Postavi u opcijama na sticku da se spaja samo na 3G mreze.
Ovako, na mobitelu imama 3G mrežu i brzinu prijenosa u downloadu od cca 1,5Mb. Doslovno par centimetara dalje mi je internet stick u USB-u od laptopa i isti se spaja preko Edgea brzinom od 0,26 (ili već koliko je brzina, uglavnom jako malo).
U čemu je problem?
U oba slučaja radi se o t-mobile SIM karticama. Na nekoj drugoj lokaciji internet stick se spaja preko hspt, dakle 3G (u postavkama sticka je sve u redu). Jačina 3G signala na mobitelu je 3 crtice od 4.
Nije ovo za mene ...
Postavi u opcijama na sticku da se spaja samo na 3G mreze.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Probao sam, ali nema 3G signala od t-mobile već samo od VIP-a. Stick svjetluca zeleno (a kad ima 3G signala plavo).
Mislim, preko mobitela ima uredno 3G signala od t-mobilea.
Nije ovo za mene ...
Moguće je i da ti je mob ultra moderan a stick zadnji šrot? Koji su modeli?
Mobitel samsung galaxy s advance, a stick HUAWEI E1750
Nije ovo za mene ...
Hm daj iz device managera sa upiknutim stickom; disejblaj pa ukloni redom network adapter pa isto modem tj. njihove drivere. Restartaj u restartu izvadi modem van. Kad se sistem digne upikni opet u neki drugi usb port da povuče drivere ponovno, a probaj i bar malo promjeniti mjesto.
I vidi da li ima kakvih žutih uskličnika kod network adapters ili modem?
To pišem u svrhu toga jer driveri ponekada ne sjednu dobro a možda da probaš neki noviji driver ili i firmware.
Nadalje imaš mogućnost sa metar usb kabla premjestiti stick negdje u bolju poziciju.....
Zadnji uredio Oldy : 18-06-2013 u 13:47
provjeri na sto ti se tocno spaja mobitel (za hspt nisam cuo), uzmi program za android Network signal info
i onda provjeri jel ti usb stick podrzava taj protokol, koliko vidim trebao bi podrzavati GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSUPA, HSDPA. moguce je da on ne podrzava taj protokol jer je malo stariji uredjaj, ak je u tome problem mozda bi update firmware-a pomogao, ako je moguć i ako on podržava.
Bookmarks