Pa ovdje je Opel u igri, ne Fiat...
Razvlacite temu bez ikakvog razloga.
Svi novi ili noviji auti ce nakon isteka garancije imati kvarove koje nekada auti nisu imali, to je tako i nema se tu sta raspravljati. Novi auti (vecinom dizel) imaju zakretni zamasnjak koji u pravilu uvijek ode, cesto se desi da npr. lamela i korpa ostanu OK. No pozeljno je promijeniti sve jer ako se promijeni samo dio komponenti moze ponovo kliziti, tresti i sl.
Sto se cijene dijelova tice i raznih prijateljskih popusta to je sve relativno. Odes u trgovinu jednu, drugu, trecu, raspitas se, pitas tamo za popust i sve znas. To sto sam ti ja napisao cijenu je ispravna cijena za taj auto (ja sam nedavno stranci radio zamjenu). To da ja u toj cijeni imam lufta, to je tocno, no to je moj dio kolaca. Cijena ugradnje se vrsi po radnom satu i radni sat iznosi toliko koliko sam napisao.
Danasnji auti kako je i kolega iznad napisao se rade u istim tvornicama, bez obzira sto je jedno npr. Opel a drugo Fiat i sl. Pa to se jednostavno ode na wiki i sazna
Ovo oko igre sa kaskom.....skakljiva tema u koju se ne bih dalje upustao !
Eto nadam se da sam malo rascistio nedoumice.
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Samo ću dodati da ja sebi zamašnjak ne bi tokario i igrao se s rizikom koji to kasnije može donijeti. Nisu to više stojadini i jugići gdje skineš curi najlonku i metneš na remenicu za doć doma.![]()
Ovako, čuo sam se sa serviserom i otišlo je nešto na getribi, neki lager. Sada moraju vidjeti kakva je šteta, da li je još nešto otišlo. Da li znate koja bi bila cijena tog servisa cca?
Bom Chicka WahWah
Ako je druk ležaj,on sam po sebi nije skup. Ako je zamašnjak dobar i ne šuška,uzmi samo set. Nadam se da ti druk ne ide preko hidraulike kao npr. na Zafiri.
Koliko sam čuo zamašnjak je OK, no čekam još potvrdu. Što se tiče hidraulike, ne znam da li Corsa ima hidrauliku ili ne, mislim čak da ima...koliko bi bio taj set, pretpostavljam oko 2.000kn?
Bom Chicka WahWah
Stari,ovako će ti se rasut getriba dok ti mi kažemo koliko što košta. NHF
Telefon u ruke,broj šasije također i vozi.![]()
Ne vozim trenutno auto, a i već je bila na umoru jer mi je auto ostao zaglavljen u prvoj i nisam ga mogao vratit u ler dok se nije malo ohladio...pretpostavljam da moram uzet cijeli set (druk lager, korpa, lamela) i mijenjat...samo da je zamašnjak OK :-)
Bom Chicka WahWah
To onda nema veze s kvacilom nego s getribom (pod uvjetom da kvacilo mozes normalno stisnuti i pustiti).
Kvačilo sam u bilo kojem trenutku mogao normalno stisnut i pustit bez ikakvog blokiranja, zapinjanja i slično...
Bom Chicka WahWah
Da, onda je neki problem s getribom ili mjenjačem. Najbolje da ga neki majstor detaljno pregleda i spoji na dijagnostiku.
Zar dijagnostika "čita" getribu?
Može tu biti dosta toga pa odi kod nekog lokalnog majstora kojega ti netko poznat može preporučit jer će te tako neupućenog netko prošetat već vidim.
Taj lik kaj mi to radi je poznanik, nije netko sa strane. Kaže da je getriba, druk lager, no mora vidjeti da li je još nešto. Auto je bio na valjcima, digli su ga pregledali od ispod, odozgo, no nisu ga rastavljali još...
Sudeći po simptomima i ja bi rekao da je getriba...
Bom Chicka WahWah
Čuo sam se sa serviserom i otišao mi je lager na mjenjaču. Cijena servisa s rukama i dijelovima 2.200kn u Auto Willu tak da nije strašno :-))
Bom Chicka WahWah
Pozdrav, inače se dobro kužim u aute, ali imam problem sa kvačilom, kod majstora sam prije neki dan promijenio lamelu, koru i potisni, ali i dalje ne šljaka. Lamela klizi ako jače zašlajfam. Auto mi bez problema krene na uzbrdici, ali smrdi ko vrag. Lamela mi klizi ako puštam kuplung prilikom jačeg šaltanja. Majstor mi je zategnuo sajlu, i sada više ne klizi, ali ispada da bi proklizavalo kad je sajla skinuta, što nikako nije dobro. Sad ne znam je li majstor tu šta zeznuo, ili kaj, ali znam da sam lud više od tih gluposti.
Vidim da je prošlo skoro 5 godina od ovog posta, u međuvremeni sam prodao Corsu koja je valjda najgori auto kaj sam vozio i nebi nikad natrag na Opela. Sad sam na novom Hyundaiu i30 i prezadovoljan sam
Bom Chicka WahWah
Dok god je novi i bit ćeš![]()
Pa kad je pouzdanost u pitanju Hyundai je miljama ispred Opela...![]()
Znam dosta ljudi koji voze Hyundai, od Accenta do i30 i nisam čuo nekih prigovora, jako su zadovoljni, bez obzira jel auto star godinu dana ili 10 godina. Dok s Opelom nije ista situacija
Bom Chicka WahWah
Ja sam htio mijenjati Peugeot 307 SW Ph1 za Hyundai i30 FD, ali odustao jer sam bio razočaran motorom i kvalitetom materijala.
Bookmarks