Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Drska pljačka

Danas mi je stigao Tele2 račun i neugodno sam se iznenadio kad sam našao na ispisu 5 poziva na broj 0951000223 u trajanju od 2-5 sekundi koje su mi naplatili 7,497 kn, svi u roamingu u dva odvojena dana koje sam bio u Sloveniji.

Zovem ja SZK i pitam WTF, koji je to broj, i kaže tip: govorna pošta koja se re-routala, kao neko me zovne i ne dobije me, a moj mobitel zovne govornu poštu "Kako biste znali tko vas je zvao"

Ja njemu... dobro, bio sam mjesec dana u Veneciji i nijednom mi se mobitel nije sjetio izvoditi ove akrobacije, pa mi recite ko mi ju je u međuvremenu uključio da mu mogu j***** m**** (šta bi dobio 5000kn račun onda?) i nakon "Pričekajte molim" par minuta kasnije

"Znate, vi koristite dotičnu mrežu (Si.mobil) jer vam oni to dopuštaju, a oni su vam i uključili govornu poštu. Morate njih nazvati da ih pitate kako je možete isključiti"

WTF opet???

Znači, sad je po srijedi roaming terorizam? Kao, strani telekomi nam iz zasjede upale govornu poštu i imaš dvije opcije: ili se javi na poziv i plati 2,96 dolazni u roamingu, ili se nemoj javiti pa ćemo ti uzet 7,497.

Je li ovaj SZKovac mene farba, prikriva krađu ili šta? Ne mogu vjerovat da je došlo do toga da moram isključiti mob prije prelaska granice da me ne bi iznenadili slučajni dolazni pozivi?????
    T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    SE W20i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Bodovi
    10.172
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.172, Nivo: 24
    Bodovi: 10.172, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prokleti Slovenci, ukrali lovu iz Ljubljanske banke, pokušavaju ukrasti more, a sada kradu i u roamingu

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah, tipične SZK.... zvao opet, žena kaže da mi je to call divert, pa ja velim "nemam voicemail"

"Da, istina, nemate, ali preusmjerava se na nikamo i to vam naplaćuje."

I onda mi da neki kod koji bi to kao trebao isključiti..

I naravno, da nemam opravdanih argumenata za prigovor.

Za poludit.

Jedan krivi Slovence, druga preusmjerenje poziva u... limbo?
    T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11

VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    16.302
    Nivo
    30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isus krist i đizus marija, ja bi se javio potrošačkom kodu ili onima za zaštitu potrošača, siguran sam da bi im dobro došao novi materijal za blatit mobilnu telefoniju + oprostili bi ti dugovanje sa 90% sigurnošću.

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Inzistiraj da ti se umanji idući račun za tolik i priprijeti. To svaki puta preporučim. Ne znam da li funkcionira.

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo sam prozujao po netu, nije usamljen slučaj.

http://joi.ito.com/weblog/2006/08/07...ational-r.html

Manager europskog telecoma zove T-mobile US da upozore svog korisnika kako mu se mob ko lud spaja na server u US a ovaj ga prekori šta se buni, dobiće svoj dio kolača!!

I još se žale da ne mogu nikako isključit voicemail u roamingu... horor priče.

Provjerio sam svoj mob i stvarno, call divert "when busy" i "not reachable" je na "active" i taj famozni +385951000223 je ukucan..

Kako nikad u životu prije nisam vidio taj broj mogu stavit ruku u vatru da to smeće nisam aktivirao i žalit ću se sigurno, bez obzira što mi je curica iz SZK rekla da "nemam argumenata"

Da... call divert nikamo je super logičan. aha..

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Možeš žalbu objesiti mačku o rep. Reci mi kako ćeš nekome dokazati da nisi ti sam postavio preusmjerenje na svoj mobitel.
    Taj štos sa sekretaricom ili preusmjeravanjem u nedođiju postoji i kod drugih operatora. Nekad davno su korisnike na to upozoravali, kad još kao nismo znali baratati mobitelima, a onda su skužili da tu mogu legalno imati porez na neoprezne.
    Imaš sreće da si imao samo dva poziva. Slijedeći puta provjeri mob i prije i poslije granice.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Možeš žalbu objesiti mačku o rep. Reci mi kako ćeš nekome dokazati da nisi ti sam postavio preusmjerenje na svoj mobitel.
    Taj štos sa sekretaricom ili preusmjeravanjem u nedođiju postoji i kod drugih operatora. Nekad davno su korisnike na to upozoravali, kad još kao nismo znali baratati mobitelima, a onda su skužili da tu mogu legalno imati porez na neoprezne.
    Imaš sreće da si imao samo dva poziva. Slijedeći puta provjeri mob i prije i poslije granice.

Prije 4 godine sam u Mađarskoj digao frku, zvao SZK u 2 ujutro (subota ) jer su mi krivu tarifu uključili i naplatili 500 forinti (15 kn)... Nakon pola sata razgovora sa nekim ko donekle zna engleski rekli su da će provjeriti. Mjesec dana kasnije dobio sam svojih 500 forinti nazad

Možemo se žaliti uvijek, barem iz zabave.

A vinjetu sam nažalost već kupio jer sam morao staru vozit na Bled.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ljudi, evo jos jedna interesantna prica koja se upravo događa mojoj curi. Ako netko zna o cemu se radi, bio bih jako zahvalan jer smo već ludi od toga. Dakle, 19.2. smo otišli u Sarajevo na tjedan dana. Rekao sam joj da ako nema wirelessa u kafiću, restoranu itd, da zaboravi na internet. Ipak, žicala je da joj upalim podatkovni roaming da se spoji tu i tamo na j....ni facebook. Suma njenog surfanja je: check in cca 10 puta, oko 5 uploadanih slika i neznam tocno koliko komentara napisanih na fejsu...znaci standardan fejsbuk folklor. Prica se razvila ovako, 2 dana prije polaska doma Tele2 joj je blokirao broj jer je prešla taj neki sigurnosni limit. Cim smo usli u RH, zvala je sluzbu za korisnike i lik joj je rekao da ima 800kn roaminga + njena standardna tarifa, zanci oko 1000kn racun. Iako je bila sokirana rekla je da sta se tu moze i da ce platit. Za 10-tak dana su joj opet iskljucili mobitel jer kao jos nije platila racun za 1. mjesec iako joj ovaj racun za 2. mj u iznosu 1000kn nije ni stigao doma. Platila je racun za 1. mj i danas su je ponovo ukopcali. I tek je sad nastao taj problem. Poslala je poruku za potrošnju i ono što je dobila....šok! Trenutna potrošnja u 3. mjesecu je 726kn (znaci u ovih 6 dana jer 3 dana nije uopce koristila uslugu), ukupno dugovanje je 1025kn...i jos pise dodatak da joj je ostalo 900min razgovora, tona besplatnih poruka i cca 190mb prometa..WTF??? Kako je za ime Boga mogla u 6 dana napucat toliki iznos??? Zvali smo sluzbu za korisnike, i pametnjakovici su rekli da je moguce da roaming iz proslog mjeseca kasni...ja pitam kako je moguce da kasni toliko jer smo dosli u RH 26.2. i kako mogu naplacivati u 3. mjesecu nesto sto je napravljeno u 2. mjesecu. Nadam se da ste shvatili pitanje...mislim, sad moze i racun za 4.mj doc 1000kn i oni ce rec da roaming kasni...fakat smo izvan sebe..Svaki racun je bio cca 200 kn, a sad moramo platit 1700kn za mjesec i 6 jebenih dana..Ako netko ima volje ovo bar procitat i kuzi se u ove stvari, bio bih jako zahvalan..Pozdrav!

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2011
    Bodovi
    7.986
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.986, Nivo: 21
    Bodovi: 7.986, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Obračun roaminga može kasniti i do mjesec dana. Tako je kod svih operatora.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    LG kf 510, Nokia N8
    Operater
    tele2, BONBON
    Bodovi
    7.660
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    je, tako je... i tako pise u ugovoru.
    dakle, drugi put ni pod razno ne ukljucivati internet, cak stovise najbolje i ne nositi smartphone, da ne bi neka aplikacija proradila "sama"....
    s obzirom da sam nereijetko vani, vec sam stekao naviku da cim dodjem u zemlju u kojoj cu biti nekoliko dana, kupim prepaid karticu nekog od domacih operatera. i uvijek me jeftinije izadje, i pozivi, i sms i internet...
    nije tele2 tu kriv

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    LG G2
    Operater
    TELE2 Smart bon
    Godina
    41
    Bodovi
    18.708
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao raky_b Pregledaj post
    cak stovise najbolje i ne nositi smartphone, da ne bi neka aplikacija proradila "sama"....
    Apsurdan savjet, data roaming off i ne postoji nikakva šansa da se mob spoji na net.

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A uglavnom i aplikacije imaju postavku za roaming gdje pita da ili ne!? Naravno, sam mobitel ima roaming da ili ne? Ali očito je ovdje NAMJERNO korišten roaming i sasvim mi je logično da to masno naplate...Zaboga miloga zna se da se ni ne javlja na mobitel kad si u roamingu jer za par minuta naplate par desetaka (ili stotina) kuna...Čak se ne koristi internet ni u Hrvatskoj ako se nema neki data paket - a onda ići koristiti roaming...a tko ima para nek izvoli...Tko nema kupi sim karticu u državi u kojoj se nalazi i riješena stvar!

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    Samsung S2, S4 mini
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    10.325
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nazalost je doslo doba da svi na granici gasimo mob.
    Nikad neznas hoce te zajeb.tvoj dragi mob.koji ima 300 aplikacija koje bi na net, tvoj ili tudi operater, tko kod pretplatnik placa. Dovoljna je samo mala nepaznja ili netko kome mob nije sve na svijetu nego ga ljubazna teta u prodaji na to nagovorila, pa i nezna pogasit data promet i ode pola place...

1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    u8650 sonc
    Operater
    t-sranje
    Bodovi
    4.746
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.746, Nivo: 16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upload par slika od par mb i par komentara... tako vam i treba ovisnici, nek svatko vidi da sam u sarajevu sa deckom a neki si to ne mogu priustiti, pa nek pate, a pica me jako, jako svrbi ako ne pogledam sto se dogadja kod mojih poznanika svakih sat vremena.... hahahhahahahahaahahahahaha, sorry, ali meni to stvarno tako djeluje...

Banned Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2011
    Bodovi
    1.737
    Nivo
    9
    Bodovi: 1.737, Nivo: 9
    Bodovi: 1.737, Nivo: 9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tadeii, sve si izvanredno orisao!

Pojedinci nikada ne će doći pameti.

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, tih "5 uploadanih" slika je problem, pogotovo ako su veće rezolucije.... A i ne znam preko čega je išla na facebook, no recimo facebook aplikacija na androidu troši megabajte ko luda i bez ikakvog otvaranja ili uploadanja slika, samim pregledom sadržaja. Ode sigurno 2-3 MBa u 20ak min surfanja, tako da su i ti komentari koje je pisala generirali nemali promet.
    No nema smisla sad pametovat, drugi put pamet u glavu i to je to

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    iP6s, Lumia 930
    Operater
    BonBon
    Bodovi
    16.860
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.860, Nivo: 31
    Bodovi: 16.860, Nivo: 31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na takve probleme mogu se samo slatko nasmijati. Keširaj i vozi.. Glavno da se fejsbuči non stop..
    - Opera user
    --- COD2 expert

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Operaterima to svejedno pase.Od sto slucajeva ni pola se mozda nece zaliti nego ce platiti,zato nema upozorenja(bar ne na vrijeme)putem sms-a.
    Jos samo 20 dana i zbogom pretplati zauvijek,nakon 8g.
    Bas zbog problema oko racuna(ne radi se o tele2) pa nek mi onda skinu ako mogu sa nula kuna na racunu.

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala svima koji su dobronamjerno pokušali objasnit što se to moglo dogodit. Rekao sam, ja nisam tako dobro upoznat s telekomunikacijama i upravo zato nisam htio prosipat pamet okolo. Sad mi je sve jasno, nakon par poziva službi za korisnike rekli su da su iznosi toliki upravo zbog roaminga.
    Tadeii, imam poruku za tebe..iako ti je možda ovo sve smiješno i vjerojatno ti nitko nikad u životu neće izbiti lovu iz džepa zbog roaminga, svejedno ćeš zbog nečega i ti jednom popušit. A ja bi onda volio vidjet kako ćeš se osjećat kad ti se netko smije i sprda te. Hoću reći da je tvoj komentar (koliko god je istinit), mogao bit malo kulturniji jer se nije lijepo smijat kad ljudi izgube novac.
    I dalje sam ljut na tele2 jer sam ja usporedbe radi, dobio poruku od vipneta čim smo prešli granicu da sam u roamingu i sa svim važećim cjenicima. Dakle, nije mi padalo na pamet ić na internet. Od tele2, dobili smo kitu.

21. 'Hvala' kaže:

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vwgolf3 Pregledaj post
    Nazalost je doslo doba da svi na granici gasimo mob.
    Nikad neznas hoce te zajeb.tvoj dragi mob.koji ima 300 aplikacija koje bi na net, tvoj ili tudi operater, tko kod pretplatnik placa. Dovoljna je samo mala nepaznja ili netko kome mob nije sve na svijetu nego ga ljubazna teta u prodaji na to nagovorila, pa i nezna pogasit data promet i ode pola place...
    Eto upravo se to i dogodilo...Meni mobitel služi za osnovne stvari, nije mi sve na svijetu i nikad nisam gledao da te aplikacije mogu uzet toliko love..Sad znam i ubuduće pazim.

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    Samsung S2, S4 mini
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    10.325
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znam, služi i mojoj ženi i staroj i skoro svima koje znam od preko cca 25god., a svi naveliko imaju "pametne" mobove i svima njima se to može desiti. Može vjerovatno i meni, da dođem bluzu granice, zaboravim da me prebacio na drugu mrežu, provjerim mail, ak me treba neko poslovno odgovorim automatski, dodam fotku i opla.
    To se nemože desiti jedino nekom tko živi samo za mob.i pazi na svaku aplikaciju koja mu kad koliko troši. Meni se neke šugave "free" igrice sa App Store-a stalno spajaju i neke gluposti izbacuju, al boli me tuki dok sam u HR i imam flat.

1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    u8650 sonc
    Operater
    t-sranje
    Bodovi
    4.746
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hahahahahahha, ti si dobio poruku da si u roamingu a ona je bila s tobom pa je ostala spojena na tele2 mrezu.... ja sam isto platio jednom, ali ne zbog roaminga i nisam dosao zaliti se na forumu... glavno da se fejzbuči, veli rak...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Iskon-T-Com pljačka
    By Hamanu in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 11-07-2007, 16:01
  2. Još jedna Vipova pljačka
    By subtex1 in forum T - Mobile
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 02-06-2006, 11:21
  3. HT mobile poklanja pa pljačka
    By KaKaV NeReD in forum T - Mobile
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 26-12-2003, 02:54
  4. HT mobile POKLANJA pa PLJAČKA
    By KaKaV NeReD in forum Mobil Internet c@fé