Ja sam isto dugo vremena bio na Firefoxu, al otkako je došao Chrome 4 odlučio sam se u potpunosti prebaciti na njega i nisam požalioBrz, stabilan, i sad podržava i add-onove, ja u potpunosti zadovoljan
![]()
Firefox
Opera
Internet Explorer
Google Chrome
Safari
Neki drugi
Otvaram temu da vidimo što forumaši koriste i zašto(potaknuo me razgovor o Operi u chataonici).
Došlo je vrijeme kad ni browser više nije lagano za izabrat
Kao primiran browser koristim Firefox sa par add-ona(ad block, wot i još par koje su disablane). No trenutno na kompu imam instalirano svih pet "poznatijih" browsera(IE, FF, Opera, Chrome, Safari) i pokušavam odlučit ostat na FF-u ili preć na neki drugi. Prvenstveno jer FF zna usporit malo.
Evo nekoliko stranica za browser benchmark:
SunSpider (manje je bolje)
Google v8 (više je bolje)
Peacekeeper (više je bolje)
CSS test (manje je bolje)
Table test (manje je bolje)
JavaScript banechmark (manje je bolje)
Zadnji uredio yager : 01-04-2010 u 15:03
Ja sam isto dugo vremena bio na Firefoxu, al otkako je došao Chrome 4 odlučio sam se u potpunosti prebaciti na njega i nisam požalioBrz, stabilan, i sad podržava i add-onove, ja u potpunosti zadovoljan
![]()
Na operi sam još od verzije 9 ili nešto prije toga. Sviđa mi se jer ima stvarno sve što mi treba, a uz to mi je Opera Link jako koristan. Brzina i najnoviji standardi nisu minus (Tu bi u igru došli i browseri bazirani na Webkitu, dakle Safari i Chrome, ali ipak je i ovo prvo važno)
Da ne otvaram sad novu temu za ovo pitanjce pitat ću ovdje: sviđa mi se Opera 10.50, ali me strašno živcira to što tabove tretira kao prozore, dakle kad otvorim 5 tabova onda mi se na Windows 7 pojavi ko da imam 5 otvorenih prozora sa Operom, i onda mi je, budući da stalno koristim alt+tab prečac za mjenjanje aktivnih programa (recimo browser - msn), nepraktično manipulirati s timJel ima možda kakvo rješenje da se to ne događa nego da bude ko recimo na Firefoxu i Chromeu?
EDIT: širim krive informacije
Kad lupim alt+tab ne vidi se da je otvoreno 5 prozora, ali kad odem dolje u taskbar ne mogu minimizirat pritiskom na ikonu jer je otvoreno njih 5 i onda mogu samo izabrat koji od njih da izaberem, ako me kužite... Isto tako dosta često koristim i shortcut Windows key + broj 1 recimo ako je Opera na prvom mjestu u taskbaru, i onda ne mogu na taj način minimizirat... Znam da je ovo većini ljudi vjerojatno glupost, ali ja sam se tako navikao i volio bih kad bi se moglo nekako sredit da bude ko na ostalim browserima (izuzev IE, primjetio sam da se i na njemu to događa)...
Zadnji uredio Sniper : 04-03-2010 u 18:52
Koristim Firefox ali se možda malo prebacim na Operu ili Chrome da isprobam, probao jednom Chrome ali mi nije nešto bio.
HC4L
Sad nakon malo igranja s Operom postaje sve bolja i bolja.
Samo me jedna stvar živcira, jel se mogu bookmarksi premjestit iznda address bara, kao na Firefoxu(ne toolbar već gore kao menu)?
Možda nisi primjetio:
![]()
Primijetio sam to, ali me živcira kad kliknem na neku stranicu bookmarski i dalje ostaju otvoreni. Mislio sam da je moguće možda kao na FF-u(bookmarski u menu baru).
Što mi se na Operi još sviđa su Tile i Cascade opcije, stvarno dobra stvar.
Probao te najpoznatije.
I Chrome mi je najbrži.
Neke posebne addonove ne koristim, pa mi je brzina jedino mjerilo![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Samo makni kvačicu i spremi promjene:
opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails
Firefox od verzije 0.8 do danas. Ah kako je to davno bilo![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Firefox već nekoliko godina, zadnjih mjesec dana petljam s Operom nešto ali firefox mi je legao baš
1. Jel nekome od Opera korisnika "bježe i luduju" redovi teksta napisanih na Facebook chatu? Meni luduju i skaču gore-dole...
2. Još jedan belaj:
Opera je otvorena i švrljam naokolo...
U taskbaru su mi npr. MSN i Winamp...
E sad... Znate šemu:
Kliknem na winamp i on iskoči kao primarni prozor,tako isto i sa MSN-om.
Također dok mi je npr Winamp primarni,i kad kliknem na njega u taskbaru,on se minimizira kao i svaki drugi program.
Opera to ne zeli napravit. Klikam al đaba... Sve se ovo dešava otkad sam na 10.50. 10.10 mi sve ovo nije pravila... Vracam se ja nazad...
EDIT: Evo me opet na 10.10 i sve štima savršeno...![]()
Zadnji uredio Smuchac : 05-03-2010 u 21:59
Neznam zašto vama ne radi, ali meni minimizacija klikom na ikonu u taskbaru radi savršeno
Svakih par mjeseci napravim usporedbu browsera, ali uvijek ostajem na Firefoxu. Ima samo jednu manu, a to je sporije pokretanje. Stranice renderira na razini IE-a, neke čak i bolje, podržava import certifikata, add-onove, u potpunosti podržava ITIL, ima najviše opcija od svih preglednika,...
Opera mi se ne sviđa i vjerojatno mi se nikad neće sviđati jer na sebi poseban način renderira stranice, nema baš user friendly sučelje, za većinu korisnika previše je načičkano nepotrebnim stvarima, loše radi s ITIL-om, ne podržava certifikate,...
Chrome i Chromium su isto posebna priča. Naizgled jednostavan browser bi mu bio plus, a nedostatak bilo kakvih naprednijih opcija minus. Nema certifikata, add-onovi su jako loši, tipa adblock koji prvo učita reklamu pa je onda blokira, katastrofalno spor kad je u pitanju korištenje više od 4-5 tabova, a i krađa osobnih podataka u prošlosti i nedostatak antiphishinga mu ne idu u prilog.
O Internet Exploreru ne treba puno govoriti, klasika, jednostavno sučelje, ne baš pretjerano brz u renderiranju, podržava certifikate, najbolje radi s ITIL-om, kompatibilan sa svime i zbog toga neophodan.
Sa Safarijem se nisam previše družio. Na prvi pogled mi je ostavio loš dojam jer nema add-onova, a i nema ništa posebno za pokazati.
Dodao bih još Mozilla Navigator, nekad davno sam ga koristio dok još nije postojao Firefox. Sasvim solidan browser, ali šteta što je zaboravljen. Da ima nešto veću bazu add-onova, mislim da Firefox ne bih ni koristio.
Probao Operu - vratio se na Firefox![]()
Več dvije godine koristim isključivo Operu i jako sam zadovoljan.
PREDATOR
Koristim i Operu, i Firefox i Chrome.
Operu koristim samo ja, imam na njoj dosta svojih bookmarksa, speed dial-ova, a Firefox koriste svi ostali (ponekad i ja). Koristio bih i ja firefox, ali on je prenatrpan bookmarksima od burazera, pa kad bi ja stavio svoje to bi bilo previše, pa sam si zato našao zasebni browser. Chrome je tu za pristup banci i sličnim stvarima.
Firefox mi je draži od Opere, jer ima dosta Add-ons funkcija, a jedan od najboljih mi je AdBlock Plus (blokira sve reklame, pa otvara stranice u sekundi).
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Postoje profili u Firefoxu![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
A i portable verzija.![]()
@ GTR: Ako imaš pristup internet bankarstvu i za to koristiš Chrome iz razloga jer Opera šteka i ne da ti radit s Java sustavom,ja sam to lako riješio pa se javi na Pm da ti objasnim. Ako nije zbog toga,onda zanemari ovaj post.![]()
Da neotvaram novu temu, pitat ću ovdje..
Odlučio sam se prebaciti na Firefox i ostaviti Operu, napravio sam svoj profil, sve funkcionira, kada pokrenem FF pita me koji hoću profil. Sve je to ok, ja sam zadovoljan, ali će mi to sigurno burazerima dosadit pa me zanima jel se može nekako drugačije mjenjat profil, da nije tako "uočljivo" i da nesmeta?
@smuchac, nisam ti odgovarao na PM jer nije zbog toga![]()
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
...Firefox već duži niz godina i veoma zadovoljan...probao Operu, Chrome i ne odgovaraju mi ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks