Meni je rečeno 3 mjeseca kad sam curu prebacivao prije koji mjesec... Ali nemam ti link...
Bok.
Malo sam prosao po forumu i nisam nasao temu konkretno o ovome tj o tome koliki je vremenski period zakonski potreban da se mora ostat na jednom operateru nakon čega se smije prijeći na drugog.
Sjećam se da su rasprave davno bile i da sam čuo da si prije morao biti barem 6 mjeseci na jednom operateru da bi mogao prijeći na drugog ali da je to sad smanjeno na 3 mjeseca po zakonu HAKOMA?
Pitam ovo čisto jer sam i u svom zahtjevu za prijenos broja pročitao jednu od stavki gdje se ističe da se tek nakon 6 mjeseci smije prebaciti broj. Moj stari se prebacio na jednu mrežu prije tri mjeseca ali napravio je krivi odabir i ja sam mu sad našao idealnu računicu te bi se on prebacio...a neznamo da li može ili ne?
Što je istina sad?
tnx
Ovdje se spominju pretplatnički ugovori. Stari nije na nikakvom pretplatničkom ugovoru ili paketima...uzima bonove. HAKOM: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=342#sekcija
Zadnji uredio Symbeq : 20-08-2012 u 19:06
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Meni je rečeno 3 mjeseca kad sam curu prebacivao prije koji mjesec... Ali nemam ti link...
Mislim da je 3 mjeseca, koliko se sjećam kad sam se prebacivao na Tomato.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Rok ti je definitivno 3 mjeseca... onda se mozes opet seliti drugome operateru :-)
HAKOM je donio novi Pravilnik o prenosivosti broja u kojem se radi postizanja bržeg postupka uvodi naknade koje će operatori biti obvezni plaćati korisnicima. Ukoliko se postupak promjene operatora ne provede zajedno s prijenosom (zadržavanjem) telefonskog broja u vrijeme koje je dogovoreno između korisnika i novog operatora, operator koji je odgovoran za kašnjenje postupka će korisniku morati isplaćivati naknadu u iznosu od 10 kuna za svaki započeti sat nepravovremenog prijenosa broja po zahtijevanom broju. Ova obveza uvedena je radi usklađenja s propisima EU, a počet će se primjenjivati 30 dana nakon što novi Pravilnik stupi na snagu.
Korisnici će ujedno osim besplatne poruke koja ih u pokretnoj mreži obavještava da je broj kojeg pozivaju prenesen u neku drugu mrežu istu obavijest sada moći besplatno zatražiti od svog operatora i u nepokretnoj mreži. Na taj će način moći kvalitetnije kontrolirati svoje troškove i telefonske razgovore prilagoditi odabranim tarifama.
Info o tome:
http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...a-20120828.pdf.
Još jedna zanimljivost:
"Ukoliko ne postoji razlika u cijeni poziva, operator nije obvezan omogućiti aktiviranje glasovne poruke."
Ne INAČE ista, nego baš da je u TVOM slučaju ista. To se najviše odnosi na slučajeve kad si ti npr. Vip, a onaj koga pozivaš je prenio broj iz Tele2 u T-Mobile. U takvom slučaju obavijest nije nužna, jer tebe taj poziv košta isto kao i da broj nije prenesen.
Naravno.
Uvodi se reda! Svaka cast! Meni je jedan prijenos broja kasnio nesjecam se tocno, ali skoro tjedan dana! Obogatio bi se!![]()
Na vipu sam i želim prominiti operatera na bonove pa se dvoumim izmeďu brutalne tarife tomato tele2 smart tatife ili bonbon on bi mi bio na prvom mjestu ali paketi i popusti traju do 10 mjeseca pa neznam oćeli ih produžiti da nebi izvisia. Tražim od vas savjet jer neznam sta da radim koristim najviše razgovore i internet na smartfonu.
Moj savjet Brutalna jer ne možeš izvisiti radi njih (samo radi sebe ako nemaš 55 kn u trenutku reaktivacije).
Ako ti je 100 min prema drugim mrežama dosta, onda od danas imaš Non-stop + tarifu u VIPa sa 512MB i gratis SMSovima, uz 69kn mj. naknade. Naravno, 14kn skuplje od Brutalne, ako ti je dosta 512Mb i 100min prema ostalim mrežama.
Bonbon i Smart su i meni bile alternative, ali sam se ipak prepustio komforu Brutalne, uz nešto veći trošak cca 20-30kn bi uštedio korištenjem alternative, koja ipak kako čujem ima problema u kvaliteti.
A da li riskirati zbog 2-3 kave vrijednosti razlike?
Na tebi je odluka...
@smoto
Objavili su ako aktiviras Smart tarifu u 9.mjesecu mozes je korisiti zauvijek, samo moras na dan reaktivacije imati 30kn i ne smije racun isticati za manje od 30 dana.
Bookmarks