Jeste znali da se sa običnim modemom može bez problema ići online preko ISDN linije?
Ja slučajno probao i radi.Koristim već 2 mj. tako.
Jeste znali da se sa običnim modemom može bez problema ići online preko ISDN linije?
Ja slučajno probao i radi.Koristim već 2 mj. tako.
i kakva bude brzina
...i sad si se sjetio to reći...koja je brzina...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Kasnim sa odgovorom,moj bed(izgubio sam ovu temu-nisam se mogao sjetit gdje sam ju otvorio).
Brzina je ista kao i na analognoj liniji,nema razlike,jedino zna tu i tamo nakratko,kad skidam nešto od 3-4 MB otići do 71Kb ali se vrati brzo nazad na 48,dosta ovisi o serveru.
Neznam kako vama ali od početka godine je na onom info prozoru u Windsima brzina manja (prosjek mi je 46) a lani mi je bila redovito 51.Još mi se i jedna frendica požalila na to.
Zadnji uredio sms freak : 16-03-2005 u 03:48
pa nemože biti ista brzina analogna linija ima šumove i spajanje puno duže traje a isdn je digitalna i spaja se na 64 ne kužim na koju foru ode na 71kbpsIzvorno postao sms freak
![]()
ja ću sad uvesti isdn jer nemam adsl
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
kako??? Opisi malo
Ja to imam otkad sam uveo ISDN. Mislio sam da je to normalno, da to svi znaju...očito sam se preračunao
U ISDN centrali ti je isprogramirano da se mogu koristiti i analogni telefoni (i fax vjerojatno) - imaš analogne telefone doma, ne? Barem jedan koji koristiš?
Da se ISDN isprogramira u full-digital, ti analogni fonovi ne bi ti radili. A ovako radi i jedno i drugo.
Isto tako, radi isti account (na HTnetu) i poziv na onaj 077700000 broj isto tako, koristio ti analognu ili digitalnu liniju.
Speed? Analogni. 56k (idealno), ko sa bilo kojim (analognim) modemom.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Možes koristiti analogni modem samo ako imaš mrežni završetak sa analognim izlazima i ne može ici više od 56 kb/s dok ti je trannsfer rate između 3 i 6 kb/s, sto se tiče programiranja na centrali, to nema nikakve veze što si rekao, tebi je od kuće do centrale čitav signal digitalni i centrala od tvog mrežnog završetka prima samo digitalu, analogni prenos se samo dešava između aparata u tvoj kući ( analognog modema ili telefona ) i mrežnog završetka koji u sebi ima konverter analognog signala u digitalni, naravno bilo koji aparat ti zauzima jedan od dva isdn kanala.Izvorno postao BlueDevil
Isdn je prevaziđen i spor ( transfer rate po dva kanala mu je maksimalno oko 20-tak kb/s), ali ša je tu je i ja ga imam za sada.
LAN ili kabal ko je probao isdn mu se čini malim poslije toga, i čuo sam da slovenci imaju sad neki adsl gdje prenos podata ide do jedan mega !?
Zadnji uredio letmarebrmbarov : 28-03-2005 u 17:36
Pazite na ISDN, na to se dialeri kelje još više nego na običan dial-up (kada je samo jedna linija), jer sada imate dvije linije...
Bom Chicka WahWah
pa kod isdn je jedan kanal 64, a dva su 128...
p.s. sad ti i je prilika za uvesti isdn dok je ova akcija od 1kn (tj 200kn jer moras uzeti i tel)...
maraschino - PTICICA
evo da ne otvaram novu temu samo jedno small offtopik pitanje. Oce bit koja uskrsnja adsl akcija
pa uzeo sam isdn ali tek će doći poslije 15.4
pa nije napisa koliko kanala ima a znam da na postojeća (analogna) i digitalna (isdn) nemože biti jednaka brzina
freak je napisao "Brzina je ista kao i na analognoj liniji,nema razlike,jedino zna tu i tamo nakratko,kad skidam nešto od 3-4 MB otići do 71Kb ali se vrati brzo nazad na 48"znači da ima jedan kanal,i onda znači da se isplati kupiti Terminal Adapter (ta "modem") jer je brzina stalno 64 i upload je veći (mislim da je 33,6) i stalna je veza bez šumova jer je to DIGITALNA MREŽA![]()
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
To je od bivše firme za web stranice.Bila su 3 broja i još ADSL preko ISDNa.Sad je odjavljen jedan i ima samo 2 linije(valjda su onda i 2 kanala).
To je digitalna mreža, ali on koristi analogni modem koji ne može ići brže od 56k. Svaka veća vrijednost koju (npr.71k) je samo pogreška u mjerenju brzine.Izvorno postao Vuxs
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pa o čemu ja pričam cijelo vrijeme,stari moj?Izvorno postao Sljaka
![]()
ISDN ima po defaultu (ovisno koji NT uzimaš) ima 1 ili 2 analogna ulaza tako da to nije ništa čudno.
dobar grah daleko se čuje
Pa bolje da si uzmete adsl...mjesečna pretplata je oko 100kn (bar ja tak plaćam), puno je brža od isdn-a i nećete imati problema sa virusima (pogotovo dialerima)...
Bom Chicka WahWah
...vidiš,ja npr. mjesečno imam 50 kn internetaIzvorno postao PhytoSculpt
, a uz to, moje mjesto još nije pokriveno adsl-om...pa zato čekam bolja vremena...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Onda ti se čak ni ne isplati uzimati dsl...ali ja puno koristim internet i još više skidam stvari, tak da mi je dsl preporod...najbolje je da svatko procijeni po svojim mogućnostima i potrebama...ali mislim da 100kn mjesečno za dsl i uključenih 512mb downloadanja nije previše...Izvorno postao Eminem
Bom Chicka WahWah
To je puno previse,pa bila je tema u bugu,cijene dsla u europi...mi imamo najsporiji i najskuplji dsl,sramotno...ali mislim da 100kn mjesečno za dsl i uključenih 512mb downloadanja nije previše...
Nije to ništa novo, možeš ti ići na net sa običnim modemom ali onda je to 56k. ja idem preko isdn-a, što znači da imam modem išao bi preko analognog izlaza na NTu
Ali to je Hrvatska, kaj ćeš...u Americi i Kanadi je net besplatan...ali mislio sam da je dsl povoljan u odnosu na cijene koje plaćaš po satu na dial-up modemu...
Gledaj to ovak: ak uzmeš u obzir da je na dial-up-u najjeftinije koliko ja znam 1,5kn/min i to tek iza 7 navečer, a prek dana 3kn/min, mjesečno bi za 100kn mogao biti kojih 40h, ak uzmeš neki prosjek, s tim da za to vrijeme nemreš skinuti puno toga s neta jer je to spora veza...
DSL te košta 100kn mjesečno, veza je puno brža i možeš biti na netu cijeli dan i noć, s tim da još imaš 512Mb uključeno u cijenu (odnosno 512Mb+256Mb, jer je novih 512Mb 20kn, s tim da se to počne naplaćivati nakon polovice skinutih Mb, tak da je manje od 256Mb novog obračunskog paketa besplatno)...
Pa sad tko malo koristi internet, mu dsl ne treba, ali nekome tko na netu provede barem 2h dnevno, dsl mu se itekako isplati...pogotovo sad kad se u travnju neće plačati priključak, koliko ja znam...
Bom Chicka WahWah
e da se svi tako tjese kao ti![]()
ovo s omjerima cijena mi je sasvim dobro poznato jel sam prije dsla imo isdn-sto je najskuplja varijanta.
Mislim, ja sam uzeo adsl u 12.mjesecu i uopće mi nije žao, dapače to mi je takav preporod...nema šanse da bi se ikad više vratio na dial-up ili isdn...
Bom Chicka WahWah
Bookmarks