a kako si ga maknuo? znaci to je samo uvod u ono sto sljedi u nardenim godinama...
Security experts have reported that they are analysing what is believed to be the first mobile phone virus able to replicate via Multimedia Messaging Service (MMS).The malicious code, dubbed CommWarrior, runs on the Symbian Series 60 smartphone operating system and can spread using multimedia messages that include an image, audio or video which is sent from one phone to another or by email."Phone viruses so far have been spreading over Bluetooth, so they only affect phones that are within a few metres. A MMS virus can potentially go global in minutes, just like an email worm," warned F-Secure's antivirus laboratory.F-Secure said that it will post more detailed analysis on CommWarrior after investigating the code more closely.
This virus is still under analysis. We've seen two different versions so far.
The virus drops these files:
\system\apps\CommWarrior\commwarrior.exe
\system\apps\CommWarrior\commrec.mdl
\system\updates\commrec.mdl
\system\updates\commwarrior.exe
\system\updates\commw.sis
It contains these texts:
CommWarrior v1.0 (c) 2005 by e10d0r
OTMOP03KAM HET!
The text "OTMOP03KAM HET!" is Russian and means roughly "No to braindeads".
========================================
Predivna aplikacija... Testirao sam je sam, i moram reci da je impresivno.
Potrosi ti bateriju zbog BT-a, i potrosi ti svu lovu na racunu, jer salje MMS random brojevima iz imenika
Fascinantno...![]()
a kako si ga maknuo? znaci to je samo uvod u ono sto sljedi u nardenim godinama...
Maknuo sam ga tako sto sam obrisao foldere u kojima se nalazi...
Nisam bas najbolje razumeo,kako se zaradi taj virus?
Preko bluetootha ili MMS-a ako se ne varam
prvenstveno mms-om.
Ja jos nijednom nisam probao neki virus niti imam zelju.... pa me valjda nece ni ovaj zahvatiti
opremi se rađe nekim antivirusom jel nikad dosta opreza.
Ma nerviraju mene (bar za sada) antivirusi.... a i sta ako mi potrosi kredit,40 eura... sitnica...![]()
e ljudi, ja sam upravo testiro (cim se i bavim) nesto slicno mislim da se radi o onoj 2 verziji tog virusa koja samo potrosi lovu jer salje mms, ne ukljucije BT i to. poprilicno opasna stvarcica, treba biti na velikom oprezu sto se toga tice.
gdje ovaj svjet vodi..
Radi se o CARIBE. virusu ne o ovome MMS. ipak nista, ali oticu malo na IRC viditi sta tamo ima. a tamo ima dosta. javim se ako nesto pametno nadem.
Zadnji uredio khideg : 10-03-2005 u 00:29 Razlog: Krive informacije
Jel mozes kako da mi dropnes taj virus na mailic Cykke?!
Sorry, nema širenja...
samo nemojte da se ponovi sto je bilo u proslom threadu s virusima.
Sa monitora: "...Antivirusni stručnjaci smatraju da CommWarrior, koji se pojavio u siječnju, nije velika prijetnja. S mobitela ga se može izbrisati držanjem tipke za meni, zatim ga se odabere s liste aplikacije i pritisne tipku C ili "clear"."
Lupetaju bezveze... CommWarrior se uopce ne vidi u task menageru, jer je .exe aplikacija a ne .appIzvorno postao frish-KI
A interesuje me, kad dobijes virus MMS-om, da li moras instalirati file, ili ce se on sam smjestiti u folder u kome ce moci dalje da vrsi slanje MMS i ostalog sta vec radi?
I kako to da se preko MMS-a mogu poslati filevo, koji nisu multimedijalni??? Mislim, ne znam da li to moze!!!
SKR. je SKR. za SKR.
ovo mozes normalno radit profi mailom ili mms it-omIzvorno postao djomla
Moras ga instalirat, ali 90% Symbian korisnika su kupili mobitel zato jer je skup i lijep i pojma nemaju o funkcijama...Izvorno postao djomla
A kada vide da im je dosao MMS od poznate osobe, nece nista sumnjat, te ce instalirat aplikaciju bez razmisljanja. Pogotovo ako je doticna osoba cula o nekakvim virusima za mobitel, a u inboxu jos stoji file sa imenom anti-virus. I evo CommWarriora u sirenju.
I kao sto je sodom vec rekao, sve mozes poslati MMS-om...
A evo jos jedno obavjestenje malo sam cacko pa naso nes:
Vijest od 07.03.2005.
Kompanija F-Secure pronasla je novi virus za mobilne telefone koji se od dosadasnjih razlikuje po tome sto se siri MMS porukama.
MMS je skracenica za Multimedia Messaging Service. To su tekstualne poruke koje mogu da sadrze sliku ili audio/video zapis.
Telefonski virusi su se do sada sirili preko Bluetooth-a tako da su "gadjali" samo telefone koji su bili u blizini inficiranog. MMS virus ima potencijal da napravi svijetsku epidemiju za svega nekoliko minuta, bas poput standardnih kompjuterskih virusa koji se sire e-mailom.
Pronadjeni virus je identificiran kao CommWarrior i radi na platformi Symbian Series 60. Siri se MMS-om i Bluetooth-om. Virus je vjerovatno potekao iz Rusije jer sadrzi poruku "OTMOP03KAM HET!" sto u grubom prijevodu znaci "Ne ljudima bez mozga".
Detekciju obje varijante mobilnog MMS crva CommWarrior-a juce je objavila kompanija F-Secure za svoj proizvod za mobilne uredjaje, F-Secure Mobile Anti-Virus, u verziji baze 28.
![]()
http://www.f-secure.co.yu/
Bookmarks