Walteru vidim imaš dosta iskustva sa kartama pogotovo s Garminom. Ja bih imao pitanje, ima garmina nuvi 1490tv. Koju kartu kompletne Europe najnoviju (po mogućnosti torrent skidanje) preuzeti za mapsourc, da je kasnije prebacim na sd karticu (Imam sd 8Gb što mi ne igra ulogu prostora) da poslije nju stavim u uređaj i da je mogu očitati (vidjeti na uređaju,uključiti a po potrebi i isključiti),jer prije sam imao instalirane karte city Navigo Europe CN 2014,20,adria rute 4,2 adria topo 2,4 i uređaj je ih prepoznao i bile su sve uključene te se nisu sukobljavale. Da bih neki dan slučajno probao simulirati vožnj Nova Gradiška-London, a na zaslonu se pojavi rutu nije moguće izračunati, to prije nisam ni probao tako da ne znam dali je ta krta uopće bila kompatibilna. Samo znam da je adria rute normalno radila i adria topo se lijepo prikazivala. Sada sam ponovno skinuo adria i topo kaete na sd sa mapsourca i ne može ih učitati a kada ih skinem direktno u softwer uređaja onda radi. Gps ima memorije 4 Gb od toga slobodno 2,1Gb sa instaliranim kartama. E da mi sada može stati i nt Europa nebih bilo problema! Ali i ne želim, hoću da imam sve na sd kartici zbog nadogradnji. Kada sam ga kupio to je bio hit a i sad je još među vodećma bez obzira na sarost, jedino mu je mana nema 3D prikaz, na prodajnom mjestu su mi napravili sve ove karte i još puno puta i sam nadograđivao i sve je dobro radilo do sada, Moram reći da su mi rušeni windowsi više puta i dizani pa sam ponovno sam instalirao programe kao i mapsourc i uvozio karte u njega i sad sve je rutabilno, imam trenutno instalirane karte Europa NT 2014,30,adria rute 4,1 i adria topo 2,4 i kažem sve radi i njih skidam na sd karticu ali na garminu ne će da radi, jednostavno ih ne vidim,ZAŠTO??? Što se tiče windowsa dizao bih sam ali slabo baratam engleskim jezikom, za svoje godine o računalu i dosta znam? Ne znam dali mu se može prepraviti softwer pa da ima i 3D? I još jedno pitanje dali hard disk radi kad je laptop u stanju spavanja ne hibernaciji, moj prijatelj koji mi održava laptop(ne razumije se u karte), (acer 4Gb ram 2,1Ghz dual procesor hdd 320Gb) kaže da disk radi a ja u to ne vjerujem zato što vidim po led diodi od diska da se ugasi kao da je u hibernaciji ili ugašen. Molim Vas da mi date savjet kako to napraviti mislim na kartu Europe bio bih Vam puno zahvalan,unaprijed veliko hvala i još jednom veliki pozdrav svim forumašima pogotovo onima koji daju odgovore poput waltera66 i ostalih!!!P.S.Uz normalno objašnjenje molim ako može i link gdje to riješenje pronaći.

Bookmarks