Kako znaš da je flat kabel ok?
Meni baš zvuči kao da je do njega.
Baš zato jer ekran nije puknut i tu i tamo se pojavi slika.
pozdrav svima, kupio sam nokiu n86 kad je izasla, dobro me sluzila, ali prije par dana ekran se samo ugasio, ali sve ostalo radi: tipkovnica, numericka i gornja ispod ekrana, može se glazba slusat, ama bas sve. e sad je moje pitanje: ako ekran nije puknut i flat kabel je ok, sta bi moglo utjecat na rad ekrana? osim toga, postoji li ikakav nacin popravka kod kuce da ne moram bas nosit mob na servis i objasnjavat kak sam mijenjo ekran i da opet nema slike itd itd. ali, ponekad se slika na ekranu pokaže na kratko, ali zamuljana i pod koso pa se opet ugasi![]()
Kako znaš da je flat kabel ok?
Meni baš zvuči kao da je do njega.
Baš zato jer ekran nije puknut i tu i tamo se pojavi slika.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
čekaj, flat kabel može biti tak oštećen da samo ekran ne radi a sve ostalo je ok? to mi je zbunjujuće... ali pošto n86 ima još jednu savitljivu "ploču" s komponentama koja je između flat kabela i ekrana, možda je ona? meni flat izgleda netaknut, ko nov, ali dobro to je moja procijena, budem otišo u servis, nažalost da mi "profi" ljudi kažu šta je, jer mi se neda bacat bezveze 100-tinjak kuna na flat ak je on u redu
malo mi je čudno da od toliko profija na forumu baš nitko osim jednog čovjeka koji je za sad odgovorio nema pojma šta bi moglo biti uzrok?
nijedan profi nije baba gatara da vidi tvoj ekran, flat kabel i cijeli mob pa da zna u cemu je problem... opcenito je za takve stvari bezveze traziti uzrok prek foruma pogotovo ako si rekel da se slika pojavljuje i da je flat kabel ok... uzroka moze biti sto, pocevsi od istog tog ekrana, mozda je u njemu neke izgorilo-nagorilo-puklo, flat kabla koji je mozda pukel ali se ne vidi, loseg konektora, nagrizenih kontakata konektora od vode-znoja, neispavne maticne, blabla... istina je da je obicno problem u ekranu ili kablu, a buduci da si ti rekel da je s tim sve ok onda ti vise niko ne moze pomoci osim servisa...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
e, to sam čekao da mi još netko potvrdi jer mi se neda ić u servis da me tamo oderu zato jer su kao morali mijenjati pet stvari, a ne jednu. do sad nisam baš imao dobrih iskustva sa serviserima: masno ti naplati za polovičan posao i onda kad ti neće priznati da je pogrješio... ne, ne volim takve ljude i zato mi je mrsko ići u servis, čekat mob mjesec dana da ti na kraju kaže da ga nije mogo popravit ili isto toliko čekat da ti napravi flash softvera koji traje oko 10-ak minuta. zbog toga se raspitujem po forumu da vidim jel ga mogu sam popravit i da ak neš sj... da znam da sam to ja napravio, a ne neki nazovi serviser koji je to napravio preko k... svaka čast onima koji nisu takvi, ima ih malo, ali barem znaju šta rade i kažu ti na prvi pogled jel bi ga mogao popraviti. i odmah jedno pitanje usput: jel mi može tko preporučiti neki dobar servis u zagrebu da ljudi znaju svoj posao i da ne moram čekat popravak do 3 kralja?
Ako sam dobro skužio, ti si mob već otvarao? Zašto ne probaš zamjeniti kabel na svoju ruku jer to i nije neki problem? Novi kabel na ebayu dođe oko 50ak kn.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
da, mob je vec bio otvaran jer sam si mislio da je ekran otiso, ali to nije bio problem, pa sam gledao onu malu plocu koja je između flata i ekrana, ni ona nije imala ni crticu, pa sam se vec zabrino jer stvarno flat je također izgledao ok i na priključcima nije bilo starih "suhih" spojeva, ali, to je moja pretpostavka. ovo u vezi s ebayem je dobra ideja ali uspio sam se dogovorit s likom u servisu da mi samo dijagnosticira kvar, a to ne naplačuju pa ću onda dalje vidjet šta je.
Kod mene na 6210 Navigator je bio sličan problem. Mobitel je pao s manje visine, ništa se nije razbilo niti ogrebalo, i ekran je postao crn, radio je samo backlight. Flat kabel koji spaja gornji i donji dio mobitela sam pregledao povećalom, očistio sve kontakte, ali nije bilo pomoći. Dobio sam sliku tek kada sam zamijenio ekran.
ma, ja sam mijenjo ekran, ali nije bilo koristi jer ni backlight nije radio, ko da je mob ugašen.
Sječam se Samsunga G800,ista stvar ali doslovce potpuno ista,samo kaj je meni prvo i zvučnik za razgovor prekidao,flat kabel nimalo oštečen. Kupio sam novi flat kabel za 100kn na vlastitu odgovornost iz simela,promjenio ga i sve je odjedno vrhunski radilo,mob još danas stoji na polici ko rezervnidijagnosticirao sam kvar po zvučniku jer kad sam mob jako stisnuo zvučnik je malo radio tako da sam znao da nije pregorio,nakon 1 dan se i slika počela gubit i zamjenio kabel i super. Moj pretpostavka je,da se kabel "podere" od otvaranja slide-a
ovo je samo moj slučaj te se ograđujem ako poslušaš moj savjet,a ne popraviš mob
![]()
.::SonyEricsson & Honda u srcu::.
da, dobar zaključak, meni je nekad i slika na ekranu znala bit ak sam ga držao pod određenim kutom dosta dugo, lijepo bi se slika pojavila, ali onda opet mrak... nadajmo se da je samo flat...
EDIT: nije flat maticna je. tak da mi se ne isplati to popravljat...![]()
Zadnji uredio dvijetrecine : 06-12-2011 u 12:24
Bookmarks