Ma daj, nek sve ide kvragu, koje stvari ja moram proživljavati u ova doba
Na stocku sve uredno radi. Idem bekapirati 10 kopija tog prokletog efs-a da ga više ne sanjam. Ovaj put sam valjda imao sreće.
Gdje je zapelo sa SlimICS-om - nemam pojma.
Stock 2.3.x
Oxygen
MIUI
CM7
Vanilla
Gingermod
Darky
Hyperdroid
CheckROM RevoHD
Turkbey
Omega ROM
Slim ICS
Ma daj, nek sve ide kvragu, koje stvari ja moram proživljavati u ova doba
Na stocku sve uredno radi. Idem bekapirati 10 kopija tog prokletog efs-a da ga više ne sanjam. Ovaj put sam valjda imao sreće.
Gdje je zapelo sa SlimICS-om - nemam pojma.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Vrati nandroid.
Vratio, sve uredno radilo. Sada kad sam bekapirao efs itd stavio sam drugi rom (Resurrection remix) i opet isti problem.
Ali u threadu ovog roma postoji i rješenje - zblesiran mi je SMSC:
http://forum.xda-developers.com/show...ostcount=38791
edit: sređeno, sad fercera!
Zadnji uredio xlr : 20-06-2012 u 13:45
E jbga, morat ću doublepostati... Nakon nekoliko dana skrasio sam se ipak na Slim ICS-u (filozofijom najsličniji Oxygenu, bit će zato) i konstantno tražim i gledam što dalje. Trenutno na umu imam dva pitanja:
- home button delay: radi li uopće itko na tome? Ako je na stock romu (navodno) uzrok neki voice feature, zašto je tako i na AOSP-u i kako to da pogađa power tipku?
- SMSC bug kojeg sam opisao par postova iznad. Jel taj bug pravilo ili iznimka, zašto mi se događa na 2 različita roma. Ne, nisam ga uspio srediti, ali sam ga zaobišao drugom SMS aplikacijom. Jedino što sam primjetio jest da kada promjenim rom, SMSC ostaje isti. Na stocku mi je sve radilo, a na Slim ICSu je zapelo. Tada nisam ništa dirao pa vjerujem da su oba roma raspolagala istim SMSC podacima.
I treće, kako potrošiti bateriju na ovom mobu?E tu sam stvarno pozitivno iznenađen. 5h upaljenog ekrana na Desireu sam samo mogao sanjati. Ne znam što će biti kada uzmem veću bateriju, ali ne može biti loše :juhjuh:
Oko SMSC problema nemam iskustva jer nisam doživio taj problem no za home button delay... Jel to misliš na onih sekundu-dvije što je potrebno da se upali ekran nakon što pritisneš Home tipku ili?
Ako da onda ti je to "feature" Exynos serije procesora koji u sleepu ode na niže frekvenciju (meni je postavljeno na 100MHz) i potrebno mu je malo vremena da digne frekvenciju i uspješno prikaže lockscreen. Međutim, nisam siguran dal bi postavljanje minimalne frekvencije procesora na višu razinu pomoglo jer nisam se s tim zamarao + baterija mi i ovako brzo ode
p.s. požuri s pitanjima jer vrlo brzo dobivam SII+1 :-D
Da, i to sam isto našao...
Ajde kad si tako raspoložen da te pitam:
- light senzor: to vjerojatno nitko još nije sredio bez da poremeti kompas? Koristiš neki app za auto brightness koji radi to malo brže od Samsungovog? Ne bih aktivirao CM-om open source jer mi treba kompas, a bome ni on mi se nije pokazao jer mu usprkos postavkama treba ~5 sec da poveća brightness kod unlocka na jakom suncu...
- imaš preporuku kako ugasiti deep sleep stanje? Neki app koji bi lockao mob da stalno radi na 100-200MHz umjesto da ide u sleep?
- ima li naznaka kada će wifi direct proraditi na AOKP/CM romovima?
Edit:
Evo Slim ICS u verziji 4.1 dobio wifi direct. Još samo da moji prijatelji dobiju updejtove ili pređu na Slim pa će biti dobro![]()
Zadnji uredio xlr : 26-06-2012 u 00:12
Sto se tice brightnessa ne znam sto je po tebi pojam brzine no defaultne postavke na Slimu su dobre, brze nego na stock Gingerbread ROM-u. Ipak, treba mu oko 3-4 sekunde da senzor uopce registrira sve te silne lux-e
Interferencija sa kompasom mi nije poznata, GPS Status ispravno registrira sjever no iskreno nisam detaljnije testirao.
WiFi Direct kao i FM Radio ne radi ni na AOKP niti na AOSP no navodno Cyanogen ekipa radi na tome.
A sto se sleepa tice - mobitel ulazi u sleep kad frekvencija bude lockana na 200 mhz i obicno je to pola minute nakon sto se ugasi ekran. Ne znam kako bi to ugasio, medutim ako ti mobitel bude awake cijelo vrijeme onda ocekuj dosta manj autonomiju baterije.
@Inovator - sinkronizacija mi je iskljucena dok je u sleepu tako da nema procesa koji bi trebali dizati frekvenciju u sleepu + undervoltao sam procesor tako da mislim ipak malo vise ustedim.![]()
pozdrav xlr
kako si rijesio problem sa smsc-om
ja ne mogu poslati sms nikako. ako moze pomoc?
koristim cyanogenmod 9.
sa ovim nisam uspio http://twit88.com/home/utility/sms-pdu-encode-decode rijesiti problem.
jel ima neki drugi nacin..
Zadnji uredio gogyCDTI : 26-06-2012 u 13:04
Nisam ga riješio makar postoji način koji je meni jedno vrijeme radio, a nakon reboota sve po starom bez obzira što pokušavao:
http://forum.xda-developers.com/show...ostcount=38791
Problem sam zaobišao na jednostavniji način - u Go SMS aplikaciji pod settings - advanced - send settings - customized SMSC - upisao sam SMSC za svog operatera (+385xxx). Ovo rješenje mi odgovara jer inače koristim Go SMS app, ali nisam prije znao da ima tu opciju.
Hvala..ako mi opet zapne znam sad kako da rijesim problem.
Ja sam ga rijesio tako da sam ubacio sim u staru nokiu,upisao sms centar kao u dobra stara vremena kad su se ti centri mjenjali zbog free sms-anja,i ubacio sim u SGSII i sad radi kao beba.
Ako mi zapne probat cu na taj nacin,koristio sam tu app,al nisam znao za tu opciju.
Hvala![]()
Kupio sam SGS2 preko njuškala i na njemu ima instaliran Turkbey ROM. Kad palim mob imam neki žuti uskličnik, zašto?
Primječujem da kod tog Turkbey ROM-a kad u postavkama nešto mijenjam ne prihvati promijene od prve, neznam ako ste Vi imali taj ROM jeste li to primjetili. Npr. pomijenim ton za pozive izađem iz postavki i uđem nazad i vidim da promijena nije uvažena, ili tako za neke slične opcije....
Pošto vidim da nijedan glas nije zabilježen u ovoj anketi ovdje za ovaj ROM, premišljam da ga promijenim, mada na stranim forumima i stranicama sam vidio pohvale, ali opet sam vidio i pohvale za svakog ROM-a pojedniačno, jer svako svog konja hvali.
Ali mene zanimaju mišljenja onih koji su probali više ROMova te od takvih ljudi trebam prijedloge...
Inače kod Turkbey ROMom drugo ništa nisam primjetio da je problem osim tih postavki i spajanja na pc, ne prepozna mi ga kao usb stick... dizajn je prekrasan.
Internet is my Kingdom, but Google is my God!
Trokut dobijes gratis prilikom rootanja tako da te to na treba previse brinuti,da ga se uklonuti sa aplikaciom Triangle Away
Vezano za turkbey neznam nista jer ga nemam namjeru flashati dok god Omega v15 radi kako spada
ako ti se vizualno turkbey svida a odlucis se za omegu,omega ima jako slicnu temu( ICS black&blue) kao turky....
Žuti uskličnik je zato što je u pitanju custom ROM i kernel pa mobitel pokazuje da je nešto modificirano.
Nisam koristio taj ROM tako da ne znam zašto neće prihvatiti opcije. USB spajanje provjeri u kojem je modu podešeno preko Settings -> storage -> odaberi menu tipku i pod advanced čini mi se vidiš mod u kojem se nalazi mobitel dok je spojen na MTP. Čini mi se da kod custom ROM-ova MTP je defaultna postavka.
Edit: vidim prestignut sam![]()
Zadnji uredio Mario92 : 28-06-2012 u 15:09
Koje veselje s ovim mobom
Iz nekon nepoznatog razloga su mi baseband i imei postali unknown. Guglao sam i vidim to se zna desiti. Meni se desilo nakon običnog reboota... Nandroid ili flash basebanda ne pomažu. Dok sam guglao frajer mi izbacio pin unlock screen i evo sad sve radi bez da sam išta taknuo. Nvdata.bin je modificiran na današnji datum...
I ko za inat opet me šokira u kasne sate. E svašta moj Samsunže...
Savjetovao sam ti svojedobno Nexus....
@ Borg789 Turkbey je vrlo dobar ROM, jednako kao i Omega. Svaki taj custom ROM ima svoju publiku, nijedan nije perfektan, jednostavno trazis dok ne nadjes onog koji ti najbolje odgovara. A mnogi se ljudi nakon trazenja vrate natrag na stock![]()
Lako za Nexusa, sad kad bolje razmislim ne bi ga imao gdje drzati. I ovaj mi je nekada nezgrapan za nositi (ljeto je ipak).
Uglavnom izolirao sam problem: ako rebootam dok je mob na punjacu onda se javlja problem. Cim ga skinem s punjaca pita me za pin i sve radi. Moze biti da je i do roma jer sam jucer updejtao na SlimICS 4.2.
Dok restoraš imei što prije napravi efs backup![]()
Uglavnom, nije do roma nego mi je nešto pošemereno. Nisam usamljen slučaj. Budem vjerojatno restorao prvi EFS backup kojeg imam, možda se nešto poremetilo... Imam već nekoliko backupova, zlu ne trebaloMislim, mob uredno radi ako ga ne rebutam dok je na punjaču tako da, nije neki bed kada znam što ga muči.
@xlr nepratim baš tvoje postove ali koliko vidim imaš problema sa efs-om?
Neznam kako si to uspio zabrljati (ako je uopće tvoja krivica), ali nadam se da ćeš rješiti što prije, jer imam već drugi S2, fleshao oba dva sve radi nikad problema...
Btw Omega mi nekad zna malo zapeti u radu, desi se ponekad, dok se sjećam staroga S2 i GB Turkbey37 koji je radio kao avion...
Nadam se da će uskoro neki update za Omegu, dugo je na v15.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
@Inovator:
to je moj post i koliko sam skužio ili sam usamljen ili su ljudi bili lijeni rebootati mob i testirati
Uostalom, riješio sam problem! Nešto se pošemerilo s EFS-om, pitaj boga. Cijela konverzacija je bila na PCE-u: http://forum.pcekspert.com/showthrea...43#post2192843
Ukratko prenosim i ovdje:
- na stock romu mi se nije javljao taj problem.
- EFS Pro aplikacijom sam napravio repair NV data postupak. Prije toga naravno backup EFS-a.
- nakon toga kada sam se uvjerio da na stocku i dalje sve radi flešao sam par custom romova i testirao ponašanje.
Sad sve šljaka čak i na nandroidu SlimICSa 4.2 na kojem se taj problem pojavio.
Nisam radio restore EFS-a nego samo taj repair jer u opisu aplikacije stoji: "Repair NV Data - Repairs NV Data file ownership to fix 'Unknown Baseband' and 'No Network / Signal" a upravo to je bio moj problem.
@GT-R:
Omega je mislim prestala s razvojem jer je dev kupio SGS3, tako nešto sam pročitao.
Nisam ništa petljao po mobu da bi svjesno zeznuo EFS... Zapravo, iste stvari sam napravio i na frendovom SGS2 i on nema nikakvih problema s tim. Čudno je to sve i još uvijek čitam šta sve utječe na sadržaj EFS-a... Nakon svakog reboota nv_data.bin je izmjenjen za 80 bajtova, znači netko ili nešto konstantno tamo piše. Vjerojatno se u nekom trenutku nešto desi i nastane... panika![]()
Znam za Turkbey-a da je odustao od ICS-a na S2 i kupio S3, za Omegu neznam...
Znači pouka cijele priče, uvijek raditi backup efs-a i nandroid?![]()
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Na toliko mjesta sam već naletio o važnosti backupa EFS-a da ga planiram bekapirati na nekoj tjednoj bazi, zlu ne trebalo. Pretpostavljam da je dovoljan i jedan backup
Lako i za nandroid sve dok download mod radi kako treba, ali čuj, koliko god trajao backup i taj nandroid je korisna stvar.
Hvala na dosadašnjim odgovorima. Još proučavam neke stvari, što je efs i nandroid? Koji je glavni default ROM za S2?
Primjetio sam da na svom SGS2 imam APEX koji mi nudi neka podešenja zaslovna, postavke menija i slično? To je dodatno instalirano na taj moj Turkbey ili?
Internet is my Kingdom, but Google is my God!
Bookmarks