Flešao si ga prije par sati, to se ne može reći da je nedavno niti bi trebalo stabilnost suditi po tako kratkom vremenu korištenjaDaj ROMu barem nekoliko dana i onda zaokruži cijelu sliku.
kad se mobitel otključava trebalo se nakon fizičke tipke prvo taknuti po ekranu da bi se slika pojavila, inače bi stajala crna pozadina bez ičega,nisam s ničim uspio upogoniti da radi...
I ja sam tek nedavno stavio CM 7.1 ali vjeruj mi isplati se ponovno namještati postavke jer stvarno puno bolje radi![]()
Flešao si ga prije par sati, to se ne može reći da je nedavno niti bi trebalo stabilnost suditi po tako kratkom vremenu korištenjaDaj ROMu barem nekoliko dana i onda zaokruži cijelu sliku.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
hehe imaš pravo, ovaj popravljeni lock screen me oduševio toliko da sam full happy![]()
Taj lockscreen problem je postojao tek kad je CM 7.1 izašao, i brzo je rješen.
Slažem se, ne možeš dati ocjenu na temelju par sati korištenja. Ja sam tek kasnije shvatio da na CM 7.1 ne rade još neke sitnice poput ručnog traženja mreže..
Go tipkovnica ti ne smije biti na SD kartici, pa ju zbog toga moraš paliti kod svakog restarta. To nije nikakav bug. A za postavke i aplikacije imaš razne aplikacije na marketu kojima možeš backupovati sve aplikacije s postavkama, kao i sistemske postavke, poruke, popis poziva, kontakte i dr.
Ja koristim Titanium backup za aplikacije, Super backup za poruke, kontakte i popis poziva, i My Backup za ostalo..
Hm... očito sam nešto u temi falio... na xda forumu sam vidio da se više ne spominje ali čitajući posteve unazad nisam prokužio di se taj i čime problem sa screen lockom riješio (očito sam spavao kad sam to čitao).....
Stavio sam flash sa CRT ispravkama i flash sa animacijama ali se nije ništa popravilo osim što sam dobio animacije koje dotad nisu radile...
Čak mi je i facebook radio jedno vrijeme pa je i on poslije otkazao poslušnost...
Za Go tipkovnicu i backup alate jedno veliko hvala![]()
Vi što ste na CM 7.1, dajte se ulogirajte na m.facebook.com i otvorite neku sliku iz albuma - da li vam se slika automatski skalira prema širini ekrana ili prelazi van ruba udesno pritom ne dozvoljavajući da odskrolate desno i vidite ostatak slike? Malo iritantna stvar vjerojatno vezana uz user agent, ali koji god probao ista stvar - nikako dobiti uredno skaliranje slike od ruba do ruba.
Instalirao ga i ja sinoć pa čemo da vidimo kako radi, jedino sam skužio kada spojim mob sa kompom i hoću probati prebacivati podatke na mob, on mi se stalno ruši. Točnije stalno se restarta mobitel.
Vratio sam na CM7.1, jer nisam mogao spojiti komp i Sd card na mobu.
Meni radi uredno prebacivanje na CM 7.2
Bok Rodney i kolege forumaši
Mobitel ću nabaviti za par dana no odlučila sam se unaprijed naučiti kako ovo sve napraviti, da imam sve spremno.
Vidjeh da sve piše prvom postu, stoga je moje pitanje ovo :
S obzirom na tuj i tamo koji tweak koji je predložen ponekim korisnicima s problemima, ostaješ li pri tome, Rodney, da se sve potrebno još uvijek nalazi u prvom postu? Da li još uvijek sve vrijedi, korak po korak, ili imaš neki savijet (na temelju izjava ostalih) što je bolje napraviti, prije ovog ili onog koraka?
Sto je s postom broj #4? kada se to treba napraviti, prije cijelog procesa u postu #1?
Rodney je napisao u prvom postu, "Za sve ovo pretpostavljam da imate instaliran i podešen Android SDK, i ispravno instalirane drivere i ostalo..".. Što to znači pod podešen? Ne vidim detalje o tome nigdje, a na kakve točno drivere misli? S CD-a koji dolazi s mobom?
Ja cu mobitel uzeti iz T-mobilea, i ne znam koja ce biti verzija postojećeg OS-a, jer vidim da oni s novijim verzijama imaju problema s cijelim procesom i trebau spustiti verziju prije uspješne instalacije. Jedan forumaš ovdje je rekao da mobiteli iz paketa, poput onoga što ću ja dobit, mogu downgrade napraviti lako, i prešao je preko procesa u kraticama, ne davši dovoljno detalja o točnom nazivu programa koji je potreban i sl. može mi mi netko objasniti proces, ili dati neki link.
Gdje u postavkama moram otići kako bi provjerila uopce da li je to ona verzija koja radi probleme?
VIdjeh da se netkom nakon rootanja upalila automatski uprgade i sve smrdalo. Da li se dogodilo mnogima ili samo njemu, i imali nacina iskljuciti da auto upgrade?
hvala![]()
Zadnji uredio AbbaBasset : 08-01-2012 u 19:46
Sve što sam napisao u prvom postu i dalje vrijedi. Jedino ako stavljaš Cyanogenmod, onda možeš preskočiti sve ono s temom i kernelom, jer Cyanogenmod to ima uključeno po defaultu.
Post #4 objašnjava kako instalirati Android SDK na računalo. Ondje ti je link za drivere i za SDK. SDK ti je potreban za instalaciju recoverya.
http://cafe.mobil.hr/threads/72123-L...l=1#post993084
Tu imaš link za KDZ Updater i za firmware V10F koji se može rootati. Navodno novije verzije poput V10G i sl. se ne mogu rootati.
Postavke > O Telefonu
Ma to je netko nešto krivo napisao. Ne postoji službeni upgrade za ovaj mobitel. Nemaš se šta brinuti..
Isti problem i kod mene..
Hvala ti puno, Rodney. Svaka čast na želji volji da pomogneš nama kojima je potrebna pomoć. Jedva čekam da mob uzmem, cijena je odlična za ono što mali može, i nadam se uspješnom instaliranju svega.
Vidim sad da u ovoj temi možeš računat na pomoć, stoga mi je lakše.
Ovo sa posta #4, da li da to napravim prije ili poslije roota?
I da li da recovery ispakiram na SD karticu prije instalacije svega, da tamo stoji?
Ovo sa otvaranjem cmd-a na kompjuteru i ispisivanje tih stvaričica.. pretpostavljam da to mogu copy paste red po red, i nakon svakog zaljepljenog reda stisnem enter u cmd-u?
Zadnji uredio AbbaBasset : 08-01-2012 u 23:46
Svejedno je. Bitno je da je mobitel rootan kad budeš instalirala recovery.
Da. I to ne smiju biti ni u jednom folderu.I da li da recovery ispakiram na SD karticu prije instalacije svega, da tamo stoji?
Tako je. Ali prije toga moraš po uputama podesiti SDK. Te naredbe možeš također unositi u nekom Terminal emulatoru na samom mobitelu, poput ovoga:Ovo sa otvaranjem cmd-a na kompjuteru i ispisivanje tih stvaričica.. pretpostavljam da to mogu copy paste red po red, i nakon svakog zaljepljenog reda stisnem enter u cmd-u?
https://market.android.com/details?i...al.androidterm
U tom slučaju ne moraš podešavati SDK i drivere na računalu, ali one naredbe moraš samostalno unositi na mobitelu.
Bok Rondey, muči me ovo iz posta #4:
"Nakon što ga instaliraš, desni klik na My Computer, i odabereš Properties. Pod Advanced Tab odabereš Environment variables. Na popisu pronađi Path varijablu, dva put klikni na nju i dodaj putanju do platform-tools i tools mape gdje je instaliran Android SDK. To bi trebalo biti ovako:
"C:\Program Files\Android\android-sdk\tools;C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools"
Instalirala sam SDK, otišla sam do enviroment variables, i pronašla Path te klikla dva puta na nju i pojavio se mali prozorčič za uređivanje iste. Ovaj gore crveni dio me buni. Što napravit kad kliknem dva puta na Path?
On izgleda ovako :
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\Sy stem32\Wbem
EDIT :
otišla sam na E:\Program Files\Android\android-sdk\tools , pa me uputi sada
buni me ovaj "dodaj putanju" ... ne znam na sto mislis![]()
Zadnji uredio AbbaBasset : 09-01-2012 u 18:44
Znači na kraju onoga što već piše ondje dodaš samo ovaj znak ; i dodaš:
Code:E:\Program Files\Android\android-sdk\tools;E:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools
Hvala, jesam. Sutra mobitel uzimam, prekosutra najkasnije pa krećem.
Imam još jedan problem. Onaj link u četvrtom postu za drivere ne valja više.
Da provjerim...
-Hard reset uređajase napravi kada se pritisne tipka "down" i tipke "call" i "off" (edit: znači ipak je ova kombinacija za custom recovery)
-U fastboot uređaja se uđe kada se priticne tipka "up" i tipke "call" i "off"
-U safe mode se ulazi pritiskom tipki "call" i "off"
-U emergency mode pritiskom tipki "up", "down", "call" i "off"
Jedino me interesira kako ući u Custom Recovery bez da bude mob spojen na računalo i da ga preko adb-a resetiram u recovery?
Zadnji uredio 84737 : 10-01-2012 u 01:21
Every man is a genius until he opens his mouth.
http://www.megaupload.com/?d=M8OF7XGT
Ne znam gdje si to sve pokupio. U recovery ulaziš sa donjom tipkom za glasnoću i s dvije fizičke tipke ispod zaslona.
Za ovo ostalo nemam pojma, a niti ti treba ništa drugo..
Odlično, hvala.
Sve to sam "pokupio" sistemom pokušaja.
Osim normalno još jedino te kombinacije tipki koju si naveo jer kada nije custom recovery onda ta kombinacija navodno odradi hard reset pa sam računao da je i tu slučaj. ( i baš nju nisam isprobavao jer mi hard reset nije odgovarao)
Every man is a genius until he opens his mouth.
ljudi trebam pomoc...
kolega mi je rootao mob ili kako se vec kaze,sad imam verziju 2.3.7 i mob radi odlicno zadovoljan sam.Naravno rijec je o lgp350
ali problem je internet ne preko warlesa nego preko mobitela,nemogu nikako naredit internet postavke....
našao sam na vipovim stranicama ali nije to to tu,se trazi puno vise informacija za upisati... imam mjesecno 512mb besplatno,pa pomagajte ako moze....
Hvala!
Nabavila sam mobitel. Moram čekat da mi se isprazni pa da ga napunim skroz i onda ću.
Zanima me ovo :
pošto mi pretplata važi od sljedećeg mjeseca i internet ću tada imat flat, želim se do onda spojit preko wlana. to sam i napravila no kako mogu biti sigurna da mi ne skida s mobilnog interneta lovu? ako nema ono E dok surfam, znači na sam na wlanu a ne na internetu od mobitela?
Ako si na wlanu onda umjesto E/3G imaš ikonu wlana. Vidi u uputama kako točno izgleda.
Također, ako želiš pogasiti mobilni net, odi u settings - network settings - mobile netvorks - isključi kvačicu na "data enabled". Među tim opcijama upali wifi i biti ćeš sigurna da se neće spajati na mobilni net.
Ps: ne moraš čekati da ti se isprazni do kraja, samo ga napuni i koristi. Prošla su ta vremena punjenja/pražnjenja.
Onaj link u prvom postu za gingerbreak ne valja. Da li je OK ovaj link u prvom postu ove teme (mislim na gingerbreak 1.20)?
Bookmarks