imaš 3x256MB? nadograđivat je najbolje proporcionalno, odnosno 2x256, 2x512, 3x256, 3x512 itd, koji je ram PC3200 ili 2700? to ti ovisi i o modulu memorije.
Kupio sam maticu gigabyte 1000mk i kupio sam 768 ddr rama (samsung),sada cuo sam da maticna podrzava dual chanell ddr,ali kada je restartam pc,meni pise memory runs at 1 chanell ili tako nesto,zanima me kako da stavima na dual chanell i ima li to kakve prednosti?
Hvala![]()
imaš 3x256MB? nadograđivat je najbolje proporcionalno, odnosno 2x256, 2x512, 3x256, 3x512 itd, koji je ram PC3200 ili 2700? to ti ovisi i o modulu memorije.
Ja mislim da ti ne može raditi to u dual ddr-u jer nisu moduli iste veličine... Ja imam 2x256 i to radi bez problema...
A možda je problem ako si ih stavio u krivi utor, jer ako imaš više utora, samo dva su za dual ddr... Probaj to naći u manualu od ploče...
![]()
Ja imam istu matičnu ploču i isto mi piše memory runs on single chanell!
i to sam vidio kod frenda isto
Tapir rules!
imam 1x 256,i 1 x 512 ddr,pogledat cu u prospektu od maticne pa vam javim,necu odmah jer imam temperaturu 39 C.Hvala
kod dual chanell ddr ploca, moras imati identicne ramove i to u paru, a slazu ti se
1 slot + 2 slot ili 3 slot + 4slot
drugacije ti nece raditi
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
To ti nece moci radit u dual ch. Btw zasto temperatura....
Pitao bi nesto malo OffTopic:
Na dosta mjesta sam cuo sljedece - ako imam 2x256 i kupim 1x512, da to moze radit u dc. Prve dvije plocice trebam stavit u prvi kanal (onaj sa 2 utora), a drugu u drugi kanal (zadnji, treci utor).
Jeli to istina jer ja imam 3 slota za mem i sve sto pise mogu napraviti, ali nisam siguran!??
@RvS again - neces puno dobiti zbog dc-a ako si A-XP user a vidim da nisi... Ako se ustanovi da je ova solucija gore tocna mozda se mozes izvuci..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
bolestan sam imam gripu zato sam reko da imam 39
da dual ti ide sa istovjetnim modulima u paralelnim utorima, ako imaš tri na ploči onda vidiš da su dva bliže zajedno, a treći ti je malo odvojen... e sad u ta prva dva bi trebao staviti identične module i stvar šljaka.
Ne znam kaj je s trećim utorom, ali baš me zanima dal je ovo kaj je XLR8R napisao točno? Jer ako je ja bi si kupio još jedan modul od 512... (imam 3 utora od kojih su 2 zauzeta sa 2x256) Jel bitno da je i treći modul u trećem utoru od istog proizvođača ili samo da je jednakih specifikacije (PC3200, DDR400...)
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Izvorno postao whiteboy
Ne ne, trebao bi stavit plocice u odvojene kanale. razmak izmedju utora dijeli 2 kanala za memoriju - znaci jedna plocica u posebni kanal (onaj usamljeni utor), jedna u bilo koji od ona dva bliska kanala (ja to zovem kanali ali mislim na slotove).
Gle ja sam tako procitao na news grupama (doduse hrvatskim newsima...) ali vjerujem da je to moguce jer gle sad: postoje 2 mem. kanala. u jedan kanal (recimu u prvi usamljeni slot) stavis 512mb, a u druga 2 slota (2. kanal) stavis 2x256mb -> sada imas 512 i 512 svaki u svom kanalu! Svi znamo da trebamo imati istu kolicinu memorije po kanalu ako zelimo dual chanel.Izvorno postao whiteboy
Po meni je zato ta informacija logicna... Ali volio bi da jos netko to potvrdi jer i ja imam situaciju kao Whiteboy pa...
e vidiš ja mislim da si to krivo zabrijo, jer ja ti imam 2x256 i oba modula su u utorima koji su jedan do drugog i jasno mi prilikom dizanja piše da rade dual channel... slagali su ga u vemilu, valjda znaju kako piknuti module da ide u dual... a ovaj treći 'usamljeni' mi je prazan...Izvorno postao XLR8R
Zadnji uredio whiteboy : 21-02-2005 u 00:06
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
A mozda je takav raspored na tvojoj ploci.. Inace sam siguran u ostalo a to kako su postavljeni utori, po meni je logicno da su 2 kanala i fizicki odvojena u obliku utora... Al dobro, koga zanima nek se prilagodi svom manualu...Izvorno postao whiteboy
bintno da se meni vrti dual, ovak kak sam ti opisao... da probaš? niš te ne košta...
sta ce mi raditi ako imam 1x 256 ddr samsung (400mhz) i 1x 512 ddr samsung (400mhz)???
Bookmarks