedno imamo Extra Obitelj+ L tarifu i da ona ubode jeftinije mobitel - s tim da je bitno da imamo 50% popusta na mjesečnu naknadu na tarifu.
Malo sam se zapetljao u kombinacijama
a) Ja napravim Obitelj+ L kao nositelj i prebacuje mi se 50% popust, a nju ubacim kao člana. Popust nam teče još 15 mjeseci koliko je meni ostalo ugovorne obaveze cca. Ona mobitel uzima kao član na toj obitelj tarifi? - ovdje je plus jer nam ostaje još 15mjeseci popusta...ali minus jer ju skuplje ispadne mobitel jer ga uzima kao član na obitelj.
b) Ona prelazi na T-mobile u Extra Total+L tarifu, ostvaruje 50% popusta zbog prelaska, uzima mobitel kao pojedinačni korisnik i ostvaruje veći popust. Odmah drugi dan radi Obitelj+ L kao nositelj i prebacuje se njenih 50% popusta na pretplatu, a mene ubacuje kao člana (ja ovdje gubim 50%, ali nebitno ako nam teče njenih 50%). Ovdje je plus jer dobije dosta jeftiniji mobitel kao pojedinačni korisnik, a minus je da nam teče samo 12 mjeseci popusta...
Jesam dobro shvatio i jel to uopće sada izvedivo?...
Znači još jednom ukratko - Ja na Extra Total L s 50% popusta još 15mjeseci, ona na Tele2. Cilj - Zajedno u Extra Obitelj+ L , ali s 50% popusta (znači plaćamo mjesečno tarifu od 300, 150kn)... i ona kupuje mobitel dosta jeftinije... Igramo igru samo s dva broja... i koji su točno koraci bitni za sve to...
Ak se nekom da odgovoriti i pomoći, hvala![]()
procitaj "Uvjeti korištenja promotivne ponude za prijenos broja u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu Hrvatskog Telekoma d.d." clanak 4. druga recenica
~9. - tele2 centar: Ona podnese zahtjev da se tele2 prebaci na tebe
~10. - t-centar: podnosis zahtjev da se njezin bivsi tele2 prebaci na T-mobile u Extra Total+L tarifu, a drugi broj (bilo koji 091, 092, 095, 097) na pricu xs
~13. - putem web shopa popunis zahtjev za kupnju uredjaja za nju.
~15. - zovu te iz web shopa i ugovarate kupnju moba
~17. - isporuce ti mob i vratis im potpisan ugovor
~27. - ugovor ti je napokon uveden i mozes spojiti obitelj+: ona nositelj, te dva clana: ti (zbog toga ces platiti 98 kn penala) i prica xs.
~28. - ugovor na 24 mj za clana kako bi dobio -50% 12 mj. savjet: bez kupnje uredjaja
zakljucak
pokreni se sto prije jer bi onaj 27. mogao postati 1., a tada nema -50%. bar sada tako pisu
Zadnji uredio ispravljach : 07-10-2012 u 23:13
Zna li itko da li mi treba ikakav dokument da potpisem ugovor na očevo ime. Recimo prilikom ponocne kupnje iphonea, logicno da mi otac ne zeli cekati u redu do ponoci pa posalje mene da ja to ucinim.
Žena koristi tarifu i150 koja ističe 06.12.2012.
Od T-mobile-a je dobila pismenu obavijest da se od 01.11.2012. uvode nove tarife i da postojeće neće biti dostupne.
Predložena joj je tarifa EXTRA total+M koja po njima odgovara njenim potrebama. Ako do 31.10.2012. ne odabere i ne aktivira neku od tarifa iz ponude primjenjivati će se cijene i uvjeti korištenja te EXTRA total+M tarife.
Ukoliko se ne slaže sa predloženim promjenama zadržava pravo na raskid ugovora bez naknade do 31.10.2012.
Mene (nju) zanima da li prelazak na ovu novu tarifu (bilo koju) ide nova ugovorna obveza ili ona može izabranu tarifu koristiti, a da ne ugovori novi rok.
Istovremeno ponudili su joj i mobitel Samsung Galaxy SII (trenutno koristi iPhone 3GS) ako produži ugovor uz 12000bodova po cijeni od 498kn i da to mora iskoristiti do 31.10.2012.
Da li iz iskustva netko mi može kazati da li će i poslije tog roka imati mogućnost nabavke mobitela možda i po povoljnijoj cijeni, s obzirom na istek ugovora 06.12.2012. pa da ih malo ucjenjuje![]()
iskustva s budućnošću imaju Michael J. Fox i Christopher Lloyd koji su u više navrata putovali u budućnost i vraćali se u sadašnjost.
mi ostali obični smrtnici možemo o iskustvu govoriti o svemu onome što je bilo prije 10.10.2012.
odgovor na tvoje pitanje: ponude i uvjeti se učestalo mjenjaju. tko zna što će biti sutra, a kamoli nakon listopada.
nego, zašto ti i tvoja žena ne spojite brojeve u obiteljsku tarifu i uberete -50% popusta na tarifu? odnosno, umjesto da odabere total+, odaberite obitelj+.
Ja koristim bonbon i za relativno male novce mjesečno razgovaram kad god mi je to potrebno (a i ne volim te pretplate). A žena najviše koristi Viber za razgovore sa inozemstvom, jer joj tamo živi sestra, a uz to zove i "gatare" pa joj računi i nisu baš mali, a za takve razgovore, nažalost, nema u nijednoj tarifi popusta.
Slažem se da je teško predvidjeti što nas čeka, ali znam kad mi god ističe a-dsl, prije kod T-com-a, a sad kod Optime uvijek zovu prije isteka ugovora i nešto nude za produžetak vjernosti.
Sačuvaj Bože ponude koju ti ponude operateri.
Zamisli, zove te djelatnik i kaže uzmite One X ili Galaxy S3 ili Xperiju S za 8 kn. Platite par pretplata umanjene za 50%, a potom broj ubacite u svoju obiteljsku tarifu i vise nemate trosak pretplate. Takve ponude operateri ne javljaju jer su u gubitku 2000-3000 kn.
Ženi uzmi neki broj s par tisuća kn na osnovnom računu, za 50% vrijednosti, za pozivanje "gatara".
Zadnji uredio ispravljach : 10-10-2012 u 19:23
ispravljach, vidim da si maher za sjebati T-mobile pa bih molio za savjet.
Trenutno sam na extra M obitelji, nositelj ima 1 ugovornu obvezu, a član 8.
Cilj mi je što bolji mobitel za što manje novaca s tim da pretplata ne bude višlja od 200-tinjak kuna za oba broja. (neka grupna tarifa?)
Moguće ili ne?
Bookmarks