Ta ekstra dva broja su verzija softvera mobitela koliko sam informiran. Salji im sve. Nisu telci pa ce ga po potrebi lako skratit ta dvije znamenke.![]()
Šaljem e-mailom operateru zahtjev za otključavanjem mobitela. Na računu i na kutiji od mobitela piše IMEI broj od 15 znamanaka. Kad upišem *#06# na ekranu napiše taj isti IMEI ali ima još 2 dodatne znamenke na kraju.
Da li je dovoljno poslati tih 15 ili treba svih 17 znamenaka?
Također, molio bih nekog da mi objasni zašto se kod nekih uređaja prikazuju te dvije dodatne znamenke na kraju, a to ne piše na kutiji? Da li one nešto znače za otključavanje?
Ta ekstra dva broja su verzija softvera mobitela koliko sam informiran. Salji im sve. Nisu telci pa ce ga po potrebi lako skratit ta dvije znamenke.![]()
Joj, baš sam prije 5 min poslao sa 15, ma valjda neće biti problema.![]()
IMEI ima 15 znamenki. Ostali znamenke ne pripadaju IMEI-u nego ovisno o proizvođaču daju neku dodatnu informaciju ( verzija firmwarea, proizvodna serija, datum proizvodnje ....) tako da nisi ništa pogriješio.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala! Još uvijek čekam kod.
pozdrav i meni je potreban kod da otkljucam nokiu 2700
---------- Post added at 06:58 ---------- Previous post was at 06:57 ----------
ali to ovde izgleda nema ili ja neznam da postavim oglas
Nokiu 2700 ne mozes otkljucati preko kodova osim ako ti ih proda davatelj usluge tj. operater koji je zakljucao mobitel. Takoder,na ovom forumu su oglasi zabranjeni.
Kad je već tema otvorena, imam jedan k610, star cca 5 godina i lockan na T-Mobile.
Pretražio sam čitav net poradi mukte otključavanje-ništa! Ono što ima, traže novce.
Iz T-Mobile sam dobio odgovor da im faksiram račun i jamstvo (koji su Bog zna gdje).
Pa jel moguće da su tolike komplikacije oko otključavanja stare krame?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
...Stvarno?
K610 je DB2020, otključavanje patchem radi bez ikakvih problema. Imam identičan uređaj i tako sam ga otključao.
Postoje detaljne upute tu na forumu, potraži malo. Ne znam kako si ih uspio promašiti. Ova rasprava je ovdje ionako off-topic.
da li itko zna kako otključati legalno LG F6 ,za koji sam dobio od t-mobile broj za otključavanje ,ali preko njihovog uputstva nikako ne ide..jer mi uopće neće izbaciti mogučnost gdje da upišem taj kod
LG mobilni uređaji:
Potrebno je umetnuti T-Mobile SIM karticu
Potrebno je utipkati 2945#*71001#
Na ekranu će se pojaviti „Mod otključavanja“
Unesite kod za otključavanje
Potvrdite s: U redu
Napomena!
Ako se pri unosu 2945#*71001# ništa ne događa, potrebno je utipkati: 2945#*model uređaja koji se želi otključati i #
Ako se ni tada ništa ne događa umetnite T-Mobile SIM karticu, pričekajte da telefon pronađe mrežu i ukucajte:
2945#*7101#
Uđite u izbornik
Postavke
SIM
Mreža
Deaktivirati
Unesite kod za otključavanje
Ponovno pokrenuti
Pa zar se ne treba prvo staviti kartica koju uređaj ne podržava te se nakon uključivanja odabire opcija unosa koda za otključavanje?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Tak bi to trebalo biti...
Misljenja sam da ne treba sim kartica i misljenja sam da nesto radis krivo. Obicno se zahebes pa izmedu brojeva kucas *# a treba #*.
Pokusaj sa 2945#*505# ili 2945#*500#
"Svaka je zamisao laka kad se ne uzme u obzir stvarnost."
Bookmarks