Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2006
    Bodovi
    8.482
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.482, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony Ericsson Arc S - vraćanje na Ginger nakon nadogradnje na ICS

Pozdrav!

Imam jednu želju, a ta je vratiti svoj Arc S nazad na Ginger pošto baterija sada traje dosta kraće, a i uređaj je dosta sporiji sa ICS-om. Sa PC Companionom sam kroz nekakav update došao na verziju 4.0.3 i sad me zanima kako se vratiti na v2.3.4 (bar mislim da je ta bila prije). Svaka pomoć je dobro došla pošto nemam baš nikakve prakse s ovakvim stvarima.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Android OS
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    6.453
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.453, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Procedure to Downgrade Firmware of Xperia Arc S to Official Gingerbread:
    • Download the Flash tool and Xperia Arc S firmware package from here to your computer. After downloading both, open the Flash tool to install the same in your computer. Extract the firmware file so as to get the .ftf file.
    • Up next, open the Flash tool program and then you need to place the downloaded firmware ftf file in the path “C:/Drive > flashtool > firmwares>” Ensure that no other files are located in this path.

• Click on the Flashing icon in the flash tool which is located in the left side below “file option”. Select the option of “flashmode” and click on “Ok” and enable the options Wipe User Data and Wipe Cache as shown in the screenshot below.
    • Now, select Ok and then flash tool will now be preparing the ROM and will ask you to connect the phone to the computer with the help of USB cable and then just follow the on screen instructions. As soon as its connected, the flash tool will be installing the Official Stock Gingerbread firmware in your SONY Xperia Arc S.
    • Now, as soon as the firmware installation is finished, the phone will be shutting down and that’s it once you see the home screen, disconnect the phone from computer. Now, you can connect your phone with the PC Companion to upgrade to the Official ICS firmware version as in when arrives in your country or else you can again manually apply the update too.
    Tip: Due to some reasons if the update process gets failed or interrupted, then you need to apply the update again by following the steps again from the start. Don’t forget to restore the backup which you have taken in the initial steps.
    So, congratulations you have now successfully applied the update of Official Gingerbread in your Xperia Arc S. Do let us know in the comments section just in case if you face any issues as we will try to address the same at the earliest.

Izvor - sonymobile
    Every man is a genius until he opens his mouth.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2006
    Bodovi
    8.482
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem, sve radi k'o sat. Nakon flashanja u glavnom izborniku sam dobio nekih 4-5 aplikacija koje nisam imao kada sam kupio mob, ali nema veze. Glavno da radi. Inaće, da li ovo je neki custom rom koji je netko prilagodio sebi ili se radi o originalu?

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia N97
    Operater
    VIP
    Bodovi
    12.433
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.433, Nivo: 26
    Bodovi: 12.433, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E super, našao sam ovu temu. Želi to isto napraviti, Wicked, znači mob radi kao i prije kada je bio "originalan" 2.3.4? Mob leti s tim softom, a još mi je i bolji nego ovaj vražji ICS.

EDIT: Custom firmware je, vidjeh sad na toj stranici . Piše da se gubi garancija time, ali piše i da možeš na servis odnijet da vrate GB
    Zadnji uredio mislav_os : 26-05-2012 u 11:34

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2006
    Bodovi
    8.482
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mislav_os Pregledaj post
    E super, našao sam ovu temu. Želi to isto napraviti, Wicked, znači mob radi kao i prije kada je bio "originalan" 2.3.4? Mob leti s tim softom, a još mi je i bolji nego ovaj vražji ICS.

EDIT: Custom firmware je, vidjeh sad na toj stranici . Piše da se gubi garancija time, ali piše i da možeš na servis odnijet da vrate GB
    Oj. Sorry baš sam zaboravio na ovaj forum. Što se tiče performansi sa tim custom firmwareom, mobitel radi fenomenalno. Isto kao i sa oriđiđi softwareom koji sam dobio kada sam kupio mob u HR. Za garanciju ne znam ali bi bio sretniji sa starim Gingerom čisto zato što bi onda imao sve isto kao i kada sam kupio mob.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2006
    Bodovi
    8.482
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony Ericsson Arc S - vraćanje na Ginger nakon nadogradnje na ICS

Da li je moguće s kakvim alatom napraviti svojevrsni backup uređaja da bi nakon nadogradnje na ICS mogao vratiti na Ginger? Dakle htio bih napraviti backup stanja koje vidim kada na Gingeru vratim uređaj na tvorničke postavke. Pretpostavljam da negdje u memoriji uređaja postoji taj ROM koji se restore-a na to jedno početno stanje kada kliknem Factory data reset (Erases all data on phone)

S neta sam bio skinuo nekakve custom Ginger ROMove koji su malo drugačiji od onog koji je došao s uređajem i to sad nije stanje kakvo je bilo kada sam kupio uređaj. Sada je na mobitelu najnoviji podržani ICS i htio bih odnijeti uređaj na servis da ga vrate na Ginger ali na originalno tvorničko stanje a ne na nešto slično kao što je taj custom ROM koji sam skinuo. Nakon toga bi si htio napraviti backup tog stanja da se mogu vratiti na to ukoliko se opet odlučim napraviti upgrade na ICS i ne svidi mi se.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Android OS
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    6.453
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako kako si ti zamislio (neki alat za backup) neide bez rootanja uređaja.
    Znači Root -> Custom Recovery ->nandroid backup roma.
    No problem je što onda imaš rootan rom, i custom recovery pa to ne prolazi na servisu.

Moraš negdje na netu naći točno takav rom (ftf file) kakav trebaš ( u tvojem slučaju Gingerbread) pa ga preko flashtoola flashas na mob.

No, da pitam: zašto nisi nastavio u ovoj temi koju si btw ti otvorio prije 2 mjeseca, a zapravo je gotovo istog naziva i o istoj stvari se priča?
    Every man is a genius until he opens his mouth.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2006
    Bodovi
    8.482
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 84737 Pregledaj post
    Tako kako si ti zamislio (neki alat za backup) neide bez rootanja uređaja.
    Znači Root -> Custom Recovery ->nandroid backup roma.
    No problem je što onda imaš rootan rom, i custom recovery pa to ne prolazi na servisu.

Moraš negdje na netu naći točno takav rom (ftf file) kakav trebaš ( u tvojem slučaju Gingerbread) pa ga preko flashtoola flashas na mob.

No, da pitam: zašto nisi nastavio u ovoj temi koju si btw ti otvorio prije 2 mjeseca, a zapravo je gotovo istog naziva i o istoj stvari se priča?

Naaah, nije baš slično a stara je to tema. Ok nema veze, hvala za odgovor. Proći će sve na servisu ali preko veze

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 88
    Posljednji post: 03-02-2015, 21:53
  2. Sony Ericsson Arc vs. HTC Desire S
    By kapica in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 01-09-2011, 09:48
  3. Odgovora: 4
    Posljednji post: 10-05-2011, 20:38
  4. [N73] Problemi nakon nadogradnje softvera
    By GT-R in forum Symbian S60 3rd edition