Ono sto cini razliku i to veliku su beats slusalice.
Kroz par dana bi trebao ici produljiti pretplatu na Vipu pa bi si uzeo neki novo mobitel. U igru ulaze samo mobiteli iz Vipa jer bi pri produljenu pretplate mogao vratiti do 3 mobitela i time dobiti popust na novi.
Za oko su mi zapali Galaxy Nexus, S II, One X i iPhone 4S.
Svi navedeni mobiteli kostaju me 2500, osim iPhonea koji je nesto jeftiniji (1900 kn).
Prvo par pitanja za One X:
- Kakva je korist od onog "Beats by Dre" pri slusanju muzike? Mobitel bi mi svakako sluzio kao MP3 player. Isprobao sam raznorazne portove za Desire X modele i nisam cuo nikakvu bitnu razliku u jasnoci/kvaliteti zvuka pa sve sumnjam da je to neki marketinski trik.
-Galaxy Nexus ima super AMOLED ekran, dok One X ima Super IPS LCD2. Pa me sada interesira kakva je razlika izmedju ta dva modela i koji je bolji na suncu.
-Kakva je razlika izmedju quadcore procesora i dual corea? Mislim, da li se bitno osjeti razlika izmedju 1,5GHz quadcorea i recimo 1,2 GHz dualcorea?
iPhone mi se svidja cisto zbog toga kaj bi njime promijenio OS. Androidom sam se lagano vec zasitio i nisam vise toliko lud za promijenom ROMova i kojekakvim modifikacijama.
Znam da dolazi kroz mjesec dana (mozda cak i ranije) S III u Vip, ali ga ne zelim ni gledat kolko mi je ruzan kao mobitel. Jedino me kopka to sto ce dolaskom S III mozda pasti i cijena S II.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ono sto cini razliku i to veliku su beats slusalice.
Beats audio na mobu ne znači mnogo, kvaliteta zvuka nije znatno ništa bolja od običnog EQ.
Puno bolja kombinacija mi je SRS i neke odlične sluške.
Beats slušalice nikako ne vrijede tih novaca. U tom cjenovnom rangu ima mnogo kvalitetnijih slušalica.
I to sa Beatsom i HTCom je ništa drugo nego marketing jer je HTC kupio Beats pa moraju prodaju povećat nekako.
A u ovom izboru išao bi na HTC.
iPhone ne bi jer je iphone, a Nexusa ne bi jer je od Samya.
Ma znam. Beats je cisti marketing, ali opet nisu ni lose. Sestra ima AKG slusalice i stvarno su vrh.
iPhone mi je stvarno posljednji izbor, jer kao sto sam gore vec reko dobar mi je samo radi promjene OS-a, a svidja mi se i sam dizajn moba.
Opet, on je jedno 600 kn jeftiniji od ostalih, pa mi i to igra znacajnu ulogu.
Sta fali Nexusu? Manje vise sam tim "hejtanjem" marki otkako su skoro pa svi izbacili vrhunske modele.
I Nexus i One X su istih dimenzija ekrana, ali i samog mobitela.
Najvise me interesira taj novi ekran na One X-u, pa ako mi moze netko rec kako se ponasa na suncu..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
sto se kvalitete tice, iphone...bez ikakvog razmisljanja.osobno sam na htcu i androidu ali mislim da im sto se tice kvalitete nema ravnog. mana mi je velicina ekrana i tvornicka ogranicenost samog OS-a.
htc one x prekrasan mobitel i sam sam ga htio kupit ali nakon sto sam saznao za greske koje ima sam odustao. eventualno pricekat neku noviju seriju gdje ce ekrani biti u redu.
galaxy nexus slican ko one x samo mrvicu manji ekran zbog donjeg reda tipki. i slabiji procesor. koliko sam uspio shvatit u samom radu nema neke razlike izmedu dvojezgrenog i cetverojezgrenog procesora.
ja osobno cekam galaxy 3 da vidim cijenu tj. eventualni pad cijena postojecih. ako uspijes naci ispravan one x uzmi njega. ako ne,onda nexusa. mislim da je bolji od s2.
Galaxy nexus ima pentile amoled ekran što baš i nije dobro. Na sivkastim bojama se vidi efekt "prljavosti" i ako pažljivije gledaš, vidi se nazubljenost teksta. Gledao sam 4 gnexusa i svaki ekran je bio različit. Moj gnex je iz vipa, prva serija i mogu reći da ima najlošiji ekran koji sam testirao. Nove serije su navodno bolje. Htc one x je ekranom značajno bolji.
Ja sam dosta razočaran tegrom 3 (kao i tegrom2). Razlika u brzini gnexa i one x se ne primjeti. Meni se činilo ad x dosta trza u izborniku. Moj dojam je da je gnex brži.
I još jedna napomena. Gnexus ima lošu kameru a ni trajanje baterije baš nije sjajno. Čak sam uzeo 2000 mAh original samsung bateriju alijoš uvijek je lošiji od s2. Sve u svemu meni je žao što sam uzeo gnex. Trebao sam si ostaviti s2 i mjenjati ga kada dođe A15 generacija.
Na iUređaje nakon krasnog iskustva s iosom na i4 ne idem ni u kojem slučaju.
Ja bi uzeo s3, usprkos ružnoće. Ili s2 ali to je "So last year"![]()
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
@Inovator: Zasto Nexus bez razmisljanja? One X je noviji, i mogli bi rec da je hardverski jaci?
@Ce3hel: Ovo kaj se ekrana tice, to mislis da se pri nekim nijansama sive boje javlja rozi efekt? Sjecam se da je takvih stvari bilo na Desireu kada je izasao, ali to je bilo zbog AMOLED i S-LCD ekrana.. To sam si i mislio da nema neke jasne i uocljive razlike izmedju quad i dualcorea.
Koliko ti je trajala standardna (1750 mAh) baterija? Ako bi izdrzala cca. 1 dan i iduci do negdje 12-13 sati uz malo jace koristenje (24/7 spojen internet, tu i tamo koji Temple Run, i dosta muzike) onda bi to bilo odlicno.
S III mi je bas odvratan. Nebi ga uzeo bez obzira na to kaj mu je "ispod haube".
Ekran je dosta različit od amoled desirea. Nije toliko problem u boji, ekran izgleda kao da si prevukao najlonku preko ekrana
Meni izdrži od 7 ujutro do 9 navečer uz "srednje" korištenje. U početku mi se činilo da je baterija bila bolja.
Baterija je ok tako dugo dok ne upališ ekran. Ne znam da li je do mojeg uređaj ili što, ostali navodno imaju bolju bateriju.![]()
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Bivši sam iOS korisnikImao sam GNex nekih 3 tjedna, ali sam ga zamjenio za ONEx. Mogu ti reći da nisam bas odusevljen sa OneX. Ekran je odličan stvarno, na bateriju sam naviknut već godinama, odnosno, nisam nikada imao mobitel kojemu je baterija trajala duže od dan i pol. tako je i na ovome uz pravi kernel i pravi rom. Sense 4.0, oduševio me je na prvu, nakon toga sam si instalirao Apex launcher i njega stalno koristim, kada sam prelazio sa iPhonea na GNex stvarno sam imao wow efekt, jer mi je iOS dosadio. kada sam prelazio sa GNexa na ONEx efekt je bio wow doslovno 2 sata, mislim si imam quad core mobitel, a on mi laga kada nije koirsten 15 minuta, . Dobro razmisli, oneX ima bolju kameru nego GNex, ali lošiju od iPhonea 4s, ja nikako ne mogu prežaliti na GNexu "tipke" home back i recent apps, ove kapacitivne tipke su mi bzvz. Moj savjet:ako voliš Sense, ako voliš slikati i slušati glazbu, gledati video uzmi ONE x jer je noviji, bolji ekran i za multimediju je bolji, a držat će cijenu. Ako želiš AOSP i mogučnosti customiziranje svega i svačega, iako kazes nisi vise za to
uzmi GNex. I da ak ti je to bitno ne znam GNex ima 16gb memorije, a ONEx 32.
Ma jos prije dvije godine dok sam kupovao HTC Desire sam bio zaludjen Sense-om. I nakon mozda tjedan dana sam rootao mobitel i stavio vanilla ROM. Tako da mi Sense ne igra nikakvu ulogu jer znam da je prepun bloatwarea. Sto se tice baterije na to sam se takodjer naviknuo. Jedini mobitel kojem je baterija trajala jaako dugo je bio SE T630.
Sto vise razmisljam oko ovoga nekako mi se vise svidja iOS. Bas imam zelju promijeniti OS..
Ici cu u subotu produljiti pretplatu pa cu se valjda odlucit do tada pa javim![]()
Samo da javim da sam ipak kupio iPhone.
Prevagnula je nekako zelja za promjenom OSa.
Bookmarks