Otkljucavanje je legalno svakako prema vazecim zakonima, ali povlaci gubitak jamstva. A kad vec pitas tako, odgovot je: da, daju se otkljucat.
dali itko zna kako se otključavaju androidi i dali je moguče otključati ga legalno ili mora u servis.
Otkljucavanje je legalno svakako prema vazecim zakonima, ali povlaci gubitak jamstva. A kad vec pitas tako, odgovot je: da, daju se otkljucat.
samo je pitanje u produžetku mog pitanja o legalnom otključavanju.
znam da su prije prodavali ključeve u vip-u i t-com-u jel to još aktualno.
koji je aparat
pa htc herojček
ali pišu da oni iz Tele2 ponude se nedaju odključati, o čemu smo i pisali na forumu
HC4L
Znaci T-Mobile HR ide unlock uredno preko IMEI broja (naravno preko pouzdanog dobavljaca)?
Forumaš godine :)
e sezame otvori se !!! znaš koga morti !!!
i da imali tko u rh da toradi jer netom slati imei je banana svatko ga može presresti i zlorabiti.
svašta ja otključao G1, i taj kod vrijedi samo za tvoj mob
nisi skužio- ok kod je samo za moj imei to znam i nije ga moguče koristiti na drugim.
ali riječ je o imei broju kojeg se može klonirati ako ga znaš kompletnog i tu može doči do presretanja i zloupotrebe.
a svi bi trebali znati da se kriminalci i ostala bagra upravo time i bavi te se tako skriva a policija ih traži upravo preko tih brojeva.
i presretanjem tvog imei-a možeš postati kriminalac a da nisi ništa uradio.
koje ti muke imaš, ti bi ga otključal al nebi nikom dao IMEi
evo ti novost i to je veliki minus i zato nose sa velikim ponosom to ime TELE2.
i stvarno smo TELCI što plačamo skupo telefone zaključane na tu mrežu.
mobiteli zaključani na navedenu mrežu jednostavno nemogu se otključati bez gubitka garancije čak i u ovlaštenom servisu ovo sam se raspitao izričito za HTC modele koji se kupuju u sklopu pretplate.
dakle jedini način da dobijete otključani mobitel je da ga uzimate van pretplate tj. na način da se obavezujete ugovorom nakon sklapanja pretplate makar i za to nisam siguran.
provjera u toku.
nije meni to problem nego je to problem svih nas u našoj vrloj Hrvatskoj gdje dopuštamo da nas gule kao banane.
ma nije ni čudo da imamo nastavak na ime države banana republika.
u Švedskoj dakle sjedištu TELE2 mreže veoma su obazrivi prema kupcima tj. korisnicima, na koji način- uzimate pretplatu koja je slična našoj samo nosi predznak kruna, dakle cifre su iste ali je druga valuta, dakle da nastavim gdje sam stao kad uzimate pretplatu i odmah mobitel možete izabrati iz hrpe mobitela jer su svi po 1 krunu dakle oko 76lipa ali ako uzimate tek izašli model u stilu apple 4 ili htc 4 onda zna cifra doči do 1000kruna ili nešto oko 1000kn.
dakle to su zaključani modeli.
otključani modeli imaju svoju tržišnu cijenu.
zašto to govorim, pa upravo stoga jer nitkom od nas nebi bilo teško dati 1 kunu za zaključani mobitel koji se nemože otključati i radi sam na onu mrežu od koje si ga i kupio.
kako bi se osječali šveđani kad bi ih tele2 odrezao za nekih 1500-2000 kruna za zaključani mobitel.
za tu cijenu digli bi odmah seljačku bunu i tele2 bi propao.
@mrcina:
molim te da se ubuduće držiš pravila oko naslova tema!
te , također, prije nego otvoriš temu, pretraži malo po forumu, možda postoji ista tema.
A pošto u ovom slučaju, postoji tema o otključavanju HTC Hero-a
Link: http://cafe.mobil.hr/threads/64556
ovu temu zatvaram!
![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Bookmarks