…da, da napišem ukratko moje viđenja Androida (v4+) koristeći Galaxy Nexus. Kako početi?
Još davne za Android pojmove 2009 isprobao sam i u manjoj mjeri na mahove koristio Android uređaj. Bio je to HTC Hero na Androidu 1.5, kasnije službeni upgrade na 1.6 i kasnije root na 2.2 ili 2.3. To iskustvo je bilo sačuvaj…. da ne kažem što. A pričalo se o Hero kao o iPhone killer uređaju i Androidu kao savršenom mobilnom OS-u. Možda je to i bio? Ali meni svakako nijeForce close svako malo, pa bla , bla, bla, fluidnost na -1 itd. Sve skupa neupotrebljivo. Što je u vrijeme 2009 i pojave Hero uređaja bio sam vrh Android ponude, nešto kasnije je izašao HTC Desire koji ga je pomeo, ali Hero + Android katastrofa. Ubiti cijeli Android u 2+ inačici.
Naravno, pratio sam što se dešava u Androidu, možda ne u mjeri, kao što sam do 2009 i pojave Androida pratio Symbian i WM platformu, ali tu sam bio, hvatao ono bitno. Tako sam nekako shvatio, a i ponovo priželjkivao isprobati Android, ali isključivo u njegovoj najnovijoj inačici, Android v4.0 (pa na više). Nisam nešto puno trebao dumati oko uređaja, gledano financijski dio i onaj hardversk. Uvjet je bio najnoviji Android, NFC (budućnost) te min 1GB RAM-a te neki jači procesor (tipa +1 GHz Dual-core) te ne preveliki ekran, do nekih 4.5“ Tako je izbor pao na Samsung Galaxy Nexus. Naravno, HTC sam kao brend izbacio iz tražilice. Ubiti tražio sam čisti Google ili ti Android, što je linija Nexus uređaja. LG Nexus 4 mi je bio preskup, nisam u mogućnosti toliko izdvojiti za uređaj i prošla su vremena kada sam izdvajao po 4000+ Kn za Nokie... Tako da sada vrtim službeno najnoviju Android inačicu na svom Galaxy Nexus, Android 4.2.2 i ono najbitnije zadovoljan sam.
Sam Android u v4+ varijanti ima svoju upotrebljivost, ima fluidnost, radi sve glatko, perfektno, hardver 5+ Priznajem zadovoljan sam što uređajem i mogućnostima, što samim Androidom. Topla preporuka, pogotovo onima koji se se razočarali u Android, kao i ja u prijašnjim izdanjima.
Probao sam nekako ukratko opisati moj korisnički povratak u Android svijet. Ako imam preporuku to je svakako Android 4+ ispod toga ne uzimati, postoje problemi, a ima i drugih mobilnih platformi. I naravno, što se tiče hardvera mislim da od sada pa na dalje gledam čisti google Android, Nexus liniju ili ovo novo o čemu se priča, Google Phone X.

Force close svako malo, pa bla , bla, bla, fluidnost na -1 itd. Sve skupa neupotrebljivo. Što je u vrijeme 2009 i pojave Hero uređaja bio sam vrh Android ponude, nešto kasnije je izašao HTC Desire koji ga je pomeo, ali Hero + Android katastrofa. Ubiti cijeli Android u 2+ inačici.
Odgovori uz citat
Bookmarks