Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    Galaxy S2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

VIP - prekoracenje internet paketa

moze pomoc .. skidao sam aplikaciju jednu i prekoracio internet paket za 50 mb .. fora je u tome sto sam bio spojen preko svog wlana, ali ne znam iz kojeg razloga se skidalo preko vipovog internet paketa i tako sam ga prekoracio za 50mb ili 50mb x 10kn = 500 kn .. sad ne znam jel imam nekog temelja za zalbu ili nes, obzirom da sam siguran 100% da je wlan bio ukljucen pa me zanima jel to opet neki njihov nacin potkradanja il sta .. ako pisem neki prigovor, da li ima smisla? sto da napisem .. pliz pomoc i savjet neki

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Bodovi
    3.146
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.146, Nivo: 13
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako si skidal samo tu aplikaciju i na ni jedan drugi nacin nisi potrosil paket, onda nemres biti 100% siguran da je islo prek wlana jer ocito nije... mob ti sam prebacuje izmedu mreza? mozda se prekinul wlan pa je nastavil prek vipa... potkradanje vipa ne dolazi u obzir u tom slucaju jer ti oni nemogu prekinuti wlan i spojiti te na vip, to mozes samo ti i tvoj mob...

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    Galaxy S2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samo tu jednu aplikaciju sam skidao i bio mi je 100% spojen preko wlana .. ali mreza mi je na automaski 3g/edge, ovisno o jacini signala ..
    da, imas pravo, ocito je da je isao preko vipa, a ne wlana iako mi to nije jasno zasto, to ce mi biti sigurno preko 100 eura racun sve skupa .. ne znam kaj da sad napravim .. sigurno nije do vipa, ali ne znam sta sad da napravim .. ima smisla neka zalba? (znam da pitam gluposti, ali opet pomaze mi )

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.743, Nivo: 17
    Bodovi: 5.743, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 46,0%
    Ukupna aktivnost: 46,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li si napravio promet? jesi, to vip zanima!

ubuduće a ne znam kako već to nisi posebno ako ti je MB 10kn ne znam koja je to tarifa, postoji kabl, postoji bluetooth pa i IC postoji, jel treba to tako? ne

Ako ti je prvi puta odi do vip centra pa sa djelatnikom prvo njemu/njoj objasnivši sastavi nekakvu molbu, možda će ići ako to do sada nisi imao, ali bojim se da ćeš morati platiti pa dobiti smanjenje plaćanja na nekom slijedećem računu tako nešto, ali stvarno prebaci si s kompa nemoj to raditi tako
    Zadnji uredio Oldy : 29-11-2011 u 00:26

Datum registracije
    Jan 2009
    Bodovi
    3.146
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za ubuduce, pogledaj na mobu dal kod postavki vipovog neta mozes staviti sifru...
    ako mozes, stavi sifru, ne mora biti neka bolesna, samo da postoji i onda uvijek prije spajanja mora pitati za sifru i onda si siguran da se nece "krivo" spojiti... ili ako imas opciju iskljucivanja 3g/2g/blabla, imaj uvijek iskljuceno pa pali po potrebi... dalje mozes po programima slagati dal da se spajaju automatski ili da te uvijek pita... bolje da pita nego da ne pita... i tak, ima puno zastita od "slucajnog" spajanja na internet od telekoma, nazalost ljudi ili neznaju ili zaborave pa se onda dogode takve stvari i svi su im krivi osim njih samih jer se neznaju sluzit mobom i govore da su samo gledali youtube, da nisu skidali... ok, tebi se dogodila greska i svjestan si je (meni se isto dogodilo da nisam iskljucil u gps-u pozicioniranje prek mreze pa sam se desetak put spojil u inozemstvu i svaki put 5kn, jos sam dobro prosel), probaj pitati u vipu dal se kaj moze, ali racun je "mali" tak da neznam kakav bude ishod... da si natukel 10 000kn, onda bi se dalo dogovoriti da malo smanje, ali ovak nekak sumnjam...

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    Galaxy S2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma znam da je njima mali, ali meni bas nije
    ne gine mi placanje mi se cini, al probat cu jos nes s njima, iako cisto sumnjam ... promet je napravljen, hvala na pomoci

@ oldy .. kako mislis smanjenje placanja na sljedecem racunu ?

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odi u vip centar na a4 papir napiši ukratko što se sve dogodilo,još kopiraj osobnu,potpiši se i to sve predaj njihovom djelatniku.nazvati će te za 5 dana i ako ti je ovo prvi puta i ako si uredan platiša računa brisati će ti to preknračenje.
    Tako su meni kad sam paket od 512 prešao za 400mb koje mi je povukao pc preko wi-fi rutera.Na tome im svaka čast što su izašli u susret.

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    Galaxy S2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Zdrave Pregledaj post
    odi u vip centar na a4 papir napiši ukratko što se sve dogodilo,još kopiraj osobnu,potpiši se i to sve predaj njihovom djelatniku.nazvati će te za 5 dana i ako ti je ovo prvi puta i ako si uredan platiša računa brisati će ti to preknračenje.
    Tako su meni kad sam paket od 512 prešao za 400mb koje mi je povukao pc preko wi-fi rutera.Na tome im svaka čast što su izašli u susret.
    uf da to prođe .. hvala na savjetu

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    probaj,nista te ne kosta.Cudno mi je samo to da ti nisu poslali neko upozorenje,meni na vipu stalno salju imate jos 10kn do limita ili vas paket je potrosen,pa onda potrosnja vam je 3x veca nego do sada i sl.Sretno!

Datum registracije
    Jan 2009
    Bodovi
    3.146
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao lili Pregledaj post
    probaj,nista te ne kosta.Cudno mi je samo to da ti nisu poslali neko upozorenje,meni na vipu stalno salju imate jos 10kn do limita ili vas paket je potrosen,pa onda potrosnja vam je 3x veca nego do sada i sl.Sretno!
    kak bi mu poslali upozorenje kad je skinul sve u jednom komadu za par minuta?

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i ja sam skinuo "svoje prekoračenje"u jednom komadu i dok je došla obavjest o tome već je bilo kasno..još ako te uhvati vikend još ćeš kasnije dobiti tu obavijest.
    Sustav je takav da se ažurira jednom dnevno,a možda njima i ide u korist ako ti masno naplate pedesetak megabajta.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma da i to kaj velis!

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2011
    Bodovi
    1.452
    Nivo
    8
    Bodovi: 1.452, Nivo: 8
    Bodovi: 1.452, Nivo: 8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lijep pozdrav.
    Da li mi može netko objasniti što sve Vip naplaćuje i koliko.
    Uzeo sam tarifu Bez limita 400, i sad znam da se poruke za provjeru stanja naplaćuju 0.39kn.
    Zanima me da li mogu slati poruke prema svim mrežama bez naknade i da li se plaća ako idem na internet.
    Hvala.

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    Lumia 520, N85
    Operater
    VIPme NS+/Tomato45lp
    Godina
    53
    Bodovi
    12.142
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.142, Nivo: 26
    Bodovi: 12.142, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I meni je u inozemstvu GPS pozicioniranje (newtork based) popalo skoro svih 100kn na Simpi...
    Sve isključio, ali na GPS zaboravio...
    Srećom, to mi je ubrzalo likvidaciju Simpe kao treće kartice, ma i ova dva mobitela su ponekad teret

Šteta jedino što mi je 400MB ostalo neiskorišteno...

7 days registered

Datum registracije
    Feb 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav, evo trenutno ludim pa da Vas upitam nešto...

Dakle, imam pretplatu 100kn u kojoj imam besplatne SMS poruke i 512MB prometa. Od rujna sam na njoj i internet uglavnom koristim preko wlana, a mobilni samo kad nije wifi u blizini. Od runjna nikako nisam prekoračila potrošnju (odem na mail, i možda još jednu stranicu sa slikama pregledam nekada kad mi je dosadno, ništa ekstra).
    No, stalno samo preko TPO i BSP poruka provjeravala potrošnju jer me uvijek bilo nekako strah da se Android sam ne spoji i napravi neki promet van ovih 512MB. Tijekom prosinca i siječnja sam 3-4 puta slala i TPO i BSP poruke i nikako nisam dobivala odgovor. Da bi 31. 1. dobila poruku da mi je potrošnja dvostruko veća i da poštaljem TPO da vidim kolika je.
    Poslala sam i odjednom dobila odgovor nakon dva mjeseca neodgovaranja. Skoro sam pala na dupe, potrošnja data prometa je 541kn za nekih 170MB što sam više od dopuštenog potrošila.

U VIP centru mi tip kaže da je 5kn jedan MB i da dođem nakon 5.veljače da pišemo žalbu. Trenutno sam zatrpana u snijegu, pokušat ću sutra do centra. Samo jednom mi je dosad naplaćen data promet, u kolovozu dok je trajala prošla pretplata u kojoj nisam imala nikakav besplatan data promet, i to 30ak kn za 40ak MB, po čemu ispada da su mi manje od kunu jedan MB naplatili.

Da je MB 5kn kao što je ovaj rekao (nemojte pitati zašto tada nisam sve ovo pitala, bio je kraj radnog vremena i doslovno me otjerao jer je bila gužva) onda bi potrošnja za 170MB bila minimalno 800kn.

Imam li ikakve osnove za žalbu? Upravo mi je došao račun, 910kn iznosi i plače mi se od muke. Nisam imala pojma kada se taj promet potrošio zbog prokletog centra 777 od kojeg nisam 2 mjeseca dobila odgovor, mogao se uređaj bilo kada spojiti na net, mogla sam i ja potrošiti to neznajući da sam na mobilnom netu, iako nikada nisam prekoračila 512MB pa mi je čudno sve.

Što da radim? Prvenstveno sam na svoju ruku htjela pisati žalbu ali mislim da ću morati opet do centra do tog bahatog tipa koji me već mjesecima zeza, jer sam još 3-4 problema imala sve zbog toga što mi on uvijek da krive informacije, pa me i sad strah da nešto ne zezne.

Dal da platim sada iznos pretplate i potrošnje koja nije ova data potrošnja? Čitala sam da se treba to platiti prije bilo kakve žalbe...

Hvala unaprijed svima

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pošto imaš Android da li imaš te poruke koje si slala prema VIPu, a na koje nisi dobila odgovor? To bi ti bio jako dobar argument za žalbu...
    Što se plaćanja tiče, pravilo je takva da valja platiti, pa onda nakon žalbe dobiješ lovu natrag. Jer ako ne platiš, opet imaš dodatan problem.

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...još kad imaš trajni nalog skinu ti da i ne pitaju.Velim ako si redovno do sada plaćala račune ima šanse da ti uvaže žalbu tako su meni ali sam morao ići u centar u Gajevoj da ju napišem.Takav ti je android da uglavnom 'oće'da je na vezi a tih 512mb je onda premalo.
    Fora je u tome da on skida uvjek nešto da te i ne pita
    Za usporedbu nokia 5800 te pet puta pita za nešto prije nego to učini,nekad to izluđuje ali kad razmislimo nije to baš uzalud.

7 days registered

Datum registracije
    Feb 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo ipak sam nekako otišla do centra, tamo mi je dao službenik da pišem žalbu. prije nego sam otišla sam platila 170kn koliko ispada sve osim data potrošnje plus PDV. rekao je i on da imam dobre osnove upravo zbog toga što nisam dva mjeseca dobijala odgovor s 777 broja. (i da, u androidu nisam brisala poruke pa se baš vidi da kroz dva mjeseca sam slala a nikako odgovora)
    rekao je on da je super što sam platila drugi dio račun, da je super i što sve redovito plaćam, nisam dosad se žalila, i to što sam tri godine kod njih, sad se nadam najboljem!

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Zdrave Pregledaj post
    ...još kad imaš trajni nalog skinu ti da i ne pitaju.Velim ako si redovno do sada plaćala račune ima šanse da ti uvaže žalbu tako su meni ali sam morao ići u centar u Gajevoj da ju napišem.Takav ti je android da uglavnom 'oće'da je na vezi a tih 512mb je onda premalo.
    Fora je u tome da on skida uvjek nešto da te i ne pita
    Za usporedbu nokia 5800 te pet puta pita za nešto prije nego to učini,nekad to izluđuje ali kad razmislimo nije to baš uzalud.
    U pravilu ne skida ukoliko ga pravilno podesiš, ugasiš nepotrebne sinkronizacije i automatska ažuriranja (npr. update za Angry Birds zna biti 14+ MB)

= Citat = Izvorno postao kixi Pregledaj post
    evo ipak sam nekako otišla do centra, tamo mi je dao službenik da pišem žalbu. prije nego sam otišla sam platila 170kn koliko ispada sve osim data potrošnje plus PDV. rekao je i on da imam dobre osnove upravo zbog toga što nisam dva mjeseca dobijala odgovor s 777 broja. (i da, u androidu nisam brisala poruke pa se baš vidi da kroz dva mjeseca sam slala a nikako odgovora)
    rekao je on da je super što sam platila drugi dio račun, da je super i što sve redovito plaćam, nisam dosad se žalila, i to što sam tri godine kod njih, sad se nadam najboljem!
    Vrlo vjerojatno će ti uvažiti žalbu. A kako imaš smartphone, iskoristi njegove potencijale i intaliraj si neku aplikaciju za praćenje potrošnje (pretpostavljam da nemaš ICS), pa se nećeš više naći u takvoj nemiloj situaciji.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. T-mobile internet pretplata-povećanje paketa?
    By mlesic in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 08-05-2010, 10:46
  2. Zamjena tele2 paketa?
    By Franziskaner in forum Tele 2
    Posljednji post: 26-12-2007, 23:43
  3. spajanje .avi paketa
    By Jericho in forum Operacijski sustavi
    Posljednji post: 24-05-2007, 10:19

Bookmarks