Molim te procitaj u specifikacijama 9.članak, 2.točka https://www.hrvatskitelekom.hr/mobil...ife/obiteljske
(specifikacije su na dnu stranice)
Molim te procitaj u specifikacijama 9.članak, 2.točka https://www.hrvatskitelekom.hr/mobil...ife/obiteljske
(specifikacije su na dnu stranice)
Ta stavka članka opisuje situaciju kada je OTPO napravljen na tarifi "član obitelji", a ti se zanimaš za ovu situaciju: OTPO na određenoj single tarifi, potom njezin ulazak kao član u obiteljsku tarifu i ponovno izlazak na single tarifi. Jasno da u tom slučaju možeš se vratiti samo na tarifu na kojoj si napravio OTPO, zatim na jednu tarifu niže vrijednosti i u bilo koju višu tarifu
Pitanje za ispravljača i one koji znaju:
Poznanik trenutno ima "Tarifu za sve 60" s prosječnim računom u zadnjih 7 mjeseci 177kn, aj kad ne bi gledali jedan račun, kad je morao zvati blisku osobu koja je tad bila u bolnici, onda je prosječan račun bio 153kn.
Većinom zove, nešto SMS poruka i ništa interneta.
Ima kćer maloljetnicu koja potroši oko 60kn, koja ima 100MB Internet paket (jer starci ne daju više za kupiti još MB-a).
Majka je na Savršenoj tarifi, pa nju ne gledamo u razmatranje, ona odbija pozive od njih dvoje (kćeri skoro uvijek, mužu kako kad) da im smanji trošak.
Svi imaju aparate relativno nove, ne treba im novi mobitel.
Obzirom da su u "Tarifi za sve" pozivi do 100min preko prve minute unutar T-mobilea, a ostalo je 1,01kn/min moja je pretpostavka da on radi max 100ak poziva unutar mreže i max 50ak minuta prema drugim mrežama, ostatak računa je nešto SMS-a i NzUP.
Ja sam mu predlagao 3 opcije:
1) Ekstra priča M, 250 min prema svima, svaka minuta se naplaćuje, tj. nema gratis minuta poslije prve minute, ostaje slobodan od ugovorne obaveze, a kćerka ostaje na bonovima. Mj. trošak: 101,63 kn +10kn+ 60kn =171kn. Kćer se šlepa sa 100MB, tatica ostaje bez interneta (nije mu tako i tako napet)
2) ovo isto kao 1), ali uz uzimanje nekog mobitela za slučaj da se neki pokvari
3) formiranje Extra Obitelj + M tarife, na način da kćerin mobitel preregistrira na sebe (jer maloljetnici ne mogu biti na pretplati), te taj broj postavi za nositelja (prijelaz sa Simpe na pretplatu), i dobije popust 50% na mj. naknadu 12 mj od 24mj, tj 12*175/2+12* 175 + 2*24*10kn(r.f.) = 3630kn, što je prosjek od 151kn
Na ovaj način bi kćer trošila 512MB, a možda bi i tata prosurfao malo, a 250min prema ostalim mrežama smatram da neće prijeći skupa nikada.
informaciju od 50% popusta za prvi 12mj od 24 za prijelaz sa simpe na pretplatu sam dobio od SZK
Ovdje su SMSovi relativno nebitni jer će u svim varijantama oni biti u okviru tarife.
Ima li tko bolje rješenje?
Zadnji uredio Vivaldi : 24-09-2012 u 23:30
Molim moderatora da izbrise ovaj post
Bookmarks