Join Today
Zatvorena tema
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 50

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Samsung star dosta godina
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.472, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Odgovarajuća karta Europe za garmina nuvi 1490tv

Walteru vidim imaš dosta iskustva sa kartama pogotovo s Garminom. Ja bih imao pitanje, ima garmina nuvi 1490tv. Koju kartu kompletne Europe najnoviju (po mogućnosti torrent skidanje) preuzeti za mapsourc, da je kasnije prebacim na sd karticu (Imam sd 8Gb što mi ne igra ulogu prostora) da poslije nju stavim u uređaj i da je mogu očitati (vidjeti na uređaju,uključiti a po potrebi i isključiti),jer prije sam imao instalirane karte city Navigo Europe CN 2014,20,adria rute 4,2 adria topo 2,4 i uređaj je ih prepoznao i bile su sve uključene te se nisu sukobljavale. Da bih neki dan slučajno probao simulirati vožnj Nova Gradiška-London, a na zaslonu se pojavi rutu nije moguće izračunati, to prije nisam ni probao tako da ne znam dali je ta krta uopće bila kompatibilna. Samo znam da je adria rute normalno radila i adria topo se lijepo prikazivala. Sada sam ponovno skinuo adria i topo kaete na sd sa mapsourca i ne može ih učitati a kada ih skinem direktno u softwer uređaja onda radi. Gps ima memorije 4 Gb od toga slobodno 2,1Gb sa instaliranim kartama. E da mi sada može stati i nt Europa nebih bilo problema! Ali i ne želim, hoću da imam sve na sd kartici zbog nadogradnji. Kada sam ga kupio to je bio hit a i sad je još među vodećma bez obzira na sarost, jedino mu je mana nema 3D prikaz, na prodajnom mjestu su mi napravili sve ove karte i još puno puta i sam nadograđivao i sve je dobro radilo do sada, Moram reći da su mi rušeni windowsi više puta i dizani pa sam ponovno sam instalirao programe kao i mapsourc i uvozio karte u njega i sad sve je rutabilno, imam trenutno instalirane karte Europa NT 2014,30,adria rute 4,1 i adria topo 2,4 i kažem sve radi i njih skidam na sd karticu ali na garminu ne će da radi, jednostavno ih ne vidim,ZAŠTO??? Što se tiče windowsa dizao bih sam ali slabo baratam engleskim jezikom, za svoje godine o računalu i dosta znam? Ne znam dali mu se može prepraviti softwer pa da ima i 3D? I još jedno pitanje dali hard disk radi kad je laptop u stanju spavanja ne hibernaciji, moj prijatelj koji mi održava laptop(ne razumije se u karte), (acer 4Gb ram 2,1Ghz dual procesor hdd 320Gb) kaže da disk radi a ja u to ne vjerujem zato što vidim po led diodi od diska da se ugasi kao da je u hibernaciji ili ugašen. Molim Vas da mi date savjet kako to napraviti mislim na kartu Europe bio bih Vam puno zahvalan,unaprijed veliko hvala i još jednom veliki pozdrav svim forumašima pogotovo onima koji daju odgovore poput waltera66 i ostalih!!!P.S.Uz normalno objašnjenje molim ako može i link gdje to riješenje pronaći.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2013
    Bodovi
    5.621
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.621, Nivo: 17
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...

Ako može par riječi pošto vidim da je pitanje za waltera66.što se tiče karata najnovija je 2014.40 i mislim da je ista i za garmin mobile xt kao i za svaki garmin uređaj.greška koja ti se pojavljuje kako rutu nije moguće izračunati ja mislim da je do uređaja a ne do karata pošto takvu grešku dobijam i ja na nokiji 5230.mapsource ti više nije pouzdan program za otključavanje i prebacivanje karata već se sada koristi program mapinstall.pomoću njega ja sebi pravim img.file iz razloga što hoću da ubacim države samo koje mi trebaju.torrent možeš naći ovdje,ali se radi o unlocked.img(ne o mapsource verziji).znači dovoljno bi samo ga trebao kopirati na sd karticu pošto si spomenuo da imaš 8gb prostora.torrent http://www.upl.me/JkLAH0

Ako bude potrebna mapsource verzija reci
    nisam ti ni ja baš upoznat sa garmin uređajima,garmin samo instaliram na mobilnim telefonima pa ne znam ni ja da li sam promašio temu
    Zadnji uredio walter66 : 28-04-2014 u 00:25

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Puno ti hvala na trudu.Navodno sam pročitao od waltera66 da karta 2014,40 ne podržava garmin nuvi 1490tv već noviji uređaji,još jednom hvala.Pozdrav.

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gmarjan5 Pregledaj post
    Puno ti hvala na trudu.Navodno sam pročitao od waltera66 da karta 2014,40 ne podržava garmin nuvi 1490tv već noviji uređaji,još jednom hvala.Pozdrav.
    Pozdrav @gmarjan55

Nisam mogao prije odgovoriti na Tvoje pitanje !
    Tvoj nüvi 1490TV nije baš tako star i podržava kartu G@rmin City Navigator Europe 2014.40 :
    http://cafe.mobil.hr/threads/79101-G...=1#post1061320

Skini ovaj Torrent i možeš staviti otključanu kartu na SD karticu imaš dovoljno prostora , ne treba Ti MapSource , ovo radi samo Copy&Paste ( na SD u Folder Garmin) ...

Ako imaš problema , za ostalo gdje i kako pitaj ...
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

5. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Puno ti hvala.Koliko sam razumio kopiram cijelu mapu Europe(sve što sam skinuo s torrenta)znači mogu poslati i 3d folder i ostale foldere koji se nalaze u mapi city Navigo 1014,40 na sd karticu bez obzira što uređaj gps to ne podržava.Dali je tako?Molim te odgovori mi ako imaš malo vremena za mene da opet ne lutam,i puno ti hvala unaprijed i još jednom puno pozdrava!!!Inače sam po struci elektro tehničar pa se malo razumijem u računala ali me muči engleski jezik pa mi to stvara veliki problem kod rada sa računalom!Kada sam ja išao u školu mi smo učili o tranzistoru (elektroničkom elementu)da ima tri nožice koje se zovu emiter,baza i kolektor a čip smo samo spomenuli da postoji,onda sve znaš,koliko je sati, ali ja se toga ne stidim.Zato ima uvijek dobrih ljudi koji znaju pa ti pomognu kada ti zatreba,naprimjer kao ti i još mnogi drugi.Pozdrav i hvala cijelim forumašima!!!

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam ni ja neki školovani računalni stručnjak , po zanimanju sam stolarski tehničar , a računalima se bavim 30 godina .

Što se tiče ovog Tvog nüvi 1490TV , neće biti problema . Moraš spojiti uređaj na računalo i izbrisati staru kartu koja je instalirana na uređaju . Treba napraviti update uređaja , a na SD postaviti kartu Evrope . Ako uređaj ne podržava 3D onda ne stavljati tu datoteku . Na SD možeš instalirati karata koliko hoćeš , ali mora imati folder Map .
    Pogledaj ovdje : http://cafe.mobil.hr/threads/76661-G...ternu-memoriju ...

8. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Puno ti hvala!Uspio sam instalirati karte adria 4,1 topo 2,4 nt 1014,30 ali samo preko mapsourca i to označim i samo preko usb na gps u kojem je sd kartica. Znači kartica se zove GARMIN F: i u nju šaljem karte s mapsourca preko softwera, tada karte budu čiljive na gps uređaju i rutabilne, inače kopiranje i ljepljenje ništa ne pomaže.Prije sam mogao sa mapsourca skinuti direktno na sd na samom laptopu i stavim u gps te radi međutim sad neće,samo preko usb i gps pa i to je nešto što nešto.odlično!!!Imam gps koji radi uredno a to je bitno.Ma meni se čini da sa mojim softwerom nešto nije u redu,kad instalacija karata mora ići preko gps-a to jest preko njegovog softwera. Prije nije bilo tako,već sam opisao prijašnji postupak, sve sa mapsourca na sd pa karticu ubacim u gps i sve radi sad više nije tako,ZAŠTO???Mislim da moram gps napraviti update, kako se to radi?A što se tiče foldera Map to imam u gps instalirano i u njega mogu staviti adri rute i topo i memorija (interna gps) popunjena a gdje sa nt Europe nego na sd.Map je prazan i nema u njemu karata, a i ne želim. Možda bih trebao instalirati adria rute i topo za svaki slučaj da u vožnji vrisne sd( nju van) imam u samom gps karte koje bi trebale poslužiti? Ma ja hoću instalirati kartu za mapsourc (pomugoćnosti torrent) pa makar bila i zaključana samo da je mogu intalirati u mapsourc. city Navigo nt 1014,40,po mogućnosti mi daj link te karte, molim te.Karta 1014,30 naprimjer nema u sebi kružni tok u Novoj Gradiški dok adria rute 4,1 to ima,nt je bolja po tome što pokazuje ograničenje brzine a adria rute nema tu funkciju a topo daje ljepši pregled karte u vožnji. Još jadnom hvala i pozdrav i molim te pošalji mi link ili mi objasni gdje da tražim za kartu update, a sad idem pogledati po internetu, aj Bok!

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bavim se navigacijaima od kad postoje i ne koristim MapSource , pogotovo ako imam dovoljno prostora na SD kartici ! Zašto koristiti komplicirano , kad postoji jednostavnije (copy&Paste) ... Znam u čemu je problem !? Ne vidiš na uređaju gdje su Ti mape , jer ih je Garmin sakrio u nevidljivi folder .system , to je dobra Garminova fora za one koji se baš ne razumiju u računala . Ja na Garminu nemam 4GB prostora , ali zato sam stavio SD karticu od 16GB i sve su mi karte na njoj . Garmin je spor uređaj i treba dosta vremena da se karta prebaci na njega . Sd karticu staviš u čitač i jedostavno kopiraš na SD otključanu kartu cijele EU , bez zaje...cije s MapSource ... Staviš jednu , pa ti s istim imenom pregazi onu drugu , pa onih silnih foldera na računalu , i normalno da se ne možeš snaći . Map source je za naprednije korisnike , a ni ja ga ne koristim već godinama , otkad su došle kartice većeg kapaciteta i moderniji uređaji ... To je dobro za ručne Garmine koji koriste TopoKarte . Ne vidim razloga stavljat na uređaj za autonavigaciju Topo karte , pa nećeš vozit po puteljcima i pješačkim stazama s autom ili kamionom ...

Vidim da Ti se ne "hvata uha" o čemu ja govorim , zapeo si za MapSource , pa sam sebi radiš probleme ...

Zadnji uredio walter66 : 29-04-2014 u 00:49

11. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Navigacija # Uređaji # Programi # Karte

Bok walteru! Ja koristim mapsourc od kada imam navigaciju (desetak godina) samo iz razloga što sam tako navikao, jer u to vrijeme se je radilo pomoću nje. A sada mi dobro dođe iz razloga što pomoću nje mogu praviti lako rute koje želim i to sve lijepo vidim detaljno u mapsourcu, povećam ili smanjim kartu i točno vidim kuda me vodi. A iste karte imam instalirano na gps-u tako da su rute iste, s time da napravim rutu koja mi odgovara i samo je prenesem u gps. To radim iz razloga što me mrzi praviti rute u gps-u, ovako vidim svaki detalj na mapsourcu. Zato sam ja zapeo za mpsourc kao BOS U TRNJE. Jesi me skužio, a sada i ja vidim da sam pogrešio broj karte ali nema veze svejedno ti to kužiš. Nemoj se ljutiti što sam s tobom na na TI (znam da je nekulturno) mislim da sam i stariji od tebe pa ti se tako obraćam. Molim te reci mi nešto o udate-u za moj nuvi 1490tv, gdje to mogu naći pa ako se može napraviti taj update bez posljedica za gps (mislim da mi to i pravi problem sa skidanjem direktno karata na sd pa gps ne može učitati) i dali mogu u njega instalirati folder ili program koji podržava 3D. Inače sam na laptopu malo preko dana a navečer od 19 sati se ne skidam do 3-4 sata ujutro pogotovo kada imam ne kakvog posla kao što sad radim sa tim kartama i na nogama sam već u 7 sati, uvijek nađem nešto zanimljivo za sebe pa stalno surfam. Unaprijed puno veliko HVALA i pozdrav svima koji rade na ovom forumu!!!

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neću više o MapSource nije me nikad zanimalo prebacivanje karata preko njega , tvoj je uređaj novije generacije i ima problema s tim programom , a u ostalom treba ga znati koristiti . Hoćeš li trčati "bos po trnju" to je Tvoj problem . Update možeš napraviti preko WebUpdater_a .

Što se tiče mojih godina ja imam 59 !

14. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Nov 2013
    Bodovi
    5.621
    Nivo
    17
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako ti išta može pomoći objasniti ću ti kako ja prebacujem img.file na mobilni
    prvo odeš do :my computer/tools/folder options/view/čekiraš show hiden folders and files
    skineš mapsource verziju karte ,pa je raspakiraš
    trebaš dobiti mapu City Navigator Europe NT 2014.40.gmap
    kopiraš je:
    U Win XP - C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps
    U Vista, Win 7/8 - C:\ProgramData\Garmin\Maps
    Instaliraš program mapinstall http://yadi.sk/d/xOC2UhB0NSH9Q
    otvoriš ga i trebao bi vidjeti kartu City Navigator Europe NT 2014.40.gmap
    označiš djelove (države) koje želiš i preneseš pomoću usb kabla na uređaj
    A ako ti je ovo već poznato onda nemam ideja više
    Zadnji uredio marin71 : 29-04-2014 u 22:43

16. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bok walteru i nemoj se ljutiti, puno ti hvala što si mi pomogao. Ja imam 55 godina, ipak si stariji čiko, ali nema veze.

18. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne ljutim se uopće !

Nego , imaš vrhunsku Garmin navigaciju i čuvaj je !

20. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tu navigaciju walteru najmanje ja koristim, (samo kada idem na more,a sad sve manje)svi drugi osim mene ( što po selu to po čelu). Pa mi govore kako to vodi,bile su stare karte pa sam se potrudio pribaviti najnovije i eto mi problema!!!Nešto bi te zamolio,ako možeš pogledati na karti Europe nt 2014,40 ( ako ti je dostupna) dali ima kružni tok u Novoj Gradiški,ulice se zovu Ivana Gundulića križanje sa Matije Antuna Reljkovića i Trg Kralja Tomislava.Ako ima onda bih instalirao tu kartu a ako nema nemam potrebe za tom kartom jer ima instalirano adria rute 4,2 (koja ima taj kružni trok),adria topo 2,4 i Europa nt 2014,30. To su najnovije karte. Zanima me i ovo (to sam večeras skužio) zašto se ne može rutirati za Iceland (Island) iz bilo koje države iz Europe prema Icelandu,a Iceland je isto označena karta kao i Hrvatska naprimjer. Mislm na mapsourcu a isto tako na gps uređaju se neda rutirati (pokaže samo ravnu liniju kao kad rutiraš po adria topo. Zašto to? Molim te mi odgovori najviše me zanima kružni tok. Ja ti živim u ulici SV. Vida 7 Nova Gradiška, pa možeš vidjeti na karti ili google earth-u, to ti je uz samu autocestu A3, nekih 150 metara od autoceste.Aj bok i puno pozdrava!!!

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Waltere zaboravih te pitati dali uopće imam potrebu za update nuvi-a pošto imam verziju 6,1 a najnovija je 6,2 unaprijed hvala.

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranSocialOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy A 70
    Operater
    T-com
    Bodovi
    30.849
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.849, Nivo: 42
    Bodovi: 30.849, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 77,0%
    Ukupna aktivnost: 77,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma kakve ulice i kružni tokovi vidi citi navigator europe ima to što ima u sebi i svaka nova nadogradnja nešto novo donese,a adriarouta je za neke gradove i sela za Hrvatsku puno bolje napravljena a za neke lošija ja osobno u Vinkovcima koristim adriaroutu zato što sam im osobno u navigosistem poslao od nekoliko sela ulice nove i to su u zadnjoj nadogradnji napravili a za drugo tko zna jer njima se ne žuri kad izađe novi citi navigator adriarouta napravi iz njega za bivšu jugu osim Slovenije što hoće i to je to a kako se kod nas često i brzo prave novi kružni tokovi mogli bi svaki dan praviti nove mape ali ništa od toga bitno je da imaju ulice a za Novu Gradišku pogledaj sam malo se potrudi nemoj čekati da drugi sve naprave mislim da ti je Walter i previše pomogao o pbjasnio.

24. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kvaliteta karata se ne ocjenjuje prema selu ili gradiću u kojem živiš , Nova Gradiška nije neka "Metropola" , pa ako i nedostaje neka ulica ili kružni tok nema veze . Nemožeš li pronaći svoj kućni broj nije uopće važno , valjda znaš gdje stanuješ . Zadavanjem rute iz Gradiške na Island je smješno , da ne kažem neozbiljno , iz Škotske za Island nemožeš napraviti rutu , jer nema ceste niti voze trajekti nego pokoji veliki brod ili avioni , zato garmin ucrta ravnu liniju prema tamo ... Sve navigacije imaju svojih problema i ne mogu kartografi znati , kad se neki "glavonja" u Županijskim cestama sjeti napraviti kružni tok ili jednosmjernu ulicu . Kod nas na "balkanizaciji" mjenjamo države kako se sjetimo , ako ne vjeruješ pitaj neku bakicu u koliko je država živjela , a nazive ulica kad se promjeni lokalna vlast , brojevi ulica se mjenjaju , svakih nekoliko godina . Živim u istom selu šesdeset godina , postao je i grad , a dvaputa su mu mjenjali ime , a nazivi ulica su takvog naziva da ih mi lokalci neznamo pročitati a ni Garmin upisati ... Navigacija služi da te odvede od točke A do B > C > D ... ako je uredno upisana ruta , ali ne po svom selu ili kvartu gdje živiš nego tamo gdje nisi nikad bio , a da se ne izgubiš .
    Meni bi za Novu Gradišku trebala navigacija jer nisam tamo nikad bio , i svakoga koga tražim vjerujem da bi našao . Prije sam isto pisao da nije dobro imati uključene sve instalirane karte , jer se rute ponavljaju i posvađaju između sebe . To što lijepše izgleda AdriaRoute s Topo kartom nema veze . To je isto kao da ideš na ljeto na more i tražiš ima li ko pomorsku kartu koju bi imao instaliranu u paru s AdriaRoute ili AdriaTopo , to bi bio komplet za "Bogove" i vožnju na "Luft" madracu ...
    Zadnji uredio walter66 : 02-05-2014 u 12:06

26. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Navigacija # Uređaji # Programi # Karte

Bok walteru i ostali pomagači. Kako doći do skrvenih folder u garminu nuvi 1490tv? Napominjem da u gps-u nemam niti jednu instaliranu kartu u Map folderu osim tvorničke platforme skriveno (pa me zanima što to ima skriveno), a verzija je 6,1 kao što sam već prije napisao i interne memorije 4 Gb od toga zauzeto samo 1 Gb Zanima me zašto gps ne može učitati uredno skinutu kartu nt 2014,40 na sd karticu otključanu u img. obliku, kada karticu stavim u gps karta ne postoji, ne vidi se na uređaju a zauzima mjesto na sd kartic 3, i nešto Gb. Sve karte skidam sa mapsourca (osim ove u img. obliku, nju direktno na sd) na sd na laptopu pomoću pogona F: i onda stavim u u gps uređaj te se karte uredno prikažu na gps-u i rutabilne su a to su adria 4,2 topo 2,4 i nt 2014,30 Dali je problem u uređaju (mislim na ovu u img. obliku) ili je nešto drugo u pitanju? Još me zanima zašto ne mogu instalirati kartu i ubaciti u mapsourc orginal za mapsourc cunt 2014,40 zaključanu a skinuta sa foruma od waltera u obliku rar te sam ih raspakirao (8 parti). Po mome iskustvu imam zaključane karte u mapsourcu (pije toga instalirane na c:disku) i onda ih otključavam te mi postaju vidljive u mapsourcu. A kako da sredim ovu 2014,40? Molim odgovor unaprijed zahvalan i pozdrav svima.

Datum registracije
    Nov 2013
    Bodovi
    5.621
    Nivo
    17
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bok walteru i ostali pomagači. Kako doći do skrvenih folder u garminu nuvi 1490tv? Napominjem da u gps-u nemam niti jednu instaliranu kartu u Map folderu osim tvorničke platforme skriveno (pa me zanima što to ima skriveno), a verzija je 6,1 kao što sam već prije napisao i interne memorije 4 Gb od toga zauzeto samo 1 Gb Zanima me zašto gps ne može učitati uredno skinutu kartu nt 2014,40 na sd karticu otključanu u img. obliku, kada karticu stavim u gps karta ne postoji, ne vidi se na uređaju a zauzima mjesto na sd kartic 3, i nešto Gb. Sve karte skidam sa mapsourca (osim ove u img. obliku, nju direktno na sd) na sd na laptopu pomoću pogona F: i onda stavim u u gps uređaj te se karte uredno prikažu na gps-u i rutabilne su a to su adria 4,2 topo 2,4 i nt 2014,30 Dali je problem u uređaju (mislim na ovu u img. obliku) ili je nešto drugo u pitanju? Još me zanima zašto ne mogu instalirati kartu i ubaciti u mapsourc orginal za mapsourc cunt 2014,40 zaključanu a skinuta sa foruma od waltera u obliku rar te sam ih raspakirao (8 parti). Po mome iskustvu imam zaključane karte u mapsourcu (pije toga instalirane na c:disku) i onda ih otključavam te mi postaju vidljive u mapsourcu. A kako da sredim ovu 2014,40? Molim odgovor unaprijed zahvalan i pozdrav svima.
    instaliraj mapinstall http://yadi.sk/d/xOC2UhB0NSH9Q

ako si sve uradio kako treba City Navigator Europe NT 2014.40.gmap će se automatski prebaciti u program
    poslije samo označi koje regije/države želiš i zaboravi na ovaj mapsource program jer se više ne koristi radi zastarjelosti
    pokušaj,ništa te ne košta.za otključavanje mapa koristi: http://yadi.sk/d/xoPWks8iNSH9e
    taj unlocker samo kopiraj u mapu City Navigator Europe NT 2014.40.gmap i pokreni
    ovdje imaš još neke programe vezano za garmin http://yadi.sk/d/CCD08MCWNzzrN

29. 'Hvala' kažu:

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2008
    Mobitel
    Samsung A55 5G
    Bodovi
    15.774
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.774, Nivo: 30
    Bodovi: 15.774, Nivo: 30
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gmarjan5@
    covijece ti zapeo o tom garminu ko grlom u jagode!!
    taj garmin ako ti je poznato sto se tice SW-a je ustvari Derivat od Linuxa , e sad dali ti je poznat linux , a vijerujem da je , jer si poveliki
    strucnjak na kompjuteru , ljudi su ti podosta objasnili u vezi instaliranja mapa , a za tocnije podatke je najsigurnije da upitas na Garminovom servisu .

pozz
    Zadnji uredio zuzo : 04-05-2014 u 01:35

31. 'Hvala' kažu:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Navigacija # Uređaji # Programi # Karte

Bok zuzo to ti je isto kao da ja tebe pitam što znači (apb)noviji uređaj ili (spdrl-30) uređaj koji je napravljen 71 god. idi na moju biografiju pa ćeš vidjeti a i onda "možda" nećeš shvatiti o čemu se radi, tako ja znam što e linux ali ne znam što je SW, sad znam kad si napisao. Pzdrav!

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ gmarjan5

Ovdje imaš puno toga o Garminu , pa malo pročitaj . Nemoj više ponavljati ista pitanja !
    http://cafe.mobil.hr/forums/300-Garmin

Nije Garmin više kakav je nekad bio , sad su malo zakomplicirali s skrivenim folderima ,
    tako da više oni manje snalažljivi nemogu "prčkati" po uređaju . Za nas koji se malo više
    razumijemo , to je jednostavnije , a moraš se donekle razumijeti u Windows i znati koju
    osnovnu englesku riječ . Da bi dobio nove karte bez uloženog novca moraš se malo potrudit ,
    ako to ne možeš sam riješiti , odnesi uređaj nekome s više iskustva .

*** Pogledaj malo ovdje:
    http://cafe.mobil.hr/threads/78410-G...=1#post1051600
    Zadnji uredio walter66 : 04-05-2014 u 13:04

34. 'Hvala' kaže:

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @gmarjan5 Koristiš li englesku ili hrvatsku verziju windowsa?
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.472
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristim hrvatsku verziju normalno kada slabo razumijem engleski, pa stalno upotrebljavam google prevoditelja (hvala mu tko ga je izmislio gdje čuo i ne čuo),pa mi to već ide na živce.Kad sam ja išao u školu učio se njemački i ruski tu i tamo engleski,pa neću pod stare dane učiti engleski. A i ovo tipkanje (ide na živce) mi baš ne ide. Ja sam ti više majstor od "starog kova", možda sam malo pretjerao, pročitaj moju biografiju pa će ti biti jasnije.Inače znam da računalo,digitroni i neki drugi uređaji rade u binearnom sustavu 0 i 1 i znam da je glup jer radi samo po naredbi i mi mislimo kako je on "pametan".Svaka mu čast ne možemo bez njega u današnje vrijeme.Je..š kompjuter kad ga uj..e jeda spam,malwer i t.d. Da nije bilo čovjeka ne bi postojao ni kompjuter, zar ne?
    Zadnji uredio Sljaka : 04-05-2014 u 21:41

Datum registracije
    Nov 2013
    Bodovi
    5.621
    Nivo
    17
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristim hrvatsku verziju normalno kada slabo razumijem engleski, pa stalno upotrebljavam google prevoditelja (hvala mu tko ga je izmislio gdje čuo i ne čuo),pa mi to već ide na živce.Kad sam ja išao u školu učio se njemački i ruski tu i tamo engleski,pa neću pod stare dane učiti engleski. A i ovo tipkanje (ide na živce) mi baš ne ide. Ja sam ti više majstor od "starog kova", možda sam malo pretjerao, pročitaj moju biografiju pa će ti biti jasnije.Inače znam da računalo,digitroni i neki drugi uređaji rade u binearnom sustavu 0 i 1 i znam da je glup jer radi samo po naredbi i mi mislimo kako je on "pametan".Svaka mu čast ne možemo bez njega u današnje vrijeme.Je..š kompjuter kad ga uj..e jeda spam,malwer i t.d. Da nije bilo čovjeka ne bi postojao ni kompjuter, zar ne?
    Map folder sadrži sve dodatne karte, dok CN EU xxxxx, Base map i 3D Map
    ostaju u skrivenom .System folderu.
    Na kartici kreiraj folder Map unutar foldera Garmin i preko
    mapSource prebacuj karte po želji i smeštaš ih unutar tog foldera.
    Može da ima proizvoljan broj IMG fajlova i ne moraju da se zovu gmapsupp ili kako je
    bilo ranije, nego može na pr. SCGRoute.img ili Adria.img.
    To olakšava stvari prilikom izbora mapa, tj.može se ubacivati država po država.
    znači možeš da ubaciš gomilu mapa i sve da rade

Zatvorena tema
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Garmin nuvi 360 Europe
    By atilla-np in forum Garmin
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 23-12-2013, 21:08
  2. Odgovora: 30
    Posljednji post: 28-10-2013, 21:04
  3. nuvi 40-kako instlirati kartu europe?
    By tom1 in forum Garmin
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 28-02-2013, 11:19
  4. [N95]Nadogradnja garmina...
    By hypnomidat in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 03-11-2009, 11:03
  5. P1 - problem sa instalacijom Garmina
    By dpurgar3 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 24-03-2008, 00:50

Bookmarks