Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

A-GPS vs GPS iliti mala diskusija što je što

Većina telefona nema ugrađen standardni GPS nego AGPS i tu dolazi do razlike i kašnjenju ... Neki tvrde da je AGPS brži što po meni nije točno onda bi i normalni GPS uređaji imali ugrađen telefon i 3G ...

Telefoni imaju neku vrstu "Vegeta" GPS_a , a to ima svoj razlog ... Da se potroši čim više novaca kod mobilnih operatera , pogotovo kad si u Roamingu u nekoj stranoj zemlji u kojoj "Navigaš" ...

Zadnji uredio Sljaka : 31-07-2012 u 17:52
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

2. 'Hvala' kaže:

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je krivo objašnjeno, A-GPS ne služi direktno za navigaciju nego samo kako bi pomogao kod prikupljanja informacija o dostupnim satelitima, tj. za brži GPS fix jer te informacije dobiva preko interneta, a ne satelita. Ako isključiš A-GPS, navigiranje i dalje radi, ali GPS modulu treba više vremena za fix.

Uzrok ovom kašnjenju je vjerojatno vrlo loš Samsungov GPS modul, a može biti i softverski bug. Svi S i S+ modeli koje sam probao su trebali cijelu vječnost za spajanje odnosno fix iako su bili pod vedrim nebom i imali uključen A-GPS, a Defy i bez A-GPS-a vrlo brzo to odradi.

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Točno A-GPS samo podpomaže bržem dostupu lokacije preko interneta isključih ga i koristiš ugrađeni GPS normalno ako imaš tu mogućnost onda dolazi do tih kašnjenja i "laganja" prije skretanja i pokazivanja tabela i znakova kad si prošao određeno skretanje ili izlaz s neke veće ceste . Sreća da još uvjek postoje putokazi . A-GPS je dobar za Google navigaciju ili kako se to već ne zove , od koje nemaš baš neke velike koristi . Moja kuća na tom Google-u napravljena je još prije 6 godina i kad pogledaš to iz zraka vidiš da još uvjek kopaju temelje , to bi značilo da nisu bas ažurni sa satelitskim snimkama ... Vjerovatno to ovisi i od lokalnih kartografa.
    Sami mobiteli su sve jači i jači (Mhz) , a povećanje frekquencije procesora nosi i određeno grijanje , grije se on i bez nekog većeg opterećenja , a kod "navigiranja" processor mu radi pod full opterećenjem , opterećenja je i grafika , tako da temperature prelaze 50 i više stupnjeva , zagrijava se i onaj veliki ekran , pogotovo ovi novi Gorilla ili AmoLed Display-i . "Šlag na tortu" je i nosač i "okačen" mobitel na staklo ...
    Svemu tome pridonosi ona temperatura koju proizvodi Processor , Monitor , i sunce koje tuče s vanjske strane i može doći do "štekanja" Softwarea pa makar se zvao iGO MyWay , Navigon , Sigic ili neki drugi ...
    Ja imam HTC HD2 i na njemu sve korektno radi jer ima klasični GPS , na ovom drugom HTC 7 Trophy nisam stavio nikakvu Navigaciju , u ostalom žao mi je i jednog i drugog vidjeti okačenog na "šajbu" auta , mislim da nije svejedno uređaju na toplini koju sam proizvodi Processorom od 1Ghz i kao što ima HD2 ekran od 4.3" ili ovaj drugi "Tropač" s ekranom od 3.82 .
    Danas smo došli u povoljnu situaciju da za jedan dobar mobitel možeš kupiti (po cijeni) nekoliko vrhunskh klasičnih Navigacija veličine 5" i više i bez brige si ako je i okačena na staklo da neće lagati ili kasniti pred raskršćima ili Speed Camerama ... Policajci imaju jako dobre "lasere" za te stvari , pa najebo si ako te navigacija ne obavjesti na vrijeme ...

5. 'Hvala' kaže:

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, to sve stoji i ovisi o mobitelu, ali opet napominjem da je na Samsungu S i S+ to izraženije nego na bilo kojem drugom uređaju, a za navigaciju sam ih koristio jako puno. Bez nekih trikova za GPS će teško normalno raditi.

Sad već idemo u offtopic, ali Google navigacija radi sasvim dobro bez obzira na A-GPS koji ni njoj nije potreban. Ti brkaš klasičnu mapu sa satelitskim snimkama. Mapa se redovno updatea, ali satelitske snimke kasne po 5 i više godina.

Slika ti je dokaz...

Nova S cesta je ucrtana, ali nema je na satelitskoj snimci.

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao domy_os Pregledaj post
    Da, to sve stoji i ovisi o mobitelu, ali opet napominjem da je na Samsungu S i S+ to izraženije nego na bilo kojem drugom uređaju, a za navigaciju sam ih koristio jako puno. Bez nekih trikova za GPS će teško normalno raditi.

Sad već idemo u offtopic, ali Google navigacija radi sasvim dobro bez obzira na A-GPS koji ni njoj nije potreban. Ti brkaš klasičnu mapu sa satelitskim snimkama. Mapa se redovno updatea, ali satelitske snimke kasne po 5 i više godina.

Slika ti je dokaz...

Nova S cesta je ucrtana, ali nema je na satelitskoj snimci.

Da vjerovatno sam pobrkao , ovo je Mobilni Forum što mu i samo ime kaže , ja sam više za klasične Navigacije i tu sam "doma" . Možeš pogledati neke od mojih postova ovdje ili na nekom drugom Forumu , ima me svuda...

Mobiteli su sasvim druga priča , ne da baš neznam ništa o njima , ali ne želim ni previše znati , po gotovo ne obožavam ni Android ni iOS , na Windows Mobile se bolje snalazim , radi samog Operativnog Systema , dok na kraju nisu zeznuli stvar s verzijom 7 odnosno 7.5 , a sad već pripremaju 7.8 ili 8.0 verziju ... Microsoft je isto malo pretjerao , kao i Android s "izbacivanjem" novih verzija , Marketima i neznam čega sve , samo da "pokupe" čim više novaca . Nisu im ti programi toliko skupi i nađe se svašta , ali ima i dobrih stvari , ali moj je "moto" , onaj dolje u mojem potpisu ...

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Premjestit ću ja vas...
    Trebalo je tamo nastaviti o iGO navigaciji, a ovdje o GPS-u i A-GPS-u, a opet se sve pobrkalo. Probat ću sutra to razriješit, sad pišite ovako kako je. Samo nemojte još i treću diskusiju početi.

PS jedini "glavonja" koji može naići sam

EDIT: postove vezane uz iGO sam vratio tamo gdje spadaju, a ovdje neka bude rasprava o razlici i prednostima odnosno nedostacima AGPS-a u odnosu na GPS i obrnuto.

Potpuno je točno da se s točnijim podacima o satelitima puno brže može odrediti položaj. Pitanje je je li baš nužno da to radi program za navigaciju sam i bez našeg znanja. Točno je da se tu ne radi o velikim količinama podataka. Samo obračunske jedinice u roamingu su još uvijek u kB i paprene su.
    Windows mobile je imao to riješeno puno bolje nego današnji mobiteli. Postojao je program QuickGPS pomoću kojeg se skidaju podaci o položajima satelita. Program može raditi ručno, samo na besplatnoj konekciji (kad je aktivna sinkronizacija s računalom) i automatski.
    Zadnji uredio Sljaka : 31-07-2012 u 18:01
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

9. 'Hvala' kaže:

Svježe registriran
    Datum registracije
    Feb 2014
    Mobitel
    GSmart Roma R2
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    47
    Nivo
    1
    Bodovi: 47, Nivo: 1
    Bodovi: 47, Nivo: 1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek sam se registrirao pa molim nekoga da mi napše dali se može instalirati GPS (preko satelita) na GSmart Roma R2. RAM je 1GB a imam dodatnu memoriju. Hvala

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vidi ovako. Kod registracije si označio da si pročitao i razumio pravila, zar ne? Molim te, znam da nisi, da ih ipak pročitaš.
    Upao si ovdje kao padobranac, postavljaš pitanja na koje odgovor imaš u karakteristikama mobitela. Informacije koje daješ ne znače apsolutno ništa.. Ukratko, radiš zbrku.
    Kako jednostavno nema smisla tvoj post negdje premješatati, ostavit ću ovo dok ne pročitaš i onda obrisati.

Za informaciju ima li tvoj mobitel ugrađen GPS modul (bez kojeg nema smisla instalirat na
    vigaciju) pogledaj ili www.gsmarena.com ili karakteristike kod samog proizvođača. Također pogledaj koji OS je na njemu. Pretpostavljam Android, ali ipak provjeri.
    Ako nema GPS modula onda zaboravi navigaciju, ako ima, onda pogledaj u skladu s OS koje se navigacije nude ovdje na forumu. Za eventualne nejasnoće postavi pitanje u odgovarajućoj temi.
    OK?
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Iphone 3g GPS problem... (loš signal i spori gps)
    By pipito in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 03-10-2010, 17:14
  2. Odgovora: 12
    Posljednji post: 10-01-2009, 17:23
  3. [5800] Objašnjenje pojam GPS...što i kako...
    By Paramount in forum Symbian S60 rel. 5
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 08-12-2008, 11:38
  4. [5700] što podesiti i kako funkcionira GPS
    By tito in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 23-02-2008, 16:47
  5. Što je sve potrebno za GPS Hrvatske?
    By Doktor-X in forum Symbian
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 03-07-2007, 13:12

Bookmarks