Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Gdje je nestao xenon blic u mobitelima!?

Dakle, znamo da xenon daje odlične slike, i zašto su onda mobiteli krcati led blicevima - ok, nek stave blic kao bateriju, ali neka stave i xenon! Jel postoji neki valjan razlog da nema pošteni blic ili što!? Stvarno mi nije jasno... Znam da postoji par modela koji imaju xenon tako da je sasvim izvedivo...

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Očigledno idu svi na foru da je mobitel što tanji a i da više drugih stvari stane u njega... a i ledice neloše osvjetle noću, npr. meni omnia 7 iz solidne blizine ko da je xenon. po pitanju xenona SE predvodi a da li će u bližoj budućnosti neki cyber-shot od SE ili samo Sony sa xenonkom...ko zna. Sve su nagađanja. I ja bih rado opet neki fotomobitel android.
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.500, Nivo: 11
    Bodovi: 2.500, Nivo: 11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LED je dugotrajniji od xenona. Imao sam SE K850i i nakon nekog vremena ksenonka je prakticki pukla, jedno vrijeme nije radila i kada se "ohladila" stalno je okidala na max (presvijetlo) i davala jaki "KRC" zvuk. xD

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Dugotrajniji" i nije baš neki pojam... ja sam imao k800 i imam c901 po dvije godine i xenonka radila dosta pa nema problema a i ako se ne slika previše dobro je znati da je tu. Poanta je da svake 2-3 godine prosječni korisnik promjeni mobitel ili povoljno na pretplati ili drukčije tako da nije uloga ako i led traje 10 godina. Ovdje je riječ o xenonki koja ipak daje bolje fotke noću... a to je bit!

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...i trajanje baterije je u pitanju, pogotovo danas kada su mobiteli prenapučeni Ghz, ramima i svim ostalim svaštarijama...kad bi još i xenon imali, baterija ne bi trajala niti pola dana...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali volio bih da imam onda izbor - ako želim da traje baterija neću slikati ili ću u gasiti blic. Znam da sam sa k850i u potpunom mraku slikao slike kao da gori svjetlo...istina nisu kao na fotoaparatu, ali definitivno su odlične bile, tj. upotrebljive...ove sada su užas, čim je u zatvorenom moram EXTRA mirno držati mobitel, pa onda od par slika tek eventualno jedna uspije...sa xenonom nisam morao o tom razmišljati. Znam da zauzima mjesto xenon, ali ja bih rado imao i izbočinu na mobitelu ako to znači odlične slike. K800i je primjer (3MP i odlične slike). K850i drugi primjer, c905, satio...mislim da motorola milestone ima xenon, mala izbočina...ali zato baš mi izgleda i robustnije i "muški".

U k850i je blic bio prejak s vremenom zato jer ti se zaprlja senzor - ona mala rupica, uzmeš čačkalicu i malo počistiš prašinu tu i tamo svakih par mjeseci ili kad zapaziš "spaljenost" lica na slikama...

Sad sam na x10 mini i slike su srednja žalost...definitino degradacija u odnosu na npr k800i. Šteta.

Za problem baterija kod androida evo jedno od zgodnih rješenja, malo lagano i praktično...a i cool, može poslužiti ne samo za mobitele nego sve uređaje s usb punjačem:
    http://www.links.hr/?naziv=univerzal...kl=481.500.017

Ja si u linksu kupio tu stvarčicu i kapacitet mu je jedno punjenje mobitela kad je napunjen. Lijepo se puni na sunce, odnosno za 2-3 sata se napuni na usb na kompu. Zgodno za put imati ili u torbi pa kad crkne baterija na mobu (a što se lako desi)...
    Zadnji uredio mlesic : 04-12-2011 u 10:09

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije opet ni baterija upitna koliko spoznaja da se ima xenon. Jer kao što rekoh ne mora se stalno slikavati ali nekad se desi prigoda noću da treba neku lijepu fotku napravit i onda je dobro da je xenon tu!! jer netko tko je ovisan sa slikanjem noću uzet će već danas manji fotoaparat za to!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjerojatno se ide na uštede u proizvodnji. LED se pokazao relativno dobrom alternativom ksenonskom blicu i većini to ne smeta. Dapače, u mraku im služi kao svjetiljka.
    Mene osobno nije previše smetao LED. Pomirio sam se da po mraku nema dobrih fotki i gotovo.
    Dok nisam kupio N8 s kojom sam izgubio klasičnu svjetiljku, ali dobio kvalitetu fotki u bilo kojoj situaciji.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odlično pitanje!

I se već neko vrijeme pitam upravo to, nekako cijelo vrijeme očekujem da će Sony Ericsson izbaciti neki mobitel s Androidom koji će imat xenon, međutim ništa. Što se tiče toga da ljudi koriste mob kao svjetiljku pa zato stavljaju rađe LED nego xenon, ne bih se složio s tim da jedno isključuje drugo. Sjetite se SE K850, on je imao i jedno i drugo

Po meni je stvar u tom da su se mobovi trenutno prestali natjecati u borbi što se tiče kamere (tj nije im to više primarni kriterij usporedbe), sad se napumpavaju procesori i RAM-i kao što su se nekad napumpavali megapikseli.
    Ipak, nadam se da će kroz par godina, nakon što dođe do određenog napretka i što se baterija tiče, xenon biti standard kao što je danas LEDica

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se, kao kod K850i lijepo da bude led i xenon. Ajd dobro po noći što su loše slike sa led, ali i po danu čim je manje svjetla, u zatvorenom prostoru i sl. automatski slike ništa ne valjaju - budu mutne, osim ako se nema stalak za mobitel ili extra mirna ruka...Džaba 5 ili 8 megapiksela i neznam kakvog procesora ili rama kad nema svjetla - onda bolje da uopće ne stavljaju kamere na mobitele, tako će najviše uštedjeti i na proizvodnji i na prostoru...Ovo što je u mobitelima sada je smeće bez xenona.

Istina, tko želi dobre slike ima fotoaparat - tu nema razgovora...ali za ovako iz džepa, kada nije pri ruci fotoaparat K850i je bio odličan, slike jasne, čiste, osvjetljene, izradim ih bez problema i ne vidi se razlika dal je slikano mobitelom ili fotoapratom... Imam brdo slika slikano sa k850i, nekoliko gigabajta...a sa ovim androidom neznam jesam uslikao 50 slika - od toga ih 5 valja.

Sljedeći mobitel koji budem kupovao ću gledati da mora imati xenon, pa makar kupio c905 ili satio...nadam se da će izaći neki smartfon nove generacije sa xnenonom...Ovo je sada veliki minus kod mobitela što imaju samo led... Smiješno da jedan K850i "šije" u slikanju ove mrcine sa full HD snimanjem, 8 MP i dual kor procesorima...a da se razumijemo taj HD i full HD nisu baš nešto kristalno jasni, oštri i sl. kao što bi trebli biti - ukratko vidi se da je snimano mobitelom... Tako da onda imamo loš full HD video i jako loše slike. Čini mi se da napuhuju sada to na HD i full HD kao što su prije napuhivali megapiksele 8-12 MP. Sasvim je dovoljan HD video, zapravo je dosta i VGA jer na dosta ima još stare televizore a osim toga - to je mobitel. Na fotoaparatu je HD video lošiji nego na HD kameri, a da je onda dobar na mobitelu...!?

Ali slike su mogle biti solidne na mobitelima sa ovim novim senzorima, lećama i xenonom... Šteta. I na fotoaparatu kad ugasim blic mogu upropastit fotografiju ak nije ruka mirna i nema puno svjetla. Stvarno mi nije jasno zašto su izbacili xenon!?

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma nije upitna ugradnja xenona... recimo c901 je malo tanji i ima manji xenon nego k850 al opet dokaz da može dobru fotku noću i led kad zatreba. Nije nužno sad da telefon mora biti ko žilet tanak za što se svi natjeću... dovoljno recimo debljine ko xperia pro ili mini pro da se ugradi xenonka. Meni da nije android igrao glavnu ulogu ja bih definitivno Satio uzeo čiji je symbian sasvim dovoljan!

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S
    Operater
    T-Crap
    Bodovi
    14.706
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.706, Nivo: 29
    Bodovi: 14.706, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorola XT720 je debela 10.9 mm , a opet ima xenon. Nije baš da je kamera bila vrhunska, ali poanta je da je moguće ugraditi xenon u tanke mobitele
    Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni je žao da je SE izbacio običaj tih xenonki... od 13-tak modela godišnje mogao je biti jedan sa xenonkom i našli bi se kupci za to! Govorka se o cyber-shot modelu ali nezna se još bude li samo led ili ne. A sad kad bude samo sony upitno je i to jer im je u cilju prodavati digitalce u svrhu fotkanja tako da...
    Zadnji uredio maher22 : 04-12-2011 u 14:22

VeteranTagger First Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    Galaxy A5 .6
    Operater
    Meteor / HT HR
    Godina
    42
    Bodovi
    10.055
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.055, Nivo: 24
    Bodovi: 10.055, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 65,0%
    Ukupna aktivnost: 65,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja bi rekao da xenon (i perfektne kamere) ne ugrađuju u mobitele jer štite tržište fotoaparata, jer nitko više ne bi kupovao kompaktne fotiće (do cca 2000 kn) kad bi kamere u mobitelima bile perfektne (čitaj - iste kao u fotoaparatima od 2000kn). Čisto sumnajm da ne ugrađuju xenon zbog slabih baterija i zato što kak su neki rekli da xenon crkne nakon puno korištenja... zašto onda xenon u fotićima ne crkne? -nikad nećemo znati točan razlog jer megafirme se ne kane pravadat nama smrtnicima/kupcima... (a od nas žive) e eto...

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne zaboravite da uz xenon dolazi i malo deblji kondenzator. Afaik, Moto XT720 ima onu grbu zbog njega. Negdje u Motorolinom podforumu je bila zanimljiva rasprava na ovu temu, ali je ne mogu naći.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Postoji li možda kakav dodatak, tipa xenon koji se "ušteka" na mjesto punjača ili slušalica? Kao što su mili mislim FM transmiteri kao dodatak, querty tipkovnice i sl...

Nešto ovako:
    http://zomgitscj.com/2008/12/26/ipho...sh-attachment/

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Davno je bilo za t610/630 neki externi dodatak za led osvjetljenje pri slikanju... zapravo ovo:

http://www.dooyoo.co.uk/mobilephone-...icsson-mpf-10/

tako su mogli i neki dodatak za xenon... neki manji stalak na koji napikneš mob i slikaj. Ali kao što već se sumnja...mislim da je tržište digitalaca ipak u igri.

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SE Hondaš Pregledaj post
    Ja bi rekao da xenon (i perfektne kamere) ne ugrađuju u mobitele jer štite tržište fotoaparata, jer nitko više ne bi kupovao kompaktne fotiće (do cca 2000 kn) kad bi kamere u mobitelima bile perfektne (čitaj - iste kao u fotoaparatima od 2000kn).
    Pa ne ovisi slika samo o blicu.

Xenon ne može bit stalno upaljen prilikom snimanja videa, šta ne?

Usporedba xenona i LED(u pdfu)

19. 'Hvala' kaže:

xlr

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nitko ni ne spominje video, za video je tu led pa eto koliko toliko na blizu se može i snimiti nešto - ipak je to mobitel...Ali xenon je bio na mobitelima a sada ga nema. Znači može se ali očito neće!

Onda najbolje velim da izbce kameru za slikanje i snimanje iz mobitela posve - tako je najbolje za tržište fotoaparata... GPS isto, nek izbace - onda se ne prodaju gps uređaji. Wlan također, jer to škodi tabletima/laptopima...a ne bi se ni čudio da za par godina osvane tema: "Gdje je nestao GPS i Wlan s mobitela"

Ali još smiješnije je što vidim da neki nemaju ni LED...takav mobitel odmah diskvalificiram. Prije sam diskvalificirao sve koje nemaju xenon...a sada treba biti sretan i kada se dobije LED...

Nevidim kako xenon u mobitelima šteti fotoaparatima - ipak je to i dalje mobitel, slike pune šuma, boje drugačije, nepouzdane i sl....Kvaliteta slike ovisi ako se ne varam o veličini objekitva. Jednostavno ona točkica od objektiva na mobitelu nemože se mjeriti sa mrcinama od fotoaparata...bio tu xenon ili ne. Jedino što bi s xenonom slike bilo ok i u zatvorenom prostoru, ne samo vani kad je puno sunca!

Evo sam naišao na jedan test xenon vs led. Kada se poveća slika npr x10 mini i c905 vidi se da je c905 osvjetljenija, bolja...na ovako blizu je i led ok. Ali ogromna se razlika vidi kad npr sa k850i uslikam na nekoliko metara, cijelu sobu u potpunom mraku obasja kao da gori svjetlo...Led je ok na metar-dva.

http://asia.cnet.com/flashed-out-xen...d-62047512.htm
    Zadnji uredio mlesic : 05-12-2011 u 01:36

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2008
    Mobitel
    N8, E71, HTC one V
    Operater
    VIP
    Bodovi
    3.626
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.626, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svojevremeno sam imao Nokiju N86 8MP koja ima dual led blic s high bright diodama zadnje generacije, barem tako je nokija pisala na svojim stranicama. Slike u mraku u usporedbi s starijm camera phone-ima tipa N95 8GB, N97 koje sam imao su po mome misljenju 50% bolje. Taj mobitel po pitanju slikanja mi je bio vrhunski, ali ne moze se mijeriti s N8 koju trenutno koristim, pogotovo u mracnim uvijetima i gdje je lose svijetlo. Xenon je ipak xenon.
    Jedini plus koji dajem N86 po pitanju kamere posto ima led je snimanje videa u mraku s upaljenim blicom. Zgodna stvar kad ti treba.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2008
    Mobitel
    N8, E71, HTC one V
    Operater
    VIP
    Bodovi
    3.626
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Danas po meni ako si za neki odredeni mobitel i njegovu kameru zainteresiran najbolje je prvo procitati nekoliko recenzija ili sam probati ako imas mogucnosti. Usporedbe radi: Imam N900 Carl Zeiss AF 5MP dual led i u usporedbi s nekadasnjom N95 8GB Carl Zeiss 5MP AF single led, daje losije slike makar je na papiru sve identicno. Mogu reci i za Nokiju X2 koja ima 5MP single led fixed focus, slike su katastrofa. Jedino od 5MP je rezolucija slike ostalo moze stati uz bok slikama nekadasnje N70 s 2MP.

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja se pitam i gdje su nestale zaštite za leće?
    Nesjećam se da ijedan smartphone ima nekakvu fizičku zaštitu da se neogrebe i neupraši leća.
    Na HTC Desire mi je zbog toga uvjek bila mutna slika, jer uvjek il prstom pipneš leću ili se sama u džepu zamrlja i slika bude puno lošija.
    Nokia N82 je bila genijalna tipa kamere, dobra zaštita za leću (povuče se prstom ona plastika) i xenon.
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. sim menager, gdje je nestao na novom romu
    By bashir in forum Windows Mobile
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 23-06-2006, 23:55
  2. Gdje je nestao BRZI ODGOVOR?
    By khideg in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 09-04-2006, 22:39
  3. Blic za K750i jel zna netko gdje ima
    By bashir in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 16-10-2005, 11:39
  4. Gdje je nestao Viki2win? ili VIKI VRATI SE!!!
    By Sljaka in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 31
    Posljednji post: 04-09-2003, 23:43

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove