= Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
Lako što je telefon (pre)debeo za 2012. godinu, to je jednostavno Symbian. Od 5000kn. Ima i debelih i glomaznih Androida također pa su neki od njih top modeli... Da sam na tvom mjestu držao bih se N8-ice i za upola manje para nego što košta 808 kupio bih kompaktni digitalac za u džep. Ne vjerujem da je 808 po pitanju softvera opravdana investicija.
Istina je da su svi Symbiani bili malo "bucmastiji" telefoni, ali Nokia je na primjeru N8, E7, C7... pokazala da može napraviti smartphone nekakve normalne debljine. Na netu se dosta paralela povlači između N8 i 808 i ljudi jednostavno ne znaju gdje je nestao onaj profinjen dizajn s modela N8 na novom flagshipu-Nokiji 808. Dosta je oduzeo senzor za 41 MP kameru, ali ne može to biti jedini izgovor. Nokia je opet zabrljala i bojim se da će ovo skupo platiti. Prošla su vremena eksperimentiranja. Eto, ja sam jedan od rijetkih na ovom forumu, u društvu gdje se krećem, koji prati novosti vezane za Symbian. U biti da nisam ovdje postavio nekoliko pitanja i kada vidim da je o 808 napisano jedva dvije stranice (za razliku od SIII čija tema broji trenutno preko 30 stranica), možda bih kupio.
Ovako sam odlučio pričekati (Boga pitaj što) i sačuvati teško zarađen novac!
41MP jest privlačan, ali ostatak mobitela je gotovo identičan malo starijim Symbianima, a izrada je čak lošija od nekih modela od prije dvije godine. 808 nema niti jedan dio kućišta izrađen od metala.
E, da, tu je i 1.3GHz procesor, ali što dobivam, da mi se aplikacija otvori 2sec prije nego na N8. Ne znam, neisplativo!