dakle nema nekih major bugova, moze se koristit ko daily?
mi, ovo za nasa slova promijenis u Viper tweaksima, tam pod fontom. Ne radi 3d kamera, ali i to ce popraviti i po meni je to ROM koji je najfluidniji, uz CM 10, gdje je isto oroblem kamera. Kad se to sredi, bit ce odlicno. Moram priznati da nisam mislio da taj novi Sense toliko glatko radi. Danas je izasao novi update.
dakle nema nekih major bugova, moze se koristit ko daily?
A koje ROMove sad koristite? Koji su vam favoriti? Ja sam sad na Viperu i fenomenalan je. Developeri koji rade su vrhunski.
Kakva je baterija na Viperu?
Ono, znam da ne može biti nešt revolucionarno, ali koliko ti izdrži uz tvoje korištenje, ima li poveći drain od primjerice nekoliko postotaka i sl.?
Jurica, ja sam na CoolICSu, prije par sati flashao novi v13. V12 mi je bio fantastičan, a znajući Coolexeov rad, v13 će biti samo bolji.
Bug, baterija nije ništa bolja ni lošija nego na ostalim ICS romovima sa sense 3.6
Ljudi, samo da vam velim vi koji ste na Senseu 3.6, ne znate što propuštate sa novim Senseom 4.1, odnosno sa ovim Viper-ovim ROMom. Isporbao sam stvarno brdo ROMova u ovih par tjedana i ono što se primjećuje kod svih Sense 3.6 ROMova je to da koliko god oni bili lijepi, svi onako pomalo trzaju, priznali vi to ili ne. Meni je jednostavno nepojmljivo kako može trzati nešto, a vrti ga dvojezgreni Android, u ovom slučaju naš HTC EVO 3D. Može trzati jer nisu krive komponente koje su u našem uređaju, već sama neispoliranost Android OS-a, a i ovaj Sense je previše "težak". Meni je nepojmljivo da kada ga nakrcam sa widgetima, on pomalo trzucka, pritom ponajpije mislim ako stavite onaj veliki kalendar widget preko jedne cijele tzv. ploče, ako ćemo se po našem jeziku izražavati pa probajte staviti još par većih widgeta pa telefon natrpati aplikacijama i vidjet ćete kada prelazite po screenovima da pomalo trza. RAM zauzeće je također poprilično kod svega toga. Eh, to su stvari koje me jaaaako smetaju. I da, da ne mislute da nisam isprobao ovaj Coolexeov ROM. Da, isprobao sam ga i ti svi 3.6 Sense ROMovi su gotovo isti jer imaju istu ICS bazu, a razlike su u kernelima i par developerskih tweaksova uz to. Zato i isprobavam toliko puno ROMova jer je jako teško pronaći onaj pravi.
Da se vratim na Viper ROM. Svi gledamo po XDA i to nam je jedino mjerilo za ROMove, a upravo ovaj Viper "raste" na drugom forumu, i ja sam ga čisto slučajno otkrio, zahvaljujući nekim srpskim forumašima. Pa reko, ajde da ga isprobam i jednostavno sam ostao oduševljen. Čime? Upravo time kako naš EVO vrti taj novi Sense, a vrti ga vrhunski fluidno. Prolazak po screenovima je fantastičan, ugodan, brz. Ono što sam primijetio je da malo trza kada prelazite kroz app drawer, ali i to će valjda ispraviti. Ukoliko možete "pregrmiti" 3D kameru, ovo je zasigurno vaš "daily driver". 2D kamera radi odlično, dakle bez ikakvih problema, a ekipa koja radi taj ROM je vrhunska. Što se tiče baterije, nisam ju baš uspio previše testirati, ali čini mi se dosta slična kao i na ostalim ROMovima. Dakle, svakodnevno punjenje. Trenutno sam na tom ROMu, a iskreno čekam Agrabernov CM 10 port kojeg sam isto isprobao i ovaj JB i takozvani butter project je neviđen, e ta fludinost je ono što je godinama falilo Androidu. Više volim onaj čisti Android, kakav radi CM. Tu isto fali da se sredi kamera. Kao što vidite, ta kamera je i najveći problem svim developerima.
Evo, preporučujem stvarno ovaj Viper ROM svima. Makar ga samo isprobajte, stvarno odličan posao rade dečki.
Par screenshotova od maloprije:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zadnji uredio yager : 13-09-2012 u 20:18 Razlog: stavi u thumbove ubuduće slike
Ako nije problem može još koja slika, ali od ovih Venom Tweaksa. Da vidim što ima..
Hvala.
Popis tweaksa i opcije ima u prvom postu
http://forums.infectedrom.com/showth...come-to-future
vjerujem ti @jurice_m
ja sam vec preko mjesec dana na coolexe rom-u i kernelima, u kombinaciji sa go launcher ex, i zbilja nisam primjetio da "trza", cak i kad je najoptereceniji...
s druge strane vjerujem da je rom kojeg si preporucio odlican, samo me smeta (jer radi se ipak o modelu sa 3D OPCIJOM SNIMANJA) jer nema 3d opciju....
(nista posebno, ali probaj zamisliti kad tu opciju izbaci npr. iphone....!!!!!!?????, koja ce to biti pompa....)
ovaj rom coolexe mi je odlican, stabilan, leeeeti, baterija sasvim ok, dnevno punjenje... upravo sam instalirao i v 13 sa kernelom 3,1....
miui mi se ipak nije pokazao kao brzi, a i baterija je bila slabija...., (mada ima neke prednosti) tako da sam se vratio na coolex rom.
Jurica svaka čast na opširnom opisu. Ja obožavam Sense i ne želim se micati s njega. Istina je da je 4.1 bolje napravljen, ali meni ni 3.6 ne pravi probleme koje ti navodiš (posebno ono sa gomilom widgeta). Kalendar, prognoza vremena, E-mail, SMS i navigacija su mi preko cijelih ploča i nema nikakvih trzaja o kojima ti pričaš. A druga stvar - Evo 3d sam kupio zbog 3d kamere, znači da želim 3d kameru inače bi moj izbor bio Sensation XL. Doduše, kad se rješi problem sa 3d na 4.x Sense romovima odmah prelazim
Svatko ima svojeg aduta, naravno. Slažem se s vama da je glavni adut EVO-a 3D kamera. Zato se i ja nadam da će uskoro srediti i to pa da i vi prijeđete na ovu stranu Sensea. Uopće ne sumnjam za developera coolexe-a, znam za njegove ROMove kad sam imao Desirea. Srećom pa ima podosta ROMova pa svatko može izabrati onog koji mu i najviše odgovara.
jurice jesi li probao J.B. od ubuntuz-a? ako jesi,
radi li camera 2d?
Zadnji uredio wlan : 14-09-2012 u 20:48
ja sam danas isprobavao od vipera rom, potvrdjujem da jurica nije pretjerivao...!
ali kamera ne radi, tocnije radi video a 2d i 3d nikako...
ne znam, mozda ima neki "camera fix", ako ima mozda bo na 10-ak dana i zazmirio na 3d...
nije mi prikazivao slova č i ć, to sam sredio, ali kameru nikako.... zasto nemam pojma, pogotovo jer je tebi bilo sve ok....
A ja nisam mogao sredit to sa č i ć, ali kamera mi je radila savršeno![]()
to je bar lako...
instaliras font changer i promjenis fontove npr. u roboro bold... i vozi....
nego,
koliko si ispucao fotki sa kamerom?
meni takodjer u pocetku radi ok...., kasnije show program....![]()
Nekih desetak. Nisam dugo ostao na njemu zbog toga č i ć i posebno jer nema 3d. Što se tiče kamere, kao što rekoh - savršeno je radila. Možda bi počela pravit probleme nakon nekog vremena, ali nisam dugo ostao na romu tako da ne znam
upravo sam probao od predatora rom 4.1, sa venom tweaks, potpuno ista stvar... kamera u pocetku radi ok, kasnije brljavi..... (mislim naravno na 2d!)
to sa č i ć je krajnje lako....steta ti je, mozes se malo poigrati sa romom....
nema jurice, da ga upitamo sta mu je blo sa kamerom....
Večeras ću se malo poigrati s tim. Posebno me vesele viper tweaks, ima gomilu raznih podešavanja
Nadam se da će kamera radit dobro. Svakako ću sutra napisat koji redak o dojmu...
mislim da sam skuzio gdje je bug kod vipera i predatora, a tice se kamere.... nisam jos 100% siguran, ali mislim da je to to....
evo i vipera..., sa 4.1 romom....
definitivno znam gdje je bug, pa ako koga zanima....!
rom je izmedju 20-40% brzi od bilo kojeg 3,6 roma, cak i od coolexe...!!!
zbilja je dobar...!!!
venom tweaks....zaaaaaakon!
ispravljeni č i ć!
rom ima jos jedan bug, ili ja ne znam kako dok tipkam iskljuciti prediktivni unos teksta... a sve sam pokusao....
kod sensea 3,6 to ide bez problema....
he he heeeeeee..., nakon sat-dva vozanja rom-a, mogu zakljuciti da je ovo bolestina od rom-a.... brzina je zaprepascujuca.... jos ako baterija bude ok...., skoro da bih odustao od 3d opcije.....
a tek ovi tweaksi i mogucnosti definicije svega......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Zadnji uredio wlan : 16-09-2012 u 20:27
Kak se stavlja taj rom?Da li treba raditi update basebanda ili necega ili se samo napravi wipe i flesha?
Evo, već par sati se igram sa Viperom i zasad je sve OK. Kamera mi u početku nije radila i sama od sebe je profunkcionirala nakon par minuta. E, sad jedna zanimljivost - 3d video reprodukcija kod mene radi
Ostatak - za sada je rom predobar!
Nastavak slijedi...
Našao sam par bugova
1. SuperUser mi čudno radi - kaže da se nenadano zatvorio, ali sve aplikacije kojima je potreban odrade svoje bez problema
2. Viper tweaks blokiraju na nekim funkcijama
3. Proximity senzor šteak nakon razgovora
4. Kamera se uključi tek nakon tri ili četiri pokušaja
5. Ako uključim beskonačno pomicanje rosie-a, na krajnjim ekranima gadno zapinje
Zadnji uredio mi16 : 17-09-2012 u 13:47
Bookmarks