A što nije bolje dobiti 1000 kuna više preko oglasnika?
Otkrio sam da je doslovce moguće zamijeniti korišteni Samsung Galaxy S2 za novi Galaxy S3, preko tmobilea i Fonebanka.
A ovo da je moguće mijenjati S2 za S3 mi se čini poput dobitka na lotu (mislim na opciju da svog starog nagovorim da na poslu produži ugovor kod t-mobilea). Fora je da se novac za stari mobitel uplati na račun u t-mobileu i onda se taj iznos mijenja za popust na novi mobitel.
Na njihovoj sam stranici pronašao ove iznose za stare mobitele:
Za Apple iPhone 4 Fonebank daje 1600 kuna,
za iPhone 4S - 2400 kuna,
za BlackBerry 8520 Curve - 336 kuna,
za Samsung Galaxy S II - 1520 kuna,
za Sony Ericsson Xperia arc - 800 kuna,
Nokiju E6 - 400 kuna,
za HTC Desire HD - 640 kuna.
Ako neko ima mobitel a nije u ht-u onda će od Fonebanka dobiti keš za svoj mobitel.
Zadnji uredio ravilov : 05-08-2012 u 15:17
Cijene na fonebanku, a i drugim sličnim servisima, bezobrazno su niske. Očito je da se tu radi o preprodaji mobitela, a tek mali dio ide stvarno u recikliranje.
Da se netko stvarno želi pobrinuti o recikliranje starih mobitela onda bi ponudio za svaki mobitel, bez obzira na starost bar simboličnu cijenu (10 kn npr.) jer sigurno je da će nakon rastavljanja i recikliranja na njemu više zaraditi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nebih se čudio da za tu cijenu traže i da je uređaj u mint stanju sa minimalno još godinu dana garancije te full bundle opremom.
Mislim - hajde tko bi imalo pametan prodao svoj mobitel po tim cjenama koje su istaknute u 1. postu?
Every man is a genius until he opens his mouth.
Cilja se na tvrtke koje imaju na lagerima zapakirane uređaje dobivene u team tafirama i sl. Ili nekog kome treba lova odmah. Nekome ovo odgovara, što ćeš...
Stanje telefona nije bitno, gleda se samo da li mobitel radi ili ne radi.
Frend je imao iphone 4 u vrlo lošem stanju i prodao ga je njima bez ikakvih problema.
Trebala mu je lova hitno, a i ko zna kada bi ga prodao preko Njuškala u takvom stanju.
Ja sam gledao još kad je to krenulo za neki svoj stari mob tipa Nokia 6500 slide koji sam imao i čuvam ga i danas ne bih li ga "oženio",pa sam ga našao u oglasniku. On tamo vrijedi cca 200-300kn realno da bi mi za taj mob neki fonebank ili neka slična organizacija dala šta ja znam 9kn ili 16 kn ne sjećam se točno,al cifra je bila krajnje smiješna.
Što se mene tiče, to je sve nula bodova...
Cilj Fonebanka je otkupiti stare mobilne uređaje neovisno o njegovom stanju te omogućiti korisniku da unovči svoj stari uređaj i nešto zaradi. Naravno da aktualni modeli poput IPHONE-a, SAMSUNGA ili HTC-a imaju veću vrijednost, međutim, prednost je da se otkupljuju i neispravni uređaji (razbijen zaslon, mrtav i sl..) po vrlo popularnim cijenama. Sve što je potrebno napraviti jeste ispuniti nalog na stranici www.fonebank.hr a mi ćemo preuzeti Vaš uređaj besplatno i isplatiti vrijednost uređaja na Vaš račun. Isplata se vrši odmah i u iznosu koji ste već dobili na uvid (ukoliko ste unijeli točne podatke o modelu i stanju uređaja). Vrlo lako i jednostavno.
Ako imate vremena čekati da Vam se netko javi, nalaziti se na xy lokacijama, strepiti da li će vas nazvati jer je uređaj prestao raditi nakon par dana onda se slažemo. Naša usluga zahtijeva samo par minuta za računalom, a sve ostalo radimo miIsplata odmah nakon dostave uređaja.
Zadnji uredio Sljaka : 07-08-2012 u 21:33
Čisto da potvrdim, znači jedan razbijeni HTC vrijedi isto kao i savršeno očuvani? Recimo HTC Desire. Ovo je npr oštećeni: https://fbcdn-photos-a.akamaihd.net/...0_851782_n.jpg
Vama je pretpostavljam zbog reciklaže ipak bitna sirovina, a ona je ista u oba slučaja, jel...
To je onda čak i ok opcija za razbijene krame koje nitko ne bi kupio u oglasniku.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
@Fonebank definiraj pojam stari mobilni uređaj. Za koliko bi se otkupila npr. Nokia 3310 ili Nokia 1100? I one sadrže potrebnu sirovinu. Kako to da je njihova cijena 0 kn, a neispravan mobitel star godinu dana ima svoju cijenu? Ako je u pitanju prvenstveno zbrinjavanje, a ne šverc onda tu nema logike.
PS pod pojmom šverc ne mislim na ništa protuzakonito
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
negdje sam pročito da oni ispravne mobitele plasiraju u treće zemlje gdje je mobilna telefonija u razvoju.Tako da još posluže svrsi prije reciklaže,to se pogotovo odnosi na aktualnije i ne prestare modele.
Nažalost, uređaj u ovakvom stanju nema vrijednost ali ga možemo za Vas reciklirati. Pod neispravne uređaje podrazumijevamo : ne može se upaliti, razbijen zaslon, ne rade određene funkcije (tipke, kamera, zaslon i sl.)
Riječ je o servisu koji na brz i jednostavan način omogućava svima da unovče uređaj koji više ne koriste ili žele kupiti novi uređaj, a pritom se riješiti postojeg. Određeni uređaji poput 3310 ili 1100 su nažalost toliko stari da više nemaju vrijednost ali iste možemo reciklirati. Da nas ne biste krivo razumjeli, nisu svi uređaji namjenjeni recikliranju već se isti obnavljaju i ponovo koriste a što je vrlo pozitivan aspekt u dijelu reupotrebe sirovina. Nažalost, veliki dio uređaja koji se ne koriste završe u ladicama ili otpadu bez daljnje koristi , što želimo spriječiti, a kako smo već naveli za to smo voljni platiti određenu vrijednost. (www.fonebank.hr baza uređaja koje otkupljujemo)
Točno.
Zadnji uredio ravilov : 08-08-2012 u 11:28 Razlog: bilo bi dobro koristiti opciju Multiquote
Svaka čast na ideji.
Legalan način iskorištavanja nečije loše financijske situacije kupnjom mobitela po daleko nižim cijenama od njihove prave vrijednosti. Netko kome treba lova pod hitno prodat će svoj masno i krvavo plaćen iP 4s ili Galaxy S2 za siću gdje će onda dotični mobiteli biti navjerojatnije preprodani za veću cijenu ili će biti korišteni od strane nekih osoba koje će za gotovu nikakvu lovu imati high end mobitele. Reciklaža takvim modela sigurno ne dolazi u obzir jer nije isplativa, ne?
Čak sam i mislio da je usluga u redu sve dok niste napomenuli da starije modele "otkupljujete" za 0 kuna. Mislim, tko je tu lud? Kao što su već prije napomenuli neki kolege forumaši svaki mobitel sadrži neku određenu količinu materijala koji će mogu bez problema reciklirati i ponovno upotrijebiti. Zlato i srebro mi odmah padaju na pamet. E sad, očito to zlato u npr. Nokiji 3310 vrijedi 0 (nula) kuna dok u primjerice HTC Desire HD vrijedi neku određenu svotu iako postoji mogućnost da ta neka "krama" od mobitela sadrži više vrijednih materijala nego neki novi model.
Sramota.
Nadam se da će projekt propasti i da neće biti previše ljudi koji će morati prodati svoj uređaj za očajno nisku cijenu. Oni ekološki osvješteni već znaju način kako reciklirati svoj stari i/ili potrgani mobitel.
Btw zanimljiv info.
EDIT:
Ne trebaju nam punjači, kutije niti dodatna oprema.
Interesantno, ako se već reciklira onda se pokuša reciklirati što više toga - kutije za reciklirani papir, punjači jer također sadrže nešto vrijednog materijala, dodatna oprema koja ima svoju vrijednost... vidljivo je da se cilja prvenstveno na same mobitele jer... pa ono, shvatili ste u kojem tonu je napisan moj post![]()
Zadnji uredio Mario92 : 08-08-2012 u 09:43
Točno, otkupljujemo samo uređaje što i sam naslov potvrđuje. Trenutno je manje od 1 % uređaja iz cijele baze uređaja s vrijednošću od 0 kuna a riječ je o uređajima koji su stari više od 5 godina i zaista nemaju vrijednost. Iphone 4S prema iskustvima od strane korisnika isti su kupljeni za 500 -1000 kn kod operatera a mi ih otkupljujemo po znatno većoj vrijednosti cca 2000 kn što je jako dobro prihvaćeno. Naglašavamo, cilj je otkupiti uređaje koji se ne koriste ali ako netko vidi interes u prodaji novijih uređaja ili želi mijenjati postojeći za neki drugi noviji model te prodajom fonebanku subvencionirati dio iznosa za kupnju novog svakako ste dobrodošli.
Hvala na odgovoru.
Možda biste uz ovaj ulomak na prvoj stranici mogli dodati i jedan asterisk sa sitnim slovima:
Siguran sam da se Šljaka (i ostali entuzijasti) sa svojom kolekcijom starih Siemensa sigurno ne bi okupao u gotoviniZašto prodati mobilne telefone za gotovinu?
Odgovor je jednostavan: svi imamo ladicu punu starih mobilnih telefona koje više nikada nećemo koristit, pa zašto ne pretvoriti te stare mobilne telefone u gotovinu i istovremeno sačuvati okoliš? Kada nadograđujete Vaš stari mobilni telefon jednostavno si recite, “Prodat ću svoj mobilni telefon za recikliranje”. Jednom kada odlučite prodati mobilni telefon saznat ćete da je Fonebank stručnjak za recikliranje mobilnih telefona koji uvijek nudi konkurentne cijene.
![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kolekcija se ne dira, ali imam u zalihi i drugih modela (potpuno ispravnih) i da mi netko ponudi kunu dvije za njih vjerojatno bi ih se riješio, ali iz principa ih nedam za 0 kuna.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Eto vidis, sve iznad 0 KN je dobro![]()
Mislim da ne postoji nigdje u svemiru niti jedan mobilni telefon koji je ispravan vrijedan manje od 50 kuna. Pa taman da je neki Bosch ili prastari Alcatlel ili Telit...
Nije upitna njegova realna vrijednost, no pravu vrijednost određuje kupac, odnosno njegova spremnost plaćanja željenog iznosa![]()
Moja nokia 3650(mladi se nje možda i ne sjećanju) čak nije niti na popisu ako i je košta vjerovatno nula kuna koliko i njena novija sestra 6600.
Hoću reći da bez greške radi od 2003.pa do danas kao moj drugi mobitel.
Koštala je nekad ohoho,čekao sam da se pojavi recenzija u papirnatom izdanju časopisa mobil,uživao u mogućnostima...
...nije zaslužila da se uopće reciklira
a pogotovo ne za nula kuna.
večina tih mobitela nikad niti ne vidi reciklaciju![]()
Evo gledao sam malo radi znatizelje cijene na doticnoj stranici i malo sam iznenadjen....
Jedna Nokia 5800 Xpress Music koja je dosla na trziste u sijecnju 2009 vrijedi 328kn tj. daleko vise od jednog Sony Ericsson Live with Walkman koji je poceo sa prodajom krajem 2011 ima Android (planiran update na ICS) i vrijedi samo 96kn....
Nije mi jasno na koju foru se tu odredjuju cijene....
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
A koliko se dobije novca za HTC wildfire? U jako je dobrom stanju.
Možda i pitanje za Nokiju N73 (fali joj poklopac baterije)?
A čemu takva pitanja? Pa postoji njihova stranica na kojoj je sve objašnjeno.
Bookmarks