Skupo, brate Swene, skupo! U Tele2 za 120 kuna imaš 4 x 300 minuta za 4 člana, što je prosječnomu korisniku dovoljno. Pa zar nije T-mobile objavio da prosječni korisnik razgovara 84 minute na mjesec...
Znam. Inace radim u SZK, ali nisam nikada tako gledao na stvari. U vezi ovoga...dns sam provjerio i pitao kolege na poslu. MNP akcija se odnosi i na +tarife (nisam sto posto siguran, ali nigdje ne pise drukcije tako da mora tako biti).
Znam, to sam dao primjera radi.
Ono sto bi napravio je sljedece.
EXTRA TOTAL+ XXL i HTC ONE X za 598kn.
-> Nositelj EXTRA OBITELJ+ XXL
-> Broj iz druge mreže u obitelj
-> Broj od tete u obitelj
-> Broj od bake u obitelj.
HTC ONE X za 598kn.
4 broja sve flat prakticki za 340kn.
Skupo, brate Swene, skupo! U Tele2 za 120 kuna imaš 4 x 300 minuta za 4 člana, što je prosječnomu korisniku dovoljno. Pa zar nije T-mobile objavio da prosječni korisnik razgovara 84 minute na mjesec...
Ma sve je to ok, ali ipak mi se čini preskupo. Po meni je idealna opcija kupiti mobitel na XL tarifi pa se nakon 6mj prebaciti na L.
U obitelji+ L ukupno se plaća 60kn po broju bez flat tarifa, a ti ćeš za 3 broja(pretpostavljam da 4. broj nećeš koristiti) plaćati preko 110kn mjesečno po broju, a nećeš imati neograničeno.
Evo npr. u mojoj obitelji će jedan član (ja) imati 110kn troška za sve neograničeno, dok će druga dva broja imati 250sms+450min prema ostalim mrežama+1GB svakome za 60kn. Još kad uračunam da mogu pretakati minute na tomato sa svog broja i sa time još dva korisnika rješiti troškova za pozive, čak i prema inozemstvu, ispada stvarno idealno.
Zadnji uredio miha013 : 05-06-2012 u 23:37
Tako je, upravo ta kombinacija, i nije cca 45kn nego točno 60kn po broju, hehe :-P
Ali u toj tarifi je One X skup(1598kn), najisplativija je Lumia 800(498kn) a ni iPhone 4S nije preskup(1098kn) ali ima 12mj blokadu prelaska na nižu tarifu. Meni je to malo jeftinije jer imam 18000 bodova pa odmah računam popust od 600kn.
jooj da! my bad :$.
Da, bas si gledam lumiu 800, ali nisam nikada imao windows os tako da nz heh.
Problem je i to sto ja nemam kreditnu sposobnost pa moram svoje hvatat da mi to potpisuju itd.
Jel znas u praksi koliko treba da se uzme nova pretplata, prebaci u obitelj, i prebaci broj s druge mreže u obitelj.
Npr.15.06 odem u T-mobile napravim extra total xl i uzmem lumiu, drugi dan taj broj mogu prebacit Kao nositelja u obitelj i kada se obitelj formira dati zahtjev za prijelazak broja iz druge mreže u taj i onda je rok 3 dana. Tako da bi se kroz 5 dana trebalo sredit ako se ne varam?
Ja sam gledao što je isplativo, ne znam što voliš, a što ne. Ako gledaš cijene po oglasnicima, mislim da je isplativija Lumia 800 od One X-a.
Ako potpisuješ novi ugovor, odmah sutradan nakon potpisa možeš ići formirati obitelj. Tu mogu nastati problemi jer ti može djelatnik ili sustav odbiti taj zahtjev. Ja s tim nemam iskustva, ali kolega ispravljach ima, i on to rješava na način da traži od njih da naprave to što traži, a ako sustav odbije traži da šalju svojim nadređenima da ručno izvrše zahtjev koji tada prolazi. To se ne bi trebalo odužiti više od dan,dva.
Čim ti formiraju obitelj, radiš zahtjev za prijenos, tu također mogu nastati problemi ukoliko prenosiš prepaid broj, ali opet moraš biti uporan i ne pokazivati nesigurnost. Ovaj dio se može otegnuti iako je praksa 3 radna dana. Ja sam svoj zahtjev napravio 20.05., prijenos je trebao ići 25.05., ali na kraju je prošao 30.05. zbog velikog broja zahtjeva.
Jasno. Ma dobro, to ako odbije lako se povežeš na one pravne dijelove o tarifi gdje lijepo pise da se moze prebacit odmah. Ovo oko prijenosa za prp nisam siguran, zato bih za svaki slucaj uzeo ovaj plan0 u tele2. Malo mi je to nategnuto jer je rok do 30.06 tako da nz sta da radim :/
Tek je početak mjeseca, imaš dovoljno vremena ako kreneš u roku od par dana. I u svakom slučaju prvo ispitaj hoće li ti napraviti prijenos prepaid broja, jer to sigurno prolazi kroz sustav, ne moraš se brinuti. Mislim čak i da bi im mogao reći da je to postpaid jer nikako ne može njihov sustav to provjeriti.
Da, vjerovatno ce bit total xl + lumia 800 (uzeo bi iphone ali tu je ta blokada od 12 mj do manje tarife :/ ). i nakon toga u obitelj xl. Ma moram prvo sve provjerit u T-centru da ne bi na kraju ostao na totalu xl bez popusta. Uglavnom na poslu sam provjerio i to sve prolazi, ali ako mi kolege u SZK kazu da sve prolazi i da nema probleam niti nicega ne razumijem zasto ovi u t-centru prave probleme.
Da u vezi toga, pitao sam kolege rekli su i da PRP, tj.broj koji je na bonove prijelazi tako da ni oko toga ne bi trebalo biti problema.
Hvala jos jednom![]()
Ma nemoj se bojati, probleme bi ti mogao jedino praviti neki zadrti neinformirani djelatnik, a rješenje za to je svađa ili odlazak u drugi T-centar.
Ja sam sada zbunjen
Koliko sam shvatio, miha013 govori swenu da u istom mjesecu može raditi novi OTPO na extra+ i prebaciti se kasnije na nositelja obitelji+ (uz 50% popust), dok ispravljach tvrdi da to nije moguće (što je i meni logično, budući da se radi o promjeni dvije tarife u istom obračunskom razdoblju - extra>extra+ kod potpisa OTPO i extra+>obitelj+ kasnije u mjesecu). Tko je u pravu?
Bilo bi super ako može ovako, ali ne krši li se to sa pravilnikom (prijelaz u obitelj tek nakon 6mj od kupnje uređaja)?
Jer, formalno bi ja prešao u obitelj sa 50% popusta (iako kao nositelj, ali bi se svejedno uključio unutar već postojeće obitelji).
Ili to u slučaju da dolazim na mjesto nositelja već postojeće obitelji ne igra nikakvu ulogu?
Također, za drugu kombinaciju koju razmatram (Obitelj+ nositelj broj iz druge mreže uz OTPO i Samsung GS Advance) rekli iz SZK da +club bodove članova obitelji ne mogu koristiti za popust pri kupnji uređaja za nositelja.
Use the Fork, because there is no Spoon.
Koliko sam ja shvatio swen misli napraviti novi OTPO na Total+ pa odmah prijeći u obitelj. To je jedna promjena unutar obračunskog razdoblja.
Swen je napisao da želi ovo:
Pitanje vezano za Extra Total+ S promociju za mlade:
Prijatelj mi već ima potpisan OTPO na jedan broj (Total S -50% za mlade), ali taj broj mu koristi majka, i sad me zanima može li na svoje ime potpisat još jednu takvu pretplatu s 50% popusta za mlade?
Zadnji uredio miha013 : 06-06-2012 u 14:13
Ne. To ti piše na prošloj stranici:#548
Uvjeti promo punude Članak 4.
NETOČNO:
TOČNO:
iPhone = nakon 6 plaćenih računa može na nižu tarifu (npr. XXL > XL), a nakon 12 plaćenih računa može u grupnu tarifu kao član (Obitelj, Mobile Start/Plus...), a kao nositelj može odmah nakon ugovaranja OTPO-a
ostali uređaji = nakon 6 plaćenih računa može na nižu tarifu (npr. XXL > XL) ili u grupnu tarifu kao član (Obitelj, Mobile Start/Plus...), a kao nositelj može odmah nakon ugovaranja OTPO-a
svi forumaši koji ste mislili ubaciti single broj (s OTPO-om) kao nositelja u obiteljsku tarifu gdje već postoji nositelj s OTPO-om, a postojećeg nositelja postaviti za člana, znajte da to više ne ide tako jednostavno, zapravo uopce ne ide.
do sada mi je to uspjevalo. danas u t-centru kažu da sustav to ne dopušta.
privremeno rješenje: sa single brojem (koji ima OTPO) formirati novu obitelj i ostvariti -50% popusta prijenosom broja iz druge mreže. članove stare obitelji prebaciti u novu obitelj putem ručnog (pisanog) zahtjeva.
problem je što se ne zna hoće li akcije -50% za prijenos biti nakon 1.7.2012. stoga je moguće da gore navedeno ne prođe onima koji to misle raditi u srpnju ili kasnije.
p.s.
gore navedena upustva nisu za one koji mobitele kupuju putem njuškala ili su na bonovima ili misle da je dovoljno imati jednu pretplatničku tarifu i jedan mobitel 24 mj
Zadnji uredio ispravljach : 11-06-2012 u 13:22
Meni nije jasno kako su taj prijelaz blokirali u sustavu kada je po specifikacijama moguć. Dakle svi oni koji su realizirali popust prijenosom broja u neku od obitelji i naknadno mislili kupiti uređaj, sada to ne mogu napraviti. Bravo T-mobile!
Kakva bi bila situacija ukoliko nositelj obitelji nije pod OTPO?
Ugh, a taman za pola sata mislio početi realizaciju paklenog plana kojeg je smislio miha, a blasgoslovio ispravljach
Što onda sad? Ubaciti Tele 2, izaći iz Obitelji L, potpisati OTPO + uzeti telefon u lipnju i formirati L+ obitelj u srpnju, onda mogu sebe staviti kao nositelja a milostivu (trenutno nositelj pod OTPO) kao člana? Thnx.
ako formiras obitelj+ L u srpnju onda nema -50%
da sam na tvom mjestu pocekao bi srpanj da vidim razvoj dogadjaja i sto se tice promocije -50% i sto se tice promjene nositelja. Istina, moja je pozicija mnogo lezernija od Pawsa. Ja sam iskoristio sve moguce promocije, a on kupuje samo jedan mobitel godisnje i bas kad to cini ocekuje najbolju akciju
Ispravljach, molim te, scenarij najgoreg slučaja: s obzirom da ne znam što će biti u 7-om, a želim iskoristiti poput -50% dok mogu onda bih napravio sljedeće: sad ubacio tele 2, izašao na extra total+ L, uzeo mob za cca 2000 kn, 6 mjeseci plaćao tu tarifu pa se vratio kao član. Može li to tako? Računica s popustom koji ostaje na obitelji mi se čini ipak bolja nego uzeti mob sad kao član obitelji za 4000 kn.
Hoće li nam onda uvjetovati novu L+ obitelj ili možemo ostati na staroj L?
Ako imate kakav bolji prijedlog za riješiti to asap, molim predložite...
Bookmarks