travanj: 30 dana = 508,14 kn total XXL
novi pretplatnički ugovor:
28.4.2012. = 3/30 = 0,1 = 508,14 x 0,1 = 50,814 kn total XXL
prelazak sa simpe:
28.4.2012. = 3/30 = 0,1 = (508,14 -50% = 254,07) x 0,1 = 25,4 kn total XXL
29.4 = 2/30 = 0,06 = 6% tarife
30.4 = 1/30 = 0,03 = 3% tarife
Da li je ovo moguce : 29.4. napraviti prijenos broja iz tele 2 i uz total xxl uzeti lumiu za 800 kn i prvi racun nesto sitno platiti. Npr.1.5. Osnovati obitelj dovodenjem clana sa iTarife u obitelj xxl i placati pretplatu 250 kn mjesecno par mjeseci dok clan sa extra total m tarifom ne isplati 6 racuna i onda i njega dovesti u obitelj i sve to zajedno placati samo 250 kn + r f. ?
hvala ti puno, čini mi se da sam sve shvatio samo jos da finaliziramo ovo... koju tarifu trebam zatraziti u tele2 kad budem u 5 mjesecu prenosio broj i da li cu njima taj mjesec trebati ista platiti ; mogu li nakon 6 mjeseci provedenih u obitelji xxl migrirati u xl bez da gubim 50% popusta i kada tokom 5 mjeseca osnujem obitelj ocu li za taj mjesec platiti 2 racuna ili samo jedan obiteljski?
ajde da i ja opet nešto pitam,
imam extra obitelj L, 3 pretplatnička broja
1.nositelj još mjesec dana ugovor
2.član još 6mj.
3.član kojeg sam prebacio iz tele2 još 11mj.
imam aktivirano popust od 50% i to mi sad odlično, solidna tarifa, a nekošta me puno, do 200kn mjesečni računi (samo se 2 broja koriste)
Zanima me šta sad kad mi nositelju istekne ugovor ako se odlučim uzeti neki uređaj (vjerovatno neću dok nedođe iphone 5), al svejedno, ako bude nešto OK u ponudi
1.ako produžim pretplatu i ugovorim novi otpo (uzmem mob.na nositelja obitelji L-skuplji mob.) dali ću i dalje imati 50%
2.ako izađe nositelj iz obitelji i uzme mob.u total L može li se vratiti u obitelj kao nositelj (da nemoram čekati 6mj) i dali obitelj ima i dalje 50%
3.nešto treče?
4.da ništa nediram da nebi izgubio popust i uživanje u NAPOKON zbilja povoljnoj (meni) tarifi gdje imam flat internet, flat prema t-mobile i fixnoj, 450min.prema ostalima i za dva broja plačam 200kn pretplate
plan nula = Tarifa s pretplatom 0kn mj + 10 kn r.f.
Toliko će ti iznositi račun za svibanj koji ce ti ispostaviti u lipnju.
Možeš, ali ti se to ne isplati.
Tvoja nova računica: Obitelj xl + total M = 208 + 161 kn
Moja ranija preporuka: obitelj XXL = 294 kn
Dobit ćeš tri računa:
1. Potrošnja po total XXL (uspostave poziva, mms, parking, roaming...), ali bez pretplate
2. Potrošnja po obitelji XXL (uspostave poziva, mms, parking, roaming...), pretplata umanjena za 50% i r.f.
3. Potrošnja po total m (uspostave poziva, mms, parking, roaming...) pretplata i r.f.
Još jedan prijedlog:
4. mj - total m > nositelj obitelji m + član (prijenos iz tele2 i otpo na 12 mj)
= 152kn -50% =76kn +20kn r.f. =96kn/mj
Ostalo sve isto kako sam naveo u #247
Da
Imaš 12000 bodova. Troši ih na umanjuje računa da ti ne prelaze 157 kn. Osim ako 43kn trosis na parking, tada ne vrijedi umanjenje racuna zamjenom bodova.
Zadnji uredio ispravljach : 12-04-2012 u 01:33
pa racunao sam da ce mi tada vec i 4. clan sa total M tarifom biti dio obitelji i onda bi placao 355-50% +40 kn rf = 177 + 40 kn = 217 kn
XL = max 3 člana
XXL = max 4 člana
zadnji prijedlog mi ne igra jer je total m pri potpisivanju otpo zamjenio 6000 bodova za zamjenu da prvih 6 mj. bude naknada umanjena 50 %
moj ugovor na itarifi istice u 1 mjesecu i mogu li tada tog clana izbaciti i onda bi nas bilo samo 3 i spustio bih tarifu na xl. Da li je to pametno? ... i kad prenosim broj iz tele 2 hocu li potpisati ugovor na 12 mj tako da mogu ranije uzeti novi uredaj?
znači mogu zatražit da mi bodovi idu sa nositeljem van obitelji, uzeti iphone 4 8gb u tarifi total L recimo 25.4. za 798kn uz 12000 bodova (toliko mi još ostalo)
nositelj obitelji postaje neki drugi broj (od dva člana)
i 2.5. postavim u postoječu obitelj nositelja koji je uzeo iphone i ostaje mi 50% popusta koji sam već prije aktivirao?
nevjerujem, opet su mi rekli da je to naravno nemoguće, da gubim popust pošto se mjenja nositelj.![]()
pa kako sam shvatio taj clan pri potpisivanju ugovora je mogao birati da li 6000 bodova iskoristiti za jeftiniji uredaj ili prvih 6mj 50% mj.naknade i odlucio je ovo drugo. te bodove je skupio jer je vec prije imao ugovor sa tmobileom koji je naravno istekao i odlucio se za novi.
To je prema segmentaciji korisnika u retention programu
Kad mi to ponude ja biram bodove, a -50% ionako ostvarim povlacenjem broja iz tele2
Možeš. Ali ja bih napravio kako sam opisao u #247
Pojasni pitanje. Ne razumijem. Kakav novi uređaji, kada će ti jedan ugovor isteci u siječnju-veljači, a drugi u travnju 2014. Zašto želiš do travnja 2013. plaćati 50%, a potom 100% pretplate
Ne može
Tko sam ja da mi vjeruješ.
Zadnji uredio ispravljach : 12-04-2012 u 01:22
Da li je moj prijedlog #262 na "mjestu" ili nesto nevalja![]()
Ma zanemari ovo u vezi tele 2 jos sam da pitam kada prebacivam broj da li uzimam samo pretplatu ili jos neki uredaj
Pa da ne placam nista dodatno nego samo da oni to meni naprave i to je to. Ili jedino da uzmem neki od 8 kn
Moja drama se polako privodi kraju, danas idem potpisati ugovor za preneseni TELE 2 broj za mojih 50% na 2g. Samo imam sada jedno pitanjce, broj koji je bio u extra mix M tarifi je imao jos oko 3.500 t-Club bodova, ali su mi sada ti bodovi nekako nestali kada se oformila obitelj L? Dali je to normalno? Budem ih danas izgnjavio u vezi toga u T-Centru..... :-)
Jos cekam na odgovore mojih prigovora, pa kad i to dobijem, onda cu sastaviti moj finalni post.
Inace je cijela procedura jednostavna, za one koji zele jeftino do mob. uredjaja i 50% mj. pretplate, ali se kod mene nazalost sve zakompliciralo, radi gresaka koje su napravili t-comovci... samo treba ostati uporan i sve se moze privesti kraju....
Edit:
Evo pojavili se bodovi, 3.750.... jedna briga manje....
Zadnji uredio Darda : 12-04-2012 u 10:12
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Bodovi će ti se ubrzao prikazati. Ako ih ne bude 29.4.2012. kada ih budeš mjenjao za dodatni novčani iznos zovi SZK da ti oni zamjene. To se desilo u ožujku mom poznaniku
ma vjerujem ja tebi, kako nebi, do sad si uvijek bio u pravu. da je bilo po tvom već bi ja imo 4s odavno!
znači sve prolazi, osim bodova, njih nemogu iznijeti iz obitelji.
dali postoji neka "fora" da mi kasnije nedaju da broj iz total L stavim za nositelja postojeće obitelji ili da mi dalje nedaju popust 50%?
kad bih uzimao i taj drugi mob sa prijelazom iz tele 2. Koje cijene uredaja tada gledam? Vidim da i3gs dode 8 kn za nositelja obitelji xxl. o.O
Bookmarks