Fejs ovisnik!![]()
Otvaram temu o potrošnji mobilnog interneta napravljenog preko mobitela. Radio sam screenshot potrošnje podataka nakon svakog mjesečnog razdoblja, što mi troši najviše te ukupni mjesečni promet (prema mjerenju telefona). Vodio sam evidenciju za tri mjeseca, 10. 11. 12 mj. Uređaj Samsung Galaxy Nexus, 4.65“ ekran.
Za 10. i 11. mj. ukupna potrošnja giga i pol dok za 12. mj. iznosi 2 GB prometa. Facebook i dnevnik.hr su aplikacije koje najviše koristim, ujedno i troše prometa, koje same uzimaju nešto manje od gige prometa. Sljedeće veće je surfanje netom (internet preglednik) te yahoo.mail i market.
Prilažem napravljene screenshot-ove.
![]()
![]()
![]()
Fejs ovisnik!![]()
Vidis,tko bi reko da Dnevnik.hr toliko jede promet.
Ali aplikacija im je ocajna..malo su je kao popravili,ali mogli bi bolje.
Za vijesti nema do mVijesti aplikacije. Mala, jednostavno, radi kako treba.
Mislim da hitno moraš instalirati neki adblock jer mi se to tvoje ne čini baš normalnim ili mobitel cijeli dan ne ispuštaš iz ruke što opet nije normalno.Ja ne koristim te wrappere za vijesti nego sve otvaram preko Firefoxa, surfam u prosjeku 1-2 h dnevno i nikad mi još ukupna potrošnja nije bila preko 200 MB, uglavnom je oko 100 MB. To tvoje mi je stvarno čudno...
Treba vidjeti da li HCSC koristi video na facebooku i dnevniku jer bi rekao po potrosnji da se jako puno video zapisa (glazbe,...) koristi kad je tolika potrosnja za ova dva site-a.
...pa da, koristim video preko face-a pogotovo sada kada se sam pokrene, pogledam. Dok na dnevniku i ne. A i cura potroši oko 2GB, mada PC više i ne koristi, pogleda ona i youtube. Ovo su veći potrošači koji se vide u screenshot-u ostalo zanemarivo.
Ako tko ima neka malo posta svoje screenshot-e da vidimo, usporedimo.
btw. imam 3GB prometa tako da... još sam na miru.
p.s. e sada koliko visim na mobitelu, ako ima gdje izmjeriti napravim to. Preko tjedna puno više, vikendom manje. To po bateriji skužim
Evo i moga - period je 1-31 u mjesecu, 6GB uključeno a do sada potrošeno cca 1.6GB
![]()
Cura je kod tele2. Ima 3gb u nekoj nemampojma tarifi. Iscure debelo prije mjesec dana. Jel muljaju oni sta kao inace? Zenska koristi fejs,instagram,vajber i vocap. Videa ne gleda i ne skida niti updatea aplikacije.
ja za vijesti ne koristim nikakve apk.. sve preko chromea rješavam.. od 3 gige potrošim uglavnom 2-2.5..
Ja imam 2Gb na Tele2 Smart tarifi i mobitel mi pokaze cak nesto manju potrosnju nego moj.tele2.hr tako da ja ne vidim kradju. Najobjektivnije je da se instalira aplikacija za pracenje potrosnje.
facebook apk i instagram vuku puno prometa..
Znam za aplikacije jer koristio sam svojevremeno watchdoga i dodol samo mi se cinilo da kradu. Svejedno taj fejs jede ko torrent da skidam...
Istina, zavirio sam u S5 koji koristi zaručnica i na prvome joj je mjestu po potrošnji - facebook. Ne znam što toliko tamo jede promet, a isključila si je automatsko pokretanje videa.
ja sam izbacio fb apk i otvaram ga preko chromea.. jednako je brz.. samo ti ne dolaze obavijesti o porukama itd (još bolje)
Bookmarks