Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 9 od 9 PrvaPrva ... 5 6 7 8 9
Prikazujem rezultate 201 do 219 od 219
    Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Ako si tražio manji prikaz na računu, to ne sprječava ove u carini da te traže izvadak uplate preko Paypala za taj item ukoliko sumnjaju da taj item ne može biti tako jeftin. Mogu te oni zafrkavati u beskonačno i nema pravila hoćeš li dobiti poziv ili ne kao što ni giftovi više ne prolaze. U svakom slučaju dobro je da se račun unutra slaže s iznosom na paketu, ali je sr* ako te traže potvrdu s tvoje strane.

Ako naručuješ neku original robu koja također postoji i kao kineska kopija radije se nemoj igrati s time jer takvu robu u zadnje vrijeme uništavaju ukoliko ne možeš dokazati da je original.
    Ako se to prije vec dogadjalo da su na carini trazili racun od kupca, moglo bi onda bit moguce nagovorit prodavaca da mu prvo platim preko PP-a taj invoice (15-20$), a onda ostatak?
    Radi se o naocalama (naravno original) pa bi moglo biti moguce da bi zafrkavali ukoliko se ijedna osoba na carini razumije malo oko tih stvari.
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ako su naocale u pitanju i tak malu cifru mislis stavit onda racunaj na moguce kazne za uvoz "lazne" robe i placanje unistavanja iste. Oko 1000 kn.
    U zadnje vrijeme su opaki po tom pitanju i dosta ljudi je tak nahebalo.
    Ovdje ne vidim drugaciji zavrsetak prvenstveno zbog male cijene koja ce bit.

Uzmi ih kod nas u optici i miran si.

A i to "original" u svijetu naocala je cudan pojam. Realne razlike izmedju ovih od sanera i "originala" su nikakve, jedino u unutarnjem osjecaju osobe koja ih nosi. Naocale kao roba su vrlo jeftine i prodavaci ih dobe za sitne pare a onde se pucaju cijene gore.

3. 'Hvala' kaže:

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Carina uvijek kada sumnja traži račun od kupca. Evo ti primjer: kupio sam neki parfem koji je inače jeftin, 20-ak dolara. Usprkos računu u kutiji i činjenici da na taj iznos inače ne ide carina, oni su mene tražili račun. Nakon slanja računa parfem je pušten u promet.

Dovoljno je da vide tvoje naočale pa da krene show. Možda budeš sreće pa ti niti ne otvore paket.

= Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    Ako su naocale u pitanju i tak malu cifru mislis stavit onda racunaj na moguce kazne za uvoz "lazne" robe i placanje unistavanja iste. Oko 1000 kn.
    U zadnje vrijeme su opaki po tom pitanju i dosta ljudi je tak nahebalo.
    Zbog ovoga sam pitao naručuješ li fejk ili original. Ako nemaš čvrst dokaz da je to original po tako niskoj cijeni koju planiraš plasirati radije se nemoj upuštati u to. U zadnjih mjesec dana portali su dosta pisali o uništavanju fejk robe na carini bez puno pitanja. Živi apsurd jer umjesto da oni nas štite od fejk robe, mi njima moramo dokazati da je roba tamo nekog kineza kojeg nikad nisi vidio - original. Mislim da je 500kn "kazna" ili štoveć.

Mislim da te ne bi trebali puno masirati ako pustiš cijenu prikladnu originalu, samo će te lupiti po džepu. Kakogod, meni više nije na pameti kupovati takav tip robe preko neta dok se one barabe tamo malo ne dovedu u red.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Mislim da te ne bi trebali puno masirati ako pustiš cijenu prikladnu originalu, samo će te lupiti po džepu. Kakogod, meni više nije na pameti kupovati takav tip robe preko neta dok se one barabe tamo malo ne dovedu u red.
    Upravo zbog toga sto bi me lupili po dzepo kujem ovakve planove.
    Carina u Hrvatskoj je takvo smece da je to strasno, to sto mi oni hoce naplatiti carinu skoro pa 50% (PDV + njihov postotak) je apsurd. Takve gluposti nisam nigdje prije vidio. Sjecam se da sam u Austriji (na Austrijsku adresu) narucivao slicne stvari i nikakvih problema. Invoice i bok. Bez dodatnih pitanja.
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam noob po pitanju takvih stvari, ali ono sto sam uspjela poloviti citanjem po vorumima, situacija je da je carina u zgb jos dosta okej i da nam svasta prodje bez ikakvog otvaranja paketa.
    ono sto znam jest da su u nekim dijelovma rh (najvise su spominjani Osijek, Varazdin i Rijeka) postali puno rigorozniji i svaki drek otvaraju.

meni je pred koji mjesec upravo Iks narucivao jednu baby stvarcicu (jerbo ja nemam kreditnu karticu).
    zene koje su prije narucivale tu stvar su me uputile na sellera i rekle da trazim da pise neki mali iznos (mislim da je bilo 20 dolara) i oznaci gift.
    paket je stigao za 6 dana, neotvoren, neocarinjen.
    kao i svim tim drugim zenama.
    vecinom smo sve bile iz Zagreba, ali paket je prolazio kao takav i u ostalim dijelovima RH (pa i u Rijeci).

moje iskustvo i dojam su da u zgb jos uvijek dosta stvari prodje neotvoreno i kao gift.
    samo te molim, odlucis li se riskirati i ne prodje ti, da mi ovo ne nabijas na nos
    samo sam opisala svoje iskustvo i dojam.

primjerice, u rh je zabranjen uvoz dioptijskih leca fizickim osobama. cim carina skuzi o cem je rijec, automtaski ih vraca selleru.
    i to rade posvuda osim u zgb.
    u zgb lece i dalje vecinom prodju bez otvaranja paketa.

na tebi je da se odlucis hoces li riskirati ili ne.

sretno, anyhow.
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma ne radi se o dioptrijskim naocalama. Narucio sam u Becu preko Amazona Gunnar SheaDog naocale (namijenjene za rad na kompjuteru i stvarno svaka preporuka odlicne su!!). I sad me frka jer ako to narucim ovdje da se ne sjebe nesto i ode kvragu a ne radi se o jeftinim naocalama.
    Kada bi znao da bi paket prosao bez ot aranja ja bi to napravio bez problema.

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    70 dolara dođu.
    I tolku zavrzlamu radiš oko toga? Ja mislio da su to neke cvike od par stotina dolara, a ono 50 eura dođu.
    Naruči ih i gotovo.

Paket će otvarati, ali zašto bi sjebali nešto? Naočale dolaze u futroli vjeorjatno.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    70 dolara dođu.
    I tolku zavrzlamu radiš oko toga? Ja mislio da su to neke cvike od par stotina dolara, a ono 50 eura dođu.
    Naruči ih i gotovo.

Paket će otvarati, ali zašto bi sjebali nešto? Naočale dolaze u futroli vjeorjatno.
    Toliko su kostale, ali sada bi htio naruciti druge (pretezito zbog velicine leca i sirine za noc) koje kostaju 99$.

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    A gle, ne znam. Moguce razvoje situacija znas i sam.
    Jedino ako je seller iz europe, napravi postanski pretinac u sloveniji i nek ti tam posalje ak ce htjet.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Feb 2013
    Bodovi
    6
    Nivo
    1
    Bodovi: 6, Nivo: 1
    Bodovi: 6, Nivo: 1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek se upoznajem sa Ebayom..Pa me zanima može li mi ko ukratko objasnit na što treban pripazit?!

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    iPhone 6 plus 64Gb
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    32.715
    Nivo
    44
    Bodovi: 32.715, Nivo: 44
    Bodovi: 32.715, Nivo: 44
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma ja mislim da jos moze biti caka zadrzavanja novaca. Posuduju od nas novce bez kamate.
    Narucio sam necacima neke helikoptere na daljinski i to 2kom, kostali oko $20 i oni kao uredno poslali. Nakon mjesec i vise dana kako nisu dolazili samo na moj prvi upit su mi vratili novce.
    Inace imaju spiku pa pricekaj jos malo, pa zapelo u posti, pa sad imaju novu godinu pa je guzva u posti, i ono stalno neke fore. Ali na kraju vrate lovu.
    I da se vratim na helikoptere, odmah lova vracena na moj prvi upit. Ja sretan sto sam ipak dobio svoju lovu natrag a i oni sretni jer su od mene bez kamate posudili $40 na mjesec dana.

Pa ti sad misli koliko iam takvoh helikoptera prodanih..

Sto se tice drugih narudzbi i povrata..
    Sad narucio kuciste za N700, trebao mi je samo poklopqc baterije ali nisam nasao samo poklopac pa sam narucio cijelo kuciste. Uredno stiglo za tri tjedna no poklopac ne odgovara. Pisem ja selleru da ne odgovara, kaze poslikaj i posalji. Ja poslikam i u roku dva dana vratio lovu.

Pa opet kablovi za iphone 5, javlja mi poruku charging is not supported for with this accessory.
    Napravio screenshot poslao selleru i vratio lovu drugi dan.

Sto se tice vracanja ja imam dobro iskustvo.

Nazalost ovi linkovi na tablete vise ne rade da vidim o cemu se tu radi.

A sto pripaziti prilikom kupnje.. Pogledati rejting sellera u postocima, vidjeti na koje proizvode je dobio negativan feedback i dali ima pozitivan feeddback na taj proizvod koji se kupuje..
    --
    . [Lejzermaster]

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tablet sa E-baya

= Citat = Izvorno postao Lejzermaster Pregledaj post
    Ma ja mislim da jos moze biti caka zadrzavanja novaca. Posuduju od nas novce bez kamate.
    Narucio sam necacima neke helikoptere na daljinski i to 2kom, kostali oko $20 i oni kao uredno poslali. Nakon mjesec i vise dana kako nisu dolazili samo na moj prvi upit su mi vratili novce.
    Inace imaju spiku pa pricekaj jos malo, pa zapelo u posti, pa sad imaju novu godinu pa je guzva u posti, i ono stalno neke fore. Ali na kraju vrate lovu.
    I da se vratim na helikoptere, odmah lova vracena na moj prvi upit. Ja sretan sto sam ipak dobio svoju lovu natrag a i oni sretni jer su od mene bez kamate posudili $40 na mjesec dana.

Pa ti sad misli koliko iam takvoh helikoptera prodanih..

Sto se tice drugih narudzbi i povrata..
    Sad narucio kuciste za N700, trebao mi je samo poklopqc baterije ali nisam nasao samo poklopac pa sam narucio cijelo kuciste. Uredno stiglo za tri tjedna no poklopac ne odgovara. Pisem ja selleru da ne odgovara, kaze poslikaj i posalji. Ja poslikam i u roku dva dana vratio lovu.

Pa opet kablovi za iphone 5, javlja mi poruku charging is not supported for with this accessory.
    Napravio screenshot poslao selleru i vratio lovu drugi dan.

Sto se tice vracanja ja imam dobro iskustvo.

Nazalost ovi linkovi na tablete vise ne rade da vidim o cemu se tu radi.

A sto pripaziti prilikom kupnje.. Pogledati rejting sellera u postocima, vidjeti na koje proizvode je dobio negativan feedback i dali ima pozitivan feeddback na taj proizvod koji se kupuje..
    U interesu im je zadovoljstvo kupca. Mozes otvoriti case i onda ako se dokaze da je on kriv,gubi pravo na prodaju il nesto (uglavnom neki penal je).
    Kod kupnje gledaj da ti je Rating od sellera iznad 98% otprilike, ako je nesto onako vrijednije gledaj jel imas Tracking no. sa shippingom, gledaj sta ljudi pisu u review, i takve stvari. Uglavnom su ljudi tamo pošteni
    One day, sky went blue...

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam toga puno kupovao preko eBaya , ali nikad nisam imao problema ! Sve što sam dosad naručio to sam i dobio , točno onako kako je pisalo ili bilo dogovoreno !
    Možda sam ja bolje sreće ! Ista stvar je i s Njuškala , većina neće kupovati ili se boje da će umjesto naručenog dobiti nešto pokvareno ili "ko' zna što" . Ja još nisam .
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    Xiaomi Redmi 6
    Operater
    BonBon
    Bodovi
    20.873
    Nivo
    35
    Bodovi: 20.873, Nivo: 35
    Bodovi: 20.873, Nivo: 35
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na ebayu zasad nisam imao problema. Ako i nije stizalo, poslali bi mi opet. Za razliku od njuskala gdje sam kupio poluispravan uredjaj
    Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zvorkapic.os Pregledaj post
    Na ebayu zasad nisam imao problema. Ako i nije stizalo, poslali bi mi opet. Za razliku od njuskala gdje sam kupio poluispravan uredjaj
    Prije jedno mjesec dana dobio sam jedan uređaj preko eBaya , došao je paketić direktno iz Kine , vrijednost nekakvih 55 U$ , zvuk nije bio baš prihvatljiv nekako "metalan" , kao kod
    onih starih telefona , eMailom sam se požalio dobavljaču direktno u Beijing (Peking) , nakon nekoliko sati dobio sam odgovor neka ga nazovem na Skype i da ćemo naći "Solutions" ...
    Malo sam bio sumnjičav , šta taj Kinez meni može napraviti , zvučnik ne može promjenit , ma koliko se loše čuo , možda je problem u elektronici ili ko znašto još može biti . Isti takav
    uređaj ima moj susjed i zvuk mu je stereo kvalitete s dodatkom basa ako uređaj stoji na stolu , moj se čuje ko' da izvire iz pazne konzerve ... Nazvao sam ga na Skype i s svojim
    smiješnim engleskim jezikom ( ... Ja Tarzan Ti Jane ) objasnio problem . Čovjek je na pravom književnom engleskom objasnio što napraviti i kako se rastavlja uređaj koji na sebi
    nema ni jednog vijka osim onih "click" plastičica , ali da će poslati drugi zvučnik s malom pločicom elektronike . Već sam se gotovo privikao na taj zvuk uglavnom sam koristio FMTX
    u autu , za 10 dana došlo je malo pismo iz Kine na one "zračne jastučiće" , vrijednost 11 U$ dolara , sa Shemom i slikovnim uputama montaže . Odmah sam to zamjenio i vidio da je
    zvučnik iste dimenzije , ali nešto malo robusniji u odnosu na onog originalnog . Sve sam lijepo namjestio , jedino sam morao zamjeniiti gumeni "O" ring s priloženim tanjim .
    Posložio sam i poklikao gornji i donji poklopac , ukopčao i rezultat je bio onakav kakav sam želio , 3D efekat zvuka . Napominjem da onu svotu od 11 U$ dolara nisam platio ni centa .
    Kinez mi je čak ponudio nabaviti i dijelove za uređaje , pa čak i one koji nisu iz njegove proizvodnje ili prodaje , osim toga imam ga na Skype i barem jednom na dan pozdravimo
    jedan drugoga , Ove godine bit će prisutan na Sajmu elektronike u Pordednone u Italiji i volio bi da mu budem gost na njegovom štandu . Naglasio sam da imam već neku godinu i
    da sam duplo stariji od njega , ali ni to ga nije smetalo !

U slučaju da sam bio malo naporan - izvini !
    Pozz.
    Zadnji uredio walter66 : 18-02-2013 u 13:06
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2013
    Bodovi
    1.091
    Nivo
    7
    Bodovi: 1.091, Nivo: 7
    Bodovi: 1.091, Nivo: 7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zelio bi naruciti ove zakacke koje gase iritantni alarm za pojas u autu, pa me zanima hoce li biti problem na carini tj unistavanja robe i to jer na sebi nose BMW logo a ocito je da nisu orginal tj BMW ih ne proizvodi iz Kine su.
    http://www.ebay.com/itm/For-BMW-Raci...537413&vxp=mtr

Pravi forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Apr 2011
    Mobitel
    lumia925, 640ds
    Operater
    tele2,vip
    Godina
    58
    Bodovi
    4.726
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.726, Nivo: 16
    Bodovi: 4.726, Nivo: 16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam naručivao privjeske za ključ sa mb znakom pa nisu ni otvarali ali je ipak bolje nazvati poštu carinjenja pa pitati ili naručiti iz eu ako ima. ja dosta nađem na ebay.pl i dobre cjene, brzo dođe i nema carine!

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2013
    Bodovi
    7.439
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.439, Nivo: 20
    Bodovi: 7.439, Nivo: 20
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao davorst Pregledaj post
    ja sam naručivao privjeske za ključ sa mb znakom pa nisu ni otvarali ali je ipak bolje nazvati poštu carinjenja pa pitati ili naručiti iz eu ako ima. ja dosta nađem na ebay.pl i dobre cjene, brzo dođe i nema carine!
    Nije li ti jednostavnije otići na otpad i odrezati sa nekog starog auta taj dio na pojasu?? Koliko znam svi su standardni

Veteran31 days registered10000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    6P | Pixel3
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    23.828