Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14
    Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[nokia N86] ne radi ekran, ali nije puknut

pozdrav svima, kupio sam nokiu n86 kad je izasla, dobro me sluzila, ali prije par dana ekran se samo ugasio, ali sve ostalo radi: tipkovnica, numericka i gornja ispod ekrana, može se glazba slusat, ama bas sve. e sad je moje pitanje: ako ekran nije puknut i flat kabel je ok, sta bi moglo utjecat na rad ekrana? osim toga, postoji li ikakav nacin popravka kod kuce da ne moram bas nosit mob na servis i objasnjavat kak sam mijenjo ekran i da opet nema slike itd itd. ali, ponekad se slika na ekranu pokaže na kratko, ali zamuljana i pod koso pa se opet ugasi

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako znaš da je flat kabel ok?
    Meni baš zvuči kao da je do njega.
    Baš zato jer ekran nije puknut i tu i tamo se pojavi slika.
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    čekaj, flat kabel može biti tak oštećen da samo ekran ne radi a sve ostalo je ok? to mi je zbunjujuće... ali pošto n86 ima još jednu savitljivu "ploču" s komponentama koja je između flat kabela i ekrana, možda je ona? meni flat izgleda netaknut, ko nov, ali dobro to je moja procijena, budem otišo u servis, nažalost da mi "profi" ljudi kažu šta je, jer mi se neda bacat bezveze 100-tinjak kuna na flat ak je on u redu

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malo mi je čudno da od toliko profija na forumu baš nitko osim jednog čovjeka koji je za sad odgovorio nema pojma šta bi moglo biti uzrok?

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Bodovi
    3.146
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.146, Nivo: 13
    Bodovi: 3.146, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nijedan profi nije baba gatara da vidi tvoj ekran, flat kabel i cijeli mob pa da zna u cemu je problem... opcenito je za takve stvari bezveze traziti uzrok prek foruma pogotovo ako si rekel da se slika pojavljuje i da je flat kabel ok... uzroka moze biti sto, pocevsi od istog tog ekrana, mozda je u njemu neke izgorilo-nagorilo-puklo, flat kabla koji je mozda pukel ali se ne vidi, loseg konektora, nagrizenih kontakata konektora od vode-znoja, neispavne maticne, blabla... istina je da je obicno problem u ekranu ili kablu, a buduci da si ti rekel da je s tim sve ok onda ti vise niko ne moze pomoci osim servisa...

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dvijetrecine Pregledaj post
    čekaj, flat kabel može biti tak oštećen da samo ekran ne radi a sve ostalo je ok?
    Može. Prošlo mi je kroz ruke nekoliko Samsunga s oštećenim flat kablovima i nefunkcionalnim ekranima. Imao sam i slučaj flat kabla starog mjesec dana, neoštećen, ali svejedno je bio u klincu... Uglavnom, kod takvih iznenadnih problema s LCD-ima prvo provjeravam flat.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blebla Pregledaj post
    nijedan profi nije baba gatara da vidi tvoj ekran, flat kabel i cijeli mob pa da zna u cemu je problem... opcenito je za takve stvari bezveze traziti uzrok prek foruma pogotovo ako si rekel da se slika pojavljuje i da je flat kabel ok... uzroka moze biti sto, pocevsi od istog tog ekrana, mozda je u njemu neke izgorilo-nagorilo-puklo, flat kabla koji je mozda pukel ali se ne vidi, loseg konektora, nagrizenih kontakata konektora od vode-znoja, neispavne maticne, blabla... istina je da je obicno problem u ekranu ili kablu, a buduci da si ti rekel da je s tim sve ok onda ti vise niko ne moze pomoci osim servisa...
    dobro možda sam malo pretjero, ali stalo mi je do moba pa sam zato malo nervozan... moje isprike, znam da nisu babe gatare

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Može. Prošlo mi je kroz ruke nekoliko Samsunga s oštećenim flat kablovima i nefunkcionalnim ekranima. Imao sam i slučaj flat kabla starog mjesec dana, neoštećen, ali svejedno je bio u klincu... Uglavnom, kod takvih iznenadnih problema s LCD-ima prvo provjeravam flat.
    e, to sam čekao da mi još netko potvrdi jer mi se neda ić u servis da me tamo oderu zato jer su kao morali mijenjati pet stvari, a ne jednu. do sad nisam baš imao dobrih iskustva sa serviserima: masno ti naplati za polovičan posao i onda kad ti neće priznati da je pogrješio... ne, ne volim takve ljude i zato mi je mrsko ići u servis, čekat mob mjesec dana da ti na kraju kaže da ga nije mogo popravit ili isto toliko čekat da ti napravi flash softvera koji traje oko 10-ak minuta. zbog toga se raspitujem po forumu da vidim jel ga mogu sam popravit i da ak neš sj... da znam da sam to ja napravio, a ne neki nazovi serviser koji je to napravio preko k... svaka čast onima koji nisu takvi, ima ih malo, ali barem znaju šta rade i kažu ti na prvi pogled jel bi ga mogao popraviti. i odmah jedno pitanje usput: jel mi može tko preporučiti neki dobar servis u zagrebu da ljudi znaju svoj posao i da ne moram čekat popravak do 3 kralja?

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako sam dobro skužio, ti si mob već otvarao? Zašto ne probaš zamjeniti kabel na svoju ruku jer to i nije neki problem? Novi kabel na ebayu dođe oko 50ak kn.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, mob je vec bio otvaran jer sam si mislio da je ekran otiso, ali to nije bio problem, pa sam gledao onu malu plocu koja je između flata i ekrana, ni ona nije imala ni crticu, pa sam se vec zabrino jer stvarno flat je također izgledao ok i na priključcima nije bilo starih "suhih" spojeva, ali, to je moja pretpostavka. ovo u vezi s ebayem je dobra ideja ali uspio sam se dogovorit s likom u servisu da mi samo dijagnosticira kvar, a to ne naplačuju pa ću onda dalje vidjet šta je.

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kod mene na 6210 Navigator je bio sličan problem. Mobitel je pao s manje visine, ništa se nije razbilo niti ogrebalo, i ekran je postao crn, radio je samo backlight. Flat kabel koji spaja gornji i donji dio mobitela sam pregledao povećalom, očistio sve kontakte, ali nije bilo pomoći. Dobio sam sliku tek kada sam zamijenio ekran.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma, ja sam mijenjo ekran, ali nije bilo koristi jer ni backlight nije radio, ko da je mob ugašen.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    HTC One ; Samsung GS4
    Operater
    T-gamad,vip banda
    Godina
    35
    Bodovi
    7.130
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.130, Nivo: 20
    Bodovi: 7.130, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sječam se Samsunga G800,ista stvar ali doslovce potpuno ista,samo kaj je meni prvo i zvučnik za razgovor prekidao,flat kabel nimalo oštečen. Kupio sam novi flat kabel za 100kn na vlastitu odgovornost iz simela,promjenio ga i sve je odjedno vrhunski radilo,mob još danas stoji na polici ko rezervni dijagnosticirao sam kvar po zvučniku jer kad sam mob jako stisnuo zvučnik je malo radio tako da sam znao da nije pregorio,nakon 1 dan se i slika počela gubit i zamjenio kabel i super. Moj pretpostavka je,da se kabel "podere" od otvaranja slide-a ovo je samo moj slučaj te se ograđujem ako poslušaš moj savjet,a ne popraviš mob
    .::SonyEricsson & Honda u srcu::.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, dobar zaključak, meni je nekad i slika na ekranu znala bit ak sam ga držao pod određenim kutom dosta dugo, lijepo bi se slika pojavila, ali onda opet mrak... nadajmo se da je samo flat...

EDIT: nije flat maticna je. tak da mi se ne isplati to popravljat...
    Zadnji uredio dvijetrecine : 06-12-2011 u 12:24

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. puknut ekran
    By Symbian in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 20-05-2011, 20:41
  2. HTC HD2 - puknut ekran;pomoć
    By Eis in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 07-10-2010, 15:13
  3. [MDA vario III] puknuo ekran... ili možda nije