E pa vidiš toga izbornika SE Ray nema a ako nisi vidio naslov radi se o SE mobitelima tako da ne širiš dezinformacije ako neznaš.
Pokrenes dialer, onda tab Contacts, onda MENU > Display options > Sort list by > Last name.
Ne znam kakav je dialer na SE-branded telefonima tj. koliko ga je SE razmrdao, ako tvoj dialer ovo nema, to znaci da imas los dialer i trebao bi naci neki bolji.
U svakom slucaju, to sad vec izlazi iz okvira ove teme.
E pa vidiš toga izbornika SE Ray nema a ako nisi vidio naslov radi se o SE mobitelima tako da ne širiš dezinformacije ako neznaš.
Tocno, ovdje se raspravlja o novom update-u za SE mobitele, ukljucujuci njegove prednosti i nedostatke, dobre i lose strane, sto ponekad ukljucuje usporedbe s drugim sustavima. Ne znam otkud ti da sirim dezinformacije, sve sto sam rekao je tocno. Zalim sto je SE ocigledno okljastrio sustav (barem dialer) pa ti sad nemas mogucnost koju zelis, ali to nije isprika za ovakve ispade. Uvijek mozes staviti non-official ROM i dobiti to sto zelis.
U svakom slucaju, ovo nije tema za ovakve rasprave, pa bi bilo dobro da se sad vratimo on-topic.
Zna li neko kad ce biti za Sonyericsson arc, onaj bez S
Every man is a genius until he opens his mouth.
@DeJaX12 Oprosti, možda je zvučao moj post malo drsko i cinično.
Nije mi bila namjera. Znam da si pitao iz razloga da zezneš pa ne uništiš potrošeno vrijeme na personaliziranje uređaja i instalaciju aplikacija. (ali to što sada ja objašnjavam je u gotovo svakoj temi u anroid podforumu i eto da si mao prolistao tematiku znao bi osnove)
No, kao što sam rekao postoje aplikacije za backup. Time si skraćuješ vrijeme nakon hard reseta na ponovno sređivanje telefona u prvobitno stanje na max 10 minuta.
Ali najbolje bi bilo kada resetiraš/napraviš repair vratiš samo telefonski imenik. Koristiš uređaj dan-dva i vidiš kako se ponaša. Tek tada pristupiš ponovnoj instalaciji aplikacija koje trebaš. Ako nakon vraćanja apliakcija bude naglo porasla potrošnja i nastanu problemi, onda znaš gdje trebaš početi tražiti krivca.
A čuj... baterija se nemilice troši ako prčkaš. Ja znam u par sati iscjediti bateriju, a zna se dogoditi da mi traje i po 3-4 dana ako je mob na čekanju i koristim ga samo za pokoji razgovor.
Pozdravljam ekipu. Evo ja prije par sati napravio update svojeg Arc S-a na ICS. Što se tiče performansi izgleda da je ICS poprilično zahtjevniji od ove prijašnje verzije (ne znam kako se zove yebiga). Aplikacije se na ICS-u otvaraju recimo pola sekunde duže međutim kada se jednom pokrenu, dalje sve ide glatko kao prije. Dosta su poradili na poliranju te nekakve ICS teme i estetike vezane uz izbornike, s time sam poprilično zadovoljan. Za bateriju u ovom trenutku nemogu reći ništa pametno ali čini mi se kako drži par sati kraće nego prije. Možda nisam u pravu, vidjeti ćemo.
Zadnji uredio WickedBuZz : 16-05-2012 u 09:45
Prema ovoj temi ICS si imao manje od 1 dana na uređaju.
Za to vrijeme je nemoguće uočiti da li je rom lošiji/bolji, stabilniji/nestabilniji itd. A svakako nakon updatea na ICS si trebao napraviti hard reset, i pričekati da se baterija barem jednom napuni i tek onda vidjeti da li je stvarno tako loš ili nije.![]()
Baterija mi sa ICS-om rikne barem duplo brže nego sa Gingerom. (Unutar 14 sati je sigurno prazna, koristio ja mobitel ili ne). Kod korištenja troši se 1% svaku minutu otprilike, tako da stvarno nemam šta čekati. Uređaj je star niti mjesec dana. Na Gingeru mi baterija drži barem 48 sati uz "normalno" korištenje. (15ak minuta razgovora dnevno i 10-ak SMSova uz gtalk u pozadini)
Zato sam i rekao da si ga koristio prekratko vrijeme. Ponekad pri promjeni romova ostane upamćena potrošnja sa prijašnjag roma. Obzirom da je drugi rom, mob se "pogubi" i događaju se čudne stvari. Kako nemaš custom recovery gdje bi mogao pobrisati cache u battery stats, potrebno je isprazniti i napuniti bateriju sa novim romom i onda tek vidjeti pravu potrošnju. Očigledno nemaju svi taj problem sa potrošnjom pa je kod tebe vjerojatno smetalo neko "zaostalo smeće" sa prijašnjeg roma. Vidim da su neki korisnici tek nakon repaira softvera dobili stabilan mob. A možda kao što sam ranije rekao hard reset riješi probleme.
No, obzirom kako zapravo ICS na xperijama i nije donio ništa revolucionarno, downgrade na Gingerbread ne smatram nazadovanje.![]()
Nadogradio sam svoj Neo V na 4.0.3 i mogu reći da je koma,sve radi sporije,često se ugasi sam od sebe i ikone ne ragiraju na dodir baš svaki puta,uglavnom prijašnji je sustav radio bolje i brže bez tih grešaka![]()
Arc-S
Nadogradnja na 4.0.3 prošla bez problema. sve radi bez greške.uz stalno ukljućen Wi-Fi I Bluetooth baterija izdrži 20-tak sati.
Arc S, jučer upgrejdan na ICS i POŽALIO SAM TAJ DAN! Naime, mob nakon toga "štek", odnosno ne ide više fluidno kao i na GB-u, kada pogledam RAM, slobodno je cca 110MB dok je prije bio 185MB. Naravno, i ostale stvari otvara sa "zakašnjenjem". Uglavnom, NISAM zadovoljan. Mob je prije super radio, letio je, i želim da tako i ostane. Šta su koji k**** stavljali update na ICS ak mob nije hardverski potkovan pogoniti ga. Nisam još probao Hard reset i onaj repair ali ne vjerujem da bi pomoglo. Ima li kakav službeni način(preko kompa, kao što sam i sada napravio na ICS update) da vratim gingerbread?
I ja sam požalio taj dan,moj Neo V je koma kako sam već napisao ranije u postu,negdje sam čitao da je moguće se vratit na GB ali procedura je neka zahebana pa bolje da niš ne diram
Ma našao tu na forumu kako se vraća na GB, ako ne bude išlo kako treba nosim ga na servis sa opaskom da mob užasno šteka i neka vrate GB
Decki, nasi mobiteli u potpunosti mogu tjerati ICS, problem je u Sony-evoj verziji ICS-a. Ako zelite isprobati custom rom-ove, nadjite AOSP ili AOKP, za Neo V znam da ima AOSP i AOKP al za Arc s ima AOKP nisam ziher za AOSP.
Uglavnom imam AOSP na svom Neo V, i razlika nebo i zemlja naspram Sony-a, nema teorije da se vratim na GB.
Ako ne zelite custom rom-ove, root-ajte i pobrisite dosta nepotrebnih aplikacija i mob ce raditi znatno bolje.
A sto se tice kompliciranog(odnosno kako Pollux34 kaze zahebanog) postupka vracanja GB, nebi se bas slozio, flashtool je iznimnojednostavan program
A ako si mislis da ce ti ikad trebati origigi software bas onaj koji je trenutno u njemu, spremis si CDF(customization) broj i uvjek se mozes vratiti na fw pod tim brojem, a mozes si cak i prije flashanja sa flashtool-om, napraviti svoj fw pomocu fajlova koje PC Companion koristi prilikom flashanja.
Je, može biti da je do Sonya. ma vratio sam flashtoolom GB, radi opet k'o podmazan. A kasnije ću se pozabaviti rootanjem![]()
navodno od danas kreće nadogradnja na 4.0.4. ... svi kojima njihov SE radi koma nakon nadogradnje na ICS preporučam da pričekaju update, vjerojatno će se dosta toga ispeglat/ispraviti
http://www.svijet-androida.com/28/05...aje-je-pocela/
Verzija Ice Cream Sandwicha će biti Android 4.0.4 te još jedna informacija jest da na ovu verziju mogu nadograditi i korisnici Xperia arc S, Xperia ray i Xperia neo V uređaja koji su prvotno dobili nadogradnju na 4.0.3.
Zadnji uredio TomZG : 28-05-2012 u 18:17
Uglavnom stigla nadogradnja na 4.0.4 šta se mog Neo V tiče i razlika je dan i noć,od štekanja moba do sporog otvaranja i nereagiranja ikona na dodir telefon je postao brži i fluidniji...valjda su ispravili bugove na prijašnjoj verziji,amen![]()
danas izašla nova verzija međuverzije sa 4.1.a.0.562 update na 4.1.B.0.431
ODG. Pollux34
Izgleda da su napravljene sve potrebne popravke i da je 4.0.4 prava verzija.
Trebalo je sacekati ovo dodatno optimiziranje.
Uglavnom nakon par dana od nadogradnje na 4.0.4 telefon opet radi bzv,često se zablokira,ili ugasi...ne reagira na ikone...totalna katastrofa od strane Sonya!
Bookmarks